b u b a

New member
../images/Emo12.gif

אני מתעדת ללמוד עו"ס רק כדי לקבל כלי עזר טיפולי בעזרת בע"ח (כדי שאדע כיצד לגשת למטופלים וכ´ו) ואז לעסוק אך ורק כמטפלת באמצעות בע"ח ולא לשלב את זה במקצועות אחרים (כגון פסיכו´ וכ´ו) דבר זה אפשרי, נכון?

עו"ס

כן זה בהחלט אפשרי, אבל שמרי על ראש פתוח. בהחלט סביר שתמצאי ענין גם בטכניקות טיפוליות נוספות.

q t pie

New member
../images/Emo132.gif

לפני מס´ שבועות התיעצתי איתך לגבי לימודים לתואר כבסיס למקצוע שאני רוצה לעסוק בו (תרפיה בבע"ח) והסברת לי שאם אבחר ללמוד פסיכולוגיה אאלץ לעשות תואר שני לפני ההשלמה. רציתי לדעת למה זה כך? האם אין אפשרות שאעשה תואר ראשון, לאחריו השלמה ואעסוק במיקצוע? בנוסף הייתי מעוניינת לדעת האם יש בכלל עיסוק לטרפיסטים באמצעות בע"ח בארץ? תודה

q t pie

New member
בנוסף.....

הייתי מעוניינת לדעת האם יש לך מידע לגבי טווח שכר מסוים שמרויחים במקצוע זה?

טיפול באמצעות בעלי חיים

הסברתי שהעוסקים בתחום יכולים לבוא מתחום החינוך המיוחד או מתחום מקצועי-טיפולי. המגיעים מחינוך מיוחד הם בוגרי מכללות להוראה במסלול הוראה במסגרת החינוך המיוחד ,הנעזרים בבעלי חיים כאמצעי טיפולי נוסף במהלך עבודתם. מי שאינה מעונינת לעסוק בהוראה בחינוך מיוחד יכולה להגיע גם מתחומים טיפוליים כמו פסיכולוגיה. אלא שפסיכולוג על פי חוק נדרש לתואר שני לפחות. פסיכולוג (בעל תואר שני) יכול גם הוא להתמחות בטיפול באמצעות בעלי חיים שוב כטכניקה טיפולית אחת מיני רבות שהוא רוכש.

שכר

מי שלמדה חינוך מיוחד מועסקת על סולם השכר של עובדי הוראה שאינו מן הגבוהים. שכר למתחילה עשוי להיות סביב 6000 ש"ח. מי שלמד פסיכולוגיה מועסק במקומות ציבוריים על פי סולם הפסיכולוגים שהוא קצת גבוה יותר- סביב 8000 ש"ח. מטפלים פרטיים קובעים את שכרם לפי מידת המוניטין והביקוש.

למעלה