ז מ ן

../images/Emo133.gif ז מ ן

לא ניתנת לך האפשרות כיצד למות או מתי את יכולה רק להחליט כיצד לחיות עכשיו אמרה לי הערב חברה ,בעודנו משוחחות על בחירות ומושג הזמן. שאלתי ונאמר ואקבל את את הרעיון שהזמן הוא אשליה, איזה שינויי זה יביא לחיי,(?) הלא אני חיה ואמשיך מן הסתם לחיות בעולם שנשלט לחלוטין ע"י זמן...
מRאה שמזמן הסירה שעונה מפרק ידה. ועדיין חושבת...

הזמן אינו אשליה ../images/Emo141.gif

מה שהחברה שלך אומרת הוא דבר אחר: שיש לך אפשרות לבחור על איזה חלק מציר הזמן תמקדי את תשומת הלב שלך בכל רגע נתון. אם כל הזמן תתעסקי במכאובי העבר ובצפונות העתיד, לא תוכלי להפיק את המיטב ממה שקורה לך בזמן הווה.

מצוטטת

New member
ממש בממAש ../images/Emo27.gif../images/Emo4.gif

^^הזמן כמוהו כחץ- מרגע שנעלם שוב לא יחזור {לא שלי
פתגם סיני} ככה שלא יעזור לא לך לא לי/נו... בין שנודה או נתכחש/נתעלם אנחנו לא פעם ב"כאילו" עוצמים עיניים בעצם האמירה הנאיבית אחד לשני "...הזמן יעשה את שלו, עניין של זמן.... סבלנות....וכו', כולם במידה זו אחרת "עבדים" שפוטים שלו של ה
.... מצו', אין פיצויי לזמן שאבד!!!

השיחה נסבה אמנם סביב העיסוק שלנו

אבל גלשה לה גם לצדדים
השאלה העיקרית היתה איך אנחנו בני אנוש החיים ומעורים בסביבתם(מי יותר מי פחות ואת יודעת כמה חיה אנוכי...) איך באמת אפשר להיות חופשיים מן הזמן עוד אמרה כי אסכולה מסויימת בה למדה טוענת לכך שהתעסקות עם העבר או מה יקרה-העתיד, היא סוג של רעל בתוכנו אבל רובנו אם לא כולנו הרי עסוקים בעתיד ומזכירים את העבר לא פעם...
זמן = עכשיו בלבד לדבריה. נוכחות=זמן ושיש להבין ולהפנים שיש אנרגיה מלאה שמחה מאחורי כל מה שאנחנו עושים עכשיו. שאין לחתור אל המטרות בנחישות לא להיות מונע מפחד הכשלון ושהאושר או "הנצחון" אינם תלויים בתוצאה. אחרי כל הפלסף המעניין שהרשנו לעצמנו בשיחה סכמתי דבר אמיתי אינו יכול להיות מאויים לשמחתי את זה אני יודעת! כאן ועכשיו זה אולי מצב של שלמות אבל כמה באמת חיים כך...?

רובנו אם לא כולנו ../images/Emo141.gif

גם עסוקים בסוגים שונים של רעל במובן הפשוט של המילה - נושמים אותו, אוכלים אותו, שותים אותו
מה זאת האסכולה הזו שהחברה שלך למדה ? נשמע מעניין.

תלתלית3

New member
זמן בעיני

העבר היה ולא ניתן לשנותו. ההוה קקים ויש להנות ממנו כמה שניתן. בעתיד בלתי צפוי. זמן שמשהו שאנו מחליטים אם יש לנו או לא.

מצוטטת

New member
נחמד

הניסיון לנסות לחשוב בפועל לא מעשי ולא מציאותי{לדעתי} חלק ניכר אם לא רובנו חיים בהווה צוך כדי שבכלל מתכננים את העתיד {בכל מישוריי החיים} עוד פחות מסכימה שבידנו ההחלטה לגביי זמינות הזמן העתידי...........זה במיוחד הכי פחות נתון בידנו להחליט...... מצו' חלום מציאות ודימיון... "מהנדסת" ת'זמן ש'לה בד"כ

הזמן הוא אמיתי

והכי נורא- הוא גם קצוב את לא יכולה להזדכות עליו ולא להחליף אותו מה שכן: צריך ללמוד להעריך ולנצל אותו כמה שיותר

d a n i e l s 5

New member
זמן=תקופה

ומכיוון שאין למילה זמן הגדרה ממשית ....מכאן כל אחד ו"הזמן/תקופה" שלו ....... "התקופה" זמן העבר , זמן ההווה, היא ממשית ולכן היא לא יכולה להיות אשליה :) האשלייה נמצאת בהתעסקות ב"זמן" העתיד :) אני חושבת.....ש....... העבר = זיכרון העתיד = דמיון ההווה = כאן ועכשיו...... והכאן והעכשיו הם נגזרות של הזכרון (העבר)עם הדימיון (העתיד) , כשבתוך תוכנו אנחנו יודעים שהדמיון הזה הוא נתון לבחירה שלנו בכל רגע נתון...ובעיקר נתון לשינויים :))))))))))) אפלטון אמר "הזמן הוא ביטוי סדיר לתנועה והתהוות נצחית" ..... ומהו נצח? כל אחד והנצח שלו ...... ואני אוהבת את החשיבה שלו :)

ואללה

באמת שאלה שאלתית. כמה זמן? איך לנצל אותו? מה הלאה? מביא שינוי..? בטוח מביא שינוי אני מהיום משנה את חיי... מהיום שמים לי חבר קבוע מעל השד..ואחר כך..הזמן הוא באמת אשליה. מעבר לזה..אין כרגע כלום. את שואלת מה השינוי בחיי.? שאין לי מושג איך ומה הלאה. שאין לי מושג מתי אראה את הילדים שלי..שאין לי מושג איך אתקיים..ואם הייתי יודעת שזה מה שמגיע לי..בכלל הייתי עושה דברים אחרת.. והזמן שלי....מתקצר..אז אין לי באמת זמן..יש לי זמן רק לחיות וכל דקה בשבילי אני הולכת לומר תודה.

d a n i e l s 5

New member
את דוגמא טובה לכך....

שהעתיד הוא אשליה/דמיון...... שכמה שלא נתעסק בו , נתכנן אותו , נדבר עליו......... אנחנו באמת לא נדע מה הוא צופן לנו ....... לכן אני מחזקת את החשיבות של ההתעסקות ב"זמן הווה" .... מה שהיה היה, מה שיהיה לא ברור...מה שכאן ועכשיו הוא שיש !

המסקנה:ההווה הוא העתיד

אין תוכניות\ פעם הייתי אלופה בלתכנן לעתיד...היום..אין תוכניות..הכל נזרק דרך החלון. הקלפים נטרפים כל פעם מחדש וההוא..שאילנה לא מאמינה בו...צוחק עלי כל פעם מחדש ושם לי הפתעות בסיבוב.. אז בשבילי הזמן הוא באמת אשליה. חיה את הרגע...ונושמת אותו..וזה מה שיש.

למעלה