שאלה!

lekner

New member
כן אבל עד אישור

חתימה צריכים לתכנן בשבילו(המהנדס) במידה ולא נתכנן בשבילו לא נגיע לזכות החתימה במקרה שלי 3X630 דרך אגב אני מכיר צבעי אחד של אנג'לו קוראם לו דוד צבעלו

רשר

Well-known member
מנהל
תשאל אותו, הוא יענה בשמחה

בדרך כלל התשובה תהיה: לעבודות שביצעת, הוא ישמח לאישור המהנדס שתכנן את המתקן, לגבי תכנון מתקן, רצוי כמובן אישור בודק מח"ח על ביצוע המתקן כך לא יהיה ויכוך שאכן המתקן בוצע על פי תכנונך ולא סתם תכנון על הניר.

בקשר לרשיון מוסמך ביצוע ..

מישהו יודע אחרי כמה זמן אם אני עובד בחשמל אני אמור לקבל מוסמך רגיל... העניין הוא שאני עובד כבר 4 שנים באחזקת תאורת רחובות , ורק בגלל שאני לא עובד בבנין או בתעשיה אז בן בסט לא נתן לי את הרשיון הרגיל .

lekner

New member
על פי חוק

הוא לא חייב לתת שים לב שרשום בחוק החשמל האחראי רשאי לתת רישיון ודגש על רשאי אז הוא לא חייב לתת בעיקרון אני יודע שאחרי שנה של מוסמך ביצוע מקבלים מוסמך וזאת בתנאי שכמובן עברת את המסלול הייעודי לימודי מוסמך ומעלה כי לפעמים בסיבות מסויימות נותנים מוסמך ביצוע גם למי שלא למד מוסמך

קורס מוסמך עשיתי בגיל 18

ואני עובד בתור חשמלאי אחזקה מבצע את רוב עבודת החשמל למעט תכנון מתקנים

lekner

New member
תשלח שוב אני

מכיר מקרים שמישהו שלח טופס ונענה בשלילה לאחר שבוע שלח בדיוק את אותו טופס ונענה בחיוב תאמין או לא אבל זה קורה

רשר

Well-known member
מנהל
צא לדרך, את הצעד הראשון כבר עשית

ללמוד הנדסאי ולמשוך לי"ד, כל הכבוד!! עצה ל"לימודי הנדסת חשמל זרם חזק חפש לך נישה ריקה ממומחים, למד אותה היטב ותהיה המומחה שכולם שוחרים לפתחו." עצה זו קיבל ממני נחלאי בקיבוץ לפני כ 20 שנה וכיום הוא המומחה מס 1 בישראל בתחום שאותו החליט למלא (חשמל סטטי).

UNLOVER

New member
תודה!!

קודם כל תודה על המענה..! תשובה החלטית לא קיבלתי....אבל כניראה לפי מה שהבנתי זה תלוי בי.....! כן חשמל זה די מעניין אבל ליפעמים נימאס ללמוד ואתה רוצה לראות..לגעת...להתנסות בדברים שאתה לומד...! מבחינתי חשמל כרגע..זה מעיין היסטוריה מתמטית...ולחשוב שיש לי עוד חצי שנה ללמוד...!
בקשר ל "לקנר" בחיים אני לא חושב שהייתי מגיע לאן שהגעת ביחס לאיפה שהיית...ועוד יש לך כח להמשיך ללמוד- כל הכבוד...! אני מת לסיים....אני רק חושב על הספר שצריך לכתוב ואני מיתבאס..! הלימודים אצלנו יותר זולים... 1400 לשנה..עם אתה במגורים אז עוד 2500 ש"ח לשנה..! אני אסיים אתגייס אצא ואתחיל לעבוד בזה....למרות שאני לא חושב שאני אלך ללמוד עוד 4 וחצי שנים בהנדסת חשמל..! אולי אני אפנה לתחום אחר....לא יודע...הזמן יגיד...! הלימודים הם מוזרים...אנחנו לומדים יותר מיקצועות באלקטרוניקה מאשר בחשמל...כך שאני יודע יותר דברים באלקטרוניקה, שפות תיכנות, אפילו באנגלית טכנית כימעט כל המאמרים הם באלקטרוניקה...! רק מכונות הנעה..הספק...ואלקטרוניקה של מערכות הספק שזה יושב באמצע..זהו..אלו המיקצועות היחידים..! טוב מה אני יודע אולי זה יהיה חיוני..? בת דודה שלי רוצה ללכת ללמוד מישפטים ואמרתי לה שאין עבודה..יש פול אנשים במיקצוע..והיא אמרה לי: "אם אתה טוב תמיד תמצא עבודה.." בכל מיקרה...יהיה טוב...או לפחות מקווה..! תודה על התגובות שוב......! מראאאאש!

UNLOVER

New member
../images/Emo45.gifיש לי שני כינויים...!../images/Emo45.gif

לא להיבהל....עדיין לא פיצול אישיות!

lekner

New member
אם תסיים הנדסאי

ותכנס לצבא אולי תמשיך ללמוד דרך הצבא נכון שעכשיו אתה לומד תאוריה אבל ככה זה בכל המסלולים תאמין לי ללמוד משוואות לפלס ופוריה בגיל 30 כמעט זה באסה לאללה את הניסיון תקבל אח"כ אני אתן לך תשובה חד משמעית אם אתה אוהב את המקצוע (בכללי לא את השיעורים כרגע) בקשר לפרוייקט באתר שלי יש דוגמאות איך לעשות טבלאות והסברים במידה ותצטרך עזרה אשמח לעזור אז תמשיך ללמוד תסיים הנדסאים תרצה להמשיך תמשיך אם לא אז לא קרה כלום יצאת הנדסאי שזה גם מכובד ואם תמשיך אז תהיה מהנדס צעיר ולמהנדסים צעירים יש הרבה ביקוש בחברות חדשות בהצלחה בכל אשר תבחר

elimalka

New member
מהנדסים דרושים עם נסיון

של הרבה שנים, זרם חזק, ועוד, אחרת הייתי לומד גם למהנדס.

lekner

New member
לא בהכרח

אלא רק בתחום הזרם החזק דורשים ניסיון בעיקר בגלל הרישיון בשאר התחומים לא דורשים ניסיון וגם לא רישיון למשל בתחומים שמתעסקים בפיתוח מערכות באלקטרוניקה אלא דורשים פתיחות וידע מכיוון שבפיתוח מערכות דורשים חברה צעירים אם ראש פתוח והרבה אמביציה אני יודע את זה ממשפחה שעובדת בתחום אחד מהנדס אלקטרוניקה מתמחה ברובוטיקה(מכטרוניקה) אשתו מהנדסת אלקטרוניקה מתמחה בפיתוח מעגלים

ddolphin

New member
רציתי לחזק את דבריהם של חברי

הפורום ולהוסיף קצת ... מהניסיון שלי, חשמל הוא תחום מאוד מאוד רחב ומגוון, ובאמת חשוב לדעת מה אתה אוהב ואלו דברים מענינים אותך יותר. בכל מקרה, לדעתי שום לימודים לא ילמדו אותך מה שילמד אותך הניסיון. במקרה שלי, אני התחלתי בגיל 16 בחציבה בקירות והיום אני מתכנן מערכות בקרה בקנה מידה מאוד גדול (100 בקרים בתקשורות שונות), וזה כולל את הפיקוד בקרה, תקשורת מחשבים ואלחוטית, תוכנת בקרים, מערכות גיבוי לחשמל, קצת נגיעה ל HMI, פרוטוקולים שונים ועוד !! בדרך למקום שאני נמצא היום עברתי בתחנות הבאות, חשמל בניין, התקנות גדולות וקטנות בתעשיה, מכונות תעשיתיות מהמשוכללות בעולם, שדרוג מכונות, מערכות מוגנות התפוצצות, רובוטיקה, מערכות פיקוד בקרה קטנות, מערכות כח רציניות עם גנרטורים UPS, אפילו חשמל רכב ועוד, ותאמין לי יש עוד לא מעט נושאים שלא נגעתי בהם, למשל אני לא בקיא בחוק החשמל ועוד ... ואני רק הנדסאי, ולמעשה הלימודים השלימו לי את כל מה שידעתי במעשי, הבנתי בתאוריה, שזה חיבור מושלם ..!!! רוב הצוות שעובדים איתי, הם הנדסאים או פריקים למחשבים וכד', כולנו עם ראש פתוח ורצון ללמוד... אחד הדברים החשובים, שלדעתי בהנדסאים מקלים ראש, הוא נושא האנגלית, יש חשיבות רבה לנושא האנגלית במקצוע שלנו, זה פותח דלתות. זה תמיד נחמד להיות בסטטוס יותר גבוהה, אבל אם אין בכוונתך ללכת לתחום הזרם החזק, מתח גבוה, לעניות דעתי שווה להשקיע את ה 4 שנים הללו הצבירת ניסיון, ועדיף בתחום שאתה אוהב, בכל מקרה ממה שאני רואה מסביבי, אלו שבאמת מוערכים צמחו מלמטה, הכוונה התחילו מלחצוב בקירות. עוד נושא שהעלית ואני מכיר מקרוב, אני לא יודע למה, מתכננים בתחום הזרם חזק פחות מוערכים, זה בא לידי ביטוי גם בשכר ... ואני אומר את זה בכאב, כי עד כמה שאני יודע, יש מקומות שכבר סגרו את הפקולטות האלו בגלל חוסר ביקוש. לדעתי אתה יכול ללכת לכיוון מסוים לפי הכישורים שלך ומה שאתה אוהב יותר !! וכמו שאמרה לך בת דודה שלך, אם אתה טוב, אתה תמצא עבודה, אני במקומך היתי יותר חושב על הטיול של אחרי הצבא (-: שיהיה בהצלחה בצבא ובכלל

SEA SOLT

New member
כן צודק....!

טיול טרקים בהודו.....בהחלט פיספסתי בתגובה! תודה....על התגובה שלך.....אז אולי חשמל נוגע בלא מעט תחומים..! ניראה כבר מה יקרה בעתיד....! תודה שוב! מראש!

רשר

Well-known member
מנהל
|חיבהודו גם תסדר לך את הראש בבטיחות

בשימוש עם חשמל

ddolphin

New member
חוסר הבטיחות במדינות הפחות

מפותחות הוא במסגרת דילול האוכלוסיה

למעלה