תאוריה!!!

../images/Emo133.gif תאוריה!!!

אוקי יש לי תיאוריה לגבי R.A.B דיפדפתי בספר החמישי של 'הארי פוטר ומסדר עוף החול' והגעתי לחלק של של האילן יוחסין של משפחת בלק. עכשיו איפה שרשום השם של רגולוס הכתב הפך לבולד [לדוגמא: רגולס בלק ] אבל לעומת זאת כאשר התחילו לכתוב את שאר האנשים שהיו כתובים על אילן היוחסין הכתב כבר לא היה בולד, אלא חזר להיות רגיל. עכשיו אני יודעת שעשינו דייונים שלמים על כך שהכי מתאים ש R.A.B זה רגולס, ולפי דעתי הקטע שרק השם של רגולס היה מודגש אומר משהו, ואולי R.A.B זה באמת רגולס. מה דעתכם?

Dave2D2

New member
צודקת...

לדעתי זה נכון. כשאני חושבת על זה בהגיון אז הכל מתקשר. חשיבה נכונה.

black robe

New member
../images/Emo133.gif יכול להיות שהוא היה מודגש...../images/Emo63.gif

יכול להיות שרגולוס היה מודגש בגלל שהוא אחיו של סיריוס - הנצר האחרון של משפחת בלק. את סיריוס הם מחקו מהאילן כך שאי אפשר לדעת אם הוא היה מודגש מזמן או לאו, אך אפשר לשער שכן, מאותה סיבה שהזכרתי למעלה. אני כל פעם מנסה לחשוב מי זה RAB, וכל פעם בטוחה שזה רגולוס אבל משומה בזמן האחרון אני כבר לא כלכך בטוחה. מאיפה לו כל הכוחות לעבור את ההגנות שוולדמורט הציב במערה ועוד לגנוב את ההורק'? לא יודעת... זה מתאים עם התרגומים השונים בשפות השונות, אך משהו לא נראלי כאן...

LiRs Lullaby

New member
שלח את קריצ'ר?

מי יודע. אבל מצד שני - גם דמבלדור אומר על וולדמורט שהוא לא מעריך מספיק את הכוח של הנעורים או משו כזה (בהקשר של הסירה שאמורה להספיק לקוסם אחד *מבוגר*). הארי היה בן 16, ועם עזרה, אז יכול להיות שגם לרגולוס היה עזרה.

black robe

New member
הכל יכול להיות../images/Emo8.gif../images/Emo133.gif../images/Emo63.gif

אבל זה פשוט לא נראלי. נעזר בקריצ'ר? זה עוד יותר גרוע. איך קריצ'ר יוכל להסכים לדבר כזה? יכול להיות שהוא עשה זאת מכיוון שרגולוס הוא אדונו, אבל... לא יודעת, זה פשוט לא מסתדר לי. תקראי את התגובה שלי למטה...

Shiri from the block

Active member
אבל אנחנו לא מכירים את רגולוס בשביל לדעת למה הוא מסוגל או לא. כל מה שאנחנו יודעים זה מה שסיריוס אמר ומאיפה לו לדעת מה רגולוס עשה? כאילו ממש עשה? הוא לא יודע.. אז גם אנחנו לא.

black robe

New member
לא אמרתי את זה על סמך מה שסיריוס../images/Emo133.gif../images/Emo63.gif

אמר. אני פשוט אומרת שזה יהיה קצת מוזר ודי עלוב , אפשר להוסיף , מצד רולינג לגרום לרגולוס להיות RAB כי זה אומר שהוא "סטה" מהדרך של משפחת בלק, כמו שסיריוס עשה. אז זה קצת מוזר שגם סיריוס וגם רגולוס "סטו" מן הדרך. סיריוס אמר שרגולוס היה ה"הילד הטוב" של המשפחה, לא כמוהו "הכבשה השחורה", ובמונחים של משפחת בלק, "ילד טוב" אומר שהוא הלך בתלם עם אותן דעות של הוריו וסבי סביו וכו'... אז זה קצת מוזר שרגולוס יהיה RAB למרות (כמו שכבר אמרתי) התיאום המופתי בתרגומים.

ToryMaster

New member
המפתח הוא "סיריוס אמר" ../images/Emo133.gif

סיריוס לא בדיוק אובייקטיבי ולא בדיוק יודע, סביר להניח שבתקופה שסיריוס היה בקשר עם המשפחה, רגולוס אכן "המשיך בדרכם", אבל לאורך תקופה ארוכה הוא לא היה בקשר איתם, השיפוט שלו אותם נובע מהשנים שהוא גדל איתם, הרי.

black robe

New member
וזה בדיוק מה שאמרתי...../images/Emo133.gif../images/Emo63.gif

לא הסתמכתי בדבריי על מה שסיריוס אמר, כי, כמו שציינת, סיריוס לא בדיוק אובייקטיבי ולא בדיוק יודע. אבל שוב, כמו שאמרתי כבר למעלה, זה יהיה פטתי מצד רולינג לגרום לרגולוס להיות RAB אחרי ששמענו כבר על "סטייתו" של סיריוס מן "התלם" המשפחתי. אז זה יצא כאילו ששניהם היו שונים ממשפחת בלק; הוריהם, סביהם... וזה בדיוק מה שלא מסתדר לי עם תאוריית רגולוס-הוא-RAB.

LiRs Lullaby

New member
למה הוא לא יכול לסטות?

אנחנו דווקא יודעים עליו שהוא הצטרף והחליט באיזשהו שלב שהוא לא מסוגל להיות אוכל מוות, ובגלל זה רצחו אותו. אז למה בדיוק זה לא הגיוני שגם הוא וגם סיריוס סטו מהנתיב המשפחתי? את אומרת את זה כאילו שאסור לשניים ממשפחה אחת לסטות מהמחשבות של המשפחה שלהם כי אחרת זה לא הגיוני..... ו*זה* לא הגיוני בכלל. במשפט הזה "זה יהיה פטתי מצד רולינג לגרום לרגולוס להיות RAB אחרי ששמענו כבר על "סטייתו" של סיריוס מן "התלם" המשפחתי." אפילו לא מצאתי רציונל. לפי דעתי, ואני כן מסתמכת על דבריו של סיריוס, רגולוס פשוט נכנס למשהו בגלל המשפחה שלו, וכשהוא גילה דברים על אדון האופל, הוא סוף כל סוף קיבל את השכל והאומץ שהיה לאח שלו, והחליט לחתוך. ובאשר למה שאמרתי על קריצ'ר - הוא מחוייב לעשות כל מה שהאדון שלו אומר - והוא בטח לא חשב יותר מדי על מה שהם עושים, כי לא נראה לי שגמדון בית יידע על הורק'. וחוץ מזה, הוא יכול היה לעשות את זה באלף ואחת דרכים שרולינג תמציא, בדיוק כמו שכל דמות אחרת שתביאי לי, שיכולה להיות ראב, תצליח. אני לא מבינה למה נטפלים אל רגולוס עם טענות כאילו הוא לא מסוגל לעשות את זה, בעוד בורגין, בורק, בונז, או אפילו האגריד(!) כן מסוגלים. מה יש להם שאין לרגולוס? אין להם קירבה לאוכלי מוות, אין להם מניע(אולי לבונז יש, אבל לא קירבה) וכבר יש מספיק תרגומים בשביל להבין מי זה, כולל רמזים מהספר החמישי.

black robe

New member
לא שללתי לגמרי את התאוריה הזאת../images/Emo133.gif../images/Emo63.gif

אני פשוט אומרת שזה כן קצת מוזר ששני אחים מהמשפחה יסטו מן הדרך. רגולוס השתפן כנראה ברגע האחרון כשהוא ראה לאן וולדמורט מוכן להגיע עם הדעות שלו, ורצה לעזוב - כמו שקרה לרבים כמוהו - ואז רצח אותו אוכל מוות בשליחות וולדמורט או אפילו וולדמורט עצמו. תירגומים זה לא דבר שאפשר להסתמך עליו... זה לא אומר שאם זה RAZ וזווארץ זה שחור, אז זהו זה רגולוס. יכול להיות שזה בכלל כינוי, כמו למשל : RA השחור או משהו כזה... אבל שוב, אני לא שללתי את התאוריה הזאת, כי בכל זאת, כפי שציינת, יש הרבה רמזים לכך שזה דווקא כן יהיה רגולוס, אבל אני אומרת שאני אישית אהיה מאוכזבת. ואני אף פעם לא אמרתי שיותר הגיוני שהאגריד או בונז יהיו RAB.

LiRs Lullaby

New member
נה, זה לא מוזר בכלל

אני בטוחה שיש הרבה מאוד אנשים שגדלו עם הורים עם דעות שמרניות והלכו דווקא נגד ההורים בגיל ההתבגרות. וכשהזכרתי את בונז או האגריד, התכוונתי שאנשים אחרים מציינים כל מיני שמות אפילו עוד יותר הזויים, העיקר לא להיתקע עם האופציה שאולי, אבל ממש אולי, רגולוס הוא ראב כי זה נראה להם נדוש וקיטשי וצפוי ובלה בלה בלה. כאילו שאם השם שלו לא היה מוזכר בתיאוריות, מישהו בכלל היה זוכר אותו על השלושה פעמים המסכנות שבהן הוא מוזכר. כמה פעמים כבר מגיעים לפה אנשים שחושבים שהם עלו על תיאוריה ממש "חדשה!1!" שאף אחד כנראה לא חשב עליה כי היא ממש מתחבאת בין השורות....

black robe

New member
../images/Emo45.gifכמו שאמרתי, לא שללתי זאת בכלל../images/Emo133.gif../images/Emo63.gif

נהפוך הוא! אני הראשונה שתומר שזה לא צפוי אם מישהו חדש יבוא ויומר שרגולוס-RAB צפוי. כפי שאמרת, אנחנו אומרים שזה צפוי רק בגלל שהתאוריה הזאת חרושה מכל הכיוונים. הרי רגולוס לא הוזכר הרבה בספרים, וזאת דמות שאנחנו לא יודעים עליה הרבה, אז זה בכלל לא צפוי. ובכן,עכשיו צריכים רק להמתין עד לשביעי כדי לגלות האם רגולוס הוא באמת RAB או לאו

למעלה