../images/Emo13.gif

היי.... מה שלומכם? אני מקווה שהכל טוב... רציתי לספר לכם שהיום דיברתי בטלפון עם בת השירות שנמצאת במקום שבו אני כנראה רוצה לעשות את השרות הלאומי- משפחתון בקיבוץ אחד... ככה בשיחה לא התאפקתי ושאלתי אותה למה היא לא עשתה צבא... היא יצאה על מצפון!!! אבל באמת יצאה, בוועדת מצפון!!! והאמת שאני מכירה עוד 2 בנות שיצאו על מצפון... אז כנראה שזה לא כזה נדיר כמו שחשבתי...

Mיקי_

New member
זה בהחלט לא "כזה" נדיר.

אותי את לא מכירה, אבל גם אני יצאתי על מצפון בוועדת מצפון.

חחח כן אבל...

אותך אני בכאילו "מכירה", כלומר- אני יודעת שיצאת על מצפון בוועדת מצפון, פשוט חשבתי שזה ממש קשה ונדיר...

לא זוכרת את המספרים המדוייקים...

אבל בסביבות 250 נערות יוצאות על מצפון מדי שנה, כשבערך 300 ניגשות לוועדה. קראתי על זה בעיתון כלשהו, לא זוכרת איפה.

../images/Emo12.gif דיייייייייייייייייייי

זה אומר שכמעט כל מי שניגשת יוצאת על מצפון.... לא? אז למה אומרים שזה כזה קשה...? (ייסורי מצפון קלים על זה שיצאתי על נפשי ולא נלחמתי על מצפון) ומתוך הצבא לצאת על מצפון- אחוזי ההצלחה הם גם כאלה גבוהים?

Mיקי_

New member
א. עד כמה שידוע לי

אלו ממש לא המספרים. לעומת זאת אין לי מספרים אחרים לספק, אני משערת שאimר יודע נתונים סטטיסטיים יותר טוב בעניין הזה. ב. לשאלתך מאפרת, עד שמגיעים לוודעה יש אחוז נפילות גבוה, הטירטורים הגדולים הם לפי הוועדה (מכתב, תצהיר, לפעמים ראיון במדור ת"ש) מי שכבר מגיע לוודעה אלו באמת אנשים מגובשים, ואני מכירה הרבה שנפלו בוועדה ראשונה והצליחו בשניה, ולא מעט שאחרי כישלון וועדה ראשונה יצאו בדרך אחרת... מתוך הצבא מ-א-ד קשה לצאת על מצפון, אך עדיין אפשרי. למי שנמצא בשירות סדיר באמת עדיף לצאת על נפשי/אי התאמה למערכת אם מצבו קשה.

סרבנית בכלא

קשה זה לא במבחן התוצאה, כמו שמיקי ציין התהליך זה החלק הקשה. למרות שעכשיו עם כל השינויים בוועדה יש חשש אמיתי שגם לבנות יהיה קשה כמו לבנים. למרות שבינתיים זה רק קצת יותר קשה. כמו שהם המציאו את המבחן נאמנות של לדחות את ההחלטה ושבינתיים תתנדב. פעם למשל היה כמעט סטנדרטי שדוחים בוועדה הראשונה כדי להוכיח רצינות ומשחררים בשניה. היום זה כבר לא עובד ככה. אין לי מספרים זמין, אם זה חשוב אני יכול לברר. מהזכרון אני אומר שבערך מאה וקצת בנות בשנה מופיעות בפני הוועדה. רובן הגדול משתוחרר. אבל כאמור זה רק מי שמגיע לוועדה, הרבה עושות שיקול לא להגיע בגלל הקריטריונים של הוועדה, בגלל הסיכון של כלא, ובעיקר כי לבנות יש דרכים הרבה יותר קלות להשתוחרר. אגב, יודעות שיש כרגע סרבנית בכלא? מעיין. הוועדה דחה אותה פעמיים.

למעלה