wake up call

../images/Emo124.gifwake up call ../images/Emo133.gif

אין ספק שמאיר בנאי מיצה את הפורמט הנוכחי של הופעותיו. הוא נהנה מאוד, הקהל נהנה מאוד, אך לא כפי שבעבר.. מאיר נראה אתמול על הבמה כמישהו שבא על מנת לעבוד ולא הרבה יותר מזה.. כבר כמה זמן לוקח לו כמה שירים להתאפס על עצמו ולהתחיל באמת להופיע ואתמול זה בלט במיוחד, הביצועים הראשונים היו עייפים, אם תשאלו אותי אנמיים מעט.. וזה הגיע לשיא מבחינתי ב"כשהיום עולה" כששם העיבוד אם תשאלו אותי פשוט רצח את השיר.. מצד שני, היו בהופעה לא מעט ביצועים שיזכרו לטובה ולא היו מביישים אף אמן כמו: "תגידי אש תגידי מים" שהרים את הקהל בצורה מדהימה, עיבוד מעולה לשיר מעולה.. או "איימי" שנורא שעשע כי כמובן שכרגיל מאיר התבלבל אז הוא פשוט החליט לזמזם לאורך בית שלם (השני כמובן..
, מאיר, אחת ולתמיד: "פרשים על סוס לבן חולמים על ילדות, שחולמות על האביר מתוך האגדות.."
) וגם שאר השיר היה מישמש גדול בין הבתים, אבל הוא יצא מזה בצורה מדהימה, כרגיל..
, עוד זכורים לטובה הם "וביניהם", שיר שבדר"כ ממש ממש מעצבן אותי, אני מודה.. לא מהחביבים עליי.. אבל העיבוד שלו ודרך ההגשה שלו אתמול היו מושלמים יחסית לשיר הזה לטעמי.. גשם כמובן היה מושלם כשהקהל שר בית שלם מהפזמון (אני חושבת שמאיר פועל מאוד חכם בכך שלשיר הזה הוא לא משנה את העיבוד המקורי.. אני חושבת שהשיר הזה לא יכול להשמע יותר טוב מאיך שהוא במקור, הוא פשוט יצירה מושלמת
), גם "הפרא" היה מצויין.. גם כאן מאיר התבלבל (הוא התרגש כי מיכלי הייתה על הקו
) אבל אני מאוד אהבת את העיבוד שהשיר הזה קיבל בהופעות (הוא לא שונה מההופעות האחרונות..) והייתה לנו הפתעה
, מאיר עלה לבד לבמה בהדרן (כשאני מנסה להבין שעה מה קרה לדוד
) ואז הוא לוקח את הגיטרה ואני מבינה שזה סולו שלו על הבמה.. הוא שר את שלום לבן דודי, היה לדעתי מדהים.. כולם מחאו כפיים בקצב ושיתפו פעולה ויש כאלו שגם ידעו את המילים
(לי יקח עוד איזה חודש.. 3 הופעות ואני מסודרת
), אני לא יודעת ממש להסביר את זה, וזה נשמע מוזר לאור העובדה שמדובר בבארבי ת"א, אבל אלו היו דקות נפלאות, עם אווירה חמימה מאוד שנתנה מעין תחושת קהילה.. אולי זה נובע מהעובדה שיש לי חולשה למאיר כשהוא מפייט, הוא אחד היחידים שאני באמת מצליחה להבין מה הוא אומר גם במקרה כזה.. הוא שר ברור למרות שזה פיוט וזה דבר שאני מאוד מאוד אוהבת.. בכלל, הקול שלו מאוד מתאים לפיוטים לטעמי.. מהמעט שיצא לי לשמוע.. (רץ בטלויזיה בתשעה באב במקום פרסומות פיוט שמאיר עשה, שמעתי את כל החלק שלו בהופעת פיוטים בזמנו ושמעתי אותו אתמול, על כל אלו אני מסתמכת..) הממ.. אחרי ההופעה, לבקשת יוסי, לאור העובדה שלא רציתי שנכנס למאיר, הלכנו אל אסי איילון שסידר ציוד על הבמה והוא סיפר לנו שממש מקרוב מאיר יכנס להקליט
, הוא גם סיפר שהוא לא לוקח חלק באלבום ושהוא עזב את הלהקה לטובת עבודה עם מוש בן ארי שאיתו הוא עובד כבר שנים.. יותר מידע מזה הוא לא יכל לנדב לנו אבל דיברנו איתו כמה דקות והוא באמת בחור מקסים אז אסי שוב תודה
אח"כ נשארנו שם עוד (נראה לי שכולם כבר הלכו בשלב מסויים
) כי זוהר לא החליטה מה היא רוצה לעשות (ואנחנו לא נפרט
) וזה היה הרגע שבו יניב ויוסי באו להציג את עצמם.. (יעל- חבל שלא באת גם.. אם כולם זיהו זה כנראה באמת כתוב לי על המצח
) ואז בשלב מסויים, כשכבר היינו בדרך החוצה) מאיר יצא לכיוון הכניסה שבה עמדנו ו..ספק לא ראה ספק בחר שלא לראות אותנו
הבהייה שלו ברצפה כל הדרך שיעשעה אותי.. אבל לא אמרתי מילה כי גם ככה לא תכננו להיכנס אליו ולא רציתי בכלל שהוא יידע שיש מפגש כדי שלא יחשוב שאני אנסה להכניס את כולם לשתף אותו בשנה או משהו אחרי שמה שהצעתי ירד מהפרק..
לא משנה, שועשעתי קלות מהעניין
וזהו, זוהר הגיעה להחלטה בשעה טובה
(היא תרצח אותי על זה
) וכולנו חזרנו הביתה עייפים אך מרוצים
מסקנה כללית: מאיר צריך הפסקה ולשנות את הפורמט (ורבים האנשים שבאו ואמרו לי את זה אחרי ההופעה, אחרת לא הייתי כותבת את זה על גבי הפורום.. ) ההופעות מעולות עדיין אבל רואים שמאיר כבר פחות נהנה, וחבל.. יאללה, תורכם

ימית 78

New member
בארבי ה 25.10.06

שוב אני בבארבי אחרי 3 שבועות שהייתי בהופעה של מאיר כן, התגעגעתי.. והפעם היה בונוס, החברה. עדי מירב וזוהר בכלל סיבה למסיבה..מ-ק-ס-י-מ-ו-ת טוב, לפני הכל אני חייבת להודות למירב (בוסית ולא דוסית) שפשוט סידרה לנו את הערב...שעדי ואני הגענו התישבנו בשולחן שרחוק מהבמה מכיוון שכל השולחנות הקדמיים היו שמורים עם פתקים לבנים
האמת התבאסתי מאוד...וכשמירב הגיעה והתיישבה בשולחן יללתי על המרחק שאנחנו יושבות ואחרי מס' דקות אנחנו מוצאות את עצמנו יושבות בשולחן הכי טוב בבארבי
...מירב, כנראה שאי אפשר לסרב לך יקירתי..
דיברת עם המלצרית ופשוט בשניה היא נענתה לך...אז באמת שיחקת אותה וכמו ששמת לב ממש נשמתי לרווחה אח"כ וכמובן שכולנו...אז הערב כבר התחיל בסבבה.. השעה 22:53 מאיר עולה לבמה, מתחיל כמובן עם "אל המנוחה", אח"כ "מנגינת הנדודים", ו.."כשהיום עולה", כן, עדי כבר פירטה על זה אבל מכוון שזו גם דעתי אני חייבת לציין שוב שהלחן היה פחות טוב מהמקור וזה הרס קצת את השיר. מאיר, הלחנים שלך מעולים לא צריך לשנות אותם..תחזור למקור! אח"כ הגיע שיר שמאוד אהוב עליי "אהבה קצרה", "כמה אהבה" אני מאוד אוהבת את הקצב שלו.."בשם האהבה" כ"כ קיוותי שמאיר ירקוד את הרקוד שלו, לפני 3 שבועות הוא וויתר על התענוג, וכן, הפעם הוא פיזז קלות פשוט חוויה לשמה...והנה משהו חדש בשבילי מאיר עולה לתופים ושר את "לב סדוק" טוב ברור שהוא כשרוני ברמות על...ומאוד נהנתי לראות אותו ככה, בין התופים מוציא אנרגיה מדהימה כשהוא מתופף ושר... רב הכשרונות שלנו מסיים עם התופים ועובר לקלידים ושר את "גשם", כבד"כ הקהל שר את הפזמון והפעם היה נראה/נשמע לי שהקהל היה יכול להתאמץ קצת יותר כי המקהלה הכמעט יחידה שם היתה מירב עדי ואנוכי... הגיע "הפרא" מאיר התבלבל טיפה אבל אף אחד לא שם לב חוץ ממני ו...עוד מישהי שאתם בכלל לא מכירים..
, "תגידי אש, תגידי מים" , "איימי" - להבדיל מ "כשהיום עולה" הלחן החדש של איימי מדהים! בשנייה הראשונה ששמעתי אותו התאהבתי פשוט יפייפה.....מאיר התבלבל בשיר כמעט ברובו אבל יצא מזה יפה...אח"כ הגיע "שירו של שפשפף" הקצב יותר רגוע אבל עדיין נהנתי מכל שניה.., "וביניהם" , "אל תלכי מכאן"..שיר קצבי מאיר עם תנועות נכנס לקצב הנכון...ואז....יו איזה אושר..."חלומות אחרים" שיר אהוב במיוחד ונוכחתי לדעת שגם מירב חושבת כך פשוט היה מטריף שיר חזק ומקפיץ... והנה משהו חדש לכווולנו מאיר לבד על הבמה שר את "שלום לבין דודי" אני אישית מאוד התרגשתי מהביצוע כי מאיר שר אותו ברגש רב, רק פעם הבאה אדע את המילים וזאת תהיה הנאה כפולה...מאיר כהרגלו מסיים עם "שער הרחמים"... היה ערב כייפי מאיר כמובן לא דיבר כל ההופעה חוץ מתקלה בכבל של הגיטרה אז שמענו אותו קצת ממלמל....וגם, לא לנו..אבל בכל זאת...זה מאיר גם כשהוא פשוט עולה לשיר לתת את הפלייליסט שלו ולרדת, זה מה שאנחנו יודעים שנקבל זה מה שאני נהנת לקבל....לשנות את הפלייליסט אני מסכימה לחלוטין אבל להגיד שהוא עייף...נראה לי שזה מאיר ככה טוב לו זו הדרך שלו ואני מקבלת את זה להבדיל מאחרים.... אני באה לשמוע קול ערב ושירים מדהימים, וזה, זה מה שאני מקבלת כל פעם מחדש....! הנה, שעדי רשמה שיצאנו עם מאיר בסוף ההופעה והוא הלך עם הראש למטה (וזה באמת היה כך)... כי הוא עייף? לא, כי הוא בחר ככה לא לפגוש אף אחד בעיניים זו דרך זה אופי זו החלטה...ככה טוב לו כך הוא רוצה...אני אישית כבר רגילה ואני מקבלת את זה! אז....היתה לי חברה מקסימה ונהנתי אתכם מכל רגע, צילמתי בכיף...טוב, כי ישבנו ממש קרוב...מירב זה בשבילך...
והתמונות כמובן יגיעו בהמשך... סופ"ש נעים לכוווולם...

לא את הכל צריך לקבל בלי שאלות..

אני לא מדברת על סוף ההופעה, זה סתם משהו שציינתי כי הצחיק אותי.. אבל גם אם הוא לא עייף, הוא מאיזושהי סיבה לא נכנס לקצב הנכון.. משהו חסר באנרגיות המטורפות שלו.. משהו בהגשה נעלם.. אפילו ב"בשם האהבה" כשהוא ממש רוקד בדר"כ ומשתולל, הוא כבר הרבה זמן לא עושה את זה.. אני חלילה לא אומרת שלא נהניתי ואני לא מפנה אצבע מאשימה או כל דבר אחר אבל אני חושבת שפשוט נמאס לו, מה שלגיטימי, וכבר קצת קשה לו להסתיר את זה.. יש בעיה של אנרגיות.. אין דרך אחרת לתאר את זה.. אני עומדת מאחורי המילים שלי עדיין, מאיר הוא הפרפורמר הכי טוב בארץ לדעתי.. עדיין.. אבל או שהוא עובד יותר מדי וקשה לו, או שנמאס לו מהפורמט הנוכחי.. רואים עדיין- כשהוא מתאפס על עצמו הוא מוציא את הקהל מגדרו (ע"ע תגידי אש תגידי מים, איימי, והפעם גם וביניהם וכו'..) מאיר יודע להופיע! הוא עושה את זה הכי טוב בעולם! הוא מצליח בכל פעם מחדש, אין ספק.. הדבר האחרון שאני יכולה להגיד לגבי אתמול זה שלא נהנתי.. מאוד נהנתי! אבל היו טובות הרבה יותר וזה כבר כמה זמן ככה.. ואני חושבת שמותר לתהות למה זה.. ולא לענות לעצמך בצורה של "ככה הוא" הוא לא ככה! כשהוא רוצה הוא יודע לדבר, כשהוא רוצה הוא יודע להקפיץ את הקהל, כשהוא רוצה הוא יודע לייצר את האווירה המושלמת!! אז הוא לא ככה, לא עייף? אוקי, אז סתם לא מעוניין.. זה לא רלוונטי. אולי מי שאין לו מיליון הופעות להשוואה (
) לא ישים לב לשינוי כי באמת שההופעות עדיין מעולות, אבל מי שיכול להשוות להופעות קודמות (אגב, לא ישנות, אני חושבת שרק מאז ההופעה בצוותא עם הפלטינה כולל אני מרגישה שמשהו חסר לי והייתי מאז רק ב-3-4 אני חושבת..) יודע שהן א אותו דבר ומשהו חסר. אז אני לא אומרת שזו בעיה מתמשכת או שאני מאוכזבת או כל דבר אחר.. יכול להיות גם שזה נובע מהציפיות הגבוהות שלי ממנו, אני לא יודעת.. אבל אני לא מסכימה עם גישת ה"ככה".. סורי..

שכחנו לציין..

כלומר, הפלייליסט אצלך אז הייתי בטוחה שתצייני.. 1. "שלום לבן דודי" לא הופיע בפלייליסט והוא שר אותו
2. "תמיד כמעט" כן הופיע בפלייליסט, ונחשו מה קרה? יופי.
והיו עוד שינוים? הפרא הופיע בפלייליסט או היה ספונטני? תבדקי לנו כאלו דברים בבקשה ועדכני

ימית 78

New member
כל...

השירים שכתבתי בסיקור הם הופיע בפלייליסט חוץ מבן דודי...שום דבר לא היה ספונטני מסתבר...לדעתי גם בן דודי לא היה ספונטי ...פשוט העדיפו לא לכתוב אותו...

dooda

New member
מכתב למאיר

מאיר היקר, קשה לי. אתמול באתי לשמוע אותך ב"בארבי". נהניתי, אבל גם התאכזבתי. חשבתי על כמה דברים שהיו משפרים (לי) את החוויה, רוצה לשמוע? 1. תקשורת עם הקהל. הלו? באנו להופעה חיה כדאי להכיר אותך קצת יותר וזה שאתה לא מדבר - יותר ממחבל ברעיון. אם היית שם לב, היית רואה איך כולם התרגשו לשמוע משהו ספונטני, אפילו אם זה "דורון, כבל?". טיעונים בגין ביישנות ו"אין לי מה להגיד" לא רלוונטים וגם אנשים צנועים, שרואים את עצמם כאמנים ולא כקובעי מדיניות לא יידרשו פתאום להגיש מועמדות לנשיאות רק כי אמרו "ערב טוב", "מה שלומכם?" ו"מה בא לכם לשמוע?" או איפשרו לקהל להצטרף לשירה (היה כיף ב"גשם"). 2. פחות עיבודים חדשים לקלאסיקות מרגשות. חלק מהכיף בהופעה חיה זה לשיר עם האמן וזה קשה שהעיבוד משתנה. כנראה שאני לא האדם הכי מוסיקלי בעולם (אם כי אני רקדנית מעולה!) ושמשעמם לבצע אותו שיר בדיוק מאות פעמים - ולכן המינון חשוב. הסיסמא שלי "בגיוון ובהתחשבות". ישבתי ליד בחורה שלא מכירה אותך וכשסוף סוף היא זיהתה משהו - היא פשוט יצאה מגדרה. וזה מה שאנחנו רוצים, מאיר, קהל מתלהב! 3. אנרגיה מתאימה. כזו שלא תפרוץ את מדד האנרגיה איתו נולדת אבל תבטא שמחה והנאה מפגישה עם קהל. במילים אחרות, אני מצפה שתתחיל את ההופעה עם נכונות. תן צ'אנס לקהל ותן לנו הזדמנות להנות יחד ולשמח אותך. גם בשביל זה אנחנו שם. 4. הלילה של אתי. את הדברים הבאים אף אחד לא יקח לך ובגללם אני באה: 1. קול מרגש ונוכחות 2. שירים יפים יפים 3. 'כראוגרפיה' כובשת 4. עיבודים חדשים שגורמים להקשיב 5. באסיסט מתוק מקווה שתסכים עם חלק מהדברים ושלא תתחיל לדלל את לוח ההופעות. מכל הלב, נ. העתקים: ה. של עדי א. שפני

dooda

New member
לבד

אני לא רואה אותי יושבת עם מאיר לקפה בקרוב. עם אלון ישבתי על יין אבל זה היה לפני ההופעה. אולי הוא יקרא. [לא באמת שלחתי לו עותק..כן?] באתי במצב רוח בודד. והייתי לבד. מצטערת, בפעם הבאה.. לא חושבת שזיהיתי אתכם, למרות שחיפשתי קבוצה שמתלהבת. אף אחד מקדימה לא קם לרקוד, מה קורה אתכם?!@#

לא נורא ../images/Emo24.gif

לפחות אלון אירח לך קצת חברה, הוא מותק
וישבנו מול מאיר, כלומר, בפרצוף של מאיר, כרגיל
כולם זיהו אותי חוץ ממך נראה לי
ולא עמדנו לרקוד כי לא מצאנו מקום שלא יסתיר לאנשים..

yosil24

New member
לגבי ההופעה

השחיקה שעליו אתם מדווחים לא נולדה היום. על הקצב המוזיקלי דיברנו כאן רבות. כל שנותר לנו הוא לצפות לאלבום חדש שיכניס דם חדש להופעות ולביצועים. שמחתי לקרוא על המידע החדש בנוגע לאלבום. אם זה אכן יהיה לוח הזמנים, אזי, בחודש פברואר ניתן יהיה לשמוע על סינגלים ראשונים ובחודש אפריל - מאי האלבום. כולנו ציפייה!

TEENAGER1

New member
קראתי הכל

ואני מסכימה לגמרי
הייתי רוצה לשמוע את הפיוט הזה... (איך לא התקשרתם?
)

טוב, לצערי הם חושבים כמונו.. ../images/Emo4.gif

אהבתי את מה שהראשון אמר על פרסונה לעומת מותג ועל איפה מאיר בתוך כל זה.. ובאמת הוא לא הוציא מילה הפעם בצורה יותר קיצונית מבדר"כ.. למרות שכשהייתה התקלה הטכנית ישר אמרתי לימית "לפחות ככה הוא גם מדבר"
בקיצור, אני לא יודעת מה עבר עליו ביום רביעי, אבל ללא ספק משהו עבר עליו.. הוא לא תקשר בגרוש עם אף אחד בשום צורה (חוץ מאשר עם הריצפה, איתה הוא הסתדר מצויין
) אבל זה מעודד כי.. יכול להיות ואני גם מקווה שזה חד פעמי..
ולגבי מה שהשני אמר על הלהקה החדשה- אני ממש לא מסכימה. הם מקסימים ומעולים!!!! תודה על הקישורים

../images/Emo12.gif יש כאן מישהו שחושב

שהדקלום (זה אשכרה היה דיקלום
) של "כשהיום עולה" היה מעולה.. זה היה כמו לתת לעמיר לב לשיר את זה.. (אין לי חצי מיטלה רעה לומר עליו, אבל שירים של מאיר לא יישבו לו טוב נראה לי..
הוא מדקלם עם מוסיקת רקע בדר"כ וזה מה שמאיר עשה בשיר הזה..) כנראה שהיו כאלו שאהבו את זה
לי אישית זה לא נשמע טוב..

:סליחנ על האיחור....תגובה מאוחרת...

אין לי רצון לסקר כל שיר ושיר אלא התרשמות אישית שלי, ברשותכם.... לא הייתי בהופעה של מאיר מעל שנתיים ועד שמצאתי את ה"בארבי" קיללתי (לא גסויות)...פגשתי את עדי וימית, ונוצר קליק מיידי,לדעתי. החברה ללא ספק היתה מנצחת
דרך אגב, תודה לימית על הפרגון, את מקסימה
. פעם ראשונה בבארבי כבר אמרנו,פעם ראשונה בלייב לראות את מאיר עם מגבעת, ו אדרנלין בהחלט זרם בעורקים., אבל אי אפשר להכחיש שיש עייפות החומר....עייפות בשירים מסוימים, לדבר את המילים במקום לשיר אותם....ומזה קצת התאכזבתי....
הוא מוכשר בטירוף ומוזיקאי בנשמתו ובכל הוויתו ואפשר היה "לתת" יותר אבל אין ספק שאם הרפרטואר כמעט ולא משתנה ושרים רק את מה שכולם או הרוב מכירים ישנה עייפות. טוב תיכף לפני שיהרגו אותי פה רציתי להציע לבצע שירים אחרים כמו: "ברכבת", "מרגישה בסרט", ציורים בחלון", "השמש עוזבת", "תמיד כמעט", כמו אגם רוגע" "אור מגיע מהמים" ועוד... דבר אחרון-נהניתי להכיר את עדי,ימית וזוהר והיה לנו ערב נפלא יחד...
וימית- להופעה הבאה אני מקווה שנראה אותך מאחורי ההגה.... אחלה שבת לכולנוווווווווווווווו
מירב ,

היה את מרגישה בסרט נראה לי לא? ../images/Emo12.gif

ימית הפלייליסט
והייתי בטוחה שתכתבי על זה שעיצבן גם אותך שהוא שר לדוד במקום לקהל
הוא הפנה הפעם המון את הגב לקהל והערת על זה בפנינו הרבה אז הייתי בטוחה שתצייני את זה
ותמיד כמעט היה בפלייליסט, אבל הוא הגדיל לעשות וויתר גם עליו וגם על את שומעת וכפיצוי (שהיה ללא ספק הולם
) פייט לנו את שלום לבן דודי..
! תודה על הסיקור..

תוספת...

לא רציתי לכתוב על זה אבל באיזשהו מקום זה מעליב
כי אנשים קנו כרטיסים והגיעו במיוחד לראות ולשמוע אותו ולחייך רק לנגנים ולא לומר לקהל שבא לכבד אותך מילה זה מעליב!!!! בוא נגיד ויש מבוכה לדבר עם הקהל אז למה להפנות את הגב ?????זה מ ע ל י ב !!!!! אמן ששוכח לכבד את הקהל שלו -הקהל בסופו של דבר אינו מכבד אותו. עובדה שלהופעה ב"פלורה" אני מוותרת.וזה לא קל לי..... וחברים...כשהוא עלה לבמה אני התרגשתי לראות אותו עד דמעות.... אבל אני אהבתי,אוהבת ואוהב אותו תמיד אבל לא תמיד מסכימה עם התנהגותו. כמווזיקאי הוא ענק ואין שני לו מבחינתי אבל הוא יכול הרבה יותר כי מאחורי הפרצופים שמגיעים יש אנשים!!!

למעלה