הצעה....

../images/Emo127.gifהצעה....

שלום רב לכולם יש לי הצעה קטנה אולי כל פעם ביום חמישי בערב או שישי בבוקר היה מישהוא אחרי לכתוב דבר תורה לשבת?? לדעתי עדיף שהיה סבב. שבת שלום ומבורך!!!!!!!!!

100vardit

New member
הצעה טובה.

תארגנו סבב,ואולי גם אני אתרום את חלקי מתישהוא.(דבר שממש לא אופייני לי
..)

calyx

New member
חכי ורדית...

אני אלשין עלייך ליתוש! חח סתאאם... תני אותה בוורט :)

ככה בדקה ה-90../images/Emo13.gif

בס"ד אני אודה לך מקרב לב ורדית אם תסייעי לי/לנו בהבאת דבר תורה לשבת קודש. אני והפורום נקרא את דבריך החכמים בשקיקה-בסדר כבוד הרבנית ורדית?

100vardit

New member
תנמיך ציפיות../images/Emo6.gif

בדיחה טובה.אני ורבנית ממש לא הולכים ביחד(גם בהומור..) אמרתי-תארגנו סבב וכו',ואני אהיה מוכנה לקחת חלק,ולהביא איזה דבר תורה נחמד. צריך לראות מי מעוניין,ואז להתארגן...בהצלחה למנהל
שיהיה שבוע טוב לכולנו

שבוע טוב ורדית../images/Emo13.gif

בס"ד איך עברה עליך השבת? אצלנו חלפה עברה מהר. אפרופו ציפיות,אז איך אשתי אמרה לי טרם נפגשנו:"ציפיות נועדו לכריות"
. שיהיה לנו שבוע טוב עם גשמי ברכה
ובשורות טובות-א מ ן !

100vardit

New member
כן,מכירה ת'משפט../images/Emo8.gif

הכול בסדר.שבת רגילה למדי. שבוע טוב ומבורך,ובאמת-לא יזיק קצת גשם

גלין1

New member
השם הזה

שבחרת לעצמך אינו נשמע רציני וכבר ראיתי שמישהו הגיב על זה ובצדק. גם ככה חושבים על הדתיים ועל המתנחלים כעל תמהונים והוזים , אז למה לתת להם פיתחון פה . אם אתה באמת איש ששיך למפדל ורוצה בטובת מיפלגה זו אני מציעה לך לשנות את שימך. ולשם כך אני גם מציעה לערוך פה הצבעה בעד או נגד השם : המלך המשיח .

100vardit

New member
../images/Emo12.gif

הצבעה?! מה אכפת לכם,באיזה ניק הוא משתמש?? כל אחד והניק שבחר לעצמו,ואם הוא ירצה לשנות אותו-זה צריך להיות אך ורק כי הוא מעוניין בכך,ולא בגלל שזה לא מוצא חן בעיני כמה גולשים בפורום. יום טוב,ושבוע טוב!

תודה לך ורדית-עוה"ד שלי../images/Emo8.gif

בס"ד אל תתרגשי ממנה(אני התרגשתי בבקר כשראיתי
) ועכשיו כשאת כאן נותנת לה בראש,עשית לי את היום. האמת שלא רציתי להגיב,כי אולי התגובה שלי כלפיה עוד תביא גולשים כמוה שיציקו וירדו לחיי. טוב שיש לי חברים ומגינים כמוך ורדית שפוקחים עין על הנעשה. לא נותר לי,אלא להודות לך שאת לימיני,ושישנם עוד חבר'ה שהתיצבו לצידי כשהותקפתי. תודה לכולכם...
את כולכם
.

בואי נראה אותך בסופה"ש...

בס"ד מביאה דבר תורה. אני חפץ לעודד נשים להביא את דבר ה'. יש לכן זכויות רבות ואתן באות בגלגול לעולם הזה יותר 'מתוקנות' מאתנו הגברים. אז ורדית,קיילי,שלומית:'הבמה שלכן'(כמו שאומר אורי גלר לפרפורמרים
).

למה רק בסוף השבוע אפשר גם עכשיו!!!!

"יונים נקבצו עלי אזי בימי חשמנים ופרצו חומות מגדלי וטמאו כל השמנים" הארור מסמל את התורה-שבכתב - תורה סטאטית, תורה הכלואה בתוך מסגרת נוקשה. המנורה מסמלת את התורה-שבעל-פה - תורה דינאמית ותוססת, תורה המפיצה את אורה לכל עבר. "והוי מתחמם כנגד אורן של חכמים... וכל דבריהם כגחלי אש". "ופרצו חומות מגדליי" - "'אני חומה ושדיי כמגדלות' - 'אני חומה' - זו תורה, 'ושדיי כמגדלות' - אלו תלמידי חכמים" (ב"ב ז:). היוונים נלחמו נגד המנורה, נגד התורה-שבעל-פה. הם הכניסו צלם להיכל, למקום המנורה, ולא לקדש-הקדשים, מקום הארון. היוונים גזרו לבטל שלושה דברים - מילה, שבת וחודש. המילה היא עצם הברית בין האדם לא-לוהיו, עצם הברית המאפשרת חידושיו של האדם בתורה. השבת אף היא מסמלת את התושבע"פ, שהרי כל הלכותיה כהררים התלויים בשערה הן. וכן הוא החודש - הכוח שניתן בידי חכמים לקדש חודשים ולקבוע זמנים. נס פך השמן בא למנוע טומאה דרבנן בלבד, טומאת נוכרים (תוד"ה 'שהיה' - שבת כא:), ולסייע בהדלקה שתהיה כשרה לכתחילה ("טומאה דחויה בציבור"). המלחמה ביוונים היא ע"י חיזוק של מצוות דרבנן, ע"י שמירת הלכתחילה. הדלקת נרות החנוכה, הבאה להזכירנו את המלחמה ביוונים, היא מצוה דרבנן, ורק בה קיימים "מהדרין מן המהדרין".
וחג חנוכה שמח

למעלה