כתבתי לך עצות קודם והנה שוב:
שמי אדם ( הצעיר שבחבורה בקרוב 16 מתעסק באומנות הבונסאי כשלוש שנים ) רציתי להציע לך דבר ראשון, תתמצא בהבנה בסיסית וידע בצמחים ( סוגים, תנאי גידול, התאמתם לסביבה, טיפול וכו' ) אחר כך כשתיהיה לך ההבנה הכללית תבין וזה יתרום לך רבות בהבנת הבונסאי. לאחר מכן תקרא מאמרם ונכון לא תמיד יש סבלנות אבל תבין שבלי זה אתה תתקשה מאוד להבין את אומנות הבונסאי... ( כי מי יסביר לך? רק המאמרים יתנו לך את ההתחלה ) לוקח המון זמן וזה עניין של זמן, רצון, נחישות, השקע, סבלנות וכו'. אני לומד כל יום משהו חדש, אין סוף ללמידה ( והלמידה מהנה! ) לאחר שיהיה לך הידע והרצון להתחיל פשוט... תתחיל, אני מציע לך לרכוש כמה עצים ( מומלץ: זית, ערער ) ותתחיל לעצב. עיצוב הוא נושא מורחב מאוד שחשוב לקרוא הרבה מאמרים על עיצוב ורק אז להתחיל במעשי. אני ממליץ לך גם לבוא ( ואפילו להצטרף ) לחוג הבונסאי הישראלי ושם תוכל ללמוד רבות. בשבילי החוג היה ( ועד היום ) התמיכה הכי טובה, שם יש אנשים בעלי ניסיון של שנים רבות ובעלי ידע רב שיתמכו ויכוונו אותך, בחוג יש סדנה למתחילים ושם אני עיצבתי את העץ הראשון בחיי ושם כיוונו אותי ותמכו בי והעץ חיי ושלם ואפילו נראה מצויין בעייני! ואני אישית ממליץ רבות לבוא למפגש או שניים לניסיון ותיפתח לפניך דלת מורחבת בנושא הבונסאי. אני הכרתי אנשים בחוג הבונסאי אנשים נפלאים, ידידותיים, תומכים, מנוסים ואני פשוט מרגיש בנוח ( כמו בבית ) כשאני ליידם\איתם וזה עושה לי את החוויה הרבה יותר מעניינת וכייפית. (ואני בקושי שנה בחוג) מקווה שתיהנה, תצליח ואולי בקרוב נתראה בחוג הבונסאי מי יודע?... חג שמח ובהצלחה בהמשך. אלו העצות שלי אליך. יום טוב וחג שמח