[לי]

../images/Emo13.gif../images/Emo49.gif [לי]

יש לנו תינוקת חדשה במשפחה (טוב,לא ממש תינוקת.) קוראים לה במבה (ככה קראו לה הבעלים הקודמים,אמא שלי אמרה שזה יהיה לה בעיה להתרגל לשם חדש...אבל זה ממש לא משנה.). היא כלבה גיזעית (שכחתי את שם הגזע..היא די דומה לשוקי מ"רק בישראל"). היא בת שנה,והיא ממש מתוקה. יש לה בעיה של פרעושים,וריססנו אותה,רחצנו אותה,האכלנו אותה והיא התרגלה די מהר לבית. עכשיו הקטע הוא שאני זאת שהצעתי לאמץ עוד כלבה,אני התחייבתי להוציא אותה שלוש פעמים ביום (בבוקר,בצהריים ובערב.). עכשיו יש כמה בעיות.. הכלב הותיק שלנו,טיגר, לא ממש מת על הדיירת החדשה..הוא כל הזמן "מנקר" אותה עם האף (יש לו מחסום כי הוא נושך..אבל זה כבר סיפור אחר.) הוא גם גדול ממנה בהרבה (היא ממש קטנה).אנחנו מחזיקים אותם בנפרד (היא יושבת בחדר שלי בדרך כלל) אבל היום היא שכבה..ופיתאום התחילה להעשות פיפי. עכשיו צעקתי עליו הבאתי לה מכה קטנה על האף ואמרתי לה שהיא כלבה רעה,ואז לקחתי רצועה והוצאתי אותה לטיול. כשחזרתי השארתי אותה בחצר (הכלב השני נמצא בתוך הבית),היא לא מפסיקה ליילל. אני חושבת על להכניס אותה אבל אני מפחדת שהיא תעשה פיפי,כי בטיול היא לא עשתה כלום. חוץ מהבעיה הקטנה אם לעשות את הצרכים שלה בחוץ,הכל בסדר גמור איתה,היא לא נובחת,מקשקשת בזנב ויושבת בשקט (תמיד לידי,או מתחת לכיסא שלי). בסה"כ היא כלבה מקסימה וההורים שלי ממש שמחים איתה (וגם אני). אולי יש הצעות למישהו בקשר לבעיה איתה?.. ואולי משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי לשפר את היחסים בין שני הכלבים?.. תודה מראש
רונה.

be_roo

New member
כמה שאלות והערות

נתחיל בהערה קלה: "...בעיה של פרעושים,וריססנו אותה,רחצנו אותה..." אין טעם לרסס ולרחות לאחר מכן, כל החומר שריססתם יורד. גם אין לרחות ולרסס מיד, יש להמתין יומיים כדי שעור הכלב יחדש את שכבת המגן ולרסס רק לאחר מכן. בנוגע לצרכים, לא ציינת בת כמה הכלבה אז אכתוב בכלליות. אם ברח לה פיפי כשהיא שכבה יש לפנות לוטרינר מאחר ולא מדובר בתופעה נורמלית. כלב שלא מצליח להתאפק יתיישב בצורה המוכרת וישתין. יתכן ומדובר בדלקת או בשרירי שלפוחית חלשים. בכל מקרה הוטרינר יאבחן את הבעיה ויתן טיפול מתאים. ועכשיו למקרים שבהם הכלב עושה בבית לא בגלל בעיה גופנית. אין לתת מכה על האף, זהו צעד שמפר את האמון בינכן. אם תפסת אותה על חם יש לומר "לא" בטון תקיף. חיפוש קצר בפורום ימצא לך זיטוחת המתאימות לחינוך. בקשר ליחסים עם הכלב הבוגר. לא פרטת כמה זמן היא אצלך, אז שוב בכלליות. דברים כאלה לוקחים זמן, הוא היה רגיל להיות לבד, זו הטריטוריה שלו ופתאום הוא צריך לחלוק אותה ואתכם עם כלב נוסף. יש לוודא שהוא לא גורם לה נזק אך מעבר לזה אין להפריד בינהם לגמרי, כך הם לא יוכלו להכיר ולהתרגל זה לזה. עקרונית יש להפגיש אותם בהדרגה, אבל כבר דילגתם על השלב הזה. חסרים פרטים כדי שאוכל ממש לעזור. האם הוא כל הזמן תוקף אותה? אם לא אז פשוט לתת להם להיות יחד ובכל פעם שהוא תוקף להפסיק זאת ולנזוף בו, וכאשר הוא שקט להעניק לו תשומת לב ולשבח אותו.

../images/Emo3.gif

כתבתי בסדר הפוך..רחצנו אותה איך שהגענו הבייתה..כשהיא התייבשה ריססנו אותה. היא בת שנה,ולפני שהיא עשתה פיפי היא יללה קצת וזחלה על הריצפה,זה היה זמן קצר אחרי שחזרנו מטיול,יכול להיות שהיא התאפקה,בנתיים החזרתי אותה הביתה והיא לא עשתה כלום,אני אוציא אותה בערב ונראה. אולי בכלל זה היה מקרה חד פעמי.

be_roo

New member
אחזור על המלצתי, לעשות חיפוש בפורום

ולקרוא את שיטות החינוך לצרכים. ובקשר לרחצה וריסוס, כמו שאמרתי, יש להמתין לפחות יום אחרי האמבטיה.

ושכחתי..

גם שמנו לה קולר נגד פרעושים (של חתולים..עדיין לא הספקנו לקנות לה קולר משלה-היא גם נורא קטנה אז הוא מתאים לה) עכשיו יש לה פחות פרעושים,ומחר אני ואמא שלי נקח אותה לוטרינר שחבר שלנו כבר הרבה שנים והוא יבדוק אותה. הבעלים שלה אמר שהיא חוסנה אבל היא לא מעוקרת ואמא שלי רוצה לעקר אותה. ועוד כמה סידורים שצריך לעשות..וזהו:) אני אנסה לצלם אותה ולעלות תמונות,היא ממש מקסימה:)

למעלה