יש וטרינרים רשותיים ויש וטרינרים רשותיים../images/Emo70.gif
אני חייבת בהזדמנות זו להגיד מילה טובה ענקית על ד"ר אסתי איילי, הווטרינרית הרשותית של מועצת מטה אשר (שקיבוץ יסעור הוא בתחומה). ד"ר איילי עומדת בראש הכלבייה ביסעור, כלבייה שקולטת אליה כלבים כמעט מכל הגליל המערבי (עכו, נהריה, מעלות, שלומי וכל קיבוצי ויישובי הסביבה. זו טריטוריה ענקית). לצד הכלבייה פועלת עמותת מתנדבים בתמיכתה של ד"ר איילי. כלבים מן ההסגר שלא נדרשים עוברים בתום ימי ההסגר לעמותה ובכל שבת מתקיימים שם ימי אימוץ עם הצלחות ענקיות. אני לא יכולה לומר בוודאות שאין המתות בהסגר העירוני, אחרי הכל זהו הסגר עירוני, אבל אני כן יכולה להגיד שנעשים שם את כל המאמצים למסור כלבים וכמה שיותר. היד על המזרק לא קלה בקיבוץ יסעור ויש שם כלבים שכבר חודשים ארוכים מחכים לבית חם. אין כלב שנכנס לשם ולא ניתן לו הצ'אנס, גם אם זו תקופה ארוכה מאוד, לחיים טובים. הבנתי שהיו שם היום יופי של אימוצים
אם אתם מטיילים בגליל המערבי, סעו בשבת לבקר בקיבוץ יגור. מלאכת קודש של צדיקים נעשית שם. אני, אישית, מפרסמת להם בכל שבוע בעיתון שאני עורכת ("צפון-1", שרואה אור בגליל המערבי) מודעות על ימי האימוץ, חינם אין כסף. ד"ר איילי, שבוע אחר שבוע, דואגת, אישית, לפרסומים האלה. יש וטרינרים רשותיים שיש מה ללמוד מהם