hoggle

popo11

New member
../images/Emo124.gif hoggle ../images/Emo70.gif

זוכרת דיברנו על נרות? היתה מי שבקשה הסבר על נרות מג´ל. האם תוכלי לצרף לכאן ?

psa

New member
כמה מאיתנו בקשו הסבר על נרות בכלל

ועל נרות ג´ל בפרט. המון תודה.

bis fd

New member
אני ביקשתי הסבר על נרות ג´לי

עוד לא קיבלתי משהיא יודעת איך עושים אותן?

עינתפ

New member
אתמול בסיבוב מציאת לגו לבן שלי

(לא מצאנו כי אני מחפשת את הלגו הפשוט פלטה וקוביות- והיום כמעט ולא מייצרים אותו (אותו לגו שאני גדלתי עליו) נכנסתי לכפר השעשועים, ראיתי שקית דיי גדולה עם חתיכות גליצרין להפקת נרות.??? מישהי יודעת על מה מדובר??? החתיכות היו בצבע שקוף...

א אוהל

New member
לא מנסיון - הכנת נרות ג´ל../images/Emo16.gif

הנה קישור לאתר המוקדש כולו להכנת נרות מג´ל. אולי זה יענה על חלק מהשאלות עד ש-hoggle תכנס ותסביר.

psa

New member
א אוהל תודה רבה.

אשמח גם להסברים בעברית מהוגלה -

michallev

New member
הי. לכבוד חנוכה המתקרב,

מצאתי בחנות "הכל בדולר" שפורפרות שמכילות חומר נוזלי , מין ג´לי כזה, שמיועד להכנת נרות. אז קניתי כוסות שקופות, רחבות ונמוכות (2.5 ש"ח בסך הכל), אספתי עם הילדות צדפים, חרוזים כחולים ועוד כל יני אוצרות, ויצא פשוט מהמם! בתי הגדולה החליטה לנסות לערבב שני צבעים (שקוף וכחול) ויצא מטריף!!!!!!!!!

michallev

New member
האמת? די פשוט!

מייצבים את הפתיל לכוס (זה הפתיל שבא עם דיסקית מתכת למטה). אני עשיתי את זה ע"י טפטוף של מעט נר רגיל, ואחת הבנות החזיקה את הפתיל ישר, בזמן יציקת הג´ל. פיזרנו את האוצרות והתחלנו לשפוך את הג´ל עצמו. בשלב הערבוב בין הצבעים הנחנו כפית ארוכה,זו של הגלידות, שפכנו ג´ל כחול, עליו את השקוף, והרמנו את הכפית לאט, ושוב הורדנו. צריך להזהר מיצירת בועות. זהו. @זה מה זה פשוט@

hoggle

New member
אני פה ובוקר טוב לכולן

טוב, אז למעשה ההתמחות שלי היא דווקא לא בנרות ג´ל, אבל בנרות שעווה רגילה, אבל יצא לי לעשות נרות גם מג´ל כמה פעמים והעבודה מאד מאד פשוטה (וגם די דומה): ממיסים את הג´ל בתוך סיר (אפשר סיר בתוך סיר כמו שוקולד אם קשה לשלוט בחום), הג´ל מגיע כבר צבוע, כך שלא צריך להתעסק עם צביעה שלו, ואם רוצים ריחות, גם את זה קונים מוכן. התבנית היא כמובן כלי זכוכית שקוף כלשהוא, שבתוכו מסדרים את הצדפים/אבנים או מה שרוצים. הפתיל גם בא מוכן, אי אפשר ליצור אותו לבד כי הוא קשיח (שמים בתוכו איזה חוט מתכת או משהו כזה כדי שהוא יעמוד ישר). שמי אותו במרכז התבנית, יוצקים את הג´ל על האלמנטים האלו, מנענעים בעדינות מצד לצד כדי שהג´ל יגיע לכל המקומות, וזהו. ממש ממש פשוט. שעווה זה כבר סיפור אחר, קצת יותר מסובך, אבל הרבה הרבה הרבה יותר זול, וגם אפשר לאלתר בהרבה דברים, ולא חייבים לקנות הכל מוכן. מקווה שעניתי על השאלות.

popo11

New member
בתור התחלה זה בסדר ../images/Emo8.gif

בתור כאלה שלא ממש מבינות בנרות, אנחנו צריכות ממש ברמה של מתכון לבישול -
מה לקנות
איך לבשל
איך נאלתר
מראש

hoggle

New member
OK - הבנתי../images/Emo6.gif

Pהצרכים: ג´ל בצבעים שונים (אני בעבר הייתי קונה מחברה בשם סקסס, שבשלב מסוים לא רצו למכור לי יותר כי חשבו שאני מתחרה בהם, ולא עזרו כל תחנוני. אם תהיה פה מספיק הענות, אפשר לנסות לדבר איתם בצורה מרוכזת על קניה גדולה לכולם, בתמורה לפרסום באתר). ריחות (אופציונאלי כי זה מאד מאד מאד יקר) פתילים - באים עם הג´ל כלי זכוכית חלוקי נחל, צדפים, קוביות לגו וכל אלמנט קישוטי אחר שעולה בראש. אופן הבישול: שמים את הג´ל בתוך סיר קטן ומחממים על הגז, עד שהג´ל הופך לנוזל. בינתיים מסדרים בתוך התבנית את האלמנטים הרצויים, ואת הפתיל (הקשיח להזכירכן) וכשהג´ל נוזלי יוצקים אותו לתוך הכלי. שימו לב - צריך לצקת מהר כי הנוזל הופך להיות בחזרה ג´ל די מהר. מנענעים בעדינות מצד לצד כדי לכסות את כל החורים, אם יש. רעיונות נוספים - להדפיס על שקף ציור חמוד, ולחבר לקצה שלו חוט עם משקולת קטנה בקצה (בורג למשל). למלא את החלק התחתון של הכלי במים, ולשים את השקף בתוך המים, כך שיצוף לו (אבל יישאר ישר בגלל המשקולת). מעל המים יוצקים את הג´ל וככה גם חוסכים בעלויות של הג´ל וגם יש נר מקורי ומקסים. מקווה שהבנתם, קצת קשה להסביר, ולצערי אין לי מצלמה דיגיטלית, אז אני לא יכולה להראות לכן דוגמא... אם מישהי רוצה הסבר על נרות שעווה - זה הזמן לשאול (או שכולן פה בקטע של ג´לים??

popo11

New member
או! עכשיו הבנתי.

רק שאלה אחרונה בנושא ג´לים - איפה קונים אותם ? ועכשיו לנרות שעווה - אותו סידור בבקשה

hoggle

New member
תודה! My darling Hoggle!

אני כל כך שמחה שהרבה כאן יודעים מי אני (ועכשיו שהעלית גם תמונה שלי, גם יודעים איך אני נראית!) קצת בעיה להשיג את הג´לים, כי לא ראיתי שמוכרים אותם בחנויות פנאי, ולכן אנחנו קנינו ב"סקסס" בתל יצחק - 8999981-09, אבל אני לא בטוחה שהם מוכרים ליחידים יותר. כדאי לנסות לעשות קניה מרוכזת. נרות משעווה - זה ככה: החומרים: שעווה (בכל חנות פנאי) פתילים - חוטי כותנה עבים תבולים בשעווה חמה כדי שיתקשו תבניות - קרטוני חלב משומשים, כוסות חד פעמיות לשתיה חמה, גלילי חוטים גדולים (בצורת קונוס), צינורות ביוב - הכי טוב. צבעים - צבעי גיר שמן - פוליכרום זה מצוין, ובעקרון כל צבע שעשוי משעווה ריחות - החל מתמציות ריח לבישול (וניל, שום) ועד תמציות ריח קנויות - מאד יקרות. שמן בישול סיר קטן (או גדול, תלוי בגודל הנרות) אופן ההכנה: ממיסים את השעוה בסיר (בלי מים!!! רק השעווה). לוקח קצת זמן להכיר את תכונות השעווה, כי היא צריכה להיות נוזלית, אבל אם היא לא תהיה חמה מספיק הצבעים לא יימסו בתוכה, אפילו אם היא כבר נוזלית. מכינים את התבנית כך: אם זו תבנית קרטון משמנים אותה מבפנים, כי שעווה נדבקת לקרטון. עושים חור קטן בתחתית ומשחילים דרכו את הפתיל. קושרים בקצה שמחוץ לתבנית, ומלמעלה מייצבים עם מקל של ארטיק או עפרון, כדי שהפתיל יישאר במרכז. אם אין לתבנית תחתית (כמו צינור ביוב) עושים תחתית ממסקינטייפ ואת כל התהליך את הפתיל. חשוב לזכור שהשעווה נוזלית וחמה ולכן כשסוגרים עם מסקינטייפ תחשבו שזה צריך להחזיק מים חמים מאד, ולאטום בהתאם, אחרת השעווה תברח. אם היא בורחת - להכין בקרבת מקום קערת מים מלאה, ולהכניס מיד את התבנית למים. אם הנזילה לא גדולה מדי המים יקשו את השעווה ה"בורחת" ויאטמו את החור. להשאיר עד שהנזילה מפסיקה. גיוון השעווה: זורקים לשעווה החמה את הצבעים (מינון - חצי צבע לכוס חדש פעמית אחת לקבלת גוון חזק, ופחות לגוון חלש). מערבבים עד שכל הצבע נמס, או עד שמגיעים לגוון הרצוי ושופכים לתבנית. אפשר לעשות ככה כמה שכבות של צבעים, כשבין שיכבה לשכבה מחכים שהשעווה תתקרר ותתקשה. אפשר להניח את התבנית לייבוש בזויות שונות ואז השכבות יוצאות בזויות מענינות. אם שמים ריח, מוסיפים אותו לכוס תוך כדי ערבוב הצבע. כדי להוציא את הנר - תבניות קרטון - פשוט קורעים אותן. אם התבנית עבה מדי, עושים לפני יציקת השעווה חתך לאורכה, וסוגרים גם אותו במסקינטייפ, ואז כדי להוציא את הנר פותחים את התבנית מהצד. גם בצינורות ביוב מומלץ לעשות חתך בצד, אם כי לא תמיד הכרחי, כי אם שימנתם קודם והנר התקשה לגמרי, הוא גר מתכווץ קצת, ואז אפשר להוציא אותו. תבניות שלא עומדות בשעווה - דני מילקי ודומיו וכל דבר שלא נועד לעמוד בחום. אם התבנית מקרטון ניתן להשתמש בתבנית עם תחתית, אבל אם לא - אסור לקחת תבנית עם תחתית, כי לא תוכלו להוציא את הנר. בהצלחה!

lilachh

New member
תודה.מסדרת קובץ מאמר שרשום על שמך

אולי כדאי באמת לארגן קניה מרוכזת

hoggle

New member
ואני מציעה שהסדנא הבאה

תועבר באמת בחצר ביתי כשמזג האויר יאפשר והיא תהיה בנושא נרות מה אומרות?

למעלה