IIS 5 + IIS 6 ?

../images/Emo124.gif../images/Emo26.gif IIS 5 + IIS 6 ?../images/Emo36.gif

מכיר מישהו שעושה מבחני הסמכה של מיקרוסופט, ושאלו אותו את השאלה המוזרה הזו. אינני מבין למה בכלל מישהו ירצה להתקין גם IIS 5 וגם IIS 6 על אותו המחשב, אבל באופן כללי, ברמה התאורטית - זה אפשרי ? (צריך אסמכתא (לינק) שיוכיח את תשובתכם
)

adam222

New member
בכל רמה זה לא אפשרי...

כי ה-IIS זה לא "תוכנה" או רכיב שאתה יכול להתקין, זה מגיע עם מערכת ההפעלה של השרת\מחשב כמו כן לכל מערכת הפעלה יש את הגירסאות של ה-IIS שנתמכות על ידה והן לא נתמכות ע"י מערכות הפעלה נוספות. אסמכתא בבנק

האם בלתי אפשרי

להתקין IIS כמוצר עצמאי ? בכל מקרה, מה שאתה אומר נשמע מאוד הגיוני, אני מחפש בתיעוד של מיקרוסופט / פורומים שלהם אמירה מפורשת שעל כל מערכת הפעלה אפשר להתקין רק IIS אחד, ואני לא מוצא... אתה מוצא משהו ?

האזרחק

New member
תמיד אפשר להתקין VIRTUAL PC

ועליו מערכת הפעלה עם IIS אחר :) (טכנית יהיו לך שני IISים על אותו מחשב שיעבדו במקביל)

בלי התחכמויות ../images/Emo13.gif השאלה היא פשוט

האם אפשר להתקין יותר מ IIS אחד על מערכת הפעלה אחת, בלי אילתורים של VITRUAL PC, VMWARE וכו'. פשוט מערכת הפעלה מותקנת, וזהו. נניח התקנתי חלונות 2003 עם IIS6, האם אני יכול להתקין גם IIS 5 על אותה מערכת הפעלה ? אני מניח שלא, אבל אני לא מוצא לזה שום אזכור בתעוד...

Justin Angel

New member
לא.

שני הIISים פועלים על קבצים בעלי שם ומיקום זהה, אך בגירסאות שונות. כל התקנה של IIS כאשר קיים על "אותו מחשב" IIS נחשבת בהכרח שידרוג או Downgrade. שדרוג לשש בהכרח ישנה את הקבצים שמתמש חמש, ו- Downgrade לחמש יעשה בהכרח את אותו דבר (אם בכלל קיים כזה תהליך).

../images/Emo124.gif../images/Emo26.gifOS VERSION../images/Emo36.gif

יש משתנה סביבה שנקרא OS שמכיל את סוג מערכת ההפעלה, אני זקוק לגירסא המדוייקת של מערכת ההפעלה (5.00.2 למשל). אין משתנה סביבה כזה ? אין דרך נוחה לעשות זאת ?

../images/Emo124.gifהלינק לא עובד... ושאלה

נוספת : האם יש תיעוד שמסביר את משמעות המספר ? (כלומר, איזו גירסא זה כל מספר, איזה SP זה כל מספר, וכו' ?)

../images/Emo124.gifבעצם........................

הלינק עובד
, אבל : 1. אני צריך רק את המספר, הוא מחזיר לי טסקסט הכולל גם טקסט 2. איפה כתוב (באינטרנט...) המשמעות של המספר ? (גירסא / SP וכו') ?

suhov

New member
תשתמש בשורה הזאת

System.Environment.OSVersion.Version.ToString();​
המספר הראשון והשני ביחד זה גרסת מערכת ההפעלה: 4.0 זה Windows NT 5.0 זה Windows 2000 5.1 זה Windows XP 5.2 זה Windows 2003 המספר השלישי זה ה-Build של מערכת ההפעלה המספר הרביעי זה ה-Revision של מערכת ההפעלה

../images/Emo124.gifWOW ../images/Emo70.gif תודה ! מה לגבי

Service Packs שמותקנים ? אני מניח שזה ההמשך של המספר, יש איפהשהו תיעוד של איזה מספר זה איזה SP ?

suhov

New member
זה לא בהמשך של המספר

אין פקודה שמגלה את הSP שמותקן. אתה יכול לנסות דרך השיטה של מיקרוסופט, שהיא מכוערת לפי דעתי, או פשוט לבדוק את הערך ברג'יסטרי של המחשב. השיטה של מיקרוסופט: http://support.microsoft.com/?kbid=304721

למעלה