סכפ"ש Reaper - פרק 17

Gal-Mo0D

New member
../images/Emo127.gif סכפ"ש Reaper - פרק 17 ../images/Emo127.gif

לכל אחד יש שליטה על חיים של אחרים פרק השבוע בסמולוויל דן בסוגיה מסובכת בה דנים מיטב המומחים ברפואה, הלכה ופוליטיקה כיום – המתת חסד. לכאורה, הרגע השבועי, טיילר, לא ניסה לעשות כל רע ? הוא מנסה להקל על סבלם של הזקנים והחולים, אלה שלדעתו עדיף להם למות, אך האם זה כך באמת ? תוך כדי נסיון להרוג את אמא שלו (שביקשה ממנו לעשות זאת), טיילר נופל מחלון בית החולים מה שגורם לצמיד הקריפטונייט (כמה צפוי) שלו להינעץ אל ידו, מה שמעניק לו את מגע המוות המיוחד שלו ההופך כל מה שנוגע בידיו לאפר. כבר על ההתחלה קלארק מעלה את הבעיה של השבוע. הוא אומר לאמא שלו שאין מה לעשות בשבילם, הרי הם חולים וזקנים – דברים שהם גם מעבר לכוחותיו (תנסו להיזכר במחלה של ג´ונתן בניקודימוס) אך מרת´ה מעלה נקודה מעניינת – אולי אי אפשר להציל אותם מהמחלות והזקנה, אך כן אפשר להציל אותם מבדידות. העובדה שטיילר מתנדב בבית אבות היא אירונית להפליא. קלארק, מרת´ה וטיילר מבקרים אצל גב´ סייקס, זקנה חולנית שכבר אומרת על ההתחלה שהיא מרגישה נורא. קלארק יודע שאין מה לעשות בשבילה וטיילר מנסה להקל על כאבה בכך שהוא מביא לה פרחים. גב´ סייקס מזהירה את טיילר שלא יזדקן כי זה נוראי, הדבר הראשון שגורם לו להתחיל לשקול את מעשיו העתידיים. בינתיים, אביו של לקס, הכועס על חוצפתו של לקס בכך שסירב להצעתו (ראו את הפרק לתעות) שולח את דומיניק שימצא לאן הולך הרבה מהכסף שמרוויח המפעל של לקס. לקס שוב משתף אותנו בצורה בו אביו גידל אותו, אביו דוחף אותו לגדולה, לפעמים יותר מדי, מה שיצר לקס המסוגל להיות רע ואכזרי כשהוא רוצה. הוא מזהיר את דומיניק שהוא עדיין הבן של אבא שלו, והוא מסוגל להכל. בצורה אירונית, גם אביו של לקס לקח אותו לדיג, אך כשהם היו הפיתיון. אנשים עשירים הם לא אנשים מאושרים תמיד, הם צריכים לעשות דברים אחרים כדי להרגיש בחיים. דומיניק הולך אל ג´ונתן ומנסה לברר מדוע לקס מבזבז כסף וזמן כדי לחקור את משפחת קנט. ג´ונתן מופתע לשמוע שלקס חוקר אותם, אך אנו יודעים שבפנים הוא תמיד ידע שלקס רשע. כשלקס מנסה לדבר עם ג´ונתן בהגיון, ג´ונתן דוחה כל טענה שלו. לקס מסביר לג´ונתן שהוא מקנא במשפחת קנט, אבא שלו מעולם לא הצטלם איתו חוץ מתמונה אחת ואבא שלו מעולם לא ניסה לעשות איתו דברים רק כדי לבלות איתו. לקס מזכיר את התיאוריה שלו בנוגע לקלארק ואומר שהיא התבדתה (ראו מאורעות "עלוקה"). הנושא המשני בפרק הוא גילאי האנשים וההתבגרות שלהם. קלארק כבר גדול ולא מעוניין ללכת לדיג עם אביו, דבר שנראה לו ילדותי ושהיה כיף כשהוא היה יותר קטן. הוא מעדיף לקחת הצעות של חברים שלו, כמו לקס, ולבלות בצורה שונה. קלארק היה מוכן ללכת לדיג רק כדי לשמח את אבא שלו, אבל כשקלארק מגלה לאבא שלו איך הוא באמת מרגיש בנוגע לדיג, ג´ונתן כועס ונעלב. גב´ סייקס מאשרת את תחושותיו של טיילר, היא אומרת לו שהיא לא מסוגלת להמשיך ככה והוא מבטיח לה שהכל ייגמר בקרוב, הוא שם ורד לבן ליד המיטה שלה (מזכיר את מלאך המוות) ונוגע בה, מגע ידיו הופך את גופה לאפר. וויטני מעדיף לזכור את אבא שלו כשבנאדם החזק שהוא היה, לא כבנאדם החלש שהוא עכשיו. הוא מעדיף לזכור את התמונה הטובה של אביו ולא את התמונה הרעה שעכשיו נמצאת בבית החולים – חולה וחלשה. קלארק מסביר לוויטני שעדיף להיות עם האדם כל זמן שאפשר, ולא עם הזיכרון. לנה אומרת לוויטני שכדאי לו לנצל את הזמן שיש לאביו, כי אינך יודע כמה זמן באמת יש לו, וויטני משתכנע ונוסע לבית החולים. דווקא בבית הקברות וויטני משתכנע ללכת לבקר את אביו החי. כשקלארק מגלה מה כוחו של טיילר מסוגל לעשות, כולם נבהלים. הכוח שואב את החיים מתוכך, מכיוון שקלארק הוא "סופר" גיבור, מגעו של טיילר לא הרס אותו בבת אחת, אך אם טיילר היה ממשיך לגעת בו, החיים היו נשאבים ממנו לגמרי. טיילר הוא בנאדם מת המסוגל להרוג אנשים במגע ידו, דווקא מגע היד, שכל כך חסר לזקנים, הוא המגע שהורג אותם. חולשתו של ליונל מתגלה לפנינו במלוא הדרה – ליונל חושש שלקס כבר לא הכשלון שהיה, אלא תחרות, דבר שיש להשמידו, בעזרת הכסף. בצעד גאוני הוא מרעיל את דומיניק, בעזרת אחד מהתכסיסים מהמיתולוגיה, אותה מיתולוגיה שאביו כל הזמן דחף אותו לעברה. לראשונה, אנו מגלים מה גרם למגע המוות של טיילר. השילוב בין משככי כאבים וקריפטונייט במקום המסוים ביד, גרם למגעו של טיילר להפוך למגע מוות. האם ניתן ליצור ככה אלפי טיילרים כשכירי חרב ? טיילר משחק אותה אלוהים. הוא חושב שהוא עוזר לכולם ומסיים את כאבם של החולים ושל משפחתם וחבריהם של החולים. בעצם הוא גונב את הזמן בו האנשים האלה חיים והם וקרוביהם מסוגלים עדיין להינות מהחיים שיש בהם. קלארק מגלה לטיילר שאימו שרדה את נסיון הרצח, טיילר נפעם מהנס הנקרא חיים – הדבר שאותו הוא מסוגל לקחת. טיילר נוגע בעצמו ומתפורר. לקס ואביו נפגשים באיזור ניטרלי כדי למסור זבל. לקס מגלה לליונל מה בדיוק הוא חושב, הוא אומר לו שהוא יודע שליונל מפחד שלקס עצמאי עכשיו ושיש לו חברים. ליונל אומר ללקס שהוא תמיד יהיה הבן שלו, ושהוא תמיד יזדקק לו. ליונל מגלה את דומיניק קשור בתא המטען, ה"זבל" אותו לקס רוצה למסור לאביו. לקס מזהיר את אביו שלא ישלח את העבדים שלו (Drone – שם הפרק של שבוע הבא, שבוע הבא תבינו למה) וליונל אומר לו שהוא גאה בו, אחת הפעמים היחידות שהוא אומר זאת. כספו של לקס לא רק מפריד משפחות כמו בתחילת הפרק (ג´ונתן וקלארק) אלא גם מאחד אותם ומגשים חלומות – אך הרמזים שלקס הוא רשע ממשיכים להגיע וכולנו מתלבטים מה יותר גדול, מעשיו הטובים, מעשיו הרעים או מחשבותיו הרעות (בהנחה שאנחנו מאמינים לראיין – מהפרק לתעות). הערה חשובה : אני נוסע לחו"ל ביום ראשון ואחזור רק ביום חמישי שבוע לאחר מכן ולכן אני אשלח את הסיכום של הפרק של שבוע הבא (Drone) לאחד מהמנהלים והוא יציב אותו ביום חמישי. מקווה לחזור אליכם במהרה!

casperit

New member
פרק יפה!

(למה לסכם כ"כ הרבה???) אבל בסדר נחמד.. לפי הדעתי הנקודה העיקרית בפרק היא שמשפחה זה הדבר החשוב ביותר וזה הובא בהרבה צורות, טיילר ואמא שלו, קלארק ואבא שלו, לקס ואבא שלו, ווויטני ואבא שלו. זהו.. יעל

ניר

New member
כרגיל סיכום מהמם!!!

איזה פרק יפה היה וגם קצת מפחיד
מה אתם אומרים?

KerenWelling

New member
הפרק שכרגע נגמר!!!!!!!

אאאאאאאאהההההההההההההההההההההההההההההההההההה איזה יווווופפפפפפפפייייייייייייייי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חיחיחיחיחיחיחי!!!!!!!!!! אני בחרפון טוטאליייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי!!!!!!!!!!!!!!!!!! ראיתן את טווווווווווווווווווווווווווווםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם???????????!!!!!????????????!!!!!!!!!!???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איזה חמוד וחתיך ומושלם הוא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אאאאאאההההההההההההההההההה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אחלה פרקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק, אני פשוט כ"כ חולה על הסדרה הזוווווווווווווווווווווווווווווו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מישהו הקפיא תמונות?!?!?!? אני חייבת תמונות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שמתם לב שכשוויטני ולנה דיברו בבית הקברות היה ללנה אודם בשיניים? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ואיך רואים לשחקן החדש הזה?!...מה השם שלו...נו...... איזה חתיכים וחמודים ומאמיייייייייייםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני הולכת להתאבד!!!!!!!,לאאאאאאאאאא,לא להתאבדדדדדדדד אחרת אני לא אראה את הפרצוף מלאך שלו יותר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אאאאאאאאאההההההההההההההההההההההההההה אני הולכת לצהול משמחה ולהתחרפן עם אנשים כל ההההההההההיייייייייייוווווווווווווווווםםםםםםםםםםםם והשבוע עד הפרק הההבבבבבאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אסף ע

New member
מה אתם אומרים על הפרק שהיה?

אני אומר שהיה בסדר....ככה ככה...ז´תומרת שהיו פרקים יותר יפים... מה אתם חושבים?

ד י י ז י

New member
אני דווקא מאוד אהבתי את הפרק!!

לדעתי , הפרק היה הכי פחות קיטשי שראיתי , ולא יודעת למה מאוד אהבתי אותו , גם את כל הקטע עם לקס - כשהוא הרדים את דומניק (אם ככה קוראים לו) והוא גרם לו לחשוב שזה רעל - כל כך קיוויתי שהוא לא יהרוג אותו , שהוא לא יהפוך להיות רע עכשיו.. אה , וגם הקטע כשלאנה אומרת לקלארק שטיילר (ככה קוראים לו?) הולך להרוג את אבא של ויטני , והוא רץ והיא מסתכלת על פיט וקלואי , וקלואי אומרת לה: "don´t look at me , he does that all the time" - אהבתי!!. בקיצור , מה שאני מנסה לומר , שזה אחד הפרקים שהיא אהבתי!! נ.ב - גל, סיכום פרק יפה!!

InvisibIe

New member
לדעתי הם היו יותר מדי אנטי המתת חסד

בפרק הזה. סך הכל בעיקרון לא מדובר בזה שבנאדם אחר יהרוג את האנשים לא ממש מרצונם, אלא בבני אדם שממש רוצים את זה וגם ערכו להם את כל הבדיקות שדרושות להוכיח שאין להם סיכוי להריא (הרי היה ברור שההבראה הפתאומית של אמא של טיילר הייתה שם רק כדי שנבין שהם עלולים להבריא וזה בלתי הפיך). בכל מקרה האפקט של ההתפוררות לאבק היה ממש מגניב.
אה, והצלחתי להבין למה הדמויות בסדרה הזאת מעצבנות אותי. כולם יפים מדי באופן לא טבעי ולא אנושי. תסתכלו רק על עצמות הלחיים של קלארק ועל העור החלק עד זוועה שלו (וגם של לנה). לנה בכלל נראית כמו ברבי. אפילו ההורים של קלארק יפים מדי. ויש לשניהם אופי פלקטי כזה, בעצם אני בכלל לא בטוחה שיש להם אופי. רק קלואי, וגם לקס בעצם, הם דמויות שמוצאות חן בעיניי.

אסף ע

New member
נכון...לא ראית...

לא ראית את הסרט שהיה אתמול בערוץ 2? "אבא הולך לקצה העולם"? זה היה כמעט על אותו עיקרון (אני חושב)

mishmesh

New member
סכפ"ש מהמם, כרגיל ../images/Emo70.gif

אני משום מה לא מצליח להכינס לאדמין עכשיו, אבל הוא יתווסף מתי שאני אצליח להכנס. לאן אתה טס

אני לא יודע מה דעתכם...

לגבי הפרק הזה, אבל לפי דעתי הוא היה מ-ש-ע-מ-ם. נכון, היו בו קצת קטעים סמולווילאים אופיניים (הסצינה עם מרתה במחסן האוכל) אבל כל השאר היה משעמם, חוץ מכמה קטעים והסוף כמובן, תמיד לסמולוויל יש סופים יפים... (כבר אמרתי את זה 5470348503803740 פעמים, אני יודע)

גם עם 5 שורות בפרק --

-- קלואי הצליחה לכבוש אותי שוב (טוב לא ניכנס לזה עכשיו). (אתם צופים את התגובה שלי) גם- פרק ממש יפה! הסדרה משתפרת מפרק לפרק - אפילו אם היה שם הקריפטונייט (שאני שונא) הצליחו לשלב אותו בעלילה שממבט ראשון תיראה די מופרכת ומשעממת (לטעמי לפחות) אבל איכשהו הם הוציאו ממנה את המיטב- והיה הרבה מיטב להוציא (אוקיי המשפט הזה התפקשש עכשיו לגמרי אבל לא משנה...). ממש אהבתי איך שהוא "הרג" את עצמו (המרכאות- טוב הוא כבר היה מת לא?) בסוף- סיום ממש נחמד ודי לא צפוי (בשבילי לפחות).

mishmesh

New member
אני כמעט התפוצצתי כשקלואי אמרה:

"מה את רוצה ממני
הוא עושה את זה כל הזמן"...

אני צפיתי את זה

למען האמת כל הזמן אני חושב מתי יהיה ב"סמולוויל" כל העינין שהתעורר גם ב"לויס וקלארק" על זה שקלארק כל הזמן עוזב דברים באמצע...

KerenWelling

New member
וגם שמתם לב לעוד משהו

למרות שהוא ברור כשמש וכירח ביום ובלילה...אבל עדיין... יוצרי הסדרה רוצים להראות להו הכיצד קלארק בכלל הפך להיות עיתונאי ב"דיילי פלאנט", או בכלל הגיע למקצוע הזה... שימו לב הכיצד (פחחחחח) הוא משתלב במערכת העיתון... נ"ב שמתם לב שקלואי הקריאה מתוך דף שהיא הדפיסה מהאתר של "הלפיד"?!?! חיחיחי... עדייך הורס אותי החיוך המושלם (איזה שיניים!!!!!!!!!!!!!!!!אוףףףףףףףףףףףףף) של טום וולינג...גם בשיניים חשופות וגם בפה סגור....אאאאאוווווווווווווווווווווווווו, כל פעם שאני רואה תמונה שלו או של פקונדו הלב שלי פשוט מפסיק לפעום לכמה שניות, ואז חוזר לפעול במירב הכח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אאאאאההההההההההההההההההההההההה!!!!!!!!!!!!! אין לכם שמן של מוסך (שמץ של מושג) כמה אני מתרגשת כשמדברים עליהם או מראים לי אותם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אאאאאאהההההההההההההההההההההההההההההההההה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ואהבתי תפשלה שלהם שהיה ללנה אודם בשיניים...

אגב "לואיס וקלארק"...

אם אתם זוכרים, תמיד בלואיס וקלארק, שקרה משהו, תמיד קלארק היה שומע את קריאות העזרה של האנשים ("סופרמן! עזור לי!") בסמולוויל לעומת זאת, תמיד קלארק מגיח בריצה קלה למקום ההתרחשות, למרות שלכאורה הוא לא ממש אמור להיות שם (לדוגמה בפרק של היום, במחסן האוכל) אני חושב שזה משהו אינסטקנסטיבי, משהו בחושים שלו שבהמשך ייהפך למה שיש בלואיס וקלארק. מצד שני, אי אפשר לסמוך על לואיס וקלארק כאילו זה המקור הכי נכון והכי צודק, אני בטוח שגם בלואיס וקלארק הם שינו דברים...

תענו! זה חשוב!

לא צריך להקפיץ נכון? גם ככה הוא נימצא למעלה, אבל לונורא, למיקרה שמשהו בכל זאת הוריד אותו

KerenWelling

New member
הנה,אינ עונה...

היומרים של הסדרה אמרו שהם לא רוצים את כל הדברים האלו...כמו העיפוף באוויר

Skiter

New member
כמו שכמה בנות יאמרו כאן (או שלא)

קלארק הוא גם יפה וגם אופה
אינ מתכוון שבכל הפרקים בסמולוויל הוא תמיד חיבר 1+1 ויצא לו שמונה והוא יצא לאיפההוא צריך לכלת כי הוא חשב על זה...

למעלה