ככה ככה... תלוי במגמה...
בתכלס יכול להיות שיהיה לך מורים מצויינים - בדרך כלל שולחים את המצויינים לכיתות כמו ביוטכנולוגיה ואלקטרוניקה מדעית. ומצד שני יכולים להיות לך מורים על הפנים. מורים שאין להם מושג איך ללמד... מנסיון. בדרך כלל המורים הפחות טובים הולכים לתקשורת ואלקטרוניקה (רגילה). מנסיון, אני לומד בתקשורת (יא). שנה שעברה המורה שלנו להיסטוריה היה נוראי. מלא נכשלו. (אני עברתי בסופו של דבר עם 73). בעוד בבצפר ברנר (שאמור להיות פחות טוב בהרבה מעמל כמו שכולם טוענים) היו מלא שעברו עם 90 +. גם המורה למתמטיקה הייתה נ-ו-ר-א-י-ת וכך יצא שמתוך 2 כיתות שהיא לימדה, כמעט כל התלמידים נכשלו במבחן המסכם וירדו מ4-5 ל3 יחידות (ואני ביניהם). ושימי לב ----- המורה הזאת עדיין מלמדת. בזיון. מצד שני יש גם מורים מצויינים, כמו למשל המורה שהייתה לי שנה שעברה בתנ"ך (שכנראה היא הייתה טובה מדי, אז העבירו אותה... ועכשיו היא לא פה), המורה שיש לי השנה להסטוריה (משה התותח
), המורה לפסיכולוגיה (במגמת תקשורת...).... בעיקר מה שביאס אותי זה כמעט כל מי שהגיע לעמל ב' הציונים שלו ירדו פלאים יחסית לחטיבה ויחסית לתלמידים שהלכו לעיוני ---- שם הציונים שלהם נשארו בערך אותו הדבר. אני לדוגמא הגעתי לעמל ב' עם 91 (ממוצע), הייתי "חוכמולוג" והחלטתי ללכת לתקשורת ובכך דפקתי לעצמי את התיכון. מסקנה: 1. אם את חכמה: לכי לבצפר עיוני (אם זה גולדה אז ---- אם את לא הולכת לשם את מטורפת. אם זה אחד העם ---- אם את לא הולכת לשם את מטורפת. אם זה ברנר או בן גוריון ---- תלוי בחבר'ה שלך בעיקרון... לאן הם הולכים, כי בשני הבתי ספר האלה - אם את לבד יהיה לך קשה מאוד.) למוגברת. 2. אם את פחות חכמה לכי לבצפר עיוני לרגילה. 3. אם את בכל זאת מתעקשת לעמל ב' אז: חכמה - ביו'/אלקטרוניקה מדעית/טכ"ם. פחות חכמה - תקשורת/תעשיה וניהול/אלקטורינקה רגילה. (כשאני אומר חכמה/לא חכמה זה לאו דווקא אומר בחיים.. זה אומר מבחינת ציונים...)