ליהיא

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo75.gif../images/Emo74.gif

חבר'ה, טרם התעוררתם לספר על ארוחת החג אמש???
שנחליף חוויות בעניין אולי...

Lear22

New member
אנחנו היינו בגרסה מצומצמת

בשל בעיות לוגיסטיקה סבתא שלי הכינה את כל האוכל שכלל דגים ברוטב מ-ד-ה-י-ם, אורז עם איטריות שהיה טעים, לוביה שאני לא אוכל ובשר בקר ברוטב שהיה מצויין ולקחתי ממנו להיום בצהריים :) חוץ מזה היו גם סלק וגמבה מוחמצת ועוד כמה סלטים טעימים. אצלנו בחגים אין הפתעות ויש "אוכל קבוע" מצד אחד זה קצת מעצבן לפעמים אבל לדעתי יש בזה גם הרבה יופי.

Lear22

New member
וכמובן חוץ מהאוכל

איך מתאים לי לשכוח..:) היתה חברה מצויינת, הרבה צחוקים והנאה גדולה. אנחנו התחלנו את הארוחה שלנו ב8 וחצי והגענו הביתה ב2 וחצי בלילה :) היה באמת נהדר ולקינוח היתה עוגת דבש של אהרוני שהיתה קלילה וטעימה מאוד, וגם עוגת סברינה שהיתה סבבית

../images/Emo2.gif אכלת סברינה? אוי ואבוי

לקלוריות, ליר- מה קורה לך? סתם
- אני תמיד בעד קינוחים
אגב, מי שרוצה עוף שיגיד- הכנתי לצהרים ובסוף אין לזה שימוש

Lear22

New member
לא אכלתי! טעמתי! + ../images/Emo32.gif../images/Emo108.gif

יש הבדל!! אני אוכל לצהריים את הבשר של סבתא עם אורז עם פירות יבשים שאמא עושה לי! אני מצרף שוב את התמונה של מיצי החתולה שלי למי שפספס. אפילו יש אייקון על שמה בתפוז!

meravbr

New member
אצלנו היה כרגיל טון אוכל...

כמתאבן - בורקס דלעת שאמא שלי מכינה +רימון + תפוח בדבש ראשונות - חריימה עם דג דניס פטה כבד עוף עם רוטב דבש (מ"על השולחן", גיליון ה- 150) מרק עוף עם קניידלך למי שרצה עיקריות עם תוספות (הכל אצלנו מוגש למרכז השולחן ואוכלים מה שרוצים..) - מפרום קישואים ממולאים לביבות פרסה לביבות בטטה של אורנה ואלה (שאני הכנתי) כבד קצוץ מאמא של הבעל יקרות שאמא שלי נסתה לעשות בטמפורה תבשיל עוך ממולא ברוטב חלב קוקוס שאמא שלי נסתה לעשות ירקות מוחמצים סלט סלק סלט חצילים סחוג לאמיצים סופריטו בעיקר בשביל הילדים קינוחים שאני עשיתי (ולשם שינוי אמא שלי לא הביאה גם קינוח נוסף, מה שמראה שהיא סמכה עלי
) עוגת דבש לפי מתכון מהעיתון (אין לי מושג של מי) ג'לי פירות (רימונים, תפוחים ואננס) עם שמפניה (טוב נו, יין נתזים של כרמל מזרחי כי זה מה שהיה ) שנגמר עד הפירור האחרון.... הנה צילום של עוגת הדבש באמצע האכילה
שכחתי לצלם לפני ...

meravbr

New member
והג'לי המוצלח ...

שנעשה בתבנית של טאפרוור ולקח לו שעות להיקרש (כמעט יצאה נשמתי ...)

meravbr

New member
ויי ואיך שכחתי

סביצ'ה של דג בס שלקח לנו שעות לפלט... היה יאמי!

Chewbacca

New member
אוכל רגיל, יין משובח

השנה לא רצו שאני אעזור בבישולים, והאמת היא שמרוב עבודה לא כל כך היה לי זמן, למרות שרציתי לעשות מרק מיוחד. התוצאה הייתה כמה מנות בלי קשר אחת לשניה למרות שכל אחת מהן בנפרד הייתה טובה. הלהיטים היו עוף במנגו (או כמו שאחותי קוראת לו, עוף בעמבה, ורוסטביף. הדבר היחיד שהציל את ארוחת הערב היה היין המשובח. כשהגיעו האורחים הגשתי להם סובניון בלאן רזרב 2002 של דלתון. למנות הראשונות של הדגים (גפילטע ודג ברוטב חריף) הגשתי שרדונה של יקבי רמת הגולן מסדרת קצרין, שנת 1998. למנות העיקריות הגשתי קברנה סובניון של ירדן משנת 1996 המופלאה. ולקינוח עוד ירדן, הייטס ויין 1999, יין קינוח מצויין.

liti

New member
אני עם כאב בטן ../images/Emo5.gif

האוכל שאכלנו בארוחה המשפחתית ממנה חזרנו עכשיו היה ממש מזעזע. ברשותכם אחסוך מכם את הפירוט והתיאור, אבל אציין שהדבר היחיד המוצלח שהיה שם זו עוגת דבש עם אגוזי פקאן של לחם ארז שהייתה פשוט מופלאה. אה, וגם רימון אדום וטעים, וזה בערך מה שאכלתי, כל השאר היה ממש מזעזע. אתמול בערב חג היינו בגרסה מצומצמת, האוכל (ארטישוק ממולא, סטייק עגל ועוד כמה תוספות) היה טעים אבל לצערנו חומם יותר מידי ולכן התפספס. מחר גם יש ארוחה והפעם אצלנו, אבל האמהות מבשלות, והאמת? אין לי מושג מה יהיה כי הן סגרו הכל בינהן. נקווה לטוב!

neta2

New member
לנו האוכל היה מעולה. ../images/Emo45.gif

התכנסנו בבית משפחתו של אישי האהוב. אמו הכינה למנה ראשונה כבד קצוץ מופלא וגפילטע. מרק עוף עם אורז מתובל כהלכה. עקרית: בשר עגל רך נמס ברוטב (אין לי מושג ממה הוא מורכב) מדהיםםם תפו"א עם מלח גס ורוזמרין. בטטות עם קינמון (הו זה טעים טעים טעים) סלט חסה, פלפלים קלויים. לקינוח עוגות מבן עמי. היה נפלא, באמת. מצב הרוח שלי לא משו אבל האוכל - בריאות ואריכות ימים. נשיקות לכולם

אצלנו היה בסגנון בדואי

שימו לב לשעה - עכשיו סוף הלילה וכמעט בוקר- חזרנו לא מזמן מוילה רוזה בראש פינה - היה כזה כיף שלא רצינו לחזור הביתה. את הארוחה עשינו אצל האבא של הבעל שלי שיש לו חברה בדואית שבישלה מאכלים בדואים. לי זה צרם לאכול בראש השנה משהוא לא מסורתי, והתבאסתי שלא נשארנו לפגוש את כל החברה בחג בקיבוץ. . איך התגעגעתי לגפילטה פיש וללחמניות של הקיבוץ.

פינליש

New member
../images/Emo5.gif סליחה שלא יכולתי להגיב

פשוט שכבתי בתנוחת הכלב ים שנפלט אל החוף. הרבה אוכל, הרבה כלים, הרבה אורחים, הרבה סרטים, הרבה שוקולד, כאבי גם ממיטה ישנה, הצלחתי גם קצת לנוח. כמה נקודות זכות:
הכבד קצוץ של סבתא
כבדי עוף עם חלמונים של ביצים - סוףףףףףףףףף הדרך.
אגסים ביין משהו להתחיל איתו את השנה החדשה
האחיין שלי שם עלי את הראש ל"נומי נומי".
ההורים שלי פינקו אותי בלי סוף.
קיבלתי כמה החלטות חשובות לשנה החדשה. ומשהו אחר לגמרי: צרפתי לכם לינק ליומנים של רונן פורת. איש אחד באמת באמת מיוחד במינו שאני מכירה אישית. ראיתי את זה בבוקר החג ולא הפסקתי להתרגש. תקראו את היומנים ותראו כמה אופטימיות, כמה פרופורציות ואיזו דרך מיוחדת לראות את החיים האלה גם אם הם לפעמים הכי קשים שיש.

פיניליש את ענקית ../images/Emo6.gif

וההחלטות הן ברוח החלטותיה של הגיבורה בספר יומנה של בריג'יט ג'ונס?

פינליש

New member
אחותי ככה את מכירה אותי?

מקבלת החלטות על פי סרט נחמד עם בלונדינית שופעת? הסרט קסום בעיניי אבל אני חוששת שגיל 30 שקרב ובא בצעדי ענק בערך עוד שבועיים משפיע עלי. יש כזה חשבון נפש שתמיד מתחבר לי עם ראש השנה, יום כיפור והיום הולדת שלי. מאזן קצת כואב לפרקים שבו אני מנסה להבין אם היה לי טוב, אם הספקתי לעשות חצי ממה שרציתי לעצמי לפחות, מה אני מצפה מהשנה החדשה. אני עוד מעט מתחילה ללמוד פרסום ושיווק (לדעתי זה כבר תואר שלישי), הצלחתי להוריד קצת את שכר הדירה, אני יותר בריאה מלפני שלושה חודשים, ואני מתכננת לעצמי עוד המון דברים. איכשהו זוגיות ואהבה קצת נדחקו על חשבון אהבה עצמית שאני מקבלת כרגע. וואוווו זיינתי ת'שכל יותר מידי אני הולכת לאכול שוקולד!

למעלה