תודה! My darling Hoggle!
אני כל כך שמחה שהרבה כאן יודעים מי אני (ועכשיו שהעלית גם תמונה שלי, גם יודעים איך אני נראית!) קצת בעיה להשיג את הג´לים, כי לא ראיתי שמוכרים אותם בחנויות פנאי, ולכן אנחנו קנינו ב"סקסס" בתל יצחק - 8999981-09, אבל אני לא בטוחה שהם מוכרים ליחידים יותר. כדאי לנסות לעשות קניה מרוכזת. נרות משעווה - זה ככה: החומרים: שעווה (בכל חנות פנאי) פתילים - חוטי כותנה עבים תבולים בשעווה חמה כדי שיתקשו תבניות - קרטוני חלב משומשים, כוסות חד פעמיות לשתיה חמה, גלילי חוטים גדולים (בצורת קונוס), צינורות ביוב - הכי טוב. צבעים - צבעי גיר שמן - פוליכרום זה מצוין, ובעקרון כל צבע שעשוי משעווה ריחות - החל מתמציות ריח לבישול (וניל, שום) ועד תמציות ריח קנויות - מאד יקרות. שמן בישול סיר קטן (או גדול, תלוי בגודל הנרות) אופן ההכנה: ממיסים את השעוה בסיר (בלי מים!!! רק השעווה). לוקח קצת זמן להכיר את תכונות השעווה, כי היא צריכה להיות נוזלית, אבל אם היא לא תהיה חמה מספיק הצבעים לא יימסו בתוכה, אפילו אם היא כבר נוזלית. מכינים את התבנית כך: אם זו תבנית קרטון משמנים אותה מבפנים, כי שעווה נדבקת לקרטון. עושים חור קטן בתחתית ומשחילים דרכו את הפתיל. קושרים בקצה שמחוץ לתבנית, ומלמעלה מייצבים עם מקל של ארטיק או עפרון, כדי שהפתיל יישאר במרכז. אם אין לתבנית תחתית (כמו צינור ביוב) עושים תחתית ממסקינטייפ ואת כל התהליך את הפתיל. חשוב לזכור שהשעווה נוזלית וחמה ולכן כשסוגרים עם מסקינטייפ תחשבו שזה צריך להחזיק מים חמים מאד, ולאטום בהתאם, אחרת השעווה תברח. אם היא בורחת - להכין בקרבת מקום קערת מים מלאה, ולהכניס מיד את התבנית למים. אם הנזילה לא גדולה מדי המים יקשו את השעווה ה"בורחת" ויאטמו את החור. להשאיר עד שהנזילה מפסיקה. גיוון השעווה: זורקים לשעווה החמה את הצבעים (מינון - חצי צבע לכוס חדש פעמית אחת לקבלת גוון חזק, ופחות לגוון חלש). מערבבים עד שכל הצבע נמס, או עד שמגיעים לגוון הרצוי ושופכים לתבנית. אפשר לעשות ככה כמה שכבות של צבעים, כשבין שיכבה לשכבה מחכים שהשעווה תתקרר ותתקשה. אפשר להניח את התבנית לייבוש בזויות שונות ואז השכבות יוצאות בזויות מענינות. אם שמים ריח, מוסיפים אותו לכוס תוך כדי ערבוב הצבע. כדי להוציא את הנר - תבניות קרטון - פשוט קורעים אותן. אם התבנית עבה מדי, עושים לפני יציקת השעווה חתך לאורכה, וסוגרים גם אותו במסקינטייפ, ואז כדי להוציא את הנר פותחים את התבנית מהצד. גם בצינורות ביוב מומלץ לעשות חתך בצד, אם כי לא תמיד הכרחי, כי אם שימנתם קודם והנר התקשה לגמרי, הוא גר מתכווץ קצת, ואז אפשר להוציא אותו. תבניות שלא עומדות בשעווה - דני מילקי ודומיו וכל דבר שלא נועד לעמוד בחום. אם התבנית מקרטון ניתן להשתמש בתבנית עם תחתית, אבל אם לא - אסור לקחת תבנית עם תחתית, כי לא תוכלו להוציא את הנר. בהצלחה!