שאלה עניינית...

orend123

New member
../images/Emo132.gifשאלה עניינית...

אם ירשו לי הפיות לחזור לעניינו של הפורום אז אבקש לשאול שאלה, לפני כמה חודשים מישהו כאן פירסם את הדרכים לזיהוי זמן-המוות של בנאדם (גופה...), חיוורון כללי- התקשות- התרפות- סירחון וכו'... אודה למי שיכול לכתוב זאת, שוב.

תשובה עיניינית, אך חלקית

תהליכים פנימיים בגוף המת ותהליכים בסביבה בה נמצאת הגופה משפיעים על הגופה. אם יודעים לזהות תהליכים אלו ויודעים מה מסגרת הזמן הנורמלית שלהם אז ניתן להעריך את זמן המוות. קישיון המוות הוא זמני - מופיע לאחר מספר שעות ונעלם לאחר מספר שעות. סירחון תלוי בריקבון הגופה - לא כל גופה נרקבת ולא כל גופה שנרקבת נרקבת באותו הקצב. זה תלוי בחום, בלחות, וכו' יש עוד רמזים עקיפים ומנסים לא להחסיר דבר - לדוגמא אם על הגופה נמצאו זרעים או עלים של צמח שלא צומח בזמן מציאת הגופה זה גם מכוון ויש עוד דוגמאות רבות כגון מצב האוכל בקיבה, והכל משולב עם מידע שידוע על הקורבן ועל הפעולות האחרונות שידוע שעשה טרם מותו. אלי

paradan

New member
הערכת זמן מוות../images/Emo129.gif

בהערכת זמן מוות מסתמכים על נתונים של כמה שינויים שמתרחשים לגוויה לאחר המוות. השינויים שמתרחשים בגוויה נחלקים לשתי תקופות. לפני שעברו 48 שעות מהמוות ולאחריהן. הערכת זמן המוות נעשית פחות מדוייקת ככל שעובר הזמן: עד 48 שעות - הדיוק בהערכת המוות הוא 6-/+ שעות. שבוע - דיוק של יום -/+ חודש - דיוק של שבוע -/+ שנה - דיוק של חודשיים -/+ השינויים שעוברת הגוויה ב-48 השעות שלאחר המוות: 1. התקררות הגופה - Algor Mortis: מניחים כי בעת המוות טמפ´ הגוף היא כ-37 מעלות ומשם והלאה (בתנאי בטמפ´ הסביבה נמוכה יותר) הגופה רק מתקררת. בטמפ´ סביבה של כ-25 מעלות הגוויה מאבדת 1 מעלה כל שעה. מדד זה מאוד משתנה ותלוי בטמפ´ הסביבה, ברוח, לחות, מבנה הגוף (ככל שיותר "מלא" מתקרר יותר לאט), ואם דימם או לא (איבוד דם=גם איבוד חום). על מנת לדייק בהערכה ניתן לבדוק כמה פעמים את טמפ´ הגוויה לאורך הזמן על מנת להעריך את קצב איבוד החום הספציפי לאותה גוויה. 2. הופעת כתמי מוות - Livor Mortis: לאחר המוות ועצירת הלב הדם שוקע למקום הנמוך ביותר לפי כוח המשיכה והמקום נצבע בסגול. הצבע הולך ומתחזק ומגיע לשיאו לאחר כ- 8-24 שעות נשאר ונעלם בסוף 48 שעות מרגע המוות. אם מפעילים לחץ והצבע משתנה זה אומר שזה עדיין לא בתקופת השיא של כתמי המוות. כתמי המוות יווצרו במקומות אופיינים בהתאם לתנוחת הגופה - אם היתה על הגב אז הגב יהיה סגול למעט מקומות ההשקה עם הקרקע ולהיפך. במידה ומשנים את תנוחת הגופה לפני שכתמי המוות מגיעים לשיאם הם יעלמו ויופיעו חדשים בהתאם לתנוחה האחרונה של הגופה. כך שלמשל אם מוצאים גופה עם כתמי מוות על הגב והיא נמצאה שוכבת על הבטן משמע היא הוזזה כמה שעות לאחר המוות (לאחר שכתמי המוות מהתנוחה המקורית הגיעו לשיא). 3. הופעת צפידת מוות - Rigor Mortis: עם המוות כל השרירים רפויים. ההתקשות מתחילה לאחר כ- 2-3 שעות, מתפתחת לאורך כ- 8-12 שעות, ונשארת בשיאה לאורך כ-24 שעות. מתחילה בלסת אח"כ צוואר, גפיים עליונות ובסוף גפיים תחתונות. סדר היעלמותה זהה. מדד זה תלוי מאוד בטמפ´ הסביבה. 4. התרוקנות הקיבה: הקיבה מתרוקנת כ- 5-6 שעות אחרי ארוחה בהתאם לסוג המזון. פחמימות יותר מהר חלבונים יותר לאט. STRESS גרום להאטה בהתרוקנות הקיבה. 5. שינויים בנוזלי העין: אשלגן נמצא ברמה קבוע יחסית אצל רוב האנשים. אחרי המוות ריכוז האשלגן עולה בצורה קוית לאורך כ- 6-12 שעות. עפ"י רמת האשלגן בנוזל העין ניתן להעריך את שעת המוות בדיוק יחסי, כיוון שמדד זה לא מושפע מתנאים סביבתיים. 6. חרקים שונים (בעיקר זבובים): מניחים כי בכל מקום חוץ ממדבריות וקטבים נמצאים זבובים וכי הם מטילים את ביציהם סמוך מאוד למועד המוות. מחזור החיים שלהם קצר והשינויים ההתפתחותיים שלהם לאורכו רבים יחסית ולכן ניתן להעריך עפ"י גודלם ושלב התפתחותם מתי הם הוטלו, ובהנחה שזה היה קרוב למועד המוות אז גם את מועד המוות. עפ"י שילוב יחדיו של כל המדדים הנ"ל ניתן להעריך את שעת המוות במהלך 48 השעות הראשונות לאחר המוות. לאחר כשלושה ימים ממועד המוות העור מתחיל להתקלף ומופיעות שלפוחיות, יש הבלטה של ורידים מתחת לעור והם נראים בתור פסים ירוקים. כאשר העור נראה כמו שיש (Marbeling) זה מצביע על יום 3-4 לאחר המוות. לאחר 10 ימים העור הופך להיות לרך וכהה מאוד ומתוך פתחי הגוף יוצאים נוזלי ריקבון. לאחר כ-3 שבועות העצמות מתחילות להיחשף... ***עצמות שיניים ושיער יכולים להישמר גם אלפי שנים. אם הגעתם עד כאן אז אתם באמת משהו... הלוואי שלא נצטרך אף פעם את הידע הזה, שלכם, דני

orend123

New member
דני תודה על ההסבר המפורט

באמת עניין אותי שכן כאשר מגיעים ל"חשש לחיי אדם", דבר ראשון שבודקים זה את אזור הצוואר- אם הוא בקשיון אז עוזבים ומחכים לרופא שיחתום... עניין אותי בעצם במה עוד אפשר להיעזר כדי לדעת כמה שעות הגוויה כבר שוכבת שם.... ושאלה: מה זאת אומרת הקיבה מתרוקנת? מיצי הקיבה וכל הביפנוכו פשוט נעלמים להם?? תודה,

paradan

New member
הכוונה ל>

התרוקנות הקיבה הכוונה הזמן שלוקח לקיבה להתרוקן אחרי ארוחה. מניחים כי תהליך העיכול פוסק לאחר המוות וכמובן שאין יותר תנועות התכווצות שדוחפות מזון מהקיבה לתריסריון ולמעיים. לפי סוג המזון וכמותו בקיבה ניתן להעריך כמה זמן הוא נמצא שם - כלומר מתי היה המוות יחסית לארוחה האחרונה... או שיותר מתאים הסעודה האחרונה...

sbenzvi

New member
המחברת... בטח שהמחברת.... השאלה

היא רק של מי המחברת??.... עינת?

paradan

New member
מצחיק מאוד... למה את חושבת שלא שלי?

ומה זה משנה בכולן כתוב אותו הדבר... האמת שהיא של שירן אבל זה רק בגלל שהכתב שלה יותר יפה משלי

sbenzvi

New member
מה היית בשיעורים וכתבת?...

האמת שאני מתחילה ללמוד את הלקח של לא להגיע לשיעורים. כשם שאמר המרצה במבחן במצבי חירום פנימיים כשפנתה אליו אחת הבוחנות ואמרה שאני ממתינה כבר הרבה זמן לשאול אותו שאלה. "כשהיא תגיע לשיעורים אני אענה לה על שאלות..." (מזל שהוא צחק....).

Ally E

New member
דני תודה על התיאור המפורט

והציורי... הוא מאוד עזר לי לעכל את השוקולד שכמעט נתקע לי בגרון
מי שאמר שהחבר´ה של מד"א לא שפויים , צדק

paradan

New member
וחידון קטן בנושא>

למה גופות שלטובעים צפות בסופו של דבר?

Parabol

New member
שאלה..

הסימנים להערכת זמן מוות קיימים בכל גופה?? ז"א האם בכל גופה יהיה בשלב מסויים RIGOR MORTIS או LIVOR MORTIS וכו' וכו'??

paradan

New member
בעקרון כן ועוד חידון

אלא עם כן היה משהו שהפריע בדיוק למנגנון ההתפתחות שלהם. למשל בשביל שיופיעו כתמי מוות צריך שיהיה דם בגופה ועל מנת שהם יהיו סגולים צריך שההמוגלובין יהיה תפוס בCO2. אם היה דימום ממש מסיבי שהביא למוות יכול להיות שכתמי המוות לא יהיו בולטים. אם סיבת המוות היתה הרעלת ציאנידים/CO או היפותרמיה אז הם יהיו וורודים... ועוד חידון: באיזה תנוחה תמצא גופת אדם שמת בשריפה ומדוע?

nsr

New member
נראה

לי שאלו התשובות. לגבי תנוחת "המתאגרף" אין לי מושג מה זה. אני חושב שהוא ימצא בתנוחה שהוא יגן על הפנים שלו, אם זו תנוחת "המתאגרף" אז אני מבקש סליחה. לגבי הגופות שצפות, אולי תהליך הרקבון שהם עוברות "ממלא" אותן בגזים ולכן הן צפות שוב?

paradan

New member
צודק לגבי הציפה

בתהליך הריקבון נוצרים גזים שגורמים להתנפחות הגופה ולכן היא צפה. הגופה יכולה להגיע לעד פי 3 מגודלה האמיתי בתהליך זה... שלא נדע מצרות

למעלה