יאמי

ana09rd

New member
ועוד עוגה ועשיתי ליום הולדת של הבנות שלי

הכול עשיתי לבד גם פיסול בובות

ana09rd

New member
../images/Emo7.gifתודה אבל לצערי לא מש מושלם עוגת קומות

אבל יהיה טוב היה ממש טעים

אנה העוגות והפיסולים נראים משו משו../images/Emo3.gif

אני מבינה שעטפת את עוגת יום ההולדת בבצק סוכר אפשר מתכונים לשתי העוגות?

ana09rd

New member
ברור שמותר../images/Emo140.gif

ראשונה זה עוגת גבינה מספר של עוגות גבינה של רות סירקס עוגת גבינה בטעם טרופי..! 100 גרם חמאה או מרגרינה 1/2 כוס סוכר 2 כוסות פירורי עוגיות קוקוס מלית 1 קופסא פלחי מנגו או אננס משומרים 500 גרם גבינה לבנה שמנה למריחה 1כוס סוכר 4 ביצים,מופרדות לחלמונים ולחלבונים 2 כפות אבקת ג'לטין 3/4 כוס מיץ אננס 1 כוס שמנת מתוקה 3/4 כוס פקאנים ,אגוזי מלך או קוקוס טחון ציפוי 1 כוס שמנת מתוקה,מוקצפת 2 כפות אבקת סוכר 4 פירות קיווי,קלופים ופרוסים דק 1/2 כוס פתיתי קוקוס קלויים פאקנים או אגוזי מלך (את רוצים) ממיסים את החמאה אות המרגרינה והסוכר בסיר על אש נמוכה ובוחשים לתוכם את פירורי העוגיות. מהדקים את התערובת בשיכבה אחידה אל תחתית תבנית מתפרקת עגולה, משומנת, בקוטר של 26 ס"מ (אבל אני משתמשת בקוטר של 28 כי העוגה יוצאת ענקית).מצננים בעת הכנת המלית. מסננים את המנגו (או האננס)המשומר ושומרים את המיץ. קוצצים את פלחי המנגו.(אפשר לשתמש ב-100 גרם מנגו מיובש,חתוך לחתיכות קטנות.)שמים בקערה גדולה את הגבינה.טורפים לתוכה 1/2 כוס סוכר ואת החלמונים.שמים את הג'לטין ומיץ האננס בקערה חסינת-אש קטנה נעל סיר מים חמים, המבעבעים על אש נמוכה , ובוחשים עד שהג'לטין יימס כליל.טורפים את הג'לטין אל תוך תערובת הגבינה ומניחים בצד עד שהתערובת תגיע לסף הקרישה. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומוסיפים אליו את יתרת הסוכר תוך הקצפה .מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת קלה.מקפלים את הקצף והקצפת בקלילות וביסודיות אל תוך תערובת הגבינה,יחד עם המנגו הקצוץ והאגוזים.מעבירים בכף את התערובת אל התבנית המוכנה ומטלטלים אותה קלות כדי ליישר את פני העוגה .מקררים 6-4 שעות או עד שהמלית תיקרש. בינתים מכינים את הציפוי:משחררים בזהירות את דפנות התבנית ומוציאים את העוגה הקרושה יחד עם תחתית התבנית .מעטרים בשקית קישוט וצנתר כוכבי גדול את שולי העוגה בזר של קצפת , המומתקת באבקת הסוכר. עורכים את פרוסת הקיווי במעגלת פנימי מסודר.זורים על הקצפת את הקוקוס הקלוי ומקשטים את מרכז העודה בפקאנים או באגוזי מלך.

ana09rd

New member
מדינה ישראל 1 תכנסי בבקשה

את רוצה גם מתכון על בצק סוכר?את רוצה מתכון לכל העוגה מה שעשיתי?

גם וגם ../images/Emo24.gif

אם אפשר גם את המתכון הבסיסי לעוגה וגם את כמות בצק הסוכר לעוגה זו ואופן ההכנה שלו.

ana09rd

New member
סליחה שחיכית הרבה זמן פשוט זללנו צהריים קבלי

עוגה מפוסלת. עוגת בסיס: 6 ביצים בגודל 1+ כוס סוכר 1 כף שמן קליפה מגורדת של תפוז אחד 1 כוס קמח תופח תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ להפריד ביצים לחלבונים ולחלמונים להקציף חלמון עם סוכר חלבון להקציף עם קליפה מגורדת ושמן לערבבב הכול ביחד חלבונים ולחלמונים ולהוסיף לשם קמח לערבב היטב עם מקסר בעוצמה הכי נמוכה בחום 150מעלות 50 דקות קומה שנייה : אותו בצק רק מ-3 ביצים ואופים בקוטר של 18 ס"מ קרם: 1 כוס סוכר 2 כפות קמח 3/4 כוס חלב 5 ביצים 250 גרם חמאה 1/2 כוס אבקת סוכר שקית סוכר וניל אופן ההכנה: ביצים לערבב טוב טוב עם הסוכר וקמח שלא יהיו גושים לאט לאט למזוג את זה לתוך חלב חם ולערבב כל הזמן אחרי זה לשים סיר על הגז ולערבב עד שהמסה תיהיה סמיכה חשוב מאוד כל הזמן לערבב שלא ישרף הקרם. בינתיים להקציף חמאה סוכר וניל ואבקת סוכר שזה יהיה ממש אוורירי ואחרי שהמסה של הביצים והחלב ממש קרה מוסיפים לשם חמאה ומקציפים עד שהקרם נעשה אוורירי. קרם שני: 1 ורבע כוס סוכר 1/2 כוס מים 4 חלבונים קליפה מגורדת של לימון 250 גרם חמאה אופן ההכנה: סוכר ולימון ומים להרתיח חלבונים להקציף ולהכניס אותם לתוך מים על השמן לערבב על להבה ממש נמוכה עד שניהית מסה סמיכה מורידים מהאש מקררים מוסיפים חמאה רכה ומקציפים. עוגות בסיס חוצים לשלוש ומורחים פעם קרם לימון פעם קרם וניל מלמעלה של העוגה לא שמים שום קרם (חשוב שהעוגה תיהיה ממש שטוחה עם אחרי אפיה נוצרת בטן חשוב מאוד ליישר אותה). קושר בין עוגה לבצק סוכר : 150 גרם צימקאו 150 גרם שמנת מתוקה בצק סוכר- (אסנת סדן) 1 ק"ג אבקת סוכר (אני מעדיפה את זו של "גלעם" - היא דקה מאד) 7 גרם (1/2 שקית) אבקת ג´לטין 30 מ"ל (2 כפות) מים 1 כפית תמצית טעם (למשל תות) 120 גרם (1/3 כוס) גלוקוזה נוזלית 30 גרם (2 כפות) גליצרין (קונים בבתי מרקחת ואומרים שזה מיועד למזון) 1 חלבון ביצה 1. זורים אבקת ג´לטין על המים. ממתינים כ-10 דקות לספיגה. ממיסים בעדינות על אדים, או במיקרוגל עד שהמים חמים והג´לטין נמס (אסור שהמים ירתחו. כדאי לבדוק עם האצבעות שכל הג´לטין נמס ואין גבישים זעירים). 2. מוסיפים תמצית טעם, גלוקוזה, וגליצרין. מערבבים. 3. מוסיפים לאבקת הסוכר ומערבבים עם החלבון עד לקבלת "בצק" (ניתן להעזר במיקסר). 4. מעבירים למשטח עבודה עם עמילן-תירס (קורנפלור) ומעבדים כמו בצק עד שרך וגמיש. אם הבצק קשה מידי - מוסיפים מעט חלבון; אם הוא רך מידי – מוסיפים אבקת סוכר. ניתן להשתמש מיד. איחסון: עטוף היטב, בטמפרטורת החדר מספר חודשים. אפשר לשמור במקרר למשך זמן ממושך יותר. אם הבצק מתייבש במהלך האיחסון אפשר להוסיף לו מעט חלבון ביצה להגמשה. לעוגה הזאת עשיתי פעמיים בצק וזה הספיק לי גם לקישוט וגם לעטיפה דבק לצורות בצק רואייל 1 חלבון של ביצה קטנה 300 גרם אבקת סוכר וכמה טיפות של מיץ לימון (עם זה את יכולה גם לכתוב ולהדביק לעוגה צורות וקישוטים את יכולה לצבוע אותו בכל הצבעים שבא לך .) את שמה אותו פשוט בנייר אפיה בצורה של קונוס ממש קטן ומציירת ומקשטת וכותבת עם זה. אחרי שהעוגות ממש קרות את שמה על עוגה דבק שעשית מצימקאו ושמה שכבה של בצק סוכר נותנת לעוגה להתייבש טוב טוב גם לקומה השנייה אותו דבר הם צריכות להתייבש ורק אחרי שהם התייבשו טוב את שמה את הקומה השנייה על הקומה הראשונה מאוד חשוב לזכור שהקומה השנייה חייבת ליהיות מופרדת (כוונה לשים קומה שנייה על קרטון ) אחרי ששתי הקומות מוכנות את מקשטת עוגה איך שבא לך ועוד דבר מאוד חשוב לא מאכסנים עוגה מעוצבת במקרר מקווה שהבנת הכול עם לא אני פה אפילו שאני לא מגיבה אני תמיד פה שולחת לך גם קישור של אתר ממש מדליק בהצלחה...ובתאבון... http://www.taltalim.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=36228&depart_id=9225

ana09rd

New member
חלה טעות סליחה

חלבון מקציפים עם סוכר וחלמונים עם שמן וקליפת לימון... סליחה

למעלה