חוג יצירה

../images/Emo126.gifחוג יצירה

בוקר מקסים לכולן.. חשבתי שזהדבר יהיה פשוט, אך מסתבר שלא.. אני מחפשת חוג יצירה לבני 3+ באזור ר"ג-גבעתיים...מישהי מכירה/שמעה ויכולה להמליץ? הרבה מקומות שמפורסמים בדפי זהב כבר לא רלבנטיים או שמקבלים גילאים גדולים יותר, למרות שאני מזהה בנסיכה נטיות אומנתיות (אין לי מושג ממי ירשה את זה, בטוח לא ממני) כבר עכשיו והגננת אמרה לי שזה פשע לא לשלוח אותה כבר עכשיו... תודה!

עונה

אני זוכרת שראיתי ליד מרום נווה איזו חנות שהיו שם חוגים אבל... אני ממש לא מאמינה שבגיל הזה צריך לשלוח ילדה לחוג כזה. יצירתיות זה משהו שאפשר לפתח באלף דרכים, יש חומרים שאת יכולה לחשוף את הילדה אליהם ולאפשר לה לעבוד איתם גם בבית (חימר, צבעי ידיים, עיסת נייר, הכנת קולאז' מגזרי עיתון וכו'). החוגים הללו בדרך כלל רק מקבעים ואונסים את היצרתיות לדברים מסויימים וחבל. בגיל 6-7 כשאפשר ללמוד טכניקות מורכבות יותר, אפשר ללכת לחוג שמלמד רישום, איך להתבונן בעולם וליצור דברים בהשראתם. אני מבינה שלך אין מושג בזה אבל הייתי מחפשת יותר מישהו שיוכל להנחות אותך איך לעזור לילדה שלך להמשיך להיות יצירתית בעולם שבו הכל מונח בתוך מסגרות וחוקים...

עונה גם

אני חושבת שקודמתי צודקת. הגיל הזה עדיין מוקדם לחוג יצירה. אם את רוצה לשים אותו באיזושהי מסגרת קבועה של יצירה למה שלא תקבעי עם עוד שניים שלושה חברים שלו ביום קבוע ושעה קבועה ובכל פעם תיצרו משהו אחר. יש באינטרנט מליון רעיונות לכל הגילאים. יש גם בתפוז פורום יצירה עם ילדים. בכל מקרה, אם את בכל זאת רוצה, יש אתר שנקרא תותי ויש בו אפשרות לחפש חוגים. אבל אני לא מאמינה שיש משהו שבאמת שווה את הכסף בגיל הזה

אצלינו בעיר חוגי האמנות למיניהם הם רק מגיל

4. לפני זה רוב הילדים פשוט צעירים מדי בשביל להתרכז בחוג כזה ולהפיק ממנו.

פלגיה

New member
"הגננת אמרה שזה פשע?"...

לי חוג בגיל 3 נראה מוקדם מדי. בטח חוג יצירה. תקני לה חומרים פשוטים, ותני לה לעבוד בבית.

לא כ"כ מכירה בר"ג אבל

לדעתי בגבעתיים אין חוגים לילדים כאלה. אם אני זוכרת נכון, אז חוגי יצירה למיניהן זה לפחות מגיל גן חובה או כיתה א'. את יכולה באמת להיכנס לכל מיני חנויות יצירה ולקנות לה חומרי גלם שונים (חמר, פלסטלינה, צבעי גואש,סול וכו') וליצור יחד איתה.

למעלה