כסף

../images/Emo130.gif כסף ../images/Emo130.gif

איך אתם מתייחסים לכסף- אמצעי או מטרה
האם כסף מפחיד/מרתיע אותכם או שזה עוד נדבך בחיים מבחינתכם

EdisonGirl

New member
לגמרי אמצעי.

הדעות שלי לגבי כסף די מבולבלות, אבל איכשהו זה מסתדר לי במוח. אני רואה בכסף רק אמצעי להשיג דברים. אם יכולנו להימנע מכל הצרות שמביא עימו הכסף, הייתי מוותרת על השימוש בו בשמחה. מצד שני, אני לא מגדירה ת'עצמי סוציאליסטית. אני אוהבת את התחרות- את הרעיון שיש עשירים ועניים, את הרעיון שאנשים יכולים להתקדם מבחינה כלכלית ולצבור עוד ועוד הון, במידה בלתי מוגבלת כמעט. אני לא בטוחה שאני מתאימה או הייתי רוצה להיות חלק מאותם אנשים, אבל מרגיש לי טוב שזה קיים. יכול להיות שאני סוג של קפיטליסטית-סוציאליסטית.

efriend

New member
פעם התייחסתי לכסף בזילזול מוחלט

בזמן האחרון גיליתי שזה דווקא דבר נחמד. הסכנה היא שאנשים הופכים את זה ליותר ממה שזה, וזה גורם להם להשתגע. בארה"ב, למשל רואים בזה מדד לשוויו של אדם כאדם, ולכן כל אדם מנסה רק להרוויח יותר כדי להיות שווה יותר. זה בעיני עיוות. לכן כסף הוא אמצעי כמובן, אבל זה אמצעי מאוד נחמד

zvc1

New member
כסף מבחינתי הוא רק אמצעי

היום אני נמצאת במצב שאני עושה שינוי מקצועי לתחום שאין בו כסף, וזה בסדר מבחינתי מכיון שהרבה יותר חשוב לי סיפוק אישי ומקצועי מכמה כסף אני ארוויח, אבל אני מוצאת את עצמי בבעיה כשמציאים לי משכורות שהם בשכר מינמום, אני לא יכולה להתקיים משכר שהוא פחות מ-4000 ש"ח. אז למרות שכסף הוא רק אמצעי מבחינתי אני שמה לי גבול עד כמה הוא לא חשוב.

SEVEN DAYZ

New member
כסף זאת המטרה שלי בחיים

כי עם כסף באה ההשפעה ועם השפעה אני אוכל לנקום בכל האנשים והמערכות שדפקו לי את החיים

dietoday

New member
במיוחד בתקופה האחרונה

שאני בין עבודות או עובדת בזמניות אני מודעת באמת לכמה כסף עושה חיים נוחים יותר... אבל מה, אני לא אעבוד במשרה שלא טוב לי בה בשביל משכורת גבוהה במיוחד.. למשל, אני לא אעבוד כמלצרית או ברמנית, שבפוטנציה יכולה לעשות הרבה כסף, כי קשה לי פיזית לעמוד כ"כ הרבה זמן על הרגליים.. אני גם לא אעבוד במכירות, כי יש לי מצפון... צריך למצוא את דרך המלך בין החשיבות של הכסף לבין החלק שהוא לוקח לנו מהחיים...

נונוש5

New member
נבגדת

וואו,יופי של שאלה, הבת שלי בחרה בכסף,מכרה אותי בקלי קלות,ילדה שגידלתי לבד לחלוטין,מתבגרת שכל עיסוקה היה כסף,רשימות יומיומיות מה אני אקנה ,מה אבקש מאבא שיקנה, כל יום דיבור,והתעסקות על כסף,מכיוון שאני אם חד הורית והאמצעים שלו הרבה יותר גדולים,בניין מגורים חדש,בית חדש, בוכטות של דולרים בכיס לצפייה מתמדת של העין של ביתי,היא עשתה את בחירתה,ובקור רוח,בחרה שם,ללא ניד עףעף,ובהתעלמו מוחלטת מה אני מרגישה,ובכלל מתנהלת בתוך סיפור העברה חודשים מאחורי הקלעים מבלי ליידע אותי,חד וחלק,אספה את כל ארונה מחדרה,ו,,,,,עברה לדרום להפוך צפונית,כסף,כמה קל,בלי שאלה בכלל,מכרה אותי בנזיד עדשים,וגידלתי אותה ממש לבד,ילדה יחידה,כסף,,,כסף,,,,הוא המכריע הגדול,הוא ספק האינטרספשוט מכרה אותי,לא בקושי יוצרת קשר,בנתה לה חיים חדשים,ללא קשיים של אם חד הורית,ו,,החיים ממשיכים,,

למעלה