רציתי לחזק את דבריהם של חברי
הפורום ולהוסיף קצת ... מהניסיון שלי, חשמל הוא תחום מאוד מאוד רחב ומגוון, ובאמת חשוב לדעת מה אתה אוהב ואלו דברים מענינים אותך יותר. בכל מקרה, לדעתי שום לימודים לא ילמדו אותך מה שילמד אותך הניסיון. במקרה שלי, אני התחלתי בגיל 16 בחציבה בקירות והיום אני מתכנן מערכות בקרה בקנה מידה מאוד גדול (100 בקרים בתקשורות שונות), וזה כולל את הפיקוד בקרה, תקשורת מחשבים ואלחוטית, תוכנת בקרים, מערכות גיבוי לחשמל, קצת נגיעה ל HMI, פרוטוקולים שונים ועוד !! בדרך למקום שאני נמצא היום עברתי בתחנות הבאות, חשמל בניין, התקנות גדולות וקטנות בתעשיה, מכונות תעשיתיות מהמשוכללות בעולם, שדרוג מכונות, מערכות מוגנות התפוצצות, רובוטיקה, מערכות פיקוד בקרה קטנות, מערכות כח רציניות עם גנרטורים UPS, אפילו חשמל רכב ועוד, ותאמין לי יש עוד לא מעט נושאים שלא נגעתי בהם, למשל אני לא בקיא בחוק החשמל ועוד ... ואני רק הנדסאי, ולמעשה הלימודים השלימו לי את כל מה שידעתי במעשי, הבנתי בתאוריה, שזה חיבור מושלם ..!!! רוב הצוות שעובדים איתי, הם הנדסאים או פריקים למחשבים וכד', כולנו עם ראש פתוח ורצון ללמוד... אחד הדברים החשובים, שלדעתי בהנדסאים מקלים ראש, הוא נושא האנגלית, יש חשיבות רבה לנושא האנגלית במקצוע שלנו, זה פותח דלתות. זה תמיד נחמד להיות בסטטוס יותר גבוהה, אבל אם אין בכוונתך ללכת לתחום הזרם החזק, מתח גבוה, לעניות דעתי שווה להשקיע את ה 4 שנים הללו הצבירת ניסיון, ועדיף בתחום שאתה אוהב, בכל מקרה ממה שאני רואה מסביבי, אלו שבאמת מוערכים צמחו מלמטה, הכוונה התחילו מלחצוב בקירות. עוד נושא שהעלית ואני מכיר מקרוב, אני לא יודע למה, מתכננים בתחום הזרם חזק פחות מוערכים, זה בא לידי ביטוי גם בשכר ... ואני אומר את זה בכאב, כי עד כמה שאני יודע, יש מקומות שכבר סגרו את הפקולטות האלו בגלל חוסר ביקוש. לדעתי אתה יכול ללכת לכיוון מסוים לפי הכישורים שלך ומה שאתה אוהב יותר !! וכמו שאמרה לך בת דודה שלך, אם אתה טוב, אתה תמצא עבודה, אני במקומך היתי יותר חושב על הטיול של אחרי הצבא (-: שיהיה בהצלחה בצבא ובכלל