עמוק בתוך האדמה

קרניjack

New member
../images/Emo129.gif עמוק בתוך האדמה../images/Emo88.gif

או..... על שולחן הניתוחים: ניתוח שירים של MCR לשירים של MCR כמו אתם יודעים, יש הרבה "DEATH THEMES" וגם הם כתובים בצורה לא מפורשת, אלא במן צורת חידה, ככה שבכדי להבין אותם צריך לא רק לדעת את הפירוש שלהם אלא גם איך הם מתקשרים לחיוו (האומללים?) של ג'רארד, כי הוא כותב את השירים.
כל שבוע אני שיר, עם תירגום וניתוח, ואתם תכתבו מה הניתוח שלכם. את השירים אפשר לפרש במכל מיני דרכים. הניתוח שאני אציג כאן זה ניתוח שלי ושל אורנה (ששמנו אותו בימים עברו בקומונה) גם כן אתם תציגו את הניתוח שלכם, או לפחות מה אתם חושבים על השיר שיר השבוע הוא:
CEMETERY DRIVE
קישור למילים פה

קרניjack

New member
../images/Emo129.gif תירגום../images/Emo129.gif

כשעכשיו אני קוראת את זה, זה תיגום ישן של השיר ויש בו מה לשפר. מי שרוצה להוסיף/לתקן מוזמן. אבל אל תתפסו אותי במילה כי זה תירגום חופשי=) פינת בית הקברות הלילה הזה, הולכים המתים, בסגנון ייחודי, ומתנגשים בשעריי בית הקברות. בשימלה שבעלך שונא. בדרך למטה, סמני את הקבר איפה שאורות החיפוש מוצאים אותנו שותים ליד דלת הקבר (המפואר) והם מצאו אותך על ריצפת האמבטייה אני אתגעגע אליך. אתגעגע אליך מאוד וסתירת הנשיקה שלך (XD) שעשתה את זה כל כך קשה חוזר הבייתה, נגמרה הריצה שר שירים שיגרמו לך לחתך את פרק היד (או בעברית רגילה - לחתוך את הורידים
לא ללמוד מזה) זה לא כזה כיף לבהות באקדח טעון, אני לא אפסיק לגסוס, לא אפסיק לשכב, אם את רוצה אני אמשיך לבכות, קיבלת מה שמגיע לך? בשביל זה רצית אותי? אני אתגעגע אליך. אתגעגע אליך מאוד וסתירת הנשיקה שלך שעשתה את זה כל כך קשה בדרך למטה, בדרך למטה (וזה חוזר כמה פעמים עם עוד שורות שחוזרות על עצמן) סתירה בכוונה של התנגשות, הפך.

EnchantedS

New member
אוו אני הבנתי הרבה דברים לא נכונים

ולא הבנתי את השורות הראשונות:) עכשיו כן.... הו, ואני חשבתי ששניהם הולכים לסמן את הקבר... וגם שהיא זו ששרה את השירים שגורמים לה לחתוך את הורידים... שירים דיכאונים.. הממ, כמו שהוא כותב:) ממ מוזוליאום זה יותר מקדש קבורה אני חושבת, מבנה כזה, לא סתם קבר... הראו מוזוליאום במכושפות... לא הבנתי מה זה סתירת הנשיקה שלך- מה זה אומר?

קרניjack

New member
בעברית זה שנמע לא טוב

הכוונה סתירה- התנגשות, משהוא שונה, שהנשיקה שלה הייתה סתירה- שמצד אחד היא אהבה אותו, אבל אחרי זה היא התאבדה.

קרניjack

New member
הניתוח../images/Emo88.gif

השיר מדבר על התקופה שג'רארד היה שיכור בה. בית הראשון המתים זה ג'רארד ומי שהוא משתכר איתה, הם אולי כל כך שיכורים שהם מדדים- זה סגנון ההליכה הייחודי הם משתכרים בבית הקברות, או שזה מסמל משהוא, אולי מקום שלילי, שהחיים שלהם ככה נמצאים בבוץ. בשימלה שבעלך שונא- המשפט הזה בילבל אותנו, אבל כנראה האישה בוגדת בבעלה עם ג'רארד (או הבחור שמדבר פה- התייחסנו אליו כאל ג'ר) או שזה מטאפורה לחיים האומללים שלה. אורות החיפוש זה מסמל שמישהוא עוקב אחריהם , אולי הם מרגישים ככה כי הם יודעים שהם עושים מעשה אסור. ומצאו אותך על ריצפת האמבטיה- אחריי לילה של שכרות, היא הקיאה בשירותים ומצאו אותה שם

keisamit

New member
את בטח מצטיינת בשיעור ספרות ../images/Emo187.gif

כי הניתוח הזה פשוט... מדהים.

קרניjack

New member
בית שני../images/Emo88.gif

אני אתגעגע אליך. אתגעגע אליך מאוד וסתירת השניקה שלך שעשתה את זה כל כך קשה את המשפט הזה אני מפרשת לפי הבית הבא כי ככה זה הכי הגיוני: והנה הבית: שר שירים שיגרמו לך לחתך את פרק היד- כאן לא כל כך הבנו למי הכוונה ב SINGING SONGS - לבחורה ששרה "לעצמה" או לבחור "ששר לה". אולי הכוונה בשירים לדברים כואבים שקרו. שהיא לא יכלה לסבול יותר את כל החיים שלה עם בעלה שאוליי גרמו לה לכל כך הרבה סבל ובגלל זה היא בוגדת איתו עם בחור והולכת ומשתכרת. ועכשיו היא מנסה להתאבד *כל כך חינוכי
* אז היא חותכת את הורידים- בצורה פיזית, או שלהתייחס לזה בצורה מטאפורית- שהיא מנסה לפגוע בעצמה, ולכן היא גם מסתכלת על אקדח טעון. ואני חוזרת על השורות "אני אתגעגע אליך"- מפה אפשר לראות שהיא שמה קץ לחיה, כי הוא מתגעגע אליה מאוד. אני ממשיכה את הבית: אני לא אפסיק לגסוס, לא אפסיק לשכב, אם את רוצה אני אמשיך לבכות, כאן הוא מתאבל על המוות שלה. קיבלת מה שמגיע לך? בשביל זה רצית אותי? וכאן הוא אומר את הדברים מתוך כעס- קיבלת מה שרצית אחריי הכל -למות? והוא מתלונן שהיא השאירה אותו לבד אחריי מה שהיה ביניהם... גם מתקשר לחברה שנטשה אותו באמצע חופשה ביוון.

קרניjack

New member
תוספת../images/Emo41.gif

WAY DOWN- יכול להיות מטאפורה ל "עמוק באדמה" (קבורה באדמה)או למצב נפשי.
לא ללמוד ממוחו המעוות של ג'ר. בקיצור כמו שראיתם השיר מדבר על התקופה שהוא היה בה שיכור, ובסוף שהוא יצא מזה. אולי המוות של מי שהוא אהב זה המוות של הדחף לאלכוהול שהיה בו.

Reflexion

New member
ניתוח מוזר.

יש כמה טעויות בתרגום אבל ככה זה יותר משתלב עם הניתוח שלך. בכל אופן, אני דווקא חשבתי על השיר באופן דיי שונה, אבל גם מה שהצעת פה נשמע הגיוני. הייתי שומעת הרבה את השיר הזה בתקופה של מה שקרה בבית הקברות באילת, כי הוא מזכיר לי דברים משם.

קרניjack

New member
את מוזמנת לכתוב את התירגום שלך

ואיך את חשבת על זה, זה מה שאני ואורנה ניתחנו, זה לא אומר שזה מה שג'ר התכוון אליו.......למרות שסביר שהרעיון הוא כן.

MyMystery

New member
ואני חשבתי בכללי שזה פשוט שיר על

התאבדות וחזרה מהמוות כי יש שם קברים\בית קברות. יש שם את השורה: found you on yhe bathroom floor שהכוונה מישהו התאבד.. והשורות הראשונות זה this night, walk the dead וחשבתי שזה הכוונה למישהו שקם מהקבר או משהו ובגלל זה הוא לא רואה טוב ונתקע בשער XD (and crash the cemetery gates) חחחחח וג'רארד כאילו שר שהוא מתגעגע לבנאדם הזה כי הוא התאבד.. זה הפירוש שלי בכל מקרה=P

kati666

New member
זה גם הפרוש שלי.

הפרוש של קרן...מוזר אבל נשמע נכון. הייתי בטוחה שfound you on yhe bathroom floor זה שמישהו/י התאבד/ה...וג'ר מתגעגע.

MyMystery

New member
כל פירוש יישמע טוב ואתם יודעים למה?

כי אני אוהבת את השיר הזה ויש לו מילים חכמות=P

קרניjack

New member
זה מה שאני גם חושבת

שfound you on yhe bathroom floor יכול להיות שגם מצאו אותה מעולפת בשירותים אחרי שהיא שתתה, וגם שהיא התאבדה שם.

קרניjack

New member
חחח אני ואורנה ניתחנו את זה

וזה ממש נחמד אחרי שכבר עושים את הבגרות בספרות

למעלה