שלום

../images/Emo13.gifשלום

ואולי זהו המקום... ואולי לא... ואולי... מחר הוא יהיה... ורציתי לשאול שאלה, לדעתכם, מה ההבדל בין הבנה לתובנה? בברכת חג שמח, שנה טובה ומתוקה, מלאה באור ואהבה, שנה של הצלחה בכל אשר תעשו. תודה מראש

שששלום

New member
והתשובה הזוכה

עניין של הגדרות שצריך לתאם מראש. צדדים א´ וב´ ינהלו ויכוח ילכו לצד ג´ יפרשן אותם בתרגום משלו ומכאן למלחת עולם קצרה הדרך. מבחינת שפה תקנית ניתן לייחס להם אותה משמעות השאר פרשנות בלבד. מקווה שעזרתי - אולי.

תודה לך

אולם אם לפני כל שיח או דיון יצטרכו בני האדם לתאם הגדרות מראש לעולם לא ידונו ולא ישוחחו בניהם. קיימת המילה הבנה, כפי שקיימ תהמילה תובנה. וישנם עוד זוגות כאלה שמעטים מבדילים בניהם. כמו, אדו ואגואיזם, ששונים הם ולא משפחה אחת. אלה המחפשים מלחמת עולם בדרך הקצרה שישבו לפני דיון ויתאמו הדגרות אני מחפשת להבין מתי ומדוע אנחנו משתמשים במילים אלו ואחרות, ומה השפה העברית מראה לנו כאשר התרחקנו ממנה בשל סלנג, וקלות ראש של "ניתן לייחס אותה משמעות". בברכת אור ואהבה

הבנה ? תובנה? ברוך בואך../images/Emo24.gif

היי בת חן!!! שנה טובה לך. הסבר על פי דעתי האישית להבנת שני המושגים הנ"ל. מאז ילדותנו אנו מתחנכים לכוון הבנת השפה העברית ושיחה מילולית כלומר הגיית הברות מילים משפטים וכו´. המוח שלנו מתכוונן לעולם מושגים שבעזרתו בני האדם ובמקרה הזה היהודים או כל מי שבוחר בעברית כשפה שלטת לתקשר במישור מילולי. המילה הבנה הינה פעולה מסוימת של המוח ושל הגוף לפרש מה שהוא כלומר: אם אני רואה אבן על הרצפה אני לא מיד מבינה שמה שנמצא מתחת לרגלי הוא אכן אבן. החושים החיצוניים נכנסים לפעולה מה שנקרא בשפתנו חמשת החושים: אני רואה צורה- אני משווה אותה במח לצורות דומות. חוש ראיה. אני ממששת אותה- זה מזכיר לי מה שהוא דומה. חוש המישוש. אני מריחה אותה או את סביבתה גם אם אני לא עושה זאת במודע. חוש הריח. אם היא בצורה מסוימת אני מרגישה צורך לקרב אותה אל האוזן שלי. חוש שמיעה. אולי אם אני ילדה בת שנה שנה וחצי אני מיד ארוץ לטעום אותה. חוש הטעם. כנראה בתור בוגר נסתפק בחוש הראיה וחוש המישוש על מנת לסווג את העצם כתבנית ששמה אבן. זו היא ההבנה בצורה הכי פשוטה שיכולתי להסביר. לשים כל דבר בתוך תבנית ולבדוק אם יש לנו כזאת תבנית באחת מהמגרות במח. תובנה זה מה שהוא אחר. בחלק של התת מודע שלנו במח ישנם זכרונות מהגלגול הזה ומגלגולים קודמים מאז בריאת העולם ועד היום. יש לנו ידע קודם שאם נלחץ על איזה צופציק או מתג פתאום ידלק האור ואז נאמר יאווו - זו היא התובנה: ההזכרות בידע קודם כתוצאה מהפעלת חמשת החושים הפנימיים שלנו. כן כן כמו שיש לנו חמישה חושים חיצוניים יש לנו חמישה חושים פנימיים שנשענים על זכרונות ועל מראות של תסריטים פנימיים כמו סרט בתוך המח שלנו. תובנה למשל היא כמו שקרה לי כתוצאה מההודעה של גיגיל המחיכת. היא בברכת השנה טובה היציגה דף גלויה דף צילום שבו אנשים בעזרת גופם יצרו את המילה שנה טובה. עבורי התמונה הורידה תובנה של מערך שלם של תרגילים גופניים בשימוש גוף האדם לחיבור בין הגוף לבין האותיות העבריות. מדיטציה בתנועה יהודית. זאת התובנה שלי. זה הידע הקדום שישב אצלי במח ופתאם התעורר כתוצאה מגירוי חיצוני שאולי בכלל לא היה שיך ולא היתה לו כוונה להוריד עבורי תובנה. בכל אופן לסיכום הבנה- פעולת המח בצורה מודעת להבנת תהליכים. תובנה- פעולת המח בצורה לא מודעת להבנת תהליכים. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

היי מיכך, ברוכה הימצאותך

תודה על תגובתך, ברגע שאנחנו קוראים משהו שמישהו כתב בפורום, האם אנחנו עונים מהמודע/הבנה, או מתת המודע/תובנה? אשמח לשמוע תגובתך

טעויות אינן קורות במקרה...../images/Emo24.gif

בת חן אם החלפת את הל´ ב ך´ הרי יצרת מצב בו תובנה שהיתה אמורה לרדת לעולם הגשמי נחסמה ושקעה לה. זו תגובה של פעולה כתוצאה מתובנה . אולי ראית בי מה שהוא כמו מכוך. לי זה מזכיר חגורת בטן שאמורה לדחוס את השומנים המיותרים שלי פנימה. מכוך יכול גם להחזיק לי את הציצי שיראה קצת יותר מוצק וסקסי. בכל אופן אולי יחסת לי איזה שהוא תפקיד שמטרתו לשמור על האסטטיקה כאן בפורום. או מה שהוא שתפקידו לטאטא דברים ולנקות זבלים. אל תשכחי בת חן שאלו הם הפרושים שלי ואת לא חייבת להסכים ובטח לא להיפגע מפרושי. בכל אופן לכל אות עברית יש כוח ועוצמה ולכל אות ישנה משמעות. תנסי את בעצמך להבין את ההבדל בין מה שרצית לכתוב לבין מה שכתבת ותגיעי בעצמך לתובנות מדהימות. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

תגובות בפורום- הבנה או תובנה...../images/Emo22.gif

היי בת חן!!! גמר חתימה טובה ולשאלתך: אני חושבת שמי שקורא הודעות בריפרוף חושב שהוא מבין את הנכתב ויגיב לכתוב כתוצאה מהבנה סוביקטיבית שלו. מי שמשקיע מחשבה וקורא שוב ושוב ושוב פעולה ראשונה שהוא מבצע זו הבנת הטכסט ופעולה שניה אם מתמזל לו מזלו והוא אדם עם אופקים פתוחים וזויות חשיבה משתנות יגיב בעזרת התובנה שתפול לו. אני מאמינה שמי שמנהל דו שיח ישיר עם הכותב משתמש בהבנה. מי שפתאום בא לו לרשום שיר או חרוזים או להעלות נושא שלא נרשם בהודעה המקורית מגיב כתוצאה מתובנה כזו או אחרת. מקווה שעניתי לך אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

שששלום

New member
שלום מיכל וברשותך שאלה

קטנה. אם 2 אנשים יסכימו להגדרותייך אבל בדיוק הפוך ולהם זה מובן יש בעייה? השאלה היא אופן ההסכמה בתקשורת נאותה בין אנשים. אז הכל הגדרות. אין ויכוח לגבי המהות של התחושה מעבר להגדרה. (למרות שאני יודע שאת צודקת ניסיתי לכוון לשאלת המהות וזה לא עבד). שנה טובה ויתר ברכות.

איש לא ניסיתי להתווכח הכל כל כך...

פשוט... אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

amadad

New member
זוית טיפה שונה

אם יורשה לי לנסות לעשות פרהפראזה על דבריה של מיכל מתוך נסיוני לנסות להבין ולהעביר הלאה תשובה רהוטה לשאלתה הלכאורה פשוטה אך למעשה ממש לא כל כך פשוטה של בת חן, אקח משפט שכתבת ואשנה את הזוית רק במעט על מנת שתבינו כיצד אני מבין את השאלה והתשובה. מיכל אמרה: "זו היא ההבנה בצורה הכי פשוטה שיכולתי להסביר. לשים כל דבר בתוך תבנית ולבדוק אם יש לנו כזאת תבנית באחת מהמגרות במח". אני יכול להסכים ולהתחבר להגדרה שהבנה היא חיפוש ומציאה (אקטיביים) של אותה תבנית במח אשר תקשר לנו בין עולמנו החיצוני (חושים) לפנימי (מהות). ואילו תובנה לעומתה היא יצירת אותה תבנית בפעם הראשונה, הטבעתה, תיוקה, אותו תהליך ראשוני שחווים כאשר שלוחותינו החיצוניות (חושים) נתקלים בדבר מה בפעם הראשונה. לפי הסבר זה ניתן להסיק כי במהלך חייו של אדם מינקות לבגרות אנו מתחילים כטבולה ראסה בכל הנוגע למודעות (לוח מודעות חלק) ובמצב זה שיעור התובנות הוא עצום ולעומתו ההבנות הם מעטות (מאחר ואין עדין את אותן תבניות המהוות את עולם המהות הפנימי שלנו - הן עדין ביצירה). ככל שאנחנו מתבגרים ומעשירים בחוויות, ניסיון חיים, וחשיפה לעולם כך שיעור התובנות פוחת ואילו שיעור ההבנות מתגבר (ישנם יותר תבניות חקוקות במח שיכולות להוות נקודות ייחוס - רפרנסים). זו פעם ראשונה שאני משתתף פה, מקווה שדברי הובנו כל טוב לכולם.

שלום אורח חדש

לאחר מחשבה מעמיקה בשאלה שהעליתי, הגעתי למסקנה זו הבנה: שכל, לימוד, יכולת קליטה, ואילו תובנה: רגש, דמיון, יצירה, תחושה. דוגמא: אדם שהולך לטיול בפארק יראה שלטים "לא ללכלך" או "אסור לקטוף" הוא יבין בשכלו שאם הוא ילכלך, המקום ייראה פחות אסטתי ונעים, שהלכלוך גורם לזיהום, ואם הוא יקטוף מהאסור, החשש שהוא ייכחד מוגבר. לעומתו זה אשר הציב שם את אותם השלטים הציב אותם שם לאחר שהוארב תובנתו ברגע אחד תמים אך אחד לא לימדו זאת לפני הרי הוא הראשון מכאן שאני מבינה היום כי ההבנה היא שכלית חשיבתית לימודית והתובנה היא רגשית אסוציאטיבית-חווייתית תודה על דבריך גמר חתימה טובה

amadad

New member
אני לא משוכנע

אני לא משוכנע שאלו דברים נפרדים, להיפך אני כמעט משוכנע שהם אינם נפרדים. שכל חשיבה ולימוד אינם נבדלים מרגש אסוציאציה וחוויה להיפך הם כולם שזורים אלו באלו ליצור הוויה ומהות אחת.

לא ניסיתי לשכנעך

רק כתבתי את דעתי שלי ושיתפתי אותך בה ואני חושבת שאי אפשר ליצור מהות המהות קיימת אנחנו רק הגענו לתוך קיומה לכן היא התובנה אנחנו כאן להבין אותה אור ואהבה

הדבררים שזורים זה בזה בצורהשל...

הסיפרה 8 על הצד, סימן לאין סוף. במידה ואתה רוצה לחיות בצורה הרמונית את חייך שזור את הנושאים זה בזב בצורה מעגלית אליפטית כמו ה 8. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

ברוך בואך אמדאד- אוהבת את התוספות

היי!!! תודה על העזרה הפרקטית והמחדדת של דבריך ביחס לדברים שרשמתי. יישר כוח הרבה אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

למעלה