המלצות

נועה, יש לך את המספר שלהם?

אני רוצה לברר איתם כמה דברים, למרות שאם את יודעת זה גם יעזור: נאמר לי שהבצק של הבורקס מכיל חלב, זה נכון? ולגבי העוגיות, יש בינהן פרווה? מנצל"שת לספר שלפני יומיים החלטתי בספונטניות לבדוק אם יש מצב שהרגישות לחלב התמתנה או אפילו עברה כמו שרבים כאן אומרים שיכול לקרות ואכלתי מעט גבינה צהובה. הנפיחות בבטן לא ירדה עדיין אבל היות שאכלתי קצת ההשפעה על היציאות הייתה מינורית יחסית. מזל שלא אכלתי משהו עם יותר לקטוז...

אור לנו

New member
פני בובה - תעדכני בבקשה...

כששלחתי את אנשיי לקנות את הבורקס נאמר להם שהם פרווה, למרות שבשיחת הטל' שלי נאמר לי שהבצק מכיל חלב. אשמח לדעת מה אמרו לך. בכל מקרה - העוגיות פרווה טעימות מאוד, קנו לבן שלי עוגיות ריבה ועוגיות שוקולד צ'יפס. לגבי הבורקסים - הוא אכל מהם ולא נרשמה תגובה אלרגית כלשהי אבל אל תסמכי על התגובות שלו כי לא תמיד אפשר לדעת אצלו.

נועית7

New member
אם תצטרכי גם את הפלאפון של לוטפי

אז תודיעי. אני מתקשרת אליו ישירות.

moria007

New member
פני בובה - אם תרצי יש לי בת"א

בורקסים, חזרתי מהבית עם סטוקים מחודשים.... אבא שלי מאוד נהנה לסוע לשם, אני מרוויחה בורקסים אבל הוא מרוויח באקלאווה.... בכלל - אם מישהו צריך שאני אקנה בשבילו, אני פעם-פעמיים בחודש עולה לצפון אז בכייף!

קודם אני צריכה לברר

אם אני בכלל יכולה לאכול אותם... ואם כן אז אני הולכת להפוך אותך לבלדרית האישית שלי, מקסימום תשאירי לי בפריזר בעבודה חבילה עם סימני זיהוי...

shavririt

New member
מוריה- מה בדיוק יש אצלם-

בקונדיטוריה?..וגם אני אשמח אם תודיעי לפני שאת נוסעת- ואזמין אצלך. תשלחי כאן לי מסר כשאת מתכננת נסיעה. אגב, יש דבר כזה גם בקלאווה נ"ג? מישהו מכיר?

אני ממש אשמח

אני ממש אשמח אם מישהו מהאזור שלי (נס-ציונה) נוסע לשם בקרוב פעם האחרונה שאכלתי בורקס (שהצלחתי לאכול יותר מביס אחד ממנו בלי לזרוק) היה לפני 12 שנה, ואני משתוקקת לנסות! בבקשה תעדכנו שני

בקלוואה נ"ג!

אמנם רק עכשיו חזרתי מההורים שלי, אבל תני לי חמש דקות אני בשמחה מתקשרת לאמא וחוזרת אליך עם מתכון...

ולהלן המתכון:

לבצק: 600 גרם קמח מרמולייט 1 חב' מרגרינה (200 גרם) חצי כוס סוכר 2 חלמונים 6 כפות מיץ תפוזים או 6 כפות לבן 2 כפות תמצית וניל מעט קליפת לימון מגורדת - לערבב הכל יחד. המלית: מיקס אגוזים לערבב עם סוכר וקינמון לחלק את הכמות לחצי ולהניח בתבנית מרובעת את הבסיס לבקלוואה (מחצית הכמות) מעל הבסיס לשפוך את המלית ומעליה שוב, את הבצק שנותר. לחתוך למעויינים ולאפות בתנור עד שהבקלוואה משחימה. בנתיים- מכינים את הסירופ. הסירופ: 2 כוסות מים 2 וחצי כוסות סוכר 2 כפיות מיץ לימון *אם אוהבים- ניתן להוסיף גם מי ורדים- מומלץ!* - את הסירופ יש לבשל כרבע שעה ולצנן. -כשהבקלוואה יוצאת מהתנור יש לצקת מעליה את הסירופ. בהצלחה!

shavririt

New member
תודה נימשונית- וגם לאמא שלך..../images/Emo24.gif

מזמן חיפשתי מתכון ..הבת שלי טעמה ביס של בקלאווה רגילה איפשהו והתלהבה..ביקשה שאכין..אז עכשיו אנסה.

meitush123

New member
נטורל קייקס בירושלים!!!

בעודי הולכת מהפנימייה לקן של הנוער העובד והלומד, בדיוק באותה דרך שבה אני הולכת פעם פעמיים בשבוע ראיתי פתאום שלט "נטורל קייקס". נכנסתי לחנות, המחירים היו מאד זולים והיה מגוון די עצום של מוצרים. לא קניתי כי לא היה לי כסף אבל אני בטוח אחזור לשם. זה נמצא ברחוב אורוגוואי בקרית יובל (אני לא יודעת מה המספר, אבל זה מול שטרן 64) ולפי מה שאמרה המוכרת החנות פתוחה בימים א'-ה' בין 13:30 ל-19:00. (לא זוכרת לגבי שישי) יש שם פריכיות מהסוג הטעים (נו, הדקות מהתירס) ב- 4 ש"ח לחבילה (שזה שליש ממש שעלה לי בסופר)!!! ברור לי שזה בטח לרגל הפתיחה אבל שווה להגיע לשם בכל מקרה.

למעלה