נמאס

אני באמת לא מבין אותך

מילא, כשהחרדים היו בשלטון ומצצו את כספי החילוניים, הבנתי את מצוקתך... מילא כשהם החליטו בשבילך מה לעשות, כמה להתגייס ואיך - הבנתי... אבל הכל נגמר. החרדים באופוזיציה, ומי שהחליט על מה שהחליטו אתמול הוא לא אחר מאשר ידידך הדגול והאוהב - טומי לפיד הוא ומפלגתו שינוי. אז מה לכל הרוחות אתה עוד רוצה? קיבלתם את השלטון על מגש של כסף, זרקתם את החרדים החוצה והראתם להם שהם מוקצים מחמת מיאוס, עצרתם תקציבים, התרתם לגויים לבוא בקהל ה', אוטוטו חנויות ותחבורה ציבורית בשבת. ובכל זאת - אצלך, מוח שקיבל כל כך הרבה שנאה לחרדים, אין "שינוי".... אצלך, תמיד בראש ירקידו החרדים את כל המדינה. ולא שינוי, ולא ליכוד, ולא מפד"ל בשלטון. אלא החרדים! אני מציע לך להתבגר. מי שהאכיל אותך קש עכשיו הוא אביך הורך - טומי לפיד. אם יש לך טענות כלפי החוק החדש - פנה אליו (או אל ליצמן שיעזור לך להשתחרר :) יום נעים.

אשרת

New member
לא הבנתי את התגובה שלך בהתייחס

להודעה שהוא רשם. אני שמה לב שאתה חוץ מאשר להשמיץ אותו , אין לך מה לעשות עוד בחיים , אה? תתבגר.

אם היית יותר בקיאה בנושא היית מבינה

אנא, עייני במה שקרה בכנסת לגבי ימי המילואים, ותסיקי מסקנות. דרך אגב, מישהו יודע מה ש"ס הצביעה?...

אשרת

New member
ומאין לך לדעת שאני לא יודעת מה קרה

היום בכנסת ומי הצביע נגד ומי הצביע בעד ולמה? אני אכן יודעת ששינוי כן הצביעו בעד ההערכת הוראות השעה יחד עם כל שאר מפלגות הקואוליציה. על משמעת קואוליציונית שעמת? נדמה לי , שבעקבות הפרת המשמעת שרון פיטר בזמנו את השרים של ש"ס, לא? ושלא ישתמע שאני לא כועסת על אנשי שינוי, אני בהחלט כועסת, אבל אני רואה גם מעבר לזה. עכשיו הם צריכים לדאוג להמתקת הגזרה הזאת, על ידי הטבת זכויות והטבות לאנשי המילואים, יחד עם הליכוד.

הוכחת כמה אתה טמבל בפעם האלף

אם היית קורא היית רואה שאני מתייחס לחרדים, לקבניס"טים ולמשתמטים (שכוללים בתוכם כמובן גם את החרדים והקבניס"טים). הבעייה שלך היא שאתה יצור נחות ונאלח וכל עניינך בחיים הוא היטפלות לשינוי והגנה על כל החולות הרעות של החרדים. אתה כל כך עסוק בנושא החרדי שאתה מתעלם מכל השאר כפי שקרה בהודעה הזאת. אנשים כמוך מצידם שהמדינה תעלה בלהבות ובלבד שהחרדים יוכלו לא לעבוד ולא לעשות צבא.

../images/Emo6.gif אחח. איך אני אוהב להעלות לך

את הסעיף... רק מקווה שלא ירד לך הפרופיל בגלל זה. שתמשיך לשרת עבור כולנו :) הרבה הצלחה:) ורק טוב.

UM2 חזר

New member
איך נגייס אותם?

האם אפשר להכריח אדם להתגייס לצבא בניגוד לרצונו? ואם כן האם אותו אדם יהיה חייל טוב? אני חושב שצריך לגייס את החרדים כי אם לא נגיע עוד מעט ל-50 יום בשנה של מילואים אבל השאלה שלי איך עושים?

Charlie

New member
UM2 - נראה אותך מגייס קודם

את החילונים שמשתמטים. אח"כ תדבר איתי על גיוס בני ישיבות.... 50 יום? עוד מעט זה יהיה 60 ו-70 יום בשנה. ואז זה ירד ל-0. כי כבר לא יישאר מי שיעשה מילואים....

lsg101

New member
אתה מדבר

כאילו כל מי שמתגייס היום לצבא עושה את זה מתוך איזה הרגשה שזכות גדולה נפלה בחלקו. חלק כן - הרוב לא. עושים את זה כי זו המדינה שלנו, ומחייבים אותך לעשות את זה. צריך לערוך התאמות בצבא כדי שהחרדים יוכלו לשרת ללא לפגוע בהם, אבל אין שום בעיה בלהכריח אותם ללכת לצבא. חייל חרדי שיתגייס ללא רצון, יהיה שווה ערך לחייל חילוני שיתגייס ללא רצון. זה רוצה לנסוע לחו"ל או ללמוד באוניברסיטה, וזה רוצה ללמוד בישיבה. בכל מקרה, כל אחד יעשה את השלוש שנים שלו, ויחזור לעיסוקיו לפי רצונו (חוץ מבימי מילואים).

מה הבעיה?

כל חילוני בן 18 רוצה להתגייס לצבא? ממש לא. יש מישהו שאוהב/רוצה לשלם מיסים? ממש לא. אז איך קורה שהחילונים והדתתיים הלאומיים כן הולכים לצבא ואיך קורה שכמעט כולנו משלמים מיסים? תחשוב על זה.

UM2 חזר

New member
הבעיה היא

שבחברה החילונית אי שירות בצבא עדיין נחשב למעשה לא מוכבד ואילו בחברה החרדית ההיפך הוא הנכון לכן לכל צעיר חרדי יהיה גיבוי חברתי להשתמטות בעוד שלאחרים אין את הגיבוי הזה ואף יש הסתייגות קשה ובצדק ממעשה זה

לא נכון.

גם בחברה החילונית (לצערי הרב) בגלל מערכת הערכים הקורסת, החינוך הדפוק מבית ומערכת החינוך העלובה יש לגיטימציה להשתמטות. עובדה שהיום לאף מקום עבודה אין בעייה לקבל כאלה שיצאו על קב"ן. וגם אם יקבלו לגיטימציה מהציבור שלהם זה לא מעניין אותי. יש בציבור שלהם גם לגיטימציה לרגום באבנים נשים בלבוש לא צנוע.

למעלה