תואר ראשון...

reedgreenwhait

New member
../images/Emo129.gifתואר ראשון...

האם בלימודי תואר ראשון במדעי המחשב חייבים להכלל מתמטיקה ופיזיקה? מישהו יודע מה מוסד הלימוד הקרוב ביותר לכרמיאל בו ניתן לעשות תואר כזה?

vinney

Well-known member
מתמטיקה חייבת להכלל ולו

מהסיבה הפשוטה ביותר - מדעי המחשב זהו ענף במתמטיקה. פיזיקה לעומת זאת בכלל לא הכרחית, ופרט לטכניון לא חייבים אותה בשום מקום. בכרמיאל יש את אורט ברויידה, אם אתה מחפש מקום יותר טוב אז יש את הטכניון ואוניברסיטת חיפה, והאוניברסיטה הפתוחה.

reedgreenwhait

New member
../images/Emo129.gif../images/Emo90.gifתודה.

ומה בדיוק במתמטיקה חייב להיכלל (איזה נושאים ולאיזה עומק צריך ללמוד אותם)? אורט בראודה זו מכללה להנדסה, עד כמה שאני יודעת אי אפשר ללמוד שם לתואר במדעי המחשב...

vinney

Well-known member
בטח יש להם תואר בהנדסת תוכנה

לא הבדל מהותי. נושאים במתמטיקה טהורה שבד"כ נכללים בתואר מדמ"ח/הנדסת תוכנה הם : אלגברה לינארית חשבון אינטגרלי ודיפרנציאלי (או אינפיניסטימלי, זה בדרך כלל שני קורסים שבמקומות שונים נותנים להם שמות שונים) הסתברות סטטיסטיקה (בתור מבוא כללי, לא בטוח אם בכל מקום מלמדים את זה בכלל) תורת הקבוצות ומבנים אלגבריים (בד"כ לומדים את זה כפרקים במתמטיקה דיסקרטית) כל השאר זה מתמטיקה יישומית/מדעי המחשב פרופר, אבל נושאים כמו תורת הגרפים, למשל, למרות שביסודם מתמטיים, קריטיים להבנת נושאים רבים במדעי המחשב (תורת הגרפים נלמדת כחלק ממתמטיקה דיסקרטית או קורס באלגוריתמים, תלוי במוסד).

reedgreenwhait

New member
../images/Emo129.gifכן, יש תואר בהנדסת תוכנה..

נדמה לי שקראתי ב"יורם" שתואר בהנדסת תוכנה לומדים 4 שנים ובמדעי מחשב 3... אז איך זה שאין הבדל מהותי?
בסך הכול, האם מתמטיקה זה חלק גדול מהלימודים? האם עליי להיות טובה במתמטיקה כדי להצליח בתואר הזה?

vinney

Well-known member
אל תשווי לתיכון

אם את מנסה להסיק על היכולות המתמטיות שלך מתוך ההתנסות הטראומתית של לימודי תיכון - אז אל. זה פשוט לא אותו דבר. מתמטיקה זה חלק גדול מלימודי מתמטיקה, מן הסתם, ההבדל בין 3 ל4 שנים זה בסך הכל פרוייקט מעשי כלשהו, ואולי עוד איזה שניים-שלושה קורסי בחירה. מבחינת הידע תכל'ס אין הבדל מהותי, וגם לא מבחינת התשתית המתמטית.

reedgreenwhait

New member
../images/Emo129.gifאני מודעת ליכולות המתמטיות

(הן שואפות לאפס). אשנה את השאלה, האם לימודי מתמטיקה מהווים חלק גדול מסך לימודי התואר? מבחינת תעסוקה, עדיף תואר במדעי מחשב או תואר בהנדסת תוכנה?

vinney

Well-known member
מבחינת תעסוקה זה לא משנה

גם מבחינת העומס המתמטי בתואר זה לא משנה. כמו שאמרתי, התשתית התיאורטית בשני התוארים זהה, ההבדל הוא רק בנדבך ההנדסי (פרוייקט סוף תואר) שעושים בהנדסת תוכנה ולא עושים במדמ"ח. לימודי מתמטיקה מווים חלק גדול מסך לימודי התואר, ואם לא למדת עדיין מתמטיקה אקדמית, אני ממליץ בחום לקחת את הקורס אשנב למתמטיקה של האוניברסיטה הפתוחה. אומנם הוא לא יכלל למניין התואר (אלא אם כן תמשיכי באו"פ), אבל זה קורס מושלם להבנת המושג "מתמטיקה ברמה אקדמית".

מתכNET

New member
כו זה חלק גדול!

אבל זה לא קשור לידיעה שלך במתמטיקה,את יכולה לעשות סמסטר השלמה ב אורט או מבוא לחדו"א ב תל חי אני עם 3 נקודות בבגרות הוצאתי 95 בדיסקרטית ו 89 בחדו"א והאמת לא השקעתי הרבה.המתמטיקה שלומדים בתל חי דורשת רק השקעה, לא בלתי הגיונית. באורט עשיתי מכינה ושם לקחתי קורס פיסיקה,מעין הכנה כמדומני,סיימתי ב ציון - 99(פשוט טעיתי בשם שלי : ) ) היה ממש קליל(ומעניין)

מתכNET

New member
זה נאמר בציניות?

אם לא,אז בלי נדר אני אשתדל לכתוב....אני לא מניח שתתעקש שאכתוב על טרומפלדור גם....

vinney

Well-known member
בכלל לא

אני שואף לאסוף כמה שיותר מאמרים על כמה שיותר מוסדות. אם תסתכל, בינתיים דף המאמרים של הפורום די ריק
אני חושב שאתה היחיד בינתיים מתל חי בפורום, אז סונג'רת

מתכNET

New member
יש לך את תוכנית הלימודים גם באתר

של אורט-הנדסת תוכנה וגם באתר של תל חי-מדעי המחשב אני רציתי ללמוד הנדסת תוכנה באורט אבל לא היה סמסטר אביב אז הלכתי ל תל חי ללמוד מדעי המחשב,ואני לא מצטער. התואר של אורט נראה לי הרבה יותר קשה,כל קורס שם הוא 2.5-3 נקודות ויש מלא קורסים את טועמת מכל דבר קצת,צריך לצבור כ 160 כמדומני. בתל חי יש פחות קורסים עם יותר נקודות,צריך לצבור 120 . אם אין לך ניסיון בתכנות אז הנדסת תוכנה יותר מתאים כי שם ממש לומדים תכנות.

מתכNET

New member
זה לא צריך לעצור מבעדך

אם זה באמת מה שאת אוהבת ומה שאת רוצה ואת לא אחת שהולכת ללמוד מדעי המחשב כי זה הטרנד אז אל תתני למתמטיקה לעצור מבעדך,80% זה תרגול,ושאר ה20% זה עוד תרגול.. תאמיני לי אני לא סתם מנסה לעודד אותך גם לי הייתה(ועדיין יש) בעיה עם מתמטיקה,אבל עוברים את זה.

למעלה