סכפ"ש Drone-פרק 18

mishmesh

New member
../images/Emo127.gif סכפ"ש Drone-פרק 18 ../images/Emo127.gif

זה סיכום שגל כתב, אבל מכיוון שהוא בחו"ל והוא לא יכול להכנס לפה הוא ביקש שאני אפרסם את זה פה. כל אחת רוצה להיות מלכה הפרק השבוע דן בסוגיה מאוד מעניינת – סוגיית המנהיגות. בבית הספר של קלארק נערכות בחירות למועצת תלמידים שנעשית מאוד אלימה ומצד שני יש את סשה המתפקדת כמלכת דבורים במשרה חלקית. כרגיל, סשה נפלה לתוך כוורת באדמה מלאה קריפטונייט – מכיוון שהיא אלרגית לדבורים ונעקצה בכל הגוף, לקריפטונייט היה תגובה שונה עליה מה שגרם לדבורים לחשוב שהיא המלכה שלהם ולתת לה את היכולת לשלוט בהם (הכוח הכי מוזר שהיה בסמולוויל עד עכשיו). היינו עדים לחששותיהם של מרת´ה וג´ונתן בנוגע לקלארק כבר בפרק מספר 3 (חמום מוח) ועכשיו הם "מרשים" לו להשתתף בבחירות. קלארק מנסה להיות ילד נורמלי – כמו כולם, גם הוא רצה לשחק פוטבול, אבל לא הירשו לו ועכשיו יש לו הזדמנות מצוינת להפוך לילד מהשורה – בעזרתם של פיט וקלואי כמובן. סשה היא אחת הדמויות הכי מורכבות שהיו בסמולוויל עד היום, היא תעשה הכל כדי להיבחר למועצת התלמידים, ואני מתכוון הכל, סשה מתחילה להשתמש בכוח שלה כדי להרוס את המועמדים שלה אחד אחרי השני, אבל לא לפני שהיא מזהירה אותם (השיחה עם קלארק). היא מבקשת מהם לעזוב את המירוץ, כי באמת לא אכפת להם ממועצת התלמידים כמו שלה אכפת ממנה, אבל לאנשים כמו פליס, להיבחר למועצת התלמידים זה רק חיזוק לאגו, לא משהו שהיא באמת רוצה לעשות. סשה נדחפת ע"י ההורים שלה למועצת התלמידים והיא מקטלגת את העולם לשני סוגים של אנשים – מאמינים ומנהיגים ולפיהם היא חייבת להיות מנהיגה. כרגיל, יש איום חדש באופק לגבי לקס אך הוא מצליח להתחמק ממנו. הפעם, האיום נוקט(ת) בצורה שונה – פיתוי. קארן יודעת שלקס יעצור בצד הדרך אם יראה בחורה יפה במיני קצרצר וצודקת ובכך גורמת ללקס להסכים להצעה שלה. אבל כמו שאנו יודעים מנסיונות עברו (דומיניק) לקס יודע לדאוג לעצמו ומגלה מיד שקארן היא בעצם כתבת. קארן אפילו מצליחה להגיע אל תוך האחוזה ולהחליף את המסאג´יסטית הקבועה של לקס, ובכך משיגה ראיון איתו – מה שלאחר מכן פונה נגדו. אך לקס מנצל את קארן עד הסוף בכך שהוא גורם לה לעשות לו מסאג´ שעה שלמה. לאנה מצליחה לקלוע בדיוק לתיאור של קלארק – יש משהו בפנים שלו שברגע שהוא רואה שמישהו בצרה, פניו משתנים. המקום (טאלון) נמצא די בצרות לאחר שאין הרבה אנשים שמגיעים בגלל המתחרים, לקס עוזר ללאנה להרים את העסק – לאנה צריכה לקחת מנהיגות בידיים ולהתחיל לפעול מלוכלך. לקס גם עוזר לקלארק להיבחר למועצת התלמידים ע"י הענקת הסלוגן – "קלארק קנט – איש המחר" (מכורי הקומיקס יודעים שהסיסמא המקורית היא "סופרמן – איש המחר") וזוהי כמובן עוד בדיחה פנימית על חשבון סופרמן ולויס וקלארק. החברות של קלארק וקלואי עומדת במבחן כאשר קלארק מגלה שקלואי החליטה להמליץ על פול למועצת התלמידים ולא עליו. קלארק לא מבין את העובדה שקלואי צריכה להמליץ בצורה אוביקטיבית על האדם המתאים לדעתה לתפקיד – ולדעתה זה לא קלארק, מה שנראה נכון גם לנו, הצופים. קלארק מתרגז ונוטש את קלואי – דבר שיוצא לו לעשות הרבה לאחרונה. פיט וקלארק מתרחקים מקלואי בגלל הכתבה, אך בסוף קלארק מבין את סיבותיה של קלואי וסולח לה. הדימויים של פרק השבוע לעולם הדבורים מצויים בכל פינה, וכמובן שבציטוט המדהים של סאשה על מערכת הבחירות ומערכת התלמידים : “That’s because these drones wouldn’t know a qualified candidate if they saw one. That’s the problem with this place. It’s like a hive with two queens. Well, if you knew anything about nature, you’d realize one always goes down. (מכאן לקוחה הכותרת לפרק של השבוע). התלמידים הבוחרים מתנהגים כמו דבורים שעוקבים אחרי המלכה בלי שיהיה להם אכפת מה היא עושה או רוצה, וסאשה, בצורה אירונית להפליא, מתפקדת כמלכה במשרה חלקית, מה שמדגים לנו עוד יותר כיצד מערכת החוקים הזאת עובדת. קלארק מתעמת עם סאשה והיא שולחת את הדבורים לתקוף את אמא שלו (האפקט ממש יפה – עם ההילוך האיטי) ולבסוף, כשהדבורים כבר מואסות בסאשה – הן מחליטות לתקוף אותה – את המלכה. קלארק משתמש בכישוריו ומציל את המצב (כרגיל). התאווה המטורפת של סאשה לנצח פגמה לבסוף במעמדה כמלכת הדבורים – אי אפשר להיות מלכים בשני עולמות. הערה : מצטער על הסיכום המוזר השבוע, פשוט את הרוב אני כותב מזיכרון בגלל שהפרק לא אצלי אלא אצל חבר שלי, אני אחזור לסכם את הפרק הבא כבר בצורה רגילה.

mishmesh

New member
תודה למי שפרסם את הסכפ"ש של גל.

הייתה לי בעיה במחשב, אז אתחלתי את המחשב ופרסמתי את הסכפ"ש שוב, אבל לא ראיתי שגם אתם פרסמתם אותו.
בכל מקרה

הבחירות...

פרק מאוד יפה, למרות שהקטע של הבחירות קצת היה מצוץ מהאצבע כזה.... אבל אהבתי את הפרק, זה הוכיח שקלואי לא משתגעת בגלל ההתאהבות שלה בקלארק...

שמייסוף

New member
../images/Emo4.gifהפרק של היום

היה פרק בסדר אבל אני ציפיתי למשהוא יותר טוב

הלדין

New member
סיכום מצוין

היה קטע שהחמצתי. מה לנה עשתה בדיוק למזללה? הפרק עצמו היה משעשע. ככה כמובן לא מתנהלת מערכת בחירות בבית ספר במציאות. כמו כן, למעוניינים, באתר ISF בניהולו של אלי הרשטיין מפורסם החלק הראשון מראיון של סאם ג´ונס השלישי. האם ידוע לכם למה הוא נודע כשלישי?(ומה עשו השניים שבאו לפניו)

casperit

New member
אני מניחה שלנה..

פרסמה בעיתון שבמזללה יש דברים שלא פועלים לפי החוק.. וזה לא בריא או משהו כזה.. אממ איזו רעה!!!!! היה בטח את סבא שלו- סאם ג´ונס ואת אבא שלו סאם ג´ונס השני או ג´וניור.. יעל

casperit

New member
פרק מצוין! ושאלה חשובה כנסו!

חוץ מהקטע עם אימא של קלארק שלא היה אמין (מה אנחנו מאטריקס?) לא אהבתי... למה תמיד אני אוהבת יותר את הקטעים של לקס מאשר את כל שאר הפרק??? ו ו.. תגידו בן כמה לקס? לא מייקל אלא לקס... אממ מעל גיל עשרים? בן כמה הוא? תמיד הייתי משוכנעת שהוא בגיל של קלארק אבל זה התנפץ, בן כמה הוא??? יעל

Iris cream

New member
הפרק הזה היה שונה מאוד

הוא היה הרבה יותר מפחיד ואפל. סשה הייתה מודעת לעובדה שהיא יכולה להרוג אנשים, והיא בכל זאת השתמשה בכוחה- היא עשתה הכל כדיל היבחר, והכי אירוני זה שבסוף היא אפילו לא נבחרה, אלא אחד מהאנשים שהיא פצעה ניצח והוא אפילו לא היה שם כדי לנאום וכדומה. מה שאני לא הבנתי זה למה הדבורים הסתדרו בצורה של הראש שלה ואז היא צחקה? מה היה המסר? *ממצמצת* והקטע עם אמא של קלארק עיצבן אותי. אני שונאת סלואו מושן. ומישהו יכול להסביר לי מה לקס עשה לכתבת? אני דיי התבלבלתי... טוב, מילא. אני אראה היום שוב את הפרק ואבין הכל ^-^ הידד להקלטות! ועוד משהו אחד. תראו כמה קלואי חזקה. מי מכם היה יכול לעמוד ולפרסם בעיתון את התמיכה לאדם שהוא לא החבר הכי טוב שלכם, ושהוא לא זה שאתם מאוהבים בו?

צודקת...

וכבר אמרתי את זה (קלואי אנד סטאף). בקשר לאימא של קלארק, זה היה צפוי, לא משהו מיוחד במיוחד. מה שבאמת עיצבן זה שדווקא ברגע שקלארק בא להתעמת עם סשה, בדיוק באותו הרגע הדבורים הפסיקו להקשיב לה...

casperit

New member
......................

אממ לפי דעתיהדבורים ניסו לשמח אותה כי היא היתה מרוגזת.. אממ גם אני לא הבנתי מה בדיוק לקס עשה הם דיברו כזה ברמזים.. מישהו יכול להסביר? קלארק נורא עצבן אותישהוא כעס על קלואי, לפי דעתי היא צדקה במאה אחוז! יעל

lily p

New member
ככה... ../images/Emo29.gif

לקס נתן לה הצעה; היא יכולה לפרסם את הכתבה שלה כמו שהיא, או שהיא יכולה לשנות אותה והוא ידאג שהיא תקבל את העבודה בהנהלה שהתפנתה. ואז היא שאלה אותו מה המילכוד, והוא אמר רק שבפעם הבאה שמישהו יחפש עליה משהו יהיה לה משהו להסתיר (בערך...
). כי כשהוא חקר עליה היא אמרה שאין לה שום דבר להסתיר... וזה הכל, בערך... אה, והיא כן עבדה בשביל ליונל.... והקטע של הסלואו מואשן היה כל כך חרא! סלואו מואשן בכלליות זה אחלה אפקט, אבל הם עשו אותו ממש מגעיל...

Buffy1

New member
פרק נחמד

לא יותר מזה. אני נותנת לו 7. את צודקת, הקטעים עם לקס מאוד טובים, אפילו יותר מהסיפור המרכזי בפרק. הוא דמות מאוד מורכבת ומעניינת. גם קלואי היא דמות מאוד טובה. אני חושבת שלקס בן 23-25.

casperit

New member
הרסתי לעצמי את האשליה שחייתי בה

שהוא בן 17 בערך נו טוב... גם 23-25 זה טוב! יעל

mishmesh

New member
קלארק בן 17 ../images/Emo70.gif

הוא נמצא בשנת 89´ כשהיה בן 12, אז ב2001 הוא בן 17. ועכשיו גם יש את הנשף סיום אז ברור שהוא בן 17. ראיתי איפשהו את הגיל המדויק של לקס באתר הרשמי, אני אנסה לחפש את זה.

הלדין

New member
זהו נשף הסיום של שנת הלימודים

לא של הלימודים עצמם. קלארק היה בן 3 בשנת 1988 ובהנחה שהשנה היא 2001 הרי הוא צריך להיות בן 16. אני מניח שלקס הוא הבן 12 שדיברתי עליו. הוא צריך להיות בן 25 בשנת 2001.

למעלה