שעתנו העלובה

gershon17

New member
למה ציפית?

מטרניך מפורום שינוי תיאר את זה מצויין לפני שנה ומשהו, כשהוא קרא לזה "גזענות של ציפיות נמוכות". לפלסטינאים מותר להוציא להורג משת"פים, כי מה כבר מצפים מהם? עם נחשל תחת כיבוש - מי שמעיז לצפות מהם שלא יהרגו משת"פים הוא מתנחבל מסוכן. באופן דומה למדי, גדעון לוי יצא השבוע במאמר להגנת המטפלות ונגד הורים שמצלמים מטפלות "מרקע סוציואקונומי נמוך" בוידאו. עדיף היה, הוא טען, שההורים יצלמו את עצמם. אני חייב להודות שמאד שמחתי לקרוא את גדעון לוי מגן על מטפלות שמתעללות בילדים. הוא דאג להוסיף ש"כמובן שארבע המטפלות האלה לא בסדר", אבל כמו תמיד אצלו - הוא מזדהה אוטומטית עם מי שנראה לו החלש, וכרגיל אצלו - ילדים ותינוקות ישראלים הם אף פעם לא החלש.

iceviper

New member
שמע,

בפורום של מפלגת ימין ו\או מרכז זו או אחרת לא הייתי אף טורח לכתוב את ההודעה. וד"ל.

gershon17

New member
וקצת יותר ברצינות

אני מניח שכתבת את זה פה כי רצית לקבל את המוני התגובות שקיבלת מאנשי השמאל. אמרתי שרק קצת יותר.

gershon17

New member
ועכשיו להגברת הרייטינג

יעל משאלי מסכימה איתי בדיוק כשהיא אומרת שכאלה הם הפלסטינאים ואין לנו מה לבוא אליהם בדרישות או בטענות. גזענות של ציפיות נמוכות אמר הנסיך האוסטרי המזדקן, וצדק.

הצביעות

הדמות הבזויה ביותר בכל עם משעובד, או כל קבוצה מדוכאת ומשעובדת, הוא המשת"פ- המלשין. במוסרת היהודית חכמים קבעו את אותה האמת באומרם "למלשינים לא תהיה תקווה". בתולדות היהודים בתקופה המודרנית משתפי"ם אלו ידועים כקאפואים,ואולי אין זה מקרי שמעולם לא נערך בישראל דיון וברור מקיף בשאלה זו. מי הם, מה הם עשו, היכן הם מתגוררים? אני משוכנע שאם דיון זה היה נערך מספרם היה קטן בשעתו. ומי יודע איזה עמדותת מפתח הם החזיקו. עתה אנו שומעים מהימין הצבוע כי אסור להוציא אותם להורג. מדוע בדיוק? האם אנשים שמכרו את בני עמם בכסף הם דמויות שיש להגן עליהם? אמור לי מי חבריך ועל מי אתה מגן, ואומר לך מי אתה, אומרת חוכמה יהודית אחרת.אם קיימת צביעות בשאלה זו, הרי זו העובדה שהמשתפיי"ם היותר גדולים כאבו מאזן ודומיו הם שדנים את דגי הרקק. אולם אין להתפלא על כך שהרי זאת האווירה הפוליטית המעודדת על ידי שליטי ארצות הברית וישראל. ומה לי כי אלין על דגגי הרקק החוזרים על דברי הגדולים, וכי מאיין הם ידעו טוב יותר, כל עוד הם מקבלים את בעלי הכוח כאותו עובד אלילים מסכן המתפךך לפסל האבן הגדול.

gershon17

New member
כלומר אני מבין מדבריך

שאתה תומך ברצח הפלסטינאים הנ"ל ע"י האליטות הבורגניות השולטות (שהן, בינינו, בובות של האימפריאליסטים האמריקאים בסופו של דבר, ולא יותר)?

לדייק

לא, אני מתנגד לחוצפה הצינית של הכובשים מחד המטיפים לכבושים שלא לחסל את משתפי הפעולה שהביאו לנזק למאבקם כנגד הכיבוש ולא אחת למוות לא רק של מתנגדי כיבוש אלא לאזרחים חפים מכל פשע, ומצד שני לצביעות של האליתות הפלסטיניות המשתפות פעולה בגלוי עם בוש ושרון כנגד בני עמם, שבמקום לגזור על עצמן עונש מוות הן מוציאות להורג דגי רקק. למשתפי הפעולה יש לי רק יחס של בוז , אילו היו קמים בתי דין מהפכנים של בני העם עצמו הסובל מהכיבוש ושופטם למוות הייתי תומך בהוצאת המשתפי"ם להורג. אם היו צריכים להוציא להורג את כל אלו שהשתתפו בטרור, הרי היה צריך להתחיל במי שעשה טרור מדינה שהביא ליותר מוות של חפים מפשע אפילו מאשר מבצעי הטרור האישי שהביא למוות של רבים טובים וחפים מכל פשע. אלו התובעים שלא להוציא להורג את משתפי הפעולה מטעמים יעני הומינטריים, איני שומע אותם דורשים את שחרור כל האסירים הפוליטים, או להעמיד לדין את האחראים לפשעים מהצד הישראל, כממשלות, ראשיהם והפיקוד הצבאי. על כן בפשטות מדובר בטיעונים צבועים של תומכי הכיבוש של העם הפלסטיני.

gershon17

New member
לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך

מותר להרוג את הפלסטינאים האלה או שאסור להרוג אותם?

בעולם יש צבעים רבים

אתה רק מגלה כי אתה יודע לחשוב רק בצבעים שחור לבן, אך בקשת הצבעים יש צבעים רבים ומי שלא רואה אותם אינו רואה את העולם. כתבתי כי השאלה היא מי יהרוג אותם ובאילו תנאים ונסיבות. אולם כנראה שזה קשה מדי להבין למי שכלי מחשבתו הם האידאליזם והלוגיגה הפורמליצת בלבד.

gershon17

New member
כלומר אתה תומך בהריגתם?

בבחינת "הקם להורגך, השכם להתאבד"?

1אברהם

New member
אם ככה לא תתנגד בוודאי ליחס דומה

למשת"פים שלנו כמו אנשי שלום עכשיו שהולכים ומלשינים על "הטרור" של מדינת ישראל כמו בנית עוד בית ספר באלפי מנשה או שכונה נוספת במעלה אדומים או מתנ"ס בגוש עציון או מכללה באריאל. ואגב בעיני הפלסטינים גם אנשי השמאל שלנו הם אנשים מפוקפקים שאמנם הם כביכול מצדדים בעמדות הפלסטיניות לגבי השטחים שבמחלוקת, אבל מצד שני משת"ף הוא משת"ף, וכמו שהפלסטינים מתעבים את בני עמם שהסגירו מחבל מתאבד לפני שהתפוצץ בקנין, כך הם מתעבים גם את אנשי השמאל שלנו שבעני חלק מהפלסטינים גם הם ( אנשי השמאל שלנו ) סוג מסוים של בוגדים שמנסים להקריב את אחיהם ביש"ע ובלבד שהפלסטינים יניחו להם להמשיך לגור בהתנחלות תל אביב ויוותרו על זכות השיבה.

אתה צודק שזה חמור

אבל האכזבה היא מכל המחנות בישראל וגם מן הממשלה. חלק מהאנשים האלה שוצים להרגם הצילו חיי ישראלים, ע"י דיווח על פיגועים. האם לא ראוי שננסה לפחות להצילם ממוות? השמאל יכול אולי למחות, אבל לממשלה יש גם אפשרויות לפעול. (למשל להתנות שחרור אסירים באי הוצאה להורג של משתפי פעולה). כל הממשלות מאז אוסלו התעלמו לחלוטין מגורלם של המשת"פים תחת שלטון הרש"פ. בדרך כלל הן גם לא התייחסו לרוצחי משת"פים שישבו אצלנו בכלא כאל אסירים עם דם על הידיים, ושחררו אותם בנגלות הראשונות יחד עם גנבי הרכב וזורקי האבנים. זה עוול מוסרי שגם מחיר מעשי בצדו.

ערב רב

New member
זה לא עוול, זו קשירת קשר לטבח

אינספור אזרחים בעתיד, ועל כל המעורבים בכך לעמוד לדין ובמהירות.

humpy

New member
ישראל צריכה להוסיף את כל המעורבים

בהוצאת גזר הדין לפועל- לרשימת המבוקשים, על הריגת אדם חסר הגנה בכוונה מראש. (רצח).

למעלה