היי

shahar15

New member
../images/Emo13.gifהיי

היי לכל הטבעונים
שמי שחר, ואני מצטרפת לפורום הזה רשמית. השם משתמש שלי הוא shahar15 אבל הייתי מאוד רוצה שתקראו לי "חתולה"
, כי לא הצלחתי להחליף את השם משתמש
.. ד"א- מחקתם כבר את עידוז מהפורום הזה? כי יש לי כמה דברים להכניס לו.. בצורה נעימה כמובן, כן?
ויש לי שאלה בשבילכם- כמה מכם מאמינים בשרשרת המזון

TimBuck2

New member
מה עם הצמחונים?

לא ראוי שגם אנחנו נקבל היי? ולו היי קטנטן? בכל-אופן. אני לא חושבת ששרשרת המזון הוא עניין של אמונה. זה כמו הדארוויניזם, תלוי איך מתייחסים לזה. אריה אוכל כבשה, ציפור אוכלת תולעת, נראה לי נורא שרשראי. מכאן לקחת את זה ל: "בני אדם נמצאים בראש שרשרת המזון... יאדה יאדה" נראה לי קצת מטומטם. אם זה מה שאת שואלת.

Neta558

New member
צמחונות זה רק שלב ../images/Emo13.gif

כמובן שמגיע לכם לקבל היי, אפילו היי גדול וידידותי, אבל בדר"כ זה יהיה היי מורחב, משהו כמו: "היי, עדיין לא טבעוני?"
נטע

צמחונות זה לא רק שלב....

לא אצל כולם אני מכירה אנשים שצמחונים כבר איזה 30 שנה ולא מראים סימנים לעבור לטבעונות ואני גם לא חושבת שאני אהיה טבעונית מתישהו....

אולי בשביל חלק מהאנשים

בשבילי לפחות, צמחונות ולא טבעונות זאת דרך החיים שהכי מאזנת בין נוחות וטעם, לאידיאולוגיה ומוסר. אין לי ספק שהטבעונות צודקת יותר מבחינה מוסרית, מה שלא הופך אותה ליותר מתאימה לי, ולא מונע את העובדה הבסיסית שלהיות טבעוני זה ללכת בין הטיפות, בעוד שצמחונות היא קלה למדי.

shahar15

New member
שרשרת המזון

ובכן, טימבקטו, (אהבתי את השם, יש כזו תוכנית בערוץ הופ, לא?) לצמחונים כן מגיע היי, ואפילו היי גדול, כי אני גמני הייתי כזו, ואני מבינה אותכם.. אז אני מתנצלת מעומק ליבי.:) ו-2, התכוונתי לגבי האדם בראש שרשרת המזון.. זו היתה כוונתי. וקצת מטומטם זו לא ההגדרה הנכונה...:)

TimBuck2

New member
ובכן...

בקשר לשם: האמת, מעולם לא שמעתי על התוכנית טימבקטו. למיטב ידיעתי טימבקטו היא ארץ (או חבל ארץ..?) איפשהו במזרח... אבל גם זה לא קשור אלי. השם נובע מהספר "מר וורטיגו", סיפור בינוני למדי, אבל השם נתקע.. מה לעשות... בכל מקרה: מבחינה מוסרית, טבעונות נמצאת ברמה יותר גבוה, גם מבחינת מסירות לרעיון, ועל כן כובעי מורד לכבודכם. בינתיים אני לא מצליחה (/לא מנסה מספיק) להיות טבעונית, אבל כן, בשלב מסויים אני מניחה שאני אטבען. למרות שיש לי קצת בעייתיות עם טבעונות- שהיא לא אידאולוגיה מוסרית גרידא אלא יש בה גם ערך כלכלי ("אני לא קונה בורקס כי מורחים מעל ביצה, אני לא מוכנה לשלם לסמי בורקס שמשלם לחברה המנצלת בעלי-חיים") מול הערך המוסרי המובהק של הצמחונות ("אני לא אוכלת בשר כי זו חיה מתה, וזה מגעיל"). הכוונה היא שטבעונות הרבה יותר מורכבת מהצמחונות. בנוסף יש דרגות רבות לטבעונות, מה שמקשה על שימת גבול (ביצים? חלב? דבש? לחם? אוכל מעובד? ירקות ופירות?) חוץ מזה, יש כמה גישות טבעוניות שלא מוצאות חן בעיניי ("אם אני אדע שהתרנגולות שהוציאה את הביצה הזו מהתחת שלה הייתה מאושרת, אני אוכל אותה (את הביצה...)"/"אם אני אקבל גבינה חינם אי אוכל אותה כי אני לא משלמת לחברה" וכו'...) אני מקווה שאתם מבינים... כי אני לא ממש
דיונים פילוסופיים זה לא הצד החזק שלי...

Neta558

New member
מחזירה שוב רעיון ישן שלא בוצע!

כל אלה שאומרים שקשה להם לעבור לטבעונות - זוכרים את רעיון החונכות הטבעונית?
אם יש הענות, אפשר לצוות טבעוני לצמחוני שמעונין והוא יהיה החונך הטבעוני שלו! יענה על שאלות, יעזור בהצבעה על רכיבים שערוריתיים, ינדב מתכונים וכו'.. מה דעתכם? ודרך אגב, גם צמחונות היא הרבה פעמים כלכלית- אני לא רונה בשר כדי שלא ייצרו עוד ולא יהרגו עוד חיות... יום טוב, נטע

TimBuck2

New member
ברור...

ברור שיש כאן איזשהו אספקט כלכלי. אבל, לדעתי, הסיבה המרכזית שאדם הופך לצחוני היא ההגעלות מאכילת בשר. יש להודות שמבחינה מנטאלית הרבה יותר קל לחבר, ארר.. אני יודעת, לשון של פרה לפרה מאשר חלב לסבל של פרה. אכילת בשר מזכירה חיה דרוסה ברחוב בעוד שהאסוציאציות בנוגע למוצרי "לוואי" של בעלי-חיים פחות חזקות. הכל עניין של שיווק, אני יודעת. ואני מנסה כל פעם שאני שותה חלב להעלות את התמונה הזו של המחלבה בצרעה, עם הפרה עם העטינים הענקיים והלא בריאים במיוחד. הדבר עזר לי להמנע מחלב רגיל (אני שותה חלב סויה כבר כמה חודשים טובים), משום מה זה לא עוזר לי מול עוגיות שוקולד-צ'יפס, למשל. אני בתהליכי הטבענות- אכילת הביצים והחלב שלי די מינמלית, פשוט אני צריכה לצאת עם ההצהרה הזו "אני טבעונית" כדי לצמצם את האכילה הזו לכדי אפס. הצעד הזה קשה לי. על-אף שחונך נשמע נחמד, לא נראה לי שזה יהיה אפקטיבי דיה. אבל תודה בכל-מקרה.

Neta558

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

קבלי פרח רשמי להצטרפותך:
אי אפשר להחליף שם משתמש, צריך פשוט לפתוח כרטיס חדש... מסכימה עם קודמי באשר לשרשרת המזון, אין פה ענין של אמונה. באשר למקומו של האדם בשרשרת זו... הדיונים על כך לא נפסקים
יום טוב, נטע

ברוכה הבאה לפורומינו הקט.../images/Emo142.gif

בקשר לשאלה על שרשרת המזון, לא בדיוק הבנתי מה התכוונת. מבחינתי שכל אחד יאכל מה שבא לו... בהתאם לשרשרת "המדעית" או לא..

ברוכה הבאה ../images/Emo54.gifה!

שרשרת המזון היא מושג נזיל, שמשתנה ע"פי אבולוציה והתפתחות. הצבת האדם בראש הפירמידה הזאת היא בהחלט מגמתית.

למעלה