effyba ו- ayeletba כנסו רגע

בלבי

New member
../images/Emo124.gifeffyba ו- ayeletba כנסו רגע

הכנתי אתמול את עוגת הפירורים שלכן והיא יצאה
פשוט חבל"ז ! הכנתי אותה עם ריבת חלב . שאלתי: השמנת שבמתכון, מתוקה או חמוצה ?? כי לא מצויין מפורשות. השתמשתי במתוקה ויצא מדהים. אתן מכינות עם חמוצה ?? שואלת בשביל הפעם הבאה ...
תודה על מתכון נפלא ! וכל כך קל להכנה שזה לא יאומן !

effyba

New member
../images/Emo140.gifיופי שהצלחת.השמנת היא חמוצה

אני מוכנה לאמץ את הרעיון של שמנת מתוקה. בתיאבון..........

effyba

New member
איזו שאלה....ודאי

מתכון: עוגה בחושה של ליאורה רכיבים: 350 גרם קמח תופח 200 גרם חמאה כוס וחצי סוכר 2 ביצים 1 גביע שמנת אופן הכנה: מערבלים את החמאה עם הסוכר והקמח לפירוים. מורידים חלק לציםיו פירורים. לשאר מוסיפים הביצים והשמנת. נלשתי תבניות אינגליש קייק. ניתן להכין עם המון וריאציות כמו הוספת שוקולד צ'יפס, או אגוזים, או צימוקים, או תפ"ע חתוכים או לצפות כמו עוגת מייפל המקור: ליאורה מביס' גבעולים הערות: מקור המתכון: אפרת בן ארי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

big mama 2

New member
תודה נשמע נפלא....

ואני גם אאמץ את המלצת בלבי ואשתמש בשמנת מתוקה...

בלבי

New member
חחחחח תארתי לי שהכוונה לחמוצה ....

אבל בכל זאת השתמשתי במתוקה... ויצא מדהים ! הולכת לטרוף חתיכה מהמעט שנשאר בתבנית

בלבי

New member
המתכון שבמאמרים מפורט יותר ! בבקשה

עוגת פירורים בחושה הובא ע"י ayeletba נוסתה היום לראשונה ע"י effyba ואני בעקבותיה. קלה ומשגעת וגם הילדים שלי שלא ממש חסידים של עוגות נדלקו עליה. לדעתי: לקוחת ב"כיס הקטן" את עוגת המייפל . ליישורים נועדה.. החומרים: חב´ קטנה קמח תופח (350 גר´) 200 גרם חמאה בטמפ´ החדר כוס וחצי סוכר 2 ביצים שמנת 1.במערבל או במערבל יד לערבל את כל החומרים הנ"ל עד לקבלת פירורים דקים. 2.שומרים בצד כוס פירורים. 3.לשאר הפירורים מוסיפים:2 ביצים+שמנת (אני הוספתי גיל וכף שמנת מתוקה)ומערבבים לעיסה אחידה. 4. את העיסה מעבירים לשתי תבניות אנגליש קייק חד פעמיות (הסוג הקטן). 5. על העיסה שמים מה שמתחשק, למשל: ריבה, קוקוס, אגוזים, קנמון, מייפל או כל מה שמתחשק לכם (אני מרחתי קונפיטורת משמש ויצא מעולה). 6. מעל הכל מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד. 7. לאפות ב- 180 מעלות כ- 40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש. הערה חשובה! העוגה תופחת מאוד ולכן צורת האפיה המומלצת היא בשתי תבניות אנגליש קייק כמצויין מעלה (זה מטעה כי לפני האפיה נראה שהעוגות נמוכות והן יוצאות לאחר אפיה גבוהות ויפות). מקור המתכון: איילת

effyba

New member
../images/Emo8.gifכן, איילת מנצלת את כושר הכתיבה

המופלא שלה...אני מאוד נהנית לקרוא את מה שהיא מפרטת..

effyba

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo124.gifהערה מאוד חשובה

לעוגה...לפני שאני עוזבת לעבודה.. העוגה מיועדת ל-2 (!!) תבניות אינגליש קייק. אני ניסיתי לעשות באחת כי "החלטתי" שהכמות לא גדולה, והעוגה יצאה לטייל בתנור. כך שלא לנסות להתחכם כמוני..... וכמו שכבר כתבתי, אני "קונה" את הרעיון של בלבי לשמנת. (ככה נוצרים מתכונים חדשים , נכון???) ערב נעים..

בלבי

New member
../images/Emo45.gif

בהחלט הערה חשובה, לכן גם צירפתי את המתכון כפי שמופיע במאמרים, הוא מפורט יותר ... בהחלט ממליצה להכין עם שמנת מתוקה, יוצא מדהים !!!

הכנתי את העוגה ב- 2 תבניות קטנות

של אינגליש קייק ו... הכל גלש... עכשיו הוצאתי מהתנור והן שקעו קצת ובקיצור ממש לא מראה מרהיב. אולי ילך טוב עם גלידה מעל. אבל היכן שגיתי? אולי כי ניסיתי להתחכם ועירבבתי במגימיקס? האם העיסה צריכה להיות כמעט מוצקה? אולי זו הריבה?

בלבי

New member
אני לא חושבת שהבעיה היא במג'ימיקס

כפי הנראה השתמשת בתבניות קטנות מדי (בעצמך ציינת זאת). העוגה מתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות (ולא קטנות). לדעתי זו הסיבה לגלישה. וכן, העיסה יוצאת מאוד מאוד סמיכה, אבל זה בסדר גמור, כך זה אמור להיות. וגם הריבה אינה קשורה לגלישה.

למרוןת המראה הלא מלבב - תבנית אחת

כבר חוסלה... בעלי ביקש שבפעם הבאה אעשה בדיוק אותו הדבר ולא אשנה כלום. אני בכל זאת אנסה שוב בתבניות גדולות יותר. תודה על המתכון. באמת 10.

תותילי

New member
אני עשיתי אתמול בתבנית חד פעמית

20*30 ויצא נהדר. מרחתי ריבת תותים ביתית, קוקוס ואגוזי מלך.

למעלה