מפגש פורום

MC sApiR

New member
אני מגיעה גם בלי שום קשר..../images/Emo47.gif

להיות בדוכן של בוגי

MC sApiR

New member
זה סטליון מהחווה של זוהר קקון ../images/Emo47.gif

בבית יהושוע אז כאילו יושבים שם ומחלקים פליירים וכלמיני

tomer172

New member
הבוגי מגיע?! ישששששששששששששש

הזכר הכי יפה בארץץץ ! אין אין אני מת עליו סוס מדהים יש אם הוא מגיע אני לידו כל היום !

שירלי317

New member
חח

האמת שיש לנו סייחה שלו שיצאה מהממת, זוהר. כבר בגיל חצי שנה היא קיבלה צוואר בהמתי והיא עוד מעט בת שנה ונראה מדהים.

fliperit

New member
הוא יפיוף ומוכשר מאוד

אבל הצאצאים שלו לא כולם מוכשרים (כולם יפים..)

MC sApiR

New member
חח לא יכולה להגיד יותר מדי..../images/Emo47.gif

כי אני לא הכי מכירה את הצאצאים שלו אבל ביום ראשון נולד סייח קטני וחמודד ויש שם עוד סייח בן 3 שבועות

fliperit

New member
סייחים הם תמיד חמודים../images/Emo13.gif

והסייחים של הבוגי מהממים....אבל בתור סוסי ריינינג רובם לא מי יודע מה....למרות שהוא סוס מדהים

fliperit

New member
אופי וכישרון

תתקני אותי אם אני טועה, אבל זה גם שעושה סוס דרסז, או קפיצות לסוס טוב.

הורסמאן

New member
גם מבנה

ותנועה (אם כי זה יכול להחשב ככישרון). נדמה לי שברייניניג האופי יותר חשוב מהכל, (ברור שלא רק). בענפי ה"ספורט" היכולת הפיזית יותר חשובה, והרוכב צריך להתאים את עצמו אל האופי.

fliperit

New member
זה לא נכון....

קודם כל, מבנה ותנועה כינסתי יחד ל"כשרון"... סוס ריינינג צריך הרבה כשרון כדי להיות מוצלח. זה נכון שבארץ, לפני 4-5 שנים כיכבו הרבה סוסים מקומיים וערבים אפילו, אבל בחו"ל ובארץ כיום קשה לנצח עם סוס שהוא לא מוכשר (כלומר: בנוי טוב). לגבי האופי....אני חושבת שפשוט לרוב הקווטרים יש אופי מאוד שקט ולא נמרץ. קח לדוגמא את ה"שיינרים", שהם משפחה מאוד גדולה בארץ של סוסי ריינינג. כולם כולם עצלנים ושקטים.

שירלי317

New member
זה מה שהופך כל סוס ל"סוס" טוב.

אבל את אומרת ששהצאצאים של סוס מסויים לא מספקים את האופי והכשרון המתאימים לריינינג בלבד. אז למה הם כן מתאימים? אולי זו נשמעת כשאלה מפגרת. אבל באמת שפשוט לא הבנתי את הכוונה שלך. ויש הבדל בכישרון שסוס דרסז', או סוס קפיצות, או סוס ריינינג, או סוס טיולים צריך, כל מטרה דורשת דגש על מבנה מסויים, אופי מסויים וכ'ו. אז להגיד אופי וכישרון זה לא ממש מסביר לי את הכוונה שלך. באמת שמתוך סקרנות, מה האופי והכישרון/מבנה הדרוש כדי לעשות סוס לסוס ריינינג טוב?

NTL

New member
מבחינת מבנה:

מבנה קצר, רחב,שרירי, ונמוך. אופי שקט קשוב ולא ספוקי זה בגדול. חלק מצעצעים של הבוגי ידועים בבעיות בירכיים

fliperit

New member
אין לי מושג למה הם מתאימים

לא בחנתי אותם בשום דבר אחר....בגלל שאבא שלהם הוא ריינר טוב אז הם מיועדים לריינינג. באופי, סוס ריינינג צריך להיות מאוד שקט ולא ספוקי. כשרון זה אומר שקל לו להסתובב (אגב...לבן בוגי שאני הכרתי מקרוב היה מאוד קל להסתובב, אבל במקצים הוא היה קופץ על 2 באמצע הספין), וקל לו לעצור. בגדול, בשביל כל האלמנטים בריינינג סוס צריך להיות מסוגל לשחרר את החלק הקדמי.

למעלה