טוב נו....RADIO KAOS

../images/Emo125.gifטוב נו....RADIO KAOS

אם מחליטים אז מחליטים- להלן אלבומי ווטרס והשני שבהם (לאחר ניתוח שנתי של P&C) הוא: רדיו K.A.O.S. או במילים עבריות: רדיו כאוטי. אני אכתוב פה את מה שנכתב בהודעה לפני X שבועות ונכתוב קצת על השירים, בסר מבחינתכם?

The Walrus

New member
נראה לי בסדר.

לא מכיר את האלבום... שווה משהו? ווטרס לא ביצע שום שיר ממנו בIN THE FLESH...

FunkyMonk

New member
התרגום הוא לא "כאוטי", שכן

רושמים Chaos, בטח יש איזו משמעות אחרת (דו משמעית כיוון שקוראים אותו דבר).

זה משחק מילים

שמן של תחנות רדיו (וטלוויזיה) בארה"ב הוא תמיד בן 4 אותיות, ומתחיל ב-W או ב-K, מטעמים היסטוריים שעוגנו בחקיקה. KAOS הוא, לכן, שם "תיקני" של תחנת רדיו. אבל זה כמובן מרמז גם על "כאוס", כי זה נשמע אותו הדבר.

vegetable man

New member
האלבום עצמו

הוא ניסיון מוסיקלי של רוג'ר שנכשל. יש בו כמה שירים לא רעים, ומצד שני כמה יותר רעים, אבל בעיקר יש בו קצת מדי שירים. Sunset Strip למשל הוא שיר טוב, שנשמע לי כאילו רוג'ר כתב אותו לקומיטמנטס של אלן פארקר, לעומת זאת The Power's that be הוא שיר פופ אייטיזי למהדרין, לא מוצלח במיוחד במקרה הזה, משהו שלדוגמא גם הרחיק קהל מההופעות של ווטרס. אבל נדמה שהכישלון העיקרי שבאלבום הוא חוסר האמינות שבקונספט שלו. לא מגובש, לא משכנע, יותר מדי מזגזג ומעט יומרני. פשוט לא מצליח לקנות אותי. אני רק אציין שמעבר לשירים הפחות/יותר טובים, ישנו שיר אחד שהוא רמה בפני עצמו, אחד השירים הכי טובים שרוג'ר כתב לדעתי בכל תולדות הכתיבה שלו, והוא מסיים את האלבום. קוראים לו The Tide Is Turning

חרטושה

New member
את השיר על אבקת הכביסה

הוא לא שר בסוף של ההופעה בברלין? זה היה מאד מפתיע, ממש פול מקרתני כזה, משהו שאפשר לשיר עם שרהל'ה שרון.

vegetable man

New member
אין לי שמץ

אישית אני מחרים הופעות סדרתי של יוצאי הפלויד למיניהם החל מסוף האייטיז...

חרטושה

New member
דייייייי

אבל צריך לשים לזה מתישהו סוף! אני מהמרת על ה-22 ליוני....? (דיר באלאק)

vegetable man

New member
התחקירנית שלי מוסרת שאת צודקת

אני כבר מדמיין את הגירסא הישראלית בפארק הירקון רוג'ר בדואט דוחף עם סינדי לאופר וחראל'ה שרון חובטת בפסנתר מאחור

בהחלט שר בברלין

ועוד במקום outside the wall ! אבל דוקא לדעתי האלבום מצליח לספר סיפור ולהעביר מסר- ומראה (שוב) שווטרס מעביר רעיונות וגילמור+רייט העבירו מלודיות,וכמו כל קבוצה- התוצאות גדולות מסך כל החלקים שבנפרד עושים קצת מכל דבר.

חרטושה

New member
../images/Emo6.gif

זה יותר לבן מלבן. מזה מורכב עולם התוכן העשיר שלי בימים אלו, אבקות כביסה וגבינות צהובות , מי אמר שג. יפית לא יכולה לספק מוזה.

../images/Emo125.gifאז על מה האלבום?

The Story Of Radio K.A.O.S. בני הוא כורה פחם וולשי, הוא 'חולה רדיו' בן 23 ונשוי למולי. יש להם ילד בן 4, בן, ותינוק חדש. הם טפלים באחיו התאום של בני, בילי שכנראה במצב צמח. המכרה נסגר בכוחות השוק. מקהלת הגברים מפסיקה לשיר והכפר נדם. לילה אחד בני לוקח את בילי לפאב ומשתכר. הוא מוציא את זעמו על חלון ראווה בקניון ובו טלויזיות עם תמונות של מרגרט תאצ'ר ובמחאה גונב טלפון
אלחוטי. יותר מאוחר הוא מהלך בצורה מסוכנת על גדר של גשר להולכי רגל מעל לאוטוסטרדה במחאה על העיתנות הצהובה. באותו לילה נהרג נהג מונית מבלוק בטון שנפל מאותו הגשר. המשטרה מתחקרת את בני. הוא מחביא את הטלפון האלחוטי מתחת לכרית של כיסא הגלגלים של בילי. בילי שונה- הוא מצליח לקלוט גלי רדיו ישירות בלי עזרה ממכוון. הוא חוקר את הטלפון. בני נשלח לכלא. בילי מרגיש שחצי ממנו נחתך, הוא מפספס את שיחות הרדיו הליליות של בני עם ארצות זרות. מולי לא מצליחה להתמודד בטיפול בבילי ושולחת אותו לדוד הרחוק דייוויד שהיגר לארה"ב בזמן המלחמה. עד כמה שהוא אוהב את דודו ואת השמש ואת הרדיו החדש בלוס אנג'לס, הוא לא מצליח להתרגל למהפכה התרבותית ולאובדן של בני- שבשבילו הוא ה"בית". הדוד דייוויד, כבר זקן, רדוף רגשות אשם על עבודתו ב"פרויקט מנהטן" במלחמה"ע ה-II בתכנון פצצת האטום. הוא מחפש דרך לכפרה וגם הוא חובב רדיו ומדבר לעיתים קרובות עם חובבים על הגבעות נעוריו במקהלת הבנים, על הבית. הוא נעצב מהשימוש בטלקומוניקציה בהעברת נושאים חשובים, אופרת הסבון של המדינה. בילי מקשיב לדייוויד ולאמת שלו. בילי מתמחה בטלפון האלחוטי שלו ולומד להתקשר- הוא מגיע למחשבים ולסינטיסייזרים של דיבור- הוא לומד לדבר. הוא מתקשר עם ג'ים, DJ ברדיו KAOS, תחנת רדיו אבנגרדית שמהווה זאב בודד כנגד הפורמט הרדיופוני הרווח. בילי וג'ים הופכים לחברי-רדיו. תאצ'ר ורייגן מפציצים את לוב. בילי קולט שזהו "בידור" פוליטי להסחת הדעת מהבעיות שבבית. בילי מתמחה בטלפון עד כדי כך שיכול לשלוט במחשבים החזקים בעולם. הוא מתכנן "בידור" משלו. הוא מזייף התקפה אטומית בכל מקום, אבל מנטרל את הצבא "מהכח להיות" נקמני. בבונקר אטומי, חייל בחליפה לבנה מסובב מפתח לתחילת המתקפה הנגדית. לא קורה כלום; הוא בועט בלוח הבקרה ומכאיב לעצמו. הוא מתבונן באיתותים המתקרבים על הרדאר וחושב על אשתו וילדיו. הוא דוחף אצבעות לאוזניים. ואז- דממה. כלום לא קרה, אנחנו עדיין בחיים. בילי רוקן את העולם בכוח ליצור את האשליה שלו. בכל חצי הכדור החשוך, נדלקים נרות, בפאב שבכפר של בילי בוולס מישהו מתחיל לשיר והשני מצטרף. הגאות משתנה. בילי בבית.

חרטושה

New member
אתה יודע,

העניין עם הלקלוט גלי רדיו..? זה קרה לי פעם עם סתימה שהייתה לי. אתה יודע מה זה להתעורר עם רדיו עמאן בארבע בבוקר, יש לך מושג איך זה שהתזמורת האנדלוסית מחללת לך מהפה בכל פעם שאתה פותח אותו?! טוב, די, די ברצינות, אני אשתדל למען רוג'ר ופארק הירקון ובמיוחד למען המאמץ האדיר שאתה משקיע כאן. 1. מרגרט תאצ'ר, כבר הבנו שרוג'ר לא בדיוק מסמפט אותה. מרגרט תאצ'ר באמת ניטרלה את האיגודים המקצועיים מכוחם (עד כמה שאפשר), ולא היטבה בכלל עם השכבות החלשות בבריטניה בשורה של תקנות וצעדים שהרעו מאד את מצבם הרעוע גם כך. מוזר לי שרוג'ר בוחר להזדהות עם הפרולטריון מצד אחד (הוא מקדיש את האלבום לכל אלה שנפגעו מהכלכלה המוניטרית) והיום תומך, מצד שני, בצייד השועלים כחלק מהסממנים שמאפיינים את המעמד הגבוה. לפעמים נדמה לי שרוג'ר משחק ב"דיקטטור נדיב" וזורק מידי פעם מהכרכרה שלו כמה מטבעות להמונים. הוא בז להמון מצד אחד ומצד שני מזדהה עם המטרות הסוציאליות שלו, האיש פשוט יהיר ושחצן וחידה אניגמטית, כבר אמרנו. ובכלל לא נראה לי שאפשר להוציא ממנו יותר משני שפטים שממש מתיישבים זה עם זה (אוהב את אמצעי התקשורת או בז להם, מביע עקרונות פוליטיים נחרצים... או נחרצים בערך...אישה טובה/ אישה פויה, אני אוהב/שונא את אמא שלי וכאלה) 2. הבנתי שהאלבום מכיל easter eggs בתחילת ובסוף האלבום (אבל ברוח העכשווית, אני לא מעודדת את התופעה ושוללת אותה מכל וכל, פויה תתביישו לכם וגו')

חרטושה

New member
ביצי פסחא

easter eggs זה שם אחר לקטעים מוסתרים כמו מה ששומעים כשמסובבים את empty spaces אחורה, המסר הסודי.

Glcok

New member
הממ..

טוב שזה לא הסיפור הכי פחות אמין ששמעתי.... איך הוא הגיע לדבר הזה?

למעלה