../images/Emo127.gif סכפ"ש Drone-פרק 18 ../images/Emo127.gif
זה סיכום שגל כתב, אבל מכיוון שהוא בחו"ל והוא לא יכול להכנס לפה הוא ביקש שאני אפרסם את זה פה. כל אחת רוצה להיות מלכה הפרק השבוע דן בסוגיה מאוד מעניינת – סוגיית המנהיגות. בבית הספר של קלארק נערכות בחירות למועצת תלמידים שנעשית מאוד אלימה ומצד שני יש את סשה המתפקדת כמלכת דבורים במשרה חלקית. כרגיל, סשה נפלה לתוך כוורת באדמה מלאה קריפטונייט – מכיוון שהיא אלרגית לדבורים ונעקצה בכל הגוף, לקריפטונייט היה תגובה שונה עליה מה שגרם לדבורים לחשוב שהיא המלכה שלהם ולתת לה את היכולת לשלוט בהם (הכוח הכי מוזר שהיה בסמולוויל עד עכשיו). היינו עדים לחששותיהם של מרת´ה וג´ונתן בנוגע לקלארק כבר בפרק מספר 3 (חמום מוח) ועכשיו הם "מרשים" לו להשתתף בבחירות. קלארק מנסה להיות ילד נורמלי – כמו כולם, גם הוא רצה לשחק פוטבול, אבל לא הירשו לו ועכשיו יש לו הזדמנות מצוינת להפוך לילד מהשורה – בעזרתם של פיט וקלואי כמובן. סשה היא אחת הדמויות הכי מורכבות שהיו בסמולוויל עד היום, היא תעשה הכל כדי להיבחר למועצת התלמידים, ואני מתכוון הכל, סשה מתחילה להשתמש בכוח שלה כדי להרוס את המועמדים שלה אחד אחרי השני, אבל לא לפני שהיא מזהירה אותם (השיחה עם קלארק). היא מבקשת מהם לעזוב את המירוץ, כי באמת לא אכפת להם ממועצת התלמידים כמו שלה אכפת ממנה, אבל לאנשים כמו פליס, להיבחר למועצת התלמידים זה רק חיזוק לאגו, לא משהו שהיא באמת רוצה לעשות. סשה נדחפת ע"י ההורים שלה למועצת התלמידים והיא מקטלגת את העולם לשני סוגים של אנשים – מאמינים ומנהיגים ולפיהם היא חייבת להיות מנהיגה. כרגיל, יש איום חדש באופק לגבי לקס אך הוא מצליח להתחמק ממנו. הפעם, האיום נוקט(ת) בצורה שונה – פיתוי. קארן יודעת שלקס יעצור בצד הדרך אם יראה בחורה יפה במיני קצרצר וצודקת ובכך גורמת ללקס להסכים להצעה שלה. אבל כמו שאנו יודעים מנסיונות עברו (דומיניק) לקס יודע לדאוג לעצמו ומגלה מיד שקארן היא בעצם כתבת. קארן אפילו מצליחה להגיע אל תוך האחוזה ולהחליף את המסאג´יסטית הקבועה של לקס, ובכך משיגה ראיון איתו – מה שלאחר מכן פונה נגדו. אך לקס מנצל את קארן עד הסוף בכך שהוא גורם לה לעשות לו מסאג´ שעה שלמה. לאנה מצליחה לקלוע בדיוק לתיאור של קלארק – יש משהו בפנים שלו שברגע שהוא רואה שמישהו בצרה, פניו משתנים. המקום (טאלון) נמצא די בצרות לאחר שאין הרבה אנשים שמגיעים בגלל המתחרים, לקס עוזר ללאנה להרים את העסק – לאנה צריכה לקחת מנהיגות בידיים ולהתחיל לפעול מלוכלך. לקס גם עוזר לקלארק להיבחר למועצת התלמידים ע"י הענקת הסלוגן – "קלארק קנט – איש המחר" (מכורי הקומיקס יודעים שהסיסמא המקורית היא "סופרמן – איש המחר") וזוהי כמובן עוד בדיחה פנימית על חשבון סופרמן ולויס וקלארק. החברות של קלארק וקלואי עומדת במבחן כאשר קלארק מגלה שקלואי החליטה להמליץ על פול למועצת התלמידים ולא עליו. קלארק לא מבין את העובדה שקלואי צריכה להמליץ בצורה אוביקטיבית על האדם המתאים לדעתה לתפקיד – ולדעתה זה לא קלארק, מה שנראה נכון גם לנו, הצופים. קלארק מתרגז ונוטש את קלואי – דבר שיוצא לו לעשות הרבה לאחרונה. פיט וקלארק מתרחקים מקלואי בגלל הכתבה, אך בסוף קלארק מבין את סיבותיה של קלואי וסולח לה. הדימויים של פרק השבוע לעולם הדבורים מצויים בכל פינה, וכמובן שבציטוט המדהים של סאשה על מערכת הבחירות ומערכת התלמידים : “That’s because these drones wouldn’t know a qualified candidate if they saw one. That’s the problem with this place. It’s like a hive with two queens. Well, if you knew anything about nature, you’d realize one always goes down. (מכאן לקוחה הכותרת לפרק של השבוע). התלמידים הבוחרים מתנהגים כמו דבורים שעוקבים אחרי המלכה בלי שיהיה להם אכפת מה היא עושה או רוצה, וסאשה, בצורה אירונית להפליא, מתפקדת כמלכה במשרה חלקית, מה שמדגים לנו עוד יותר כיצד מערכת החוקים הזאת עובדת. קלארק מתעמת עם סאשה והיא שולחת את הדבורים לתקוף את אמא שלו (האפקט ממש יפה – עם ההילוך האיטי) ולבסוף, כשהדבורים כבר מואסות בסאשה – הן מחליטות לתקוף אותה – את המלכה. קלארק משתמש בכישוריו ומציל את המצב (כרגיל). התאווה המטורפת של סאשה לנצח פגמה לבסוף במעמדה כמלכת הדבורים – אי אפשר להיות מלכים בשני עולמות. הערה : מצטער על הסיכום המוזר השבוע, פשוט את הרוב אני כותב מזיכרון בגלל שהפרק לא אצלי אלא אצל חבר שלי, אני אחזור לסכם את הפרק הבא כבר בצורה רגילה.