../images/Emo124.gif

חברות וחברים צר לי לומר שאני מאוכזב. נכון, אין מי יודע מה אקשן בבחירות בנוער שינוי השנה (ואולי זה לטובה), יחד עם זאת ההיענות להגיע לכנס מאכזבת ביותר. זה עתה סיימתי שיחת טלפון עם יו"רכם, עמוס. ונראה כי יגיעו מעט מאוד אנשים לכנס הבחירות ביום שלישי. הכנס נועד מעבר לבחירות ליו"ר חדש לנוער ולנציגי הנוער במועצת המפלגה (שזה הגוף העליון והכי חשוב של המפלגה) גם למפגש של הנוער, לפרידה מעמוס (היו"ר המסיים את תפקידו) ולמפגש עם יו"ר המפלגה. עפ"י תקנון הנוער הכנס אמור להיערך מדי שנה במועד קבוע (ביום המימונה), כך שלא ניתן לבטלו או לדחותו למועד אחר נוח יותר למי מכם. צריך גם לזכור שהכנס הוא חלק מהפעילות השוטפת של הנוער (ולא רק סמינרים, שזה מן הסתם הרבה יותר כיף). בכוונתי להתקשר ביום ראשון בבוקר ללשכת שר המשפטים להודות להם על נוכונות השר לפנות מזמנו ולהופיע בפני הנוער ולבקש כי לא יגיע. אין לי כל כוונה לבזות את יו"ר המפלגה ושיופיע בני 10-20 בני נוער... וחבל.
ח"כ אילן ליבוביץ האחראי על נוער ויו"ר ועדת הבחירות

EO117

New member
אילן יקר (אם זה אתה באמת),

אני מרגיש כמו איזה ילד קטן שמבטלים לו "הפתעה שהוא מצפה לה". האיום שתבטל את ביקורו של יו"ר המפלגה, לא מכובד ומבזה את תנועת הנוער של "שינוי"- כאילו אתה "מעניש" אותנו... ממה שהבנתי מאחר וכמעט שאין בחירות השנה, אנשים אינם רוצים להגיע. אני לא יודע מה כתוב בתקנון, אבל אתה צודק שלפעמים אנשים מעדיפים לא להגיע לדברים הלא כפיים ואני קורא לכל הנוער כן להגיע לכנס, מה לעשות לא כל החיים פיקניק

אלירן, עם כל הכבוד,

תזכור שאתה מדבר עם חבר כנסת. הוא לא טועה, והוא לא מאיים. אני גם אמרתי את זה בשיחות סגורות - אין טעם שיו"ר המפלגה ושר המשפטים יגיע לכנס עם מיעוט של בני נוער. זה פוגע בכבוד הנוער הרבה יותר מהביטול. תאמין לי שאילן ליבוביץ, איתו עשיתי דרך ארוכה, הוא מאמין גדול בנוער, והחלטתו היא נכונה ומשרתת לחלוטין את האינטרס של הנוער - שלא רוצה להצטייר בעיני יו"ר המפלגה כאוסף אקראי של חמישה-עשר בני נוער. מה גם שזה לא באמת הנוער, וחבל שכך הוא יראה. תאמין לו שהוא עושה לנוער טובה גדולה! ש.

EO117

New member
שחר, עם כל הכבוד

אני לא קבעתי את מועד הבחירות ולא חבר ועדת הבחירות. כך שאל תבוא אליי בטענות. הבחירות האללו רדומות מאוד ומס' מועט של מעומדים, כנראה יש סיבה מוצדקת לכך,לא? אם אילן חושב שעדיף לבטל את ביקור יו"ר המפלגה-מי אני שיאמר אחרת?! "תזכור שאתה מדבר עם ח"כ"-שחר המשפט הזה עיצבן אותי מאוד, ח"כ הוא לא ה' ושליח הציבור שנתן לו את המנדט להיות בפרלמנט. אך מצטייר הפוך שאנחנו "מחוייבים" לנהוג לח"כים כה' (ואני לא מדבר על אילן באופן ספציפי). עם כל הכבוד לח"כים, בעוד מס' שנים הם יבקשו ממני וממך את קולנו להצביע עבורם בשנית. שבת שלום.

אלירן, הגזמת!

לא אמרתי שחברי כנסת הם אלוהים. אני האחרון שיגיד את זה. ואילן ליבוביץ כבר ביקש את הקול שלי, והוא אכן קיבל אותו בכבוד ובהדר. וזה לא קשור בכלל לעיניין. ח"כ ליבוביץ הוא ח"כ, ואתה נער. הוא האחראי על הנוער, ואתה פעיל. ואם אתה רוצה למתוח עליו ביקורת, אתה יכול, אבל בצורה מכובדת ומנומסת, כיאה לכך שמישהו בגילך פונה לחבר כנסת. בטח שלא בהאשמה של מה שהוא עושה מבייש את הנוער. אילן חושב שצריך לבטל, אני שותף לדעתו, ומותר לך לחשוב אחרת. מותר לבקר, מותר למתוח ביקורת, אפילו, רחמנא-ליצלן, על חבר כנסת בישראל. אבל בכבוד ובאופן ראוי. האשמה בזילות התנועה שהוא האחראי לה, לא מתאים ולא ראוי. בוא נסיים בזה. שחר.

EO117

New member
צודק הדיון מסתיים לו.

והגבתי בצורה מכובדת לאילן ליבוביץ'.

אלירן

אני חושב שלכולנו ברור שגם לאילן לא כל כך נעים ללכת לטומי ולהגיד לו "אל תבוא" אחרי הדברויות רבות מאוד בענייני תיאום, ולאחר טרחה כה רבה שלו ושל גל רצאבי. לכן אני חושב שכולנו צריכים להגיד תודה לאילן על כך שהוא החליט בסוף לוותר ולהגיד לטומי שלא יבוא. כי כל זה נובע לא מעונש על חברי הנוער, בשל העובדה שהם לא מתכוונים לבוא, אלא מתוך חשיבה לטובת הנוער. תחשוב טוב- מה טומי יחשוב אם הוא יראה לפניו 30 חברי נוער שינוי כשהוא יודע שכל הנוער צריך להגיע לאסיפה שנתית זו? ואנשים- תבואו!!!!

מצטרף לדבריו של אילן...

תראו, חברים. קודם כל לעניין ביטול בואו של טומי - כפי שנאמר כאן כבר, מדובר בטובת הנוער. אני מבטיח לכם שלו היה נערך כנס אקראי של הנוער היום, היו באים בסביבות ה- 100 איש, ולכן יהיה זה הרסני עבור הנוער לקיים אירוע בסדר-גודל מצומצם כמו הבחירות ואליהן להזמין את טומי. זו הייתה דעתי כל הזמן, על אחת כמה וכמה, כשאנשים מזלזלים בבחירות האלו, כאילו הן ברורות מאליהן. אני בקשתי באופן אישי משלושת חברי ועדת הבחירות שארגנו את הכנס (אילן, גל וליאור) את ביטול בואו של השר בעקבות הידיעה שהנוכחות תהיה דלה. אין כאן שום עניין של עונש, טומי הואיל בטובו לפנות מזמנו ולבוא - ואין בעיה שהוא יבוא. זו אחריותינו לדעת שזה יפגע רק באינטרסים העתידיים שלנו, וחבל - משום שיש לנו הרבה יותר לתת מהופעה עלובה משהו של כמה עשרות בני נוער. אני שמח ומודה מאוד לאילן שלקח על עצמו את העניין ויבטל את בואו של השר. לעניין הבחירות עצמן - בחירות ככל בישראל הן כנראה לא אירוע מעניין במיוחד, מעין "הפוך על הפוך", בגלל המצב הכ"כ קשה במדינה. הסיפור הזה לא פסח גם על תנועת הנוער של "שינוי" בכל השנים שעברו. על אחת כמה וכמה, כאשר אין תחרות ממשית על התפקידים בנוער, או לפחות על כיסא היו"ר. עם זאת, אנשים נוטים להקל ראש באופן גורף בעניין הבחירות האלו - ושוב, ההפסד כולו אך ורק שלנו. הבחירות הם אירוע פנימי שלנו והאירוע הוא מה שנעשה ממנו (נשמע יותר טוב באנגלית, מה לעשות...
). אני יודע שזה נשמע מאוד פצלני, אבל זו האמת - הבחירות האלו והמשמעות שלהן תלויות בכל אחד ואחד מחברי הנוער. שלא כמו בבחירות לרה"מ, כאן קומץ אנשים קטן יחסית מכריעים בבחירות. כבר קרו דברים מעולם, אפילו עם בחירות "רדומות" שכאלו. אני קורא שוב, לכל מי שעתיד התנועה חשובה לו מחד, ולכל מי שמאמין בחשיבות הבחירות מאידך - להתייצב ביום שלישי הקרוב בת"א, לממש את זכותו החוקית - להצביע ולהשפיע! דבר נוסף שתקחו בחשבון - זהו המפגש החברתי הארצי האחרון של התנועה עד החופש הגדול! בהזדמנות זו, לכל מי שעוד לא יודע - לאחר מאבקים מאוד מאוד לא קלים - מתוכנן לחודש יולי (במהלך החופש הגדול) סמינר של שלושה ימים בצפון או בדרום, כאשר אחד הימים יוקדש ליום טיול וגיבוש של החברים בתנועה! זו דוגמה, למשל, להישג של התעקשות לא פשוטה מול המפלגה, שרואה בבחירות הקרובות כחלק בלתי-נפרד מהפעילות שלנו. אבל מעל לכל, לא בשביל המפלגה ולא בשביל הפוזה - אנחנו חייבים את זה לעצמנו. תעשו טובה, תזיזו ת' תחת (כן, גם אם זה היום האחרון של החופש!) ותבואו לבחירות האלו. מי שכל הנ"ל לא שכנוע אותו - אני אודה שיש אוכל. חינם, אין כסף.

למעלה