כיף חיים!
גם נפטרנו מהחבל ארץ בין היפים ביותר בארץ, נפטרנו מהחולות הזהובים,מהים הצלול והנקי והכחול, מהדקלים התמירים והירוקים, ומהבתים המדהימים ביופיים שנבנו שם. את יכולה אולי להשמע יותר כמו סופר רוסי מהמאה ה-19? קצת חסר לי קיטש פשוט. באופן עקרוני, אם המחיר לנופים יפים (מעולם לא הייתי בחאן יונס, אבל מסופקני אם "יפה" תהיה ההגדרה שלי למקום לכשאבקר באיזור) הוא החזקת סדר גודל של כמה חטיבות ברצועת עזה וויתור מראש על חיי אדם של כמה עשרות ישראלים - חיילים ומתנחלים - בשנה, אני מעדיף לטוס לשוויץ. גם מאז שמסרנו את האדמה רק התרבו הפיגועים והתרבו ההתראות אין את מי שיעצור את הסחר בנשק את הכנת הפצצות כי אין את צה"ל בשטח.לבצע פיגוע נעשה בקלות רבה יותר מאי פעם ואזרחים רבים משמשים כעת כבשר תותחים לפלשתינאים המטורפים אבקש את פרשניתנו לענייני ביטחון להרחיב טיפה - האם היא יכולה להצביע על נתון כלשהו שמעיד על עלייה במספר ההתראות? האם מספר הפיגועים בממוצע לחודש עלה? דומני שלא. בבקשה, לא לדבר באוויר. במיוחד במקרה הזה, שבאופן עובדתי - את פשוט טועה. אבל למה להתבלבל עם העובדות? הרבה פחות אזרחים ישראלים משמשים כבשר תותחים שכן המובלעת היהודית בלב ההמון הערבי שנקראה "גוש קטיף" פשוט לא קיימת עוד. גם הטענה כאילו ביצוע פיגוע נעשה קל יותר נשמעת כמו דברים בעלמא - כיצד בדיוק? הבושה הייתה עוצרת אותי לפני שהייתי כותב הודעה כ"כ ארוכה שכל כולה בלל של דברים באוויר. גם החיילים שפינו מלאים בזכרונות של זוועה,טראומות נוראיות על איך גרשו בכח אמהות וילדיהן כאשר הם ממררים בבכי לנגד עינהם,ואפילו שאסור לעשות השוואות לא יכלו החיילים לסלק את תמונות האיימים של חיילים אחרים העושים אותם מעשי זוועה בסביהם ובסבתותיהם. אני מסכים שאילולא כישוריהם הדרמטיים של המתנחלים היו כה מפותחים, כל הסיפור הזה היה פשוט בהרבה עבור כל הצדדים (למשל, עבור ילדי המתנחלים שנאלצו להחשף למראות כ"כ מיותרים). מכל מקום, בתור חייל שלקח חלק בהתנתקות בצפון השומרון, אני יכול להגיד לך שמאז פינוי ארבעת היישובים שם, איכות חיי וביטחונם, כמו גם איכות תושבי אותם ארבעת היישובים עלתה בהרבה. גם נתגלו במתנחלים בכל שפעת הדרם -מדותיהם היפות,אהבתם הרבה אל אחיהם,השקט והצנעה שלהם, כי למרות המעשה הנורא והנבגד רובם התפנו בשקט רק הורידו ראשם והותירו את ביתם מלא בכל חפציהם(בגלל שעד הרגע האחרון האמינו שיהודי לא מסוגל באמת לגרש יהודי)והם חיבקו את החיילים, שיכלו להיות האחים שלהם,הדודים שלהם,הילדים שלהם. ובכו יחד איתם...למי שעוד היה ספק באיכות שלהם! את צודקת. במיוחד החבר'ה עם החומצה. גם מאז שצה"ל עזב, המקום הפך לקן מחבלים שורץ שנאה, נשק ודם, ההסתה נגד היהודים גוברת, גיוס מחבלים סחר בנשק ועוד המילה "הפך" מבטאת שינוי דרסטי, כלומר, מעידה על קשר של ניגוד. למשל - דני היה ילד יפה, עד שיום אחד *נהפך* למכוער. יש בעיה תחבירית עם ניסוח כגון "*גם* מאז שצה"ל עזב, המקום *הפך* לקן מחבלים שורץ שנאה". אם המקום *הפך*, אזי הוא כבר לא באותו הסטטוס בו הוא היה לפני הפינוי. אם המצב הוא המצב ששרר *גם* כשצה"ל היה בשטח, אזי לא ארע כל שינוי. למה אני מתעקש על זה? שכן את בעצמך מודעת לכשל שבדבריך - *גם* לפני ההתנתקות, עזה לא היתה ממש מקום מאיר פנים, בעיקר אם את יהודיה וישראלית, כך שההתנתקות בוודאי לא *הפכה* את עזה לשומדבר אחר ואין מקום לציין זאת כאן. גם מדינת ישראל הפסידה כסף כה רב בעצם הפינוי שעלה הון!!, בפיצויים הרבים שהם חייבים למתנחלים(והמתנחלים עדיין לא ראו פרוטה מכספם זה!!!), ובכלל 10 % (ואם אני לא טועה יכול להיות שאפילו יותר) מהייצוא של החקלאות בארץ הגיעה מהחבל ארץ הזה(שלמרות האחוז הקטנטן שלו בשטח מדינת ישראל, ייצר כל כך הרבה חקלאות) מדינת ישראל הפסידה מיליונים(במקרה הטוב!!!) מהעקירה הזאת, וכעת כשמדינת ישראל נאלצת לסכל כ"כ הרבה פיגועים היא רק מפסידה עוד מדינת ישראל הפסידה הון תועפות מהישיבה בעזה. החזקת סדר כוחות כ"כ גדול עולה המון לצבא (ומכאן שגם למדינה) בין אם מדובר בציוד לחימה, בלוגיסטיקה (דאגה לצרכי החיילים) ובין אם מדובר במיגון היישובים שעולה הרבה (גדרות אלקטוריניות, מצלמות). זאת ועוד, יש צורך בגיוס מילואים רחב יותר, מה שעולה למשק בימי עבודה. וכל זה בלי לדבר על מחיר התשתית של יישובי גוש קטיף בכל מה שנוגע למים, חשמל וכיו"ב. הטענה כאילו הייצוא מגוש קטיף היה רווחי היא מצחיקה, שכן החקלאות בגוש היתה מסובסדת כמעט לחלוטין על ידי הממשלה ולא היתה מתקיימת בכוחות עצמה ממילא. רוב שווקי אירופה הכריזו על אמברגו כנגד מוצרים ישראלים המיוצרים בשטחים, וחלקם אף הגדילו והחרימו מוצרים שיוצרו גם בישראל גופא, כך שהייצוא מגוש קטיף למעשה רק פגע בישראל. לומר שהמתנחלים עדין לא ראו פרוטה זה פשוט שקר. אני מסכים שיתכן ויש הרבה סחבת ואולי יש לא מעט מקרים של עגמת נפש, אבל בודאות חלק לא מבוטל מהמתנחלים כבר קיבל חלק לא מבוטל מהכסף שהובטח לו. מה אפשר לצפות כשהמדינה נאלצת לשלם כאלו סכומים אסטרונומיים? אה,יש לנו עוד עבודה רבה לבצע בכדי שפעמי משיח ישמעו בארצינו.. אויש נו, היית צריכה לכתוב את זה הרבה יותר מוקדם. זה לא יפה מצידך להטריח אדם ולגרום לו לכתוב לך תגובה כ"כ ארוכה מבלי שהוא ידע שיש לו עסק עם כותבת כ"כ סהרורית.