מינון ריטלין

../images/Emo13.gifמינון ריטלין

בני בן העשר וחצי אובחן לפני מספר שבועות כמתמודד עם ADHD. הרופאה הנוירולוגית המליצה להתחיל את הטיפול בחצי כדור (5 מ"ג) ריטלין, בעיקר בגלל שבעיותיו בעיקר בעיות של ריכוז בלימודים, כמעט ולא התנהגותיות. היא אמרה גם שאם יהיה צורך, ניתן להעלות את המינון. בינתיים, מזה כשבועיים הוא מקבל ריטלין, 5 מ"ג. בימים הראשונים הוא הביע אכזבה כי זה "עוד לא עבד" לפי דבריו. מספר ימים לאחר מכן, הוא חזר מבית הספר ובפעם הראשונה, כששאלתי מה למדת היום, הוא ענה תשובה מפורטת, כוללת את השעורים בהם הוא השתתף, מה הוא עשה וכו'. (אלוהים עדי כמה שמחתי כששמעתי את תשובתו!). השבוע הוא כבר ביקש כדור שלם, כדי להיות התלמיד הכי טוב בכתה (הוא מאוד נבון). כמובן שאמרתי שאין צורך בכדור שלם, אבל התעוררה בי השאלה- האם חצי כדור אכן יכול לעזור לו? האם זו הדרך המקובלת, לנסות מינון נמוך ולהעלות אותו במידת הצורך? האם המינון נקבע על פי שיטת הניסוי והתהייה? מתי נצטרך להעלות את המינון, אם בכלל? בנוגע להתנהגותו, אחותו בת ה-7 שלא יודעת דבר על הכדור והשפעותיו נגשה אלי לפני כמה ימים ואמרה לי שהוא התחיל להתנהג אליה יפה בזמן האחרון. שמחתי כל כך, כי הקנאה שלו בה לעיתים עלולה לגרום לצרות גדולות בביתנו...

meivari

New member
מינון רטאלין

באופן עקרוני ומעשי יש להתיעץ עם הרופא על מינון הרטאלין. בכל מקרה מקובל להתחיל עם מינון של 0.3 מ"ג לכל ק"ג משקל גוף, ולנסות את המינון הנמוך ביותר שעדין אפקטיביׁ,(תלוי משקל ומטבוליזם יחודי). עדין 5 מ"ג לילד בן 10 סביר להניח כי מדובר תת-מינון.השיפור יכול לנבוע לכן מרצון הילד להצליח ולכן "להשתדל" במיוחד. אם זאת הסיבה אזי השיפור לא ימשך לאורך זמן. (בשלב מסויים הוא יתעייף מהמאמץ). המינון של בן ה-10 שלי שהוא ADD הוא 10מ"ג אותו מינון בדיוק לוקח אחיו בן ה-7. אנחנו לאחר שיחה עם הרופא מטפל שיחקנו מעט עם המינונים עד קבלת האפקט המקסימלי. בהצלחה meivari

../images/Emo39.gifתודה לכן על התשובה המפורטת

מזל שיש את מי לשאול, כשנבוכים מול הסיטואציה של חוסר ידע והורות, שמנסה לעזור לילד המקסים שלי. הרופאה אמרה בפירוש שאם נראה שזה לא ממש משפיע, שנעבור ל-10 מ"ג, כך שרק חיזקת את דבריה. קיימת עוד שאלה שהתעוררה בי היום, שאולי תדעו לענות עליה- האם מבחני טובה לא משקפים בעית adhd אצל ילדים מחוננים, או שעברו את בחינות הראשונות למחוננות בכתה ג'??? אם כן, למה זה כך? תודה לכולן פה!

zivadina

New member
מחוננות ו-TOVA

אכן, ילד אינטליגנטי מאוד יכול להציג תוצאות נורמליות ב-TOVA, למרות שהוא ADHD. את מוזמנת לקרוא בקישורים המצורפים.

תודה ../images/Emo140.gif

תודה לך על ההפניה, למדתי רבות על מבחני tova, כעת אני מבינה יותר מדוע ילדים אינטליגנטים מאוד יכולים להציג תוצאות נורמליות. יום טוב לכם! אמא.

התחלת טיפול תרופתי

אכן זוהי דרך מקובלת, לפני דור מבחני ה'טובה', היתה זו השיטה היחידה למעשה. מאחר וכבר תשובה די מפורטת, הרשי לי לצרף לך קישור לספריית הפורום שלנו, שם תחת טיפול תרופתי, תוכלי למצוא מידע רב נוסף.
לילד בהמשך, נשמח להתעדכן

תודה לך חיוך נצחי../images/Emo142.gif

...אני חושבת שאני מכירה בע"פ את מירב המאמרים שם כבר... אני לומדת ולומדת, כבר כחודשיים. אשמח אם תענו לי על השאלה שהפניתי בתשובתי למירבי. תודה! מזל שאני לא לבד פה

למעלה