עוד משהו על הברימה - לקראת המיני אינטנסיב
ברימה: אמנות החיים בהווה אבישי פרלסון מי אני? מה אני? מהי משמעות התופעה הזו שאנו קוראים לה "חיים"? מהו הגוף הזה שמוביל אותי? מהן המחשבות המתרוצצות ללא הרף, בחוסר מודעות? למה אני חווה פחד, שיפוטיות, ספקות ודאגות? למה אני כועס, מגיב, סובל וכואב? למה נולדתי, בן אדם? איך לכתוב, לתאר ולהסביר מה זה ברימה? ההנחיה החוזרת ונשנית בתרגול הברימה היא: "לגוף יש משקל, הגוף נושם". כמעצמו, גופי לוקח נשימה עמוקה, משחררת, נשימה שלרגע אחד מצילה אותי מעולם הטעיה במחשבות ותהיה על העתיד והעבר, לרגע אחד אני מתעורר לכאן ועכשיו. מה אני רוצה באמת? למה אני משתוקק? אני רוצה להיות חופשי ומאושר. אני רוצה חיים של אמת. אני רואה שרוב הזמן אני כבול בשלשלאות מחשבותי, המפרידות ביני לבין המציאות בה אני חי. מחשבותי, אני מוצא – על פי רוב שיפוטיות, מגבילות, שליליות. תחת השפעתן אני מרגיש חסר אונים, מבולבל, מסכן, לחוץ, מדוכא או מפחד. בחיפוש מתמיד אחר האושר, אני מוצא עצמי מצטרף למירוץ האנושי המטורף. מחפש אהבה, קבלה, בטחון, הקלה, בריחה. למרבית מזלי נתקלתי בשביל יוצא דופן בנקרא ברימה "Breema". מזה כ-20 שנה אני משוטט בדרך הברימה, עולה ויורד ומעמיק לתוך עצמי. בשנת 1988 חיפשתי בסן פרנסיסקו בי"ס ללמוד בו מסאג' או שיאצו. חיפשתי דרך טיפולית אשר תאפשר לי לבטא את רצוני "לטפל", לעזור לעצמי ולאחרים להרגיש נוח יותר בגופנו. הוזמנתי על ידי חברים חדשים להצטרף ל"ערב היכרות עם ברימה" בצפון אוקלנד. המורים הנחו מדיטציה קצרה , כמה תרגילי "ברימה עצמית", וזכיתי לטיפול "Breema Bodywork" מאחת המורות. על מצע שטיחים רכים ומרהיבים, בלבוש מלא, קיבלתי טיפול קצר שכלל מתיחות נעימות, טלטלות, הישענויות, הברשות, העברת איברי לתנוחות מתיחה, אחיזות שקטות ואפילו תיפופים נמרצים על גבי ועל כפות רגלי. למרות שלא ראיתי את המטפלת במהלך הטיפול, חשתי שהיא נהנית מהשתתפותה בטיפול העמוק-קליל השונה הזה. כששכבתי בשקט בתום הטיפול, חוויתי את גופי בדרך חדשה ומדהימה. חשתי רגוע ונינוח ובו זמנית עירני ומלא חיוניות. חוויתי את גופי כנושם, חי, משוחרר. ידעתי שמצאתי את מבוקשי. התחלתי להשתתף באופן קבוע בשיעורים וסדנאות. הוכשרתי כמטפל ומורה ברימה ורציתי שכלל האנושות תחווה ותלמד את עקרונות הברימה. בהדרגה מצאתי שתוך תרגול ולימוד ברימה, אני מקבל הרבה יותר מהקלה, תמיכה והנאה במישור הפיסי. אני מקבל מפתח, מפה וארגז כלים, שמאפשרים לי לחדור, לנווט ולשגשג במבוך של שאלות הקיום ואתגרי החיים. תשע עקרונות הברימה משולים לתשע חלונות, דרכם רואים את אותו הגן, אך מזוויות שונות. גוף נוח – המתח בכתפיים ובפנים משתחרר. נשימתי מעמיקה מעצמה, בין רגע אני חוזר לכאן ועכשיו. מותר להיות בנוח! בין אם אני מעניק טיפול ברימה, מתרגל ברימה עצמית, נוהג במכונית, שוטף כלים או עומד בתור בבנק, בכל מקום ובכל רגע, העיקרון הזה מביא אותי לכאן ועכשיו. ללא תוספות – מיד אני רואה את ה"אקסטרה", התוספות שאני ממציא ומוסיף לפשטות הרגע: שיפוטיות, מתח, דאגה, מאמץ, צורך להוכיח או לשפר או להצליח. כדי להיות עצמנו, אין צורך בתוספות. בתמיכה הדדית – איפה אני עם העיקרון הזה? בהתבוננות בטבע אני מוצא שכל האלמנטים של עולם החי קיימים ומתקימים בתמיכה הדדית. ואני? נודד בין חיפוש תמיכה לבין נסיון לעזור לאחרים – כאילו אני נפרד או מנותק משאר הקיום. תמיכה אמיתית היא תמיד הדדית. קבלת ונתינת תמיכה היא בו-זמנית. העקרונות הנוספים הם: ללא שיפוטיות; רגע בודד – פעולה יחידה; באיתנות תוך עדינות; בלי למהר – בלי להשתהות; ללא הפעלת כוח. כל אחד מהעקרונות מביא אותי לחוות את הרגע, לחיות במלאות, לחוות את עצמי, ולו לרגע, קיים כאן ועכשיו. או, לחילופין, כאשר אני נוכח – העקרונות נוכחים איתי באופן טבעי. ארגז הכלים פתוח לרשותי : תשע העקרונות , חיבור בין המחשבות לגוף, מעקב אחר הנשימה וקבלת כל שאני רואה – על עצמי ומסביבי. וכך הברימה הופכת למפת דרכים מדוייקת ואפקטיבית – לא משנה עד כמה אבדתי וטעיתי במחשבות, ספקות , שיפוטיות, פחד, רגשות אשמה וחרטה – נשימה אחת מחזירה אותי הביתה. ברגע זה – הכל בסדר, ברגע זה כל שאני צריך – זה להיות נוכח. אין עבר ואין עתיד – רק הרגע הזה. רגע אחרי רגע הכל חדש, כל האפשרויות פתוחות, אני חי, קיים. כל שנותר הוא להמשיך לעבוד עם עצמי, מרגע לרגע. כל פעם שאני מוצא את עצמי בתגובה למציאות – כאילו נתקלתי בשלט המצהיר זכור, או חזור. אני שוכח כדי לזכור, נרדם כדי להתעורר, מתנתק כדי להתחבר. וכך הופך מרוץ המכשולים של החיים לבית ספר מדהים. החיים תמיד נותנים לי את שאני צריך כדי להתעורר, ללמוד, להיות בנאדם. ככל שאני משתמש יותר, כך הופכים הכלים ליעילים יותר, שאלותי נענות ומשאלותי מתמלאות. שיעורי הברימה כוללים מדיטציה קצרה להעמקת הקשר עם הגוף, תרגילי ברימה עצמית, לימוד ותרגול של קטעי טיפולים – קבלה ונתינה של טיפולי ברימה (Breema Bodywork), וכמו כן שיחה על העקרונות וכיצד ליישמם ביומיום. תרגילי ברימה עצמית (Self Breema Excercise) מתמקדים על אספקטים שונים של הגוף אך לכולם "טעם" דומה, טעם ההתעוררות, הנוכחות, החזרה להרמוניה. את שלומדים בשיעור קל לתרגל בבית עם משפחה וחברים. עקרונות הברימה מחלחלים ותומכים בכל רבדי החיים. לראשונה בארץ תתקיים סדנא של 3 ימים ללימוד איטנסיבי של ברימה בתאריכים 21-23 לאוגוסט 2008 ביישוב נווה שלום. את הסדנא ינחו מרל ינקלוביץ, אבישי פרלסון ומורים אורחים נוספים. לפרטים נוספים, הרשמה וקבלת מידע נוסף על לימודי ברימה נוספים בארץ ובחו"ל ניתן להתקשר למרל 03-979-4596 או בדואר אלקטרוני
[email protected] www.breema-magic.com בנוסף לרשותכם אתר ברימה של מרכז ברימה בארה"ב שכתובתו
www.breema.com