שאלה!

SEA SOLT

New member
../images/Emo131.gifשאלה!

היי... שלום לכולם...! יש לי שאלה...לא מיקצועית...ככה באויר..! אני למדתי חשמל בתיכון...סיימתי בגרות והחלטתי להמשיך י"ג ועכשיו אני ב י"ד. הלימודים מעניינים במקצת החברה אחלה..אבל כל אדם שאני פוגש אומר(חוץ מהמורים) שדיפלומת הנדסאים זה חרא...אין מה לעשות אם זה....טעות מרה..אם אתה לא ממשיך עם זה בצה"ל זה ביזבוז....לפי מה שהבנתי יש פה אנשים שמיתעסקים בזה...ורציתי לשאול! יש עבודה בתחום הזה? מעניינת...?.(לא מלוכלכת..עבודות שחורות קשות כאלה- משהוא נורמאלי) במיוחד ההנדסאים...להם יש עבודה או שזה באמת לא שווה כלום? יש מיגוון...או שגורלי לתקן מכונות כביסה, מדיחים ומזגנים כל חיי? אבא שלי די מאוכזב ממני שבחרתי בחשמל..הוא טוען שאין עתיד וחבל לי על הזמן..! וחוץ מזה..זה מיקצוע שאף אחד לא הולך אליו.....פגשתי לא מיזמן מהנדס חשמל...והוא אמר לי שאפשר לספור על שתי ידיים את מס' מהנדסי החשמל מתחת לגיל 35...אף אחד לא ממשיך ללמוד...! וזהו..... אשמח לקבל תשובה......! תודה מראש!

תשובה

יש הרבה אנשים שלומדים מקצוע בגלל שאחרים לומדים זה או בגלל שההורים לוחצים אז מה שקורא בדרך כלל הבן אדם למד מקצוע שהוא לא אהב !!אדם צריך ללמוד את מה שהוא באמת אוהב- למרות שנגיד שרווח גדול לא מוצאים לעומת מהנדס וכו - וזה לפי דעתי הכיון שאדם צריך לבחור את מה שהוא באמת אוהב ולא בגלל ...(מקווה שסיפקתי אותך)

lekner

New member
אני הנדסאי והאמת

שמאוד הייתי רוצה להיות מהנדס לא אשקר אבל קשה כשאתה מעל גיל 30 להמשיך את הלימודים למרות זאת אני עובד במשרד תכנון ומתכנן מערכות שאחלה מהנדסים לא יגעו בחיים נכון שיש גם כאלה שכן מתעסקים מה שקובע זה הידע והמקצועיות שלך לכן מה שאתה יקבע מה תהיה בו אספר לך עליי ואתה תחליט בגיל 16 עזבתי את ב"ס ואללה כיתה י כבר הייתי בחוץ טיילתי בחול עבדתי עבדתי ועבדתי כמובן צבא ככה המשכתי עד גיל 24 חתונה והופ אתה קולט אין לך מקצוע כל מה שאמרתי עבדתי עבדתי וכו... היה בתחום החשמל בארץ ובארה"ב שם כל משפחתי אמא אחים אחיות טוב אמרתי נלמד חשמל 2 ערב כמו חמור ביום עובד בערב לומד נגמר אמרתי לעצמי מה אתה לא מסוגל ליותר? עניתי לא (סתם) הלכתי לעשות מכינה (עוד שנה)ואללה משוואה ריבועית הייתה תורת הקוונטים בשבילי נגמרה המכינה כמו תותח עברתי המשכתי הנדסאים(הופ עוד 3 שנים עברו) נגמרו ההנדסאים אמרתי לעצמי שוב הנדסאי בלי מתח גבוה? צודק עוד שנה מתח גבוהה אני בן 31 סיימתי ללמוד לפני שבוע מה אני מתכוון לעשות עכשיו? נחש להשלים למהנדס חביבי מה אמרת מקודם? לא ללמוד? הנה אהיה מהנדס בגיל 36 בעזרת השם נכון שיש לי 15 שנה ניסיון בחשמל ממשיכת כבלים עד תכנון ב"ס ומלון תשמע ממני אם אתה אוהב את המקצוע(אם לא אין מה לדבר) תגמור הנדסאים תמשיך בצבא בתחום תשלים מהנדסים על חשבון הצבא תצא תותח תאמין לי מניסיון אתה יכול להתמחות ב אופטיקה,רובוטיקה,זרם חזק,ואין סוף תחומים שים לב שבהנדסה אין חשמל או אלקטרוניקה אלא אתה בוחר את ההתמחות חשמל או אלקטרוניקה שכחתי לספר לך חוץ מזה שהילדות שלי בקושי ראו אותי כל הלימודים עלו לי בערך 50,000 ש"ח מקווה שתבחר נכון מכל הלב

lekner

New member
רישיון ראשי בקרוב טכנאי אבל

אני עובד במשרד בו יש מהנדס בודק סוג 3 לכן אני מתכנן בודק ומיעץ והוא מאשר אפילו בעל המשרד שהוא אלוף עולם בחשמל באמת בעל ידע רב כולל בספינות היה בצי הסוחר הוא הנדסאי בודק סוג 2

lekner

New member
לא זה הולך ככה

ישר מוסמך 3X80(היום יש כאלה שמקבלים מוסמך ביצוע זה לא נותן כלום) אחרי שנה ראשי 3X250(אפשרי גם פחות זה תלוי) אחרי עוד שנה טכנאי 3X400 אחרי עוד שנה הנדסאי 3X630 זה המסלול בעיקרון ניתן לקצר תלוי בכמה גורמים וגם אז לא בהרבה עכשיו יש דיונים לשנות את הרמות ולהוריד טכנאי שים לב שהורידו את מסלול הלימודים לטכנאי חשמל אך השאירו את הרישיונות ככה שיהיה מוסמך הנדסאי מהנדס וישנו גם את רמות האחריות אבל זה דיבורים בינתיים

elimalka

New member
מוסמך היה פעם עד 3X63

והגדילו אותו ל 3X80. שסיימתי את ההנדסאי קיבלתי מוסמך, למרות שלא ידעתי כלום מהחיים שלי בעבודה מעשית. שלוש שנים אחרי קיבלתי עכשיו את הראשי, אחרי שהוכחתי שביצעתי עבודה חיבור חדש 3X63A עם אישור בודק ח"ח. מה עכשיו מתי אני יקבל את הטכנאי?! מה צריך להוכיח לבן בסט???

lekner

New member
טכנאי מתחיל להיות בעיה כי

ע"פ חוק מי שלמד טכנאי מקבל רישיון טכנאי לאחר שנתיים של עבודה כראשי אך מי שלמד הנדסאי מקבל הנדסאי לאחר שנתיים של ראשי(לא מוזכר טכנאי) לכן ברמה עקרונית הוא לא חייב לתת על פי חוק אלא לחייב אותך להמתין שנתיים ואז סיפור מהפטרה להוציא רישיון הנדסאי כי צריך הוכחה של משרד תכנון בזרמים של 3X630 ומתח גבוה ואללה יודע מה לכן ישנה אפשרות לקבל טכנאי לאחר שנה לאחר הוכחה של תכנון מספר מתקנים בזרם של 3X400 וזה רק אם הוא מאשר ואתה נראה לו ובאמת עבדת בתכנון אך בפועל קשה מאוד לתכנן מספר מתקנים בזרם כזה אם אתה לא משרד תכנון לא מבחינת קושי התכנון כמו מציאת המקומות שדורשים את התכנון וגם אז הוא מוצא כל מיני סיבות לעקב. לפעמים אף רישיון והוכחה של עבודה במתקני מתח גבוה(זה לגבי הנדסאי אני יודע לא בטוח לגבי טכנאי) לסיכום עלפי חוק אתה צריך לחכות שנתיים ולקבל הנדסאי אם הוא לא מאשר אז אתה נשאר ראשי לנצח אך ישנה תקווה לקבל טכנאי אחרי שנה

רשר

Well-known member
מנהל
העברתי מספר פעמים רשיונות

לעובדים מתחתי ומעלי ומעולם לא נתקלתי בבעיה עם בן בסט, פשוט למד את התקנות היטב, הכן את הניירת נכון, מלא את הדרישות החוזרות(אם יש) וקבל רשיון כמבוקש. ברור שיש בעיה עם תכנון מ"ג להנדסאי (גם לראשי כבר יש בעיה כזאת) שלא עוסק בכך, לכן עליו לפנות למשרדי תכנון אתם הוא עובד ולבקש להעביר לו עבודת תכנון (כמיקור חוץ) כך שיוכל להציג עבודת אמת שבוצעה על-פי תכנונו.

elimalka

New member
לא ניתן לעשות איזה קורס

של משרד העבודה ולקבל את הרישיון הנדסאי מבלי להוכיח עבודה בשטח?

lekner

New member
לא כי

רוצים הוכחות של עבודה בשטח דבר שקורס לא יכול להעניק אחרת כל מי שלמד הנדסאי היה הולך לעשות את הקורס

elimalka

New member
בתור עצמאי לא נראה לי שיש סיכוי

שאני יבצע עבודה בסדר גודל של 3X400 אמפר ואפילו לא של 3X250 אמפר, עבודות בסדר גודל כזה רק חברות מבצעות.

elimalka

New member
לא בהכרח

חשמלאי ראשי יכול לתכנן מתקנים 3X250A, וכן הלאה...

רשר

Well-known member
מנהל
ב27 שנות רשיון ראשי תכננתי רק 2

מתקנים בהתאם לרשיון שלי וגם הם היו בעצם מתקן אחד שפורק לשני חלקים רק לצורך חסכון עלויות מהנדס מתכנן, מאחר ואני ההיתי שכיר במקום לא קבלתי כל תשלום נוסף עבור התכנון, אכן מאותו היום כל פעם שבקשו ממני לתכנן הצגתי רק פרוגרמה מילולית מלווה בדרישה שהמתקן יתוכנן ע"י מהנדס כחוק ובעיקר שהמעביד ילמד לא להתקמצן בנושא.

lekner

New member
מה פתאום רק מהנדסים מתכננים?

אני מתכנן כל יום מתקנים בזרם חזק אומנם המהנדס שלנו חותם אבל אני מתכנן אתמול סיימתי תכנון של תוספת קומה בבית מלון

רשר

Well-known member
מנהל
מתכנן = חותם!

למ, אנג'לו היו 10 עוזרים שצבעו בשבילו קטעים שלמים, מי זוכר שם של אחד?

למעלה