פינת היועצת

../images/Emo133.gif פינת היועצת

אחרי חיפושים ותכנונים רבים, פורום גאווה גאה להשיק את פינת היועצת . שמה של היועצת שנבחרה הוא גאפ גאה , ויותר מאוחר היא תגיע להציג את עצמה. זה יעבוד כך: במשך השבוע חברי וחברות הפורום מוזמנים לשרשר שאלות ליועצת מכל תחומי החיים, ובימי חמישי - יום היועצת - היא תגיע ותענה עליהן. אז
לגאפ גאה ולפינתה החדשה. אני בטוח שתאהבו אותה - אני
כבר.....

גאפ גאה

New member
שלום גאים גאות ונעים לי מאוד !

אז שמי גאפ גאה, ונקראתי לסור ולבוא על ידי ה"טרמפיסט" שבטוח שיש לי מה לתרום לאווירה שיש כאן בפורום הקטן והגאה שלכם. ואני בתור אחת שמתפרנסת ממילים, בטוחה שלמילים יש את הכוח הרב ביותר - באתי בדילוגים קלים של איילה פצועה (זה בגלל שכל קשר ביני לבין ספורט הוא מיקרי ועל אנושי). מה אוכל לספר לכם על עצמי….בוא נראה…. אני בת 28 מתל אביב (אני מכורה לעיר), הגעתי אליה לפני יותר משבע שנים מאחת הערים הדרומיות בארץ שם מילוי טוטו ואכילת בורקס (עם ביצה !!!) זה בערך כל מה שהיה לעשות. הייתי בטוחה שתל אביב זה משהו מחוץ לקו הירוק, שעוברים בשעריו עם דרכון ושיש שם רק זונות סמים ובנים שאוהבים בנים. הייתי אחרי פרידה קורעת לב מבבון פרימיטיבי שריסק לי את הלב ותלש לי את הלבלב ואת הסבלנות. התמקמתי והתחלתי את חיי. למדתי שיש גברים שיודעים לעשות כבוד ונעים בגב, התחלתי לעבוד במשרד פרסום, ולמדתי הכל על טראפיק ותקציבים, קניתי בגדים נוצצים וחשופים והתחלתי להכיר כל פאב ובית קפה בעיר, כולל "שלום שלום" לכמה מוכרים. היום אני אמזונה לוחמת בביצה התל אביבית, מזהה את הכרישים והנבלות ממרחק קטן, יודעת בדיוק מאיפה הדג משתין ומאיזה עץ עושים גיטרה, עלי אף אחד כבר לא מעז לעבוד ואצלי אין מינוח כזה "שיגועים". אני לא פראיירית של גברים ובטח לא של נשים. אם נוצר הרושם מדברי שאני אישה קטנה וממורמרת מיחסים, אז תנו לי לתקן משהו: זה לא מרמור. זאת ההבנה הבסיסית שזאת נבלה וזאת טריפה ואין את ה-מושלם או ה-אחד. אז בינתיים אני נפגשת עם מי שאני רוצה, עושה מה שאני רוצה והכל דבש ניגר. חברים אתם מוזמנים להפנות אלי כל שאלה שרק בא לכם לשאול: איזה טעמים יש לדילדו, מה לקנות ליום השנה לחבר, מה עושים כדי להדגיש עיניים קטנות, ואיך גורמים לחברה להתחבב על ההורים. אני אהיה כאן פעם בשבוע אתם תכינו שאלות ויהיה דיסקו יאללה ביי

אופק L

New member
ברוכה הבאה גברת יועצת

את האמת שלא ממש בא לי לטעום דילדו, אבל יש לי שאלה קטנה - האם גם ללסביות יש זיקפת בוקר?

ביג דיל

New member
אחת ולתמיד - אני רוצה הסבר!!!

למה לאסביות תמיד לובשות פלנל? עבר חוק כזה בכנסת? מה יש להן איתו? זה נותן להן סקס אפיל של נהג משאית, ולא במובן הטוב של המילה. מחכה בקוצר רוח ליום חמישי הבא. אה...ומזל טוב על תפקידך החדש. ניתן לך 100 ימי חסד. מעכשיו...לא, רגע, מעעעעעעעעעעעכשיו!!!

augustus

New member
גם אם נתעלם מהעובדה המינורית

ששאלת שאלה אידיוטית עד לעורר רחמים, שאלת לא את האדם הנכון. כי האישה (אם זו באמת אישה ולא הומו בתפקיד של אישה) שכתבה את הודעת הפתיחה, היא בוודאות לא לסבית - אם האינטואיציה שלי שווה משהו.

my self

New member
שאלה לי אליך

אם היתה נכנסת מישהי, או נכנס מישהו, ושואל/ת: "למה הומואים מתקשטים תמיד בפאייטים? עבר חוק כזה בכנסת? מה יש להם איתו? זה נותן להם סקס אפיל של טווס מיוחם, ולא במובן הטוב של המילה.", איך היית מתייחס אליה, בתור הומוסקסואל? אני מניח שההודעה היתה זוכה מצדך ומצד אחרים לזלזול רבתי, ואולי אף היתה עוברת לפינת ההומופוב הצרחני, או משורשרת לפינה נידחת אחרת. אז למה לובה, בתור לסבית, צריכה להתייחס בסובלנות להודעה שלך, שממש לא מצחיקה אותה? למה אתה חושב שאם ההודעה מרגיזה אותה היא צריכה פרוזק? (ואגב פרוזאק היא תרופה נגד דיכאון, מה הקשר? אולי התכוונת לתרופת הרגעה). אם הודעה הומופובית מרגיזה אותך אתה גם צריך תרופת הרגעה? מעניין יהיה לבדוק, אגב, (ואולי כבר נעשה מחקר כזה) את היחס לנשים בקרב הומוסקסואלים לעומת היחס לנשים בקרב כלל אוכלוסיית הגברים. אני בספק אם יימצא הבדל מובהק.

augustus

New member
א´ תודה על הגיבוי

לא יכולתי להסביר את עצמי טוב יותר. ב´ פעם הייתה לי נטיה לצפות מכל הומו להיות פמיניסט/מתנגד לגזענות וכדומה, היום הגעתי למסקנה שהמאבק להשוואת הזכויות אצל אנשים רבים (ככלל זה הומואים) בא מתועלתנות גרידא, ולא מהתפיסה של שוויון חברתי.

אז הבה...... ../images/Emo120.gif

החלטנו ללכת על שיטה של שאלות גלויות ליועצת, במקום לכוון לשאלות שישלחו אליה במייל. אבל אם אנחנו עושים את זה, אנחנו צריכים לתת לכל אחד לשאול את השאלה שלו או שלה, בלי להעביר עליהם ביקורת תוך כדי. נדמה לי שבהחלט אפשר לומר שהקהילה שלנו רווית סטיגמות. חלקן מבוססות על צורות התנהגות של חלקנו, וחלקן סטיגמות שהומופובים יפים (או הומופובים עצמיים) הלבישו עלינו. אני גם חושב שזו בדיוק ההזדמנות לדבר על הסטיגמות האלה, לתהות על המקור שלהן, ולהזים את ה-לא מבוססות מבינייהן. אז בואו לא נירתע מכל שאלה - מכלילה או בוטה ככל שתהיה, אלא ננסה נתמודד איתן - ובדיוק בשביל זה יש לנו גם יועצת. ועכשיו לשאלה שלי ליועצת: היתה הבוקר כתבה נחמדה בעיתון הארץ שצוטטתי בה. לפני שיצאתי לעבודה החלטתי להיות חבר/בן משפחה טוב, ולשלוח באי-מייל את הלינק לכתבה לכמה חברים ולמשפחה - בכלל זה לסבא וסבתא שלי שגרים בחו"ל. אז כמו תמיד שלחתי גם עותק לעצמי לוודא שזה נשלח כמו שצריך. רק כשקיבלתי את ההודעה, גיליתי לחרדתי שהיא נשלחה בטעות מהמייל של "תפוז גאווה", במקום מהחשבון הרגיל שלי. אז אמנם אני מחוץ לארון, אבל אבא ודודה שלי ביקשו ממני בשלב זה לא לספר לסבא וסבתא שלי, והחלטתי לעת עתה להיענות לבקשתם. או במילים אחרות - פאדיחה
יש לך רעיונות?

augustus

New member
שתי הערות לי אליך

ראשית כל, השאלה של אותו גולש כללה קביעה עובדתית, ששד יודע מי כאן שותף לה. הוא לא שאל "האם לסביות מתלבשות ככה וככה", הוא שאל למה הן עושות זאת, ועוד ליווה את שאלתו בלגלוגים. אני רגילה לכך, שכל ביקורת כלפי ביטויי שנאה קבוצתית נתקלת בהתנגדות המבוססת על חופש הביטוי. חופש הביטוי הוא עקרון שאני מכבדת, גם אם לעתים הוא הופך לחופש הג´ורה. אולם, אני מבקשת להכיל את העקרון החשוב הזה גם עלי. כלל המתיר לכל אחד להציב הודעות שמסריחות ממיזוגניות, אמור להתיר גם לי להגיב אליהן, ברמת הבוטות שבחרתי.

לובה,

my self שאל קודם משהו כמו איך היינו מגיבים אם מישהו היה נכנס ושואל למה הומואים חייבים להסתובב עם פייאטים. ואם אני הייתי שואל את השאלה הזו? אני אתן דוגמא אחרת: אנחנו נוהגים להשתמש די הרבה בביטוי "מלחמות היהודים", או להגיד בלגלוג "הראש היהודי ממציא לנו פטנטים", או להגיד "רק בישראל" - בד"כ לא בהקשר חיובי, ומותר לנו. למה? כי זה אנחנו. כשמישהו לא יהודי/לא ישראלי משתמש במטבעות לשון כאלה - הליגה נגד השמצה נכנסת לפעולה, אבל כשאנחנו מדברים ככה - זה לגיטימי. אז אם נקשור את זה לנושא שלנו - אני הייתי רוצה לחשוב שהקהילה שלנו עדיין לא מפולגת עד כדי כך שהומואים ולסביות לא יכולים להשתמש בהומור עצמי - גם בהתייחסם אחד לשני, כי אם לא כך - זה דיי עגום. לנושא חופש הביטוי - כמובן שחופש הביטוי הוא עקרון מקודש פה, ולא צינזרתי ולא מחקתי שום הודעה. לגבי חופש הג´ורה - כמובן שגם זה חייב להיות, אבל זה לא אומר שאני צריך לשמוח מזה. אני באותה מידה מסתייג מההצעה שנתנו לך לגבי הפרוזק - גם זה מיותר לדעתי, וכשביקשתי לנסות למזער את רמת הבוטות - זו היתה בקשה לכולם.

augustus

New member
הנחת הנחה קצת תמימה

ומכאן כל המחלוקת. במשך חיי הארוכים הספקתי ללמוד, שהערה מעליבה של הומו, המופנית כלפי לסבית, לא נובעת בהכרח מהומור עצמי, אלא בד"כ דווקא ממיזוגניות. נתקלתי בכמות מספקת של הומואים לסבופובים ושוביניסטים, שזורקים הערות מהסוג הזה בדיוק מאותן הסיבות כמו הגברים הסטרייטים. אני, בכל אופן, מוכנה לקבל בדיחות על נשים/לסביות מכל אדם אשר הוכיח מעל ומעבר שאינו נגוע בגזענות. לכל השאר אודה מאוד אם בכל פעם כשהדחף להומור עצמי ישתלט עליהם, הם יתבדחו על עצמם ולא עלי.

טל קר

New member
ואני רוצה הסבר לגבי שנאת הנשים

ולסביות שמפגינים חלק מההומואים. עבר חוק כזה בכנסת? מה יש להם נגד נשים ולסביות בכלל ? זה נותן להם סקס אפיל של נהג משאית ולא במובן הטוב של המילה.

i love u

New member
my self שליייי מצטערת התכוונתי ל...

ביגדיל... גלעודוש תראה למה גרמת?!

ביג דיל

New member
עזבי, אני בכלל בשוק ממה שהולך פה...

שאלתי שאלה ברוח העליצות והצחוקים, וכבר הפכו אותי לשוביניסט מפגר, שונא לסביות טיפש ועוד... אם השאלה שלי כל כך מפגרת ולא נכונה היא לא אמורה לפגוע באף אחד, אבל היות והיא כן עשתה משהו למישהי, האם יש בה שמץ של אמת??? אוגוסטוס מוזמנת להוציא את האגודל מהתחת (התכוונתי לרשום דילדו, אבל איזה ויכוח זה יצור פה, אלוהים), ולהתחיל לצחוק קצת גם על עצמה ושכמותה, כמו שאני צוחק על עצמי ועל שכמותי (וכן, שאלה על פייטים נורא לגיטימית בעיניי). הודעה זו נכתבה עם המון אהבה ובלי ציניות או כוונת זדון. אוגוסטוס - אולי תפתחי פורום צדקנות? כנראה יש לזה ביקוש

טל קר

New member
מה ´תה יודע,

כשמישהו כותב הודעה שוביניסטית מפגרת, שמביעה שנאת לסביות ולא מראה על אינטיליגנציה ישירה, אנשים מסיקים מסקנות. אולי כדאי שאתה תתחיל לשקול לבצע את ההצעה ההפוכה ממה שהצעת לאוגוסטוס, לא להוציא אגודלים אלא להכניס אותם לשם, זה יכול להמעיט את מספר ההודעות שתכתוב בסגנון שוביניסטי מפגר שמביע שנאת לסביות, ואז כולנו כאן בפורום נרוויח. בברכה,

my self

New member
לגלעד

אגיב כאן לתגובתך, כיוון שניתן למצוא בה פוטנציאל למחיקה, ולא אמצא זאת מעשה לא ראוי אם אכן כן יֵעשה. "שאלתי שאלה ברוח העליצות והצחוקים, וכבר הפכו אותי לשוביניסט מפגר, שונא לסביות טיפש ועוד..." - ראשית, לא אמרנו (לפחות אני לא אמרתי) טיפש ומפגר, אלא שובניסט ושונא לסביות. ישנם פרופסורים מכובדים באוניברסיטה שהם גם שובניסטים ידועים (פרופ´ ואן-קרפלר מהעברית, למשל), ואף חוקר ספרות חשוב ומכה אישתו (פרופ´ עדי צמח מבן גוריון). גם על שני הכינויים האחרונים (שובניסט ושונא לסביות) אני לא חותם, אך בוא נאמר שלפחות ניתן למצוא בה זלזול בקהילה הלסבית. "אם השאלה שלי כל כך מפגרת ולא נכונה היא לא אמורה לפגוע באף אחד, אבל היות והיא כן עשתה משהו למישהי, האם יש בה שמץ של אמת???" - תגובה קצת ילדותית, הייתי אומר. אם אתה פותח בהכללה, ומספר כותבים מתרעמים עליה, זה אומר שהיא נכונה? עפ"י ההיגיון הזה, על שקר אין כלל להתרעם, שכן "הוא לא אמור לפגוע באף אחד". ניתן לחשוב על המון דוגמאות, החל מחיינו היומיומיים ועד לאירועים היסטוריים בעלי חשיבות עצומה, שבהם אנו מתרגזים ומתנגדים לשקרים שהם אכן שקרים. "אוגוסטוס מוזמנת...." - ראשית, נדמה לי שיכולת לחשוב על ניסוח מעודן יותר. לגבי תוכן הדברים, כבר הובהר שדבריך לא נראים הומור עצמי, כי קשה מאוד להבחין בקהילה הומו-לסבית מאוחדת, וקשה מאוד להאמין שדבריך נאמרו מתוך הומור עצמי ולא מתוך לגלוג על האחר. אני אישית מוצא שותפות רעיונית ביני לבין הלסביות, אבל היא עדיין רחוקה מלהגיע לרמת הקרבה שתאפשר לי להביע "הומור עצמי" עליהן. אתה לא יכול פתאום לנצל את המטרייה של הניסוח "אתה ושכמותך" כשמגיעים לבדיחות כאלה. כמו כן, אשמח לדעת כיצד "סקס אפיל של נהג משאית" נכנס למסגרת של הומור עצמי. ושלישית, הנקודה הכי אלמנטרית - נדמה לי שתנאי הכרחי לכך שהומור יחשב להומור עצמי הוא שאתה עצמך נכלל בו. מאחר שלא כללת עצמך בין לובשי הפלנל, ובוודאי שלא כללת עצמך בין הלסביות, ההומור לא יכול להיות הומור עצמי. אני, למשל, יכול לצחוק על נמוכים, כיוון שאני אחד מהם. אך אפילו אני לא אוכל לשאול שאלה מדוע כל ההומואים לובשים פייטים, כיוון שזו קביעה לא נכונה שגם מעליבה אותי. כך שמה יש לנו כאן? הומור על הלסביות, מהסוג המעליב, שאתה מצפה מהן שתצחקנה ממנו. מה הפלא שלא כולן וכולם (וכהערת אגב, טל, בדיוק כמוני, אינה לסבית
) מצטרפים לצחוקך.

my self

New member
נראה לי שהדבר הגיוני

(וסליחה שאני עונה) אחרי הכל, גברים הומואים חונכו בדיוק כפי שחונכו גברים אחרים. הנטייה המינית היא מבחינה זו נתון קבוע, שלא מעלה ולא מוריד, אלא אם כן היא עצמה קשורה באירוע או סיטואציה מאוד משמעותיים ומזעזעים בחייך, שהקים ממצב אפס דעות או דרך חיים שונות (דוגמא היפותטית - עברת התעללות מינית בילדותך, ורק כך אתה יכול להבין מה עובר על נשים שעברו ועוברות אותו דבר. כתוצאה מכך, תהיה פמיניסט). אצל רובנו זה לא המצב, והתוצאה היא שגברים הומואים יכולים להיות מיזוגניים, בדיוק כמו גברים סטרייטים. גם אני תומך בעמדה לפיה אדם שתומך בשוויון עבור קבוצה אחת, צריך לתמוך בשוויון עבור שאר הקבוצות - שוויון לערבים, שוויון להומואים, לסביות, בי וטרנסקסואלים, שוויון לנשים, שוויון לנכים... וגם אני לא מתלהב, למשל, מדמותה של שרת חינוך פמיניסטית, אבל עבור יהודיות בלבד. הבעייה היא, שלדעתי מדובר בשימת מגוון רחב של דעות תחת קורת גג אחד, או קטלוג בדיעבד שלהן. כך שאם ניקח נכה שמשתתף במאבק הנכים ומתנגד לכיבוש, ונכה שמשתתף במאבק הנכים ותומך בטרנספר, שניהם יוכלו להצדיק את עמדותיהם. נוסיף את העובדה הידועה שכל אחד דואג, ראשית כל, לעצמו, וכך נקבל את הסיבה לשרשור הזה.

augustus

New member
מצאתי בהודעתך דבר אחד לחלוק עליו

הגישה "שוויון לכל" אינה מקבץ של מגוון דעות תחת קורת גג אחד, אלא תמיכה עקבית ויציבה ברעיון הצדק האוניברסלי. בעיני, אדם אשר תומך בשוויון רק עבור חלק מין המגזרים (בד"כ אלה שהוא משתייך אליהם) הרבה פחות קונסיסטנטי מזה התומך בשוויון לכולם. רק תחשוב על הטיעון הנפוץ "מה הקשר בין השוויון לערבים לשוויון להומואים? הומואים לא מפוצצים אוטובוסים!" הטיעון הזה ממש מזמין תגובה שלעומתם, הערבים אינם מאיימים על מבנה המשפחה המסורתי (יש מספיק כאלה שהוא חשוב להם). ואז אנו מוצאים את עצמנו בתוך הדיון העקר על "מי יותר טוב - נשים או מזרחים? הומואים או נכים?" שכל הטיעונים בו אינם נתונים למבחן אובייקטיבי, שלא לומר חכמים. הטיעון היחיד שלא ניתן לביטול (אם רואים בשוויון ערך חשוב, כמובן), הוא שלכל אחד, באשר היותו אדם, יש זכות לשוויון. כשאני תומכת בשוויון לכל, אני לא מקבצת יחד מגוון דעות (כמו: שוויון להומואים כי הם יפים, שוויון לנשים כי הן חמודות, שוויון לנכים כי הם מסכנים, שוויון למזרחים כי ריססו אותם בדי די טי) אלא מאמצת עקרון שניתן לנסחו במשפט אחד. ואם יותר לי להשתלח בסוף ההודעה בכל ההומואים=תומכי-זכויות-לקהילה-בלבד, או פמיניסטיות לימור לבנת סטייל, אזי סיכוי גבוה שלא מדובר פה במאבק זכויות אלא בהלבשה של תיאוריה יפה על המצב האישי, משיקולי תועלת גרידא.

למעלה