סקר

../images/Emo13.gifסקר

ניתן לענות בעילום שם וניתן שלא- הסקר משתכלל באחוזים. נזיפות חמורות: האם הנכם נוזפים או נזפתם בילדיכם? (בין הגילאים 2-6) 1. בכלל לא. 2. פעם ב.. 3. לפעמים. 4. לעיתים קרובות

פלגיה

New member
חסרה הגדרה של "נזיפה חמורה"

בלי זה קשה לענות על הסקר. < דוגמא "יוני יקר, אני מתנצלת שצעקתי עליך קודם אבל כשראיתי אותך רודף אחרי אחיך עם סכין חדה באמת נבהלתי מאוד" - זה לנזוף?>

אמ....את צודקת.

אכן החסרתי הגדרה של נזיפה חמורה.. אבל שימי לב למה שאמרת... "יוני היקר..אני מצטערת שצעקתי עלייך קודם.." כלומר- את מדברת על ההתנצלות שלאחר הנזיפה... ואני מדברת על הנזיפה עצמה. נזיפה חמורה- יכולה להיות כל מתיחת ביקורת על הילד... ברור שאם הילד עמד לרצוח ילד אחר- אין ספק שיש צורך בנזיפה. אך אני מדברת על נזיפות שמותחות ביקורת על הילד ושמות אותו תחת זכוכית מגדלת. לדוגמא: "למה לא צחצחת את שינייך היטב?!"- די בכך שהילד צחצח שיניים. נזיפה חמורה על כך ששפך את הכוס בשעת האוכל... וכדומה- כמובן שהנזיפות הן חייבות להיות חמורות בהתאם למעשה! מקווה שהנושא הובהר. תודה על הרצון.. מקווה שהובן. :)

פלגיה

New member
עדין לא הובהר

הדוגמה שהבאתי היתה בצחוק. אבל עכשיו ברצינות: מתי נזיפה היא נזיפה, ומה הופך נזיפה להיות חמורה? האם מותר להעיר לילד משהו בכלל או שכל נזיפה היא פסולה מעיקרה? האם לבקש ממנו לצחצח שיניים גם נכלל כנזיפה? בוודאי ששמים את הילד תחת זכוכית מגדלת - רוצים לחנך אותו.

אמ...

למען האמת גם את הדוגמא שלך לקחתי ברצינות.. נזיפה חמורה, כמו שציינתי היא בהתאם לסיטואציה.... אם הילד לא גמר את כל הצלחת- ברור שלא תצעקי עליו ותנזפי לו "יוני *נשתמש בילד ממקודם* למה לא גמרת את האוכל?? אתה חושב שזה יעזור לך??" וכדומה... בהתאם לסיטואציה הנזיפה היא חמורה.....אולי נוקשה... מותר להעיר לילד- אך יש לסווג את הכעס לפי דרגות..כל מעשה והנזיפה שמתאימה לו... אינך חושבת? כמובן שיש לשים את הילד תחת זכוכית מגדלת- אך בלי שהוא ירגיש...כי כאשר הוא מרגיש זאת זה נותן לו תחושה שאין סומכים עליו, וזה מערער את ביטונו והתערותו בחברה קשה יותר ואיטית... שאלת "האם לבקש ממנו לצחצ שיניים גם נכלל כנזיפה..?"- כמו שציינת- לבקשש....לא לנזוף. לכן הדבר מותר... חוצמזה- שזה עניין של הרגל. אלו דברים שיש להרגיל את הילד לעשות..ולא יגרמו לו לאי ביטחון או לאי שקט נפשי..או לרצון לבלוט תמיד ולקבל יחס....

למעלה