back to school

מטאטא

New member
רות קיבלתי

סוף סוף הבנתי אותך, או לפחות כך נדמה לי... ההפרדה בין התחומים, כפי שיש אצל בט"ש, נראית לי ממש מועילה. זה לא רלוונטי אם היא ייחודית או לא. היא פשוט נראית לי כלי מאוד יעיל. מכיוון שהכיוון שאליו אתה חותר נראה לי מעניין ושונה ממה שחשבתי בתחילה, האם תוכל להבהיר אותו מעט? כלומר, אילו תובנות מתקבלות (אפילו בקירוב)? בברכת אחלה דיון שיהיה לנו.

לו הייתי יודע

לא הייתי מתעסק בספקולציות. לצורך העניין, אם היינו שמים את הליו גרייסי, דניס הנובר, חיים זוט, וכהנה וכהנה מורים ותיקים מאוד לא"ל כאלו בחדר אחד, על מה הם היו מדברים (חוץ מתמונות של הנכדים)? בטח לא על תרגילים ליציאה מהגארד ולא על הגנות מדקירה ישרה לאיזור הבטן. כנראה על משהו אחר.

amir_aikido

New member
../images/Emo31.gif לחלוטין לא מסכים איתך

למיטב הבנתי, אמנות לחימה איננה עוסקת רק ברובד הטכני, אחרות זו היתה אומנות ולא אמנות. אני גם לא חושב שעל מנת להרחיב את רוחה היריעה של אדם נדרש כ"כ הרבה. ואתן דוגמא פשוטה מאוד: יש אצלנו מתאמן שהצטרף לאחרונה, הוא איננו שייך לקבוצת הנינג'ות הצעירים, בריאים ורבי-כושר ומרץ, אלא הוא אדם בוגר, לא בכושר, וחסר נסיון בתנועה כלל. אותו מתאמן מתקשה מאוד ללמוד להתגלגל, ניסינו ללמד אותו זמן רב וכשלנו שוב ושוב, משום שעיקר הקושי שלו איננו טכני, אלא נעוץ בפחד לבצע את הניתור הקטן שדרוש בתחילת גלגול. פחד תת-הכרתי וכה עמוק עד שהוא איננו מצליח לבצע את הפעולה, גם כשרואים שהוא רוצה. עצם המאבק ובוודאי ההתגברות על פחד כזה בהכרח יביאו לרווח גדול בהרבה לאותו המתאמן. בקנה מידה קטן יותר אולי, אך באותה הגישה. חלק מהלימוד דורש מאיתנו להסתער לתוך התקפה, מיד וללא היסוס, זה מפחיד ומבהיל ודורש שליטה של ה"רוח" על האינטינקט הטבעי. לא פעם מדברים על מאבק במצב של חוסר-סיכוי, לוחמים בזירה שממשיכים במצב בו הגוף רוצה להפסיק, בכל המצבים הללו, מדובר על נצחון ה"רוח" על ה"חומר", והרי לך פתח להתפתחות רוחנית באמנות הלחימה. אני גם יכול להוסיף ולהגיד שבמסגרת המשובים שהמורה שלי עורך למתקדמים, הוא בהחלט כן כולל גם נושאים של התנהגות והערות על אופי, כחלק מההתיחסות שלו אל התלמיד. זה לא בא על חשבון הטכניקה, אלא כדרישה נוספת מהתלמיד המתקדם. במסגרת זו יבואו גם דרישות ביחס להתנהגות, דרישות שמטרתן לעזור למתאמן להיות טוב יותר, כמתאמן וגם כאדם. לא בכדי אומרים שמאבקו העיקרי של הלוחם הוא באגו. אני לא חושב שרצוי להשאיר את הנושא הזה רק ל"מורים" כפי שהזכרת, ובהחלט כן סבור שכל מי שרוצה להקרא מורה ולא רק מאמן, חייב להתעסק בו. אמיר

אני חושב שאתה מגיב אלי

קטונתי ליד המורה שלך. קטונתי ליד מורים אחרים. אני אומר רק שאותי מעניין סוג אחד בלבד של (בהיעדר מושג אחר בדיון הזה, למרות שאני לא אוהב אותו) 'התפתחות רוחנית'. כל הכבוד למתאמנים המתחילים כמבוגרים אבל יכול להיות שהם לעולם לא יבינו משהו מהתחום הנוגע לשאלה "מה זה אומר להתאמן לאורך המון שנים בא"ל קרבית". "ניצחון הרוח" כולל בתוכו בנאדם שלמד להתגלגל בגיל מבוגר אבל גם מישהו שעשה באנג'י בפעם הראשונה בחיים שלו, הדברים האלו קשורים לתחום של חוויות שאפשר לחוות גם במקומות אחרים. מה שייחודי לנו הוא הלחימה, אחרת אפשר להיות רקדנים ממש טובים. לכן, הניגוד הזה בין מיומנות טכנית לבין 'דו' לא מתגלה מאימוני גלגולים במשך המון שנים וגם לא מהערות של המורה על זה שלא כיבסת את הגי.

amir_aikido

New member
א"ל היא דרך אחת מני רבות

אוהד מאיפוא אתה מדביק לי את הקונספט כי "אמנות לחימה היא הדרך היחידה/מיטבית להתפתחות כאדם"
כל שאני טוען הוא שבמהלך האימון, המתאמן אם הוא שואף לבצע טכניקה בשלמות, חייב להתמודד עם עצמו, וכתוצאה מכך, הוא משתנה, בתחום שרובנו מכנים "רוחניות". ההתמודדות הזו מתקיימת בהרבה מקטעים קטנים: החל מהדוגמא שנתתי על אותו אחד שצריך להתגבר על פחדו כדי להתגלגל בפעם הראשונה וגם אותו אחד שצריך להכנס לקרב אימון או אפילו סתם להגיע לאימון, היום כשהוא עייף ושחוק ואין לו כוח לכלום. כל האמור לעיל נכון לנושא ההתפתחות האישית, וכפי שכתבתי קודם, יכול להתקיים גם ביחס לכל אמנות אחרת. בנוסף, דרישות רבות של א"ל ברמה גבוהה, דורשות מאיתנו יכולת לגבור על האגו שלנו ולהסתכל פנימה, על מנת להשיג יעדים מאוד מוחשיים בלחימה, אתן מעט דוגמאות למושגים :
תזמון מושלם. דורש רגישות לאחר, על מנת "לחוש את כוונותיו", ולתזמן את עצמנו נכון. על מנת לפתח את הרגישות הזו, אנו נדרשים ל"רכות" פיזית ומנטלית.
גמישות - מדברים רבות על הצד הפיזי של הגמישות, אך הגמישות המנטלית - לוותר לרגע ולנסות שוב, חשובה לא פחות.
נחישות והתמקדות ברגע
ראיה כוללת של המצב אני לא פוסל את הדרישה שלך מאמנות לחימה, לשמור על הקשרה הלוחמני, אך אינני מוצא סיבות שהדרישה הזו תהיה מנוגדת לנושא ההתפתחות של התלמיד. אמיר

אמיר

ראשית, לא הדבקתי לך שום קונספט. המילים אותן רשמת בגרשיים אינן מופיעות בהודעה שלי (ואם כן, אני מצליח לפספס אותן). שנית, אתה אומר פה דברים שקשה לי להתווכח איתם כי אני לא יודע להגיד משהו אחר. נקודת המוצא שלי היתה שאני לא יודע מה זה כן אמור להיות, אלא רק באופן כללי מה זה לא אמור להיות. מה שאני יודע הוא ש 1. אני מבין שבאמנויות לחימה מתאמנים כדי לנצח יריב 2. בשביל לנצח יריב עושים את התנועה האפקטיבית ביותר 3. תנועה אפקטיבית היא לפעמים בכלל לא תנועה "מושלמת" מבחינה מבנית 4. מי שעושה קרבות באופן סדיר נחשף לסתירה הזו בין השלמות המבנית ליעילות הקרבית באינטנסיביות שאי אפשר להתעלם ממנה 5. מעניינות אותי ההבנות לאורך זמן ארוך של מי שחי עם הסתירה הזו. הרבה יותר מעניינות אותי ההבנות של מי שחי עם הסתירה, והגיע למצב שבו הוא מרגיש שלמות מבנית בחלק או בכל התנועות שלו. אתה מבין מה אני אומר? אתה מבין שהמסלול שאני מדבר עליו שונה מהותית ממה שאתה מדבר עליו?

avshalomat

New member
שאלה מעניינת יש לך

יש לי כמה כיווני מחשבה בתחום, לדעתי הם קשורים לפער בין הכוונות למעשים. לא ידוע בהחלט יש על מה לחשוב

amir_aikido

New member
הסבר את הדילמה בבקשה:

"תנועה אפקטיבית היא לפעמים בכלל לא תנועה "מושלמת" מבחינה מבנית" (אתה צודק, הגרשיים קודם לא היו ציטוט שלך אלא דרך הבאה עבור קונספט, סליחה אם הוטעית, אבל הפעם זהו ציטוט). האם תוכל להסביר לי (דוגמא תספיק) מהי לטעמך התנועה האפקטיבית, ומהי התנועה המושלמת מבחינה מבנית
להבנתי, כשמדובר על שלמות, זה איננו מחייב צורת תנועה מסוימת, ובפרט לא תנועה ארוכה, להיפך, אחד המאפיינים של תנועה מושלמת יהיה תנועה קצרה שכל הגוף נמצא מאחוריה. אמיר

Tonjin

New member
אם אני לא טועה, ואם אני מבין נכון

למה אתה מתכוון, הדרישה "לתנועה מושלמת מבחינה מבנית" בולטת יותר בא"ל סיניות (גוף מלא) שדורשות שמירה על מבנה עמידה וטונוס שרירים מסויים כבסיס שעליו "נתפרות" הטכניקות.. תנועה ללא שמירה על מבנה כזה תחשב "ריקה" ולא אפקטיבית הבעייה היא בכך שקשה לשמור על המבנה הזה ועל תנועה נכונה בכאוס של קרב אמיתי וקל מאד להגרר לחילופי מהלומות של "קיק-בוקסינג" בסיסי או לנסות ול"שבור" את המבנה או התנועה הנכונה לטובת "טכניקה מסיימת" או ניסיון לנצל חלון הזדמניות במהלך הקרב במידה ואתה מדבר על זה, יש מקום לזכור שזה אינהרטי יותר ופחות בסוגים שונים של אמנויות, בכל מקרה לפני שאני ממשיך לקשקש עדיף שאחכה לראות אם שנינו הולכים באותו כיוון...

טונג'ין ואמיר

הניגוד בין התנועה ה"מושלמת" שאותה אנחנו מתרגלים בקאטה\פורם\טאולו\אנטיוכוס לבין התנועה שיוצאת בקרב קיים ושריר בכל אמנויות הלחימה בכל ארץ. נכון שההנגדה הכי זמינה לי היא בא"ל סיניות אבל אפשר למצוא אותה בכל מקום (אחרת לא היה מתפתח הקונספט שו-הא-רי בא"ל יפניות). אני חושב, וכבר מצאתי תימוכין לדיעה שלי אצל מתאמנים ותיקים יותר (כנראה שלא כולם) שבעוד שמה שאנחנו קוראים דו\בודו מתעסק בלבצע תנועה "נכונה" לפי חוקי האמנות ולפי המסורת, הרי שהחיפוש אחרי הביצוע הטכני האפקטיבי לעיתים קרובות מוציא אותנו (כמתרגלים לא מאוד ותיקים) ממסגרת הביצוע הנכון. אפשר לדבר על זה בעקרונות אבל מעשית, כרגע אני משתמש במספר מצומצם של תרגילים מהשיטה שאני מתאמן עליה כבר 9 שנים, בקרב. יש עוד מספר שאני יודע שאפשר לעשות אותם אבל לא מצליח, ויש עוד כמה שאני פשוט לא מבין. בין לבין אני עושה קאטות אבל מרגיש שהביצוע הטוב ביותר של הקאטה לא נמצא בקורלציה גבוהה עם היכולת הקרבית שלי.

amir_aikido

New member
עדיין לא הבנתי את הקונפליקט

מהתיאור שלך, נובע שיש פער בין רמת הביצוע שלך את אותה הטכניקה כיחיד לעומת רמת הביצוע של אותה הטכניקה מול יריב. לדעתי, יש לצפות לפער שכזה, פשוט משום שהיריב מכניס עוד כמות עצומה של משתנים למשוואה ועל מנת להסתדר עם כולם נדרשת רמה גבוהה יותר מהרמה בה אתה שולט רק בתנועה של עצמך בתזמון שנוח לך. אין פה קונפליקט אלא רק פער שניתן לצפות לו. אולי זה עניין של גישה של מועדון, הדרך בה אני לומד גורסת שהביצוע הנכון הוא הביצוע הנכון טכנית. אין חוקים של האמנות שאוסרים על ביצוע טכניקה מסויימת (יש כללים מנחים לשאיפות מסוימות, וגם להם חריגים) ואין הנחיות של האמנות לדרכי ביצוע פחות ריאליות. כעיקרון, המורה שלי מנחה אותנו להשתדל שלא לתרגל פתרונות שאינם מעשיים למצב הנבחן להבנתנו. גם כאשר מדובר בתרגול שהוא טכני בלבד, המורה שלי איננו אוהב תרגולים שכאלה. כמובן שהאמירה לעיל איננה אומרת שניתן לבצע כל תרגיל בכל מצב, לכל מצב יש פתרונות שמתאימים לו ובקרב, קצב שינוי המצבים גבוה ומקשה על המעקב ולכן יש לנו נטיה לטעות ולבחור פתרונות שאינם מושלמים. האימון מאפשר לנו לצמצם את הטעויות ולהעלות את האיכות של בחירת הפתרונות וביצועם ובכך לשפר את השלמות. להבנתי,קונספט השו-הא-רי, יוצא מההנחה שעד לרמת גאונים (בכלל לא ברור לי שכ"א אמור להגיע לשלב ה-רי), עלינו להתבסס על הדרך כפי שלימדו אותנו. בשלב ה-שו אנו עדיין מנסים להבין את תנועות הטכניקה ברמה הבסיסית ולכן מתרכזים בחיקוי הדרך בדיוק כפי שאחר מבצע. כיוון שגופנו איננו גופו של האחר, ברור שתנועה זו לא תהיה התנועה המושלמת עבורינו. כאן נכנס שלב ה-|Vדגש|הא, בו אנו יוצאים מההבנה של הטכניקה ומתאימים אותה לגופינו, בכדי להפוך את תנועותינו למושלמת יותר ובהתאם יעילה יותר, טכנית ומסורתית גם יחד. שלב ה-רי עוד רחוק מרמתי הנוכחית, אז הרשה לי שלא להתיימר להסביר את משמעותו לעומק, כעקרון, זהו השלב בו העמקת חקר בטכניקה לרמה גבוהה ואתה מבין את הרעיונות שמאחוריה טוב מספיק על מנת ליזום חידושים. החידושים לא יהיו עתיקים אך הם בהחלט יכולים להשתייך לאותה האמנות אם הם משמרים את הקונספטים שלה.

אין ברירה, שיטת הסלמי

אמיר, האם אתה משתמש בדאבל-לג טייקדאון ובעיטות גבוהות בקרבות, כאשר הם יכולים לתת לך ניצחון? אם לא, מדוע לא? אם כן, האם הם חלק מהקיהון שאתה מתרגל בשיטה שלך?

amir_aikido

New member
לא מבין את הקשר.

"דאבל לג טייקדאון" הוא בהחלט אחת הטכניקות שאני מתרגל, גם כטכניקה וגם כתקיפה. לעומתה, בעיטות גבוהות אינן ברפרטואר שלי, בעיקר משום שאינני גמיש מספיק ואינני בועט מספיק כך שהבעיטות הללו יעניקו לי יתרון. כעקרון, בעיטות גבוהות נחשבות (בשיטתי) לטכניקות לא מיטביות בראיה של סיטואצית קרב מרובת משתמשים ו/או שכוללת כלי להב. לכן, הן לא חלק מהרפרטואר הבסיסי של השיטה. למרות זאת ייתכנו סיטואציות ייחודיות בהן אשתמש בכזו טכניקה (ודווקא היו לי כאלו דווקא בתרגול קרב מרובה משתתפים). עדיין, אינני מבין את הקשר בין השאיפה למושלמות בעשייה של הדברים שאתה כן עושה, ובין קיומן של מאות/אלפי טכניקות אחרות שניתן היה לעשות אולי במצב דומה אך אתה פחות מתורגל בהם ולכן בוחר שלא לעשות. ואני עוד פחות מבין את הקשר בין הקונפליקט הזה ובין תרומתן של אמנויות לחימה להתפתחותו של המתאמן. להיפך, לדעתי ההתמודדות עם קונפליקטים רק מעשירה את האדם. אמיר

שלב ב'

אם אתה משתמש בבעיטות גבוהות במצבים מסויימים, כי הן נכונות למצבים האלה, ואם זה לא חלק מהסילבוס המקורי של השיטה שאתה מתרגל, אזי, אם הגישה שלך לאמנויות לחימה אינה אקלקטית, האם אתה לא רואה סתירה?

amir_aikido

New member
הגישה של האמנות שלי היא אקלקטית

למיטב הבנתי, הגישה של האמנות שאני לומד היא אקלקטית מלכתחילה, מייסד השיטה איננו מייחס לעצמו המצאה של אף טכניקה, וברמות הגבוהות, אנו לומדים הרבה קאטות ממקורות אחרים, במקרה שלנו - שיטות של קוריו ג'וג'וטסו (שהוכללו לתוך השיטה ע"י המייסד ומורים בכירים נוספים). האמנות מבססת את עצמה על עקרונות ולא על טכניקות, ובעיקר על בניה של האדם כך שיבין "מה נכון למצב". אם כתוצאה מהלימוד שלי את האמנות הגעתי למסקנה שבמצב מסויים נכון עבורי לעשות X, הרי שרעיונית X הוא חלק מהשיטה. עלי מוטלת האחריות לשפר את איכות הביצוע של X על מנת לעשותו באופן המושלם ביותר שביכולתי. אלא, שמטעמים "כלכליים" ברורים (הרבה מאוד אפשרויות וזמן מוגבל), אני אאלץ להתמחות בביצוע של מספר מוגבל של טכניקות. שמעתי אמירה כי שכשלומדים לעשות דבר אחד בצורה מושלמת, ניתן לעשות גם כל דבר אחר בצורה מושלמת, שאל אותי בעוד 40 שנה האם הגעתי לשם (היום אין על מה לדבר). לתחושתי, אתה לוקח תופעה טבעית, מגבלות היכולת שלך כיום, שמתפתחת לאט יותר מקצב ההבנה שלך את המצב כיום. ומייחס לה קונפליקט. קשה לי להזדהות עם הקונפליקט הזה משום שאני כבר רגיל אליו - היכולת הפיזית שלי תמיד היתה נמוכה מרמת ההבנה התיאורטית, עד שעבורי זהו מצב קיים. ואני עדיין לא מבין מה הקשר בין הקונפליקט הזה, ובין פיתוח "רוחניות", או אולי עדיף שנקרא לזה העשרה (שלא במובן הכספי) שלך כאדם. משום שהמונח "רוחניות" הוא מאוד לא ברור לי. אמיר

Tonjin

New member
את זה אפשר לבודד לכמה מרכיבים

שבחלקם כבר נגעו בדיון ובחלקם עוד לא.. 1) ברור שבקרב את משתמש במספר קטן של תרגילים מהרפטואר של השיטה שלך אם זה לא ברור אינטואטיבית הרי זה צריך להיות ברור מתצפיות: לכל מתאמן/מתחרה רציני יש "טוקוי-וואזה" (טכניקה נבחרת, זה המונח שאני מכיר ולכן מעדיף אתה יכול להשתמש באחר מאחר והכוונה ברורה) שמתאימה לו מסיבות שונות ואיתה הוא מנצח קרבות.. האימרה השחוקה של ברוס-לי "לא אחשוש מיריב שתרגל 10,000 טכניקות פעם אחת אלא מיריב שתרגל טכניקה אחת 10,000 פעם" עדיין נכונה גם אם הוא בילה את 30 השנה האחרונות מתחת למיטה של בייבי.. גם לואו דה שיו בראיון איתו מדבר על אותו דבר בדיוק ומספר שבתקופה בה היה מתחרה בטאיוון ומתכונן לתחרות האימון שלו כלל משהו כמו 3-4 בעיטות, 3-4 שחרורים, כמה אגרופים וכמה הטלות... אם אני לא זוכר משהו כמו אימון על פחות מ10 טכניקות בלבד חודשים לפני התחרות.. כאן קורה משהו מעניין שלדעתי הוא אולי רלוונטי להבחנה שלנו בין דו לג'וטסו וללמה יש בה כ"כ הרבה גבולות אפורים: הוא מספר שהקונג-פו שלו החל להשתפר (מבחינתו כמובן) רק כהשתבגר, הפסיק להתחרות והתחיל להתאמן בצורה אחרת, כוללת ו"רגועה" (במרכאות בגלל שזו פרשנות שלי, אני חושב שהכוונה היא לא בהכרח לאימון פחות אינטסיבי אלא לפחות "לחוץ בזמן" ויותר מוכוון ל"מרחקים ארוכים" ולא להשגת תוצאות בזמן קצוב).. וזה לדעתי מה שהופך אותך למשל (וסלח לי על היומרנות) וכנראה גם את רובנו הכמעט מוחלט למתרגלי דו בסופו של יום... זה שגם אם אנחנו אוהבים ללכת מכות בכל אימון אנחנו בד"כ מחפשים משהו מעבר ל4-5 טכניקות ש"יסגרו עניין" (אפילו אם כל מה שאנחנו מחפשים זה להוסיף לארנסל שלנו עוד 2-3 טכניקות כאלו ולא משקיעים את הזמן בשימור אלו הקיימות), זה שאנחנו מחפשים את התנועה הנכונה ומקדישים מחשבה ותרגול לא רק להצלחה של הטכניקה ברגע נתון אלא גם בניקיון ובאסתטיקה שלה.. אנחנו נהנים ממה שאנחנו עושים ומחפשים לדעת יותר ולהשתפר בזה, גם אם זה אומר לדעת מתי צריך ואפשר לשבור את החוקים וכן לעשות משהו שהוא מנוגד לכל מה שלמדנו אבל פשוט מתבקש ברגע מסויים.. כל ההבדל הוא האם עשית זאת מתוך הבנה מלאה של הסיטואצייה או ב"פוקס" ובלהט הקרב 2)בקשר לקאטה, אני לא חושב שאתה שואל את השאלות הנכונות, אין בהכרח קורולצייה בין הרמה שלך בקאטה לרמה בקרב.. ישנם הרי אנשים שהם לוחמים כישרוניים מבטן ומלידה ומבלי לעשות קאטה אחת (או לעבוד על שק 10 דקות) מן הסתם יקרקסו את רובנו.. לא חייב להתקיים מתאם בין ביצוע של קאטה לביצועים של קרב, השאלה היא האם הקאטה היא כלי לימודי שכן יכול לשפר את הביצוע הקרבי של התלמידים וללמד אותם עקרונות חשובים (והיא יכולה להיות שונה כמובן בין לא רק בין קאטות של סגנונות שונים אלא גם בין תלמידים שונים של אותו סגנון) או לא, לדעתי התשובה היא כן, יש מה ללמוד מקאטה וגם בסגנונות בהן וותרו עליה לחלוטין ישנן תרגילי בסיס שבאים למלא בדיוק את אותו התפקיד שהקאטה ממלאת בסגנונות אחרים (כן אני יודע, לפעמים בהצלחה לא פחותה, אני מסכים וזו לא הנקודה) השאלה לדעתי היא האם לאוהד סמט של 2006 כפי שהוא כיום הייתה עדיפות בקרב לאוהד סמט 2006 רק בלי קאטה (או אולי כדי לסבך דברים באמת על אוהד סמט של 2006 שאת כל שעות האימון שלו בקאטה השקיע בספארינג...)

הלכנו קצת לכיוון אחר ממה שרציתי

אבל אני מרוויח המון מהתשובות שלך. המון תודה על ההשקעה.

cacaroto

New member
שלום לכולם

אחרי הפסקה של 3 וחצי שנים בערך אני מתכוון לחזור להתאמן.. ואני מחפש מאסטר אמיתי.. בעל ידע בטאי צ'י .. צ'ואן עדיף.. שמעתי שם.."ירון בנימיני .. הבנתי שהוא מאסטר.. מאוד אשמח אם תעזרו לי אני גר באזור רמת גן.. הקטע הוא שאין לי כח להתרוצץ ממכון למכון .. ממורה למורה היות ואני עובד במהלך השבוע ... עבודת כפיים קשה.. וכפי שאמרתי אני מחפש אחד אמיתי מאסטר פנימי..בנוסף לחיצוני תודה רבה. אור

ירון בנימיני מלמד שילוב של קונג פו

במס' סגנונות וקרטה גוג'ו ריו. יש לך פרטים עליו, על המועדון המרכזי שלו בפ"ת ועל השיטה באתר שלו.

יש לי שני שמות בשבילך

א. חיים בנדר ב. בן טל-שחר שניהם מלמדים בתל-אביב, שניהם יענו לדרישותיך, שניהם מומלצים מאד. תצטרך למצוא את הטלפון שלהם בספר טלפונים בעצמך, כי אין לי אותו, והתלמידים שלהם קצת בהפסקה מהפורום בזמן האחרון. (בן מתגורר בתל אביב, חיים מתגורר באזור הדרום, באשקלון אאל"ט)

למעלה