Surrendering

Jagged chaos

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo26.gifSurrendering../images/Emo36.gif../images/Emo150.gif

שם:Surrendering אלבום:Under Rug Swept שנה:2002 שיר השבוע מס':#14 בחר:UnprodigalSon (שי?
) עובדות: 1# השיר נכתב על גאבין דה בקר. 2# שהוא סופר ידוע במקצועו 3# הוא מבוגר מאלאניס ב-22 שנים. 4# כשהיא יצאה איתו היא היתה בת 26 והוא בן 48. 5# השיר השני בסה"כ שאלאניס מנגנת בחליל צד (במשך שלוש שניות
) 6# כמו רוב השירים שלה, גם הכתיבה של השיר הזה היתה ספונטנית ומהירה. 7# למרות שאמרה שזהו שיר שמלא בשמחה והנאה, היא התפרקה במהלך הכתיבה שלו. 8# ואמרה שזהו שיר שקשה לה לשיר. 9# בחיים לא קיבל הרבה כבוד בהופעות, ביצעה אותו שש פעמים בסה"כ. 10# זה השיר האחרון שכתבה ל- Under Rug Swept. 11# יש לירקה בsurrendering שהולכת ככה --> your house (
סאונדס פאמיליאר
) 12# בשנת 2002 הוא היה אמור לצאת כסינגל השלישי
13# היתה התלבטות בינו לבין So unsexy לבין 21 things I want in a lover. 14# בסוף אף אחד מהם לא יצא
אלאניס אמרה: " Surrendering הוא על ההוקרה שהרגשתי כלפי מישהו אמיץ שאיפשר לעצמו להיות נאהב ולזרוק את ההתגוננויות והפחדים, בעצם - לא ממש לזרוק את הפחדים, אלה להיות מודע אליהם ועדיין להמשיך לנוע דרכם. Surrendering הוא על כמה מרטיט זה בשבילי לאפשר לי להכנס "לזה" בדרך הזאת וכמה מרפא זה בסופו של דבר לשנינו. זהו שיר שגדוש בשמחה ורוגע..." SURRENDERING מילים, לחן והפקה:אלאניס מוריסט you were full and fully capable you were self sufficient and needless your house was fully decorated in that sense you were taken with me to a point a case of careful what you wish for but what you knew was enough to begin and so you called and courted fiercely so you rached out, entirely fearless and yet you knew of reservation and how it serves and I salute you for your courage and I applaud your perseverance and I embrace you for your faith in the face of adversarial forces that I represent so you were in but not entirely you were up for this but not totally you knew how arms length-ing can maintain doubt and so you fell and you're intact so you dove in and you're still breathing so you jumped and you're still flying if not shocked and I support you in your trusting and I commend you for your wisdom and I'm amazed by your surrender in the face of threatening forces that I represent you found creative ways to distance you hid away from much through humor your choice of armor was your intellect and so you felt and you're still here and so you died and you're still standing and so you softened and you're still safely in command self protection was in times of true danger your best defense to mistrust and be wary surrendering a feat of unequalled measure and I'm thrilled to let you in overjoyed to be let in in kind

Jagged chaos

New member
פירוש - חלק ראשון

שיר מעניין, לא אומר בהכרח שהפירוש נכון, אבל השיר לפחות מעניין ושווה לקרוא. לשיר קוראים "הכנעות", והוא על גבר מניאק מתנשא שהשיג הכל עד עכשיו, הגבר התאהב באלאניס, אלאניס המטרה שלה = לשבור לו את האגו והפוזה מיליון דולר שיש עליו. היית מלא וממולא בכישרון היית בעל סיפוק עצמי לא היתה זקוק לדבר ביתך היה מלא בקישוטים של התחושות האלו מדובר על אדם כישרוני במיוחד עם ביטחון עצמי מופרז שנהג לייחצן את זה (בית מקושט בתחושות האלו). אדם כישרוני מאוד בעל סיפוק עצמי ומחצין את זה? נשמע כמו סוג של אדם מתנשא, לא? נלקחת איתי אל הנקודה שצריך להיות זהירים, בדיוק כמו מה שהשתוקקת אליו אבל מה שידעת היה מספיק בשביל להתחיל ומרוב ביטחון הוא כבר לא פחד מכלום והיה בטוח שהוא יכול להשיג כל מטרה. ואז הוא הכיר אישה לא פראיירית - אלאניס. והיא אומרת "אני הנקודה שממנה אתה תתחיל להזהר, חבוב", מבחינתו, זה מעולה, הוא השתוקק לראות כמה חזק\שנון הוא יהיה מול אישה חזקה. אבל---> אין בעיה להבין כמה רגישה וחסרת ביטחון אלאניס כאחד גם רק משיריה, כלומר, הוא ביתרון, כי יש לו קלפים פתוחים. לכן התקשרת וחיזרת בפראות והיית נטול פחדים נצחי ונכון לעכשיו,ידעת על רזרוציה ואיך היא עובדת אז הוא חיזר וחיזר עד שהצליח. לבנתיים, אלאניס, משאירה אותו על אש קטנה, ולא קופצת מהר, וכמו שהיא אומרת "קיבלת מקום רזרוציה (ששומרים נגיד לVIP מקום שמור בתאטרון, זה נקרא רזרוציה). ואני הצדעתי לך על האומץ שלך והרעתי לך על ההתמדה שלך ואמצתי לך מקום בליבי בזכות האמונה שלך באויבת האכזרית שאני מוצגת אלאניס התאהבה בו בזכות העקשנות שלה והאומץ שלו, למה היא אויבת אכזרית? כי הוא גבר מתנשא שהשיג הרבה בחיים שלו שלא נשבר לו עד היום הלב, ואלאניס תקרע אותו על ארבע
, זה שאחרי הכל, הוא עדיין מעונין בה - עשה לה משהו. גאבין דה ביקר, האדם והמוזה של surrendering--->

Jagged chaos

New member
head over feet ו- surrendering

קבלו כמה שהשירים דומים. בשניהם יש את הרעיון הזה של 'הגבר מחזר,אלאניס לא מעונינת, הגבר לא מוותר, אלאניס מתאהבת'. קבלו: בhead over feet יש הקדמה לאדם שנשמע קרציה מעאפה שלא יודע מתי להפסיק לחזר. "אין לי ברירה אלה לשמוע אותך, הבהרת את העמדה שלך פעם אחר פעם" בSurrendering יש גם הקדמה ביקורת למחזר. אדם שיש לו כישרון, אבל הוא תופס מזה וואחד תחת "היית בעל סיפוק עצמי גבוה ולא הזדקקת לדבר" "זאת היתה האווירה בבית שלך". קיצור, מתנשא ופוזה. אז, כצעד ראשון בשביל לכבוש את אלאניס אתם צריכים==>1. פשוט לא להמצא חן בעיניה. בhead over feet בכל זאת, המחזר נותן לה אהבה. "אתה מתיחס אליי כאילו אני נסיכה", "האהבה שלך גדושה". בsurrendering אותו דבר, הרבה אהבה לאלאניס. היא אומרת "אני הנקודה שתצטרך לחשוב פעמיים, בדיוק הדבר שאתה משתוקק עליו". דבר שני===> אל תתקמצנו באהבה. ב-head over feet הוא חיזר "פעם אחר פעם" ב-Surrendering היא הריעה לו על ההתמדה שלו. ומה עוד צריך בשביל להרשים את אלאניס?==> התמדה ועקשנות. ב-head over feet היא נתנה לו קרטיד כי הוא היה אמיץ. ב-Surrnedering היא הצדיעה לכבוד האומץ שלו. עוד דבר לדרך להשיג אותה===> אמיצות, בלי פחדים. ב-head over feet זה "האהבה שלך גדושה והיא swallow me whole", רוית פירשה את זה = "בלעה אותי שלמה", ההגדרה של הפתגם הזה, זה לגרום למישהו להאמין בלי ספקות, אני חושב שיש פה משחק מילים, עם ה"אמונה ללא ספקות" ו"אהבה פשוט בלעה אותי". ב-Surrendering זה "אני תומכת בך על האמונה שאתה נותן לי" דבר חמישי===>אמן (להההההההה
) מה הרעיון? שתראו שצריך 5 דברים בשביל להשיג את אלאניס, ולא 21
בכל מקרה, כתור שירי אהבה, הם שירים מיוחדים, אישיים והרבה יותר אינטלגנטים מ"אתה רואה את הכל, אתה רואה את האור שלי ואוהב את האופל"..

Jagged chaos

New member
פירוש - חלק שני

טוב אז מה קורה עד עכשיו====> הגבר המניאק התאהב באלאניס, אלאניס עשתה לו קצת משחקים (כאלה מבחני קבלה
), בסוף, קיבלה אותו. היית בפנים אבל לא לגמרי היית מוכן לזה אבל לא ממש ידעת כמה מרחק פיזי יוצר חששות אחרי הכל, שהוא השיג את המטרה, כבר הגבר גבר, כבר לא גבר גבר
(איזה שיר פמניסטי טוב יא אללה
) ופתאום מתחילות החששות, זה שאלאניס יוצאת לסיבובי הופעות והוא רואה אותה לעתים נדירות - קשה לא להתמודד עם זה ויוצר אצלו הרבה חששות לגבי הלואליות שלה. נפלת (גם= התאהבת) ואתה לא פצוע צללת (גם = נפל שדוד לאהבה) ואתה עדיין נושם קפצת ואתה עדיין מרחף (אם אתה לא המום) אחרי כל מה שהוא עובר עד עכשיו, הוא עדיין לא נכנע לאכזריות של אלאניס. אני תמכתי בך על האמון שלך ושיבחתי אותך בזכות החוכמה שלך ואני נדהמתי מההכנעות שלך לפניי האויבת המאיימת, שאני מוצגת רעיון שחוזר על עצמו. מצאת פתרונות יצרתיים למרחק הסתרת דברים בזכות הרבה הומור הבחירה שלך בהגנה היתה אינטלגנציה פתאום רואים שינוי במניאק השוויצר שדיברו עליו בבית הראשון, כאן הוא מתואר כבנאדם שאכפת לו (מנסה למצוא פתרונות), בנאדם חינני (שפועל עם הומור) ולא כמו ה"גבר המניאק" הנורמטיבי שמתגונן באלימות וזעם, הוא מתמודד עם דברים בזכות הידע והשנינות שלו. כאן כבר נשמע שאלאניס גם יורדת מהפוזה שלה ומתחילה לחבב מישהו
ונפלת (=התאהבת) אבל אתה עדיין כאן אז אתה מת אבל אתה עדיין עומד אז התרכת ועדיין בצורה זהירה בתוך הפקודה אז אלאניס הצליחה במשימה שלה, המניאק התרכך והשתנה,
ועכשיו היא יכולה לראות את עצמה נכנסת איתו למערכת יחסים. הגנה-עצמית היתה בזמנים של סכנת אמת ההגנה הטובה שלך בחשדנות וזהירות הכנעות, מעשה גבורה של משוואה לא מאוזנת ואני מרוגשת לתת לך להכנס שמחה מאוד לתת לך להכנס לכאן אחרי כל המאמץ וההשקעה שלו, אלאניס באה לו בהודעה רשמית משמחת איך אחרי כל החשדות שאפשר לתת בה הוא האמין בה. וכמה שהיא מעריכה אותו על כך שהוא הוריד בפניה את הפוזה האגואיסטית שלו (מעשה גבורה של משוואה לא מאוזנת = מישהו נכנע, הוא הפסיד והשני הצליח, לכן החוסר איזון פה), היא שמחה שהוא נתן לה לנצח ושמחה להתאהב בו. וקצת מילים שלי.. שיר אהבה אינטלגנטי חסר קלישאות (נדיר!!
) שמתאר בדרך תמימה והתפלאות והרבה שמחה את התהליך של התאהבות פה. מן גרסה (טובה בפני עצמה) עם הרבה מילים קשות ל- Head Over Feet. שיר מעולה.

לא כזה ../images/Emo4.gif

סתם!!! קראתי עוד קודם פשוט התעצלתי..סורי! אני מת על השיר הזה..למרות שפירשתי אותו לעצמי טיפה אחרת..אבל היה מעניין כיף לקרוא עוד נקודות מבט
תודה!!

UnprodigalSon

New member
דבר ראשון, תודה על הבחירה!

שמח שמישהו מקשיב למשפטים שאני זורק פה ושם בפורום ואשכרה מתייחס אליהם... בכל מקרה, ממש לא פירשתי את השיר ככה... האמת היא, שכשמחברים את השיר לעובדות שכתבת זה נשמע כאילו הפירוש שלך הור הנכון - אבל אהבתי יותר את השיר בצורה שאני ראיתי אותו. טוב, נראה לי שאני אכתוב איזה פירוש למרות שאני כבר די בטוח שהוא לא נכון, לפחות ככה אפשר יהיה לראות צורות אחרות להסתכל על שיר. אבל באמת,
, בחירה מצוינת!

Jagged chaos

New member
איזה עוד דרכים אפשר לראות את השיר?

אם כאן שום רמיזה לאיזו תפנית או משהו.

UnprodigalSon

New member
אז הפירוש שלי...

לא בדיוק פירוש, אלא הדרך שאני ראיתי בו את השיר: משום מה, ונוכח העובדות שהבאת אני מבין שזה לא נכון, ראיתי את השיר אחרת. תמיד חשבתי שהשיר הזה הוא ציני *מאוד* ומלא ארסיות... הסיבה שחשבתי ככה היה בטח בגלל היכרות קודמת עם אלאניס. לא האמנתי שאלאניס מסוגלת לכתוב שיר כל-כך מלא בטוב על בנאדם שהיא יצאה איתו - בטח ובטח על בנאדם שהיא יצאה איתו והקשר בינהם נגמר (ראו ערך YOK). בכל מקרה, אני הבנתי מהשיר מעין שיחה חד-כיוונית עם בנאדם שהיא מעריכה מאוד ונוטרת לו המון טינה על הדרך שהוא התמודד איתה, וכל משפט ומשפט שהיא אומרת בשיר נאמר הסרקזם. לדוגמא: I'm amazed by your surrender in the face of threatening forces that I represent עם כמה שאלאניס אכולת סרטים על אהבה עצמית והערכה עצמית (ראו ערך Fear of Bliss) אני לא מסוגל לחשוב על אף אחד שיגיד על עצמו "הכוחות המאיימים שאני מייצגת". או אפילו יותר מזה, המשפט המקביל מהפזמון הקודם: I embrace you for your faith in the face of adversarial forces that I represent "אני מעריכה אותך על האומץ שהפגנת מול כוחות-האויב שאני מייצגת". נשמע לי כמו ממש משפט ציני, אפילו מתנשא איפשהו. זה כמו להגיד במילים אחרות: "מה חשבת? שאני מאיימת? שאני האויב? תודה רבה לך באמת שהצלחת להפגין 'אומץ' ולעמוד מול הכוחות האלה". אם אתם לוקחים קו מחשבה כזה, פתאום כל משפט מקבל נופח שונה. כל הפזמון נשמע כמו ירידה אחת גדולה על הבנאדם ומעבירה תחושה של בנאדם שאלאניס ממש לא מעריכה. הבית שהכי העביר לי את התחושה הזו היה: you found creative ways to distance you hid away from much through humor your choice of armor was your intellect "מצאת דרכים מקוריות להתרחק התחבאת מהרבה באמצעות ההומור שלך בחירת השריון שלך היתה האינטלקט" יש אמירה של ביקורת בדברים שהיא אומרת. היא מאשימה אותו בריחוק שהוא יצר בדרכים ערמומיות משהו - כאילו הוא היה צריך למצוא דרכים כדי לברוח ממנה, שוב, דבר שמוריד מההערכה שלה כלפיו. להתחבא מדברים באמצעות הומור - יש המון אנשים שעושים את זה, שכדי להתחמק משיחה על משהו רציני או מלחשוף רגשות או רצונות, מתחבאים מאחורי הומור. בחירת שריון - כבר משהו שנשמע רע... במערכות יחסים אין פה אחד נגד השני, לא צריך שריון ולא צריך להתגונן - אמורים לבוא חשופים. ולבחור עוד את האינטלקט כגורם המפריד בין שני אנשים - זה הופך אדם למתנשא אפילו יותר - מעין מחסום שאין דרך לעבור אותו, כמו רף שמפריד בין שני אנשים. טוב, אין טעם להמשיך ולחפור בנושא, הרי אפילו אני מסכים שהפירוש שלי לא נכון. אבל נחמד לפעמים להסתכל על שיר מזויות אחרות. ככה אני לפחות ראיתי אותו וזה משהו שגרם לי מאוד לאהוב את השיר. חשבתי ששיר שנכתב על ידי 100% סרקזם וציניות זה דבר ממש ממש קשה אמנותית וממש הישג אמנותי. עכשיו כשאני מבין שהשיר הוא סוג של שיר אהבה פשוט בסגנון HOF זה קצת מאכזב אותי האמת... אבל עדיין, אחד השירים הטובים בURS ואחד האהובים עליי בלי קשר, למרות שקשה לי להכניס אותו לTOP10 שלי.

Jagged chaos

New member
../images/Emo122.gif מצטער להרוס לך..

גם אני התבאסתי טיפה וחשבתי שהוא ציני
אבל זה שאלאניס אמרה "שיר הוקרה שמלווה בהרבה אושר וחופש" לא השאיר לי הרבה מקום להכחיש

Jagged chaos

New member
לפחות מה שמנחם קצת זה...

העובדה שלפחות עד everything היא היתה יודעת לרשום שירי אהבה יצרתיים וצבעוניים מטאפורית (so pure, knees of my bees) או קולעים ברמות של "כוסאמק-זה-קרה-בדיוק-גם-לי" (head over feet, surrendering) ולא קיטשיים מרוחים מתכיינים ===> סלין דיון והבננות האחרות

UnprodigalSon

New member
שמע, אני יודע שאתה לא מחבב את השיר

אבל לדעתי גם Everything שיר לא רע... ברור שהוא לא משתווה אמנותית או בכל דרך אחרת לשירים שהזכרת, אבל יש משפט אחד בשיר שפשוט עושה לי את זה: You see all my light and you love my dark כן, אני יודע שזה קיצ'י, אבל כמה שזה קיצ'י, הלוואי והיה מישהו שהיה אומר את זה עליי...

Jagged chaos

New member
../images/Emo5.gif בגלל המשפט אני שונא את everythi

תמיד מביא לי קונוטציה ל-because you love me של סלין דיון.. (
)

isw

New member
ת'כלס..

יותר אהבתי ת'פירוש של שי, הוא יותר קרוב לפירוש האישי שלי, בקטע של הציניות וזה.. כאילו נורא קשה לחשוב עכשיו על surrendering בתור שיר אהבה... אבל יש הרבה הגיון בפירוש של אמיל.. אז אני לא סגורה על עצמי עכשיו ואני צריכה כמה זמן לנתח לי מחדש את השיר. בכל מקרה- אחלה בחירה ובאמת אחד הטובים של urs. ואמיל- למה אתה כ"כ שונא את everything- זה בכלל לא שיר כזה נורא ואם כבר שירי אהבה קיטשיים אז יש את komb שהוא הרבה יותר גרוע... בכולופן תודה לשניכם על הנקודות למחשבה! יסכה.

Rוית

New member
גם אני חשבתי כמוך שי..

זה נראה שיר ציני טיפוסי... לא יודעת, משהו פה נראה לי מוזר.. אולי אחרי שינת לילה טוב אני אבוא לזה בגישה אחרת

טוב זה בהחלט השירים הטובים של

אלאניס בשנים האחרונות. והכי טוב בurs ללא ספק!

Jagged chaos

New member
שיר השבוע בשבוע הבא..הצעות...

אלה השירים שהיו עד עכשיו.. unsent fear of bliss eight easy steps that i would be good you learn so unsexy flinch purgatorying your congratulations heart of the house these r the thoughts forgiven UR surrendering ... JLP - 2 SFIJ - 5 UNPLUGGED - 1 URS - 3 FOB - 2 SCC - 1 Unreleased - 0

O r a c l e

New member
הצעה

Still בא בחשבון? שיר מעולה שאני בטוח שאהוב על חלק גדול מחברי הפורום...

למעלה