ילד צובע ציור

my sunshine

New member
../images/Emo126.gif ילד צובע ציור

ילד צובע ציור/מאת זוהרת כהן יום ראשון ילד קטן צובע ציור. הגננת מזהירה לא לצאת מהקו, אבל הקווים דקים כל-כך. הוא מנסה ולא מצליח. מזיז ידו בעדינות עם הצבע, אבל הצבע חורג מהפס ומכתים את המשטח החיצוני, המשטח האסור, שהיה אמור להישאר ריק. יום שני ילד קטן צובע ציור. הגננת מזהירה לא לצאת מהקו, והפעם הוא לא יצא, כי הקווים הפעם עבים. הם עבים - אז גם אם הוא חורג, הוא עדיין בתוך הקו. גם אם יצא מן הציור, הוא לא יצא החוצה. והמשטח הלבן מסביב יישאר ריק. מסקנה כשהגבולות שלך דקים, אל תתפלא אם תגלה שהבן שלך יוצא מ"הקו". (ותבדקו את הגבולות שלכם עם האחרים ועם עצמכם)

naama78

New member
זה הכל עניין של...

בשלות מוטורית, אימון, רכישת מיומנויות.....
בהשאלה, כמובן.....

ערסlight

New member
הגבול

אם רוצים לאלף ילד, מאמנים אותו לשמור על הגבול. ככה הוא יהיה חלק מהעדר. ולכל העדר יהיה קל יותר. העדר לא אוהב כאלה שהם לא חלק ממנו. זה מזכיר לכל האחרים בעדר... עד כמה הם מאולפים. זה מכעיס את העדר. במה הוא יותר טוב שמותר לו מה שלכל האחרים אסור? והגבול? הגבול הוא רק קו שהעדר סימן. לכל אלה שתוהים למה יש כלכך הרבה סבל בעולם.

naama78

New member
בוא נחשוב...

מה יקרה אם לא יהיו גבולות? מי אמר שגבול אחד חייב להיות הגבול של השני? אתה מדבר על נורמות ולא על גבולות...

ערסlight

New member
הנורמות הן גבולות העדר.

והגננת מזהירה... גבול [שיהיה נורמה] מקצר את הארוכים ומאריך את הקצרים. הרוח ברגע שהיא ב"נורמה" היא בכלא. לך ותהיה מאושר ככה. וכל היתר כתוב בדברי הימים.

naama78

New member
חושבת...

שכולנו חייבים גבולות! כולנו... ילד בלי גבול הוא ילד שזועק לכך שרוצה שיגידו לו מה מותר ומה אסור. הגבולות הם גמישים, אבל יש גבולות= נורמות, שאסור לעבור!

galia1962

New member
לי מפריע השימוש באמנות

להמחיש גבולות... ממש צורם. כי אם יש משהו שלא הולך עם גבולות והליכה בתלם זו אומנות. בעד גבולות- אבל לא גבולות שמקבעים אותנו לעשייה אחידה ושבלונית

galia1962

New member
וככל שקוראת צורם לי יותר

הצבע חורג מהפס ומכתים את המשטח החיצוני, המשטח האסור, שהיה אמור להשאר ריק יודעת שזה רק משל. אבל בעיני משל מזעזע...

י עלה

New member
לא לקחת קשה מידי

תמיד את יכולה לצבוע בדרכך ולא בדרך של כולם

galia1962

New member
כמי שחונכה לא לעבור את הקווים

והייתי תלמידה מצטיינת, לצערי הרב... אין דבר שגורם לי סיפוק היום מלשבור אותם ולחרוג מהמסגרת. ואת הבנות שלי מגדלת- עם גבולות עדינים ככל האפשר, והכי נחת- שהן קובעות לעצמן את הגבולות שמתאימים להן.

galia1962

New member
אני כבר כן, אבל הילד??לאחר שלמד

והפנים?? מתי הוא יוכל להשתחרר ולבנות לו ציור משלו?

י עלה

New member
אל דאגה

אני בטוחה שהוריו ידאגו לו לשיחרור ואם לא,הוא ידאג לעצמו,בדיוק כמוך.

י עלה

New member
רגע אחד

כמדומני עסקנו בציור של ילד עם מוסר השכל על גבולות,עכשיו עברנו למשקלו הסגולי של המוסר השכל?<יכול להיות שכבד מאד,אין לנו את היכולת למנוע מחירים מהסוג הזה,לא כולם עברו בית ספר להורות,מהו החינוך הנכון לילדינו>

ברגע שנתנו...

ציור של ילד...עם מוסר השכל על גבולות... חצו ת'גבולות. והיכולת למנוע...ועוד איך ישנה לנו. לא עניין של בצפר להורות...עניין של נשמה ותחושותיה.

אנסה להסביר

אימון ילד למלוי הוראות...ע"י ציור...זה דבר אחד. הקניית גבולות ע"י ציור...זה דבר אחר. גבולות...כמו נורמות...מקנים על חי...לא עם משל...בטח לא בגיל הרך. כמו שאת...אני...ואחרים...היו מעדיפים שידברו איתם ברור...כך גם ילדים. אפשר לתת לילד לצייר...לומר לו מה מבקשים ממנו...ולכוון... אולם,יש לומר גם... הפם בקשתי כך...לפעמים גם לא אבקש,ואז תוכל לפרוץ ת'קווים איך שבא לך. יש מקום לפתח יצירתיות...אם רק בהקניית גבולות אנו חפצים...אין להשתמש באומנויות. לחוש את הילד...לתת לו דרור באומנות...ולשים ת'גבולות במקומות אחרים. העיקר לא לחסום ערוץ זה. אומנות...זה המקום לכל כך הרבה חופש חשיבה,יצירה,הבעה,אינדיווידואליות. מקווה שהצלחתי הפם.

למעלה