שלומי!!!

גנגי

New member
ורק בשביל התקליט -

הילדה הזאת נושאת איתה בקוקודה מנת משכל שהייתה יכולה להספיק לשלוש ילדות (לא שזה מפתיע כשמכירים את אמא שלה).

shellyland

New member
אני יכולה להאמין.

היא נראתה ילדה מוכשרת במיוחד. יש לה גם כישרון משחק מדהים. רק שלא יהרסו אותה.

אם "אני" הייתי לוקחת את הבת שלי

ומאפרת אותה ומלבישה אותה כמו פקאצה, ל"הוא" היה הרבה מה להגיד על זה. מעבר לזה, לא יודעת אם אפשר לשפוט אימהות לפי מה שרואים במדורי רכילות. לא שאני אומרת שאני הייתי בוחרת לאפר ילדה בת שלוש.

אני מרשה לעצמי להניח

שמדובר בסוג שונה של "אירועים" ושלו ידעת שזה יופיע במדורי הרכילות, היית שוקלת שוב לאן את לוקחת אותה ומתי. לא נראה לי שזה שמדינה שלמה עוקבת אחרי הגדילה שלך ובודקת האם ועד כמה את נשארה ילדה יפה תורם להתפתחות בריאה, אבל אולי אני טועה. אגב, כשהיא נולדה "הם" אמרו שקראו לה "מילה" כי זה שם של כוסית.

לו ידעתי שזה יופיע ברכילות

הייתי גם אני נשארת בבית
תראי, אני לא חושבת שנכון לגדל ככה ילדה. אבל אני בטוחה שלו מיכל אמדורסקי היתה רואה אותי יוצאת עם הבת שלי שלובשת חולצה אדומה ומכנסיים סגולים עם כתם שלא יורד בכביסה והולכת איתה לזחול בחולות ובדשאים וללטף כלבים, גם היא היתה מזדעזעת (לא רוצה לחשוב מה היא היתה אומרת על השם שנתנו לה). בשיטוטי כאימא אני פוגשת המון אימהות שקוראות לילדות שלהן "כוסיות" (כמובן שאני לא מרשה לאף אחד לקרוא לרחל כוסית) ומהללות את חשיבות היופי. המון ילדות בגיל 5 רוצות להיות דוגמניות, בלי קשר לאיך אימא שלהן או אחותן הגדולה נראית. זאת בעיה חברתית, לא בעיה של א'ו-מ' אמדורסקי. וגם, תיכנסי לפורומים של אימהות ותראי כמה מהן מפרסמות את תמונת הילד/ה בלי בעיה בכלל (חלקן אף מגדילות עשות ומטשטשות את הפנים שלהן עצמן). את חושבת שהילדים של כל האמהות האלה מסכנים?

אני חושבת שכולנו מסכנים.

כולנו חיים באותו עולם וכולנו קורבנות של אותה תעשייה, מי יותר ומי פחות. חלקנו גם מקרבנות אחרות (כמו את ילדותינו, חברותינו או במקרה שלי - את מיכל אמדורסקי) וחלקנו בעלות מודעות מספיק גבוהה על מנת לנסות ולצאת מהמשחק הזה. בגדול - אין בינינו ויכוח. כפי שציינתי בהודעה אחרת, אני לא מאשימה את מיכל אמדורקסי בכלום, אלא את כל אלה שחושבים שמגניב לראות את הילדה שלה כך. ממש כמו אותן אמהות בפורומים שלך. ושלא תהיינה אי-הבנות: גם אני חוטאת בהחפצת נשים וילדות, לצערי, וגם אני שופטת לעיתים בצורה לא הוגנת נשים אחרות. אני תוצר של אותה שיטת חינוך.

וחוץ מזה, עכשיו נזכרתי

שגם לאחיינית שלי, בת חמש, יש ערכת איפור (זה מה שהיא בחרה בחנות בתור דמי חנוכה), והיא מאפרת את עצמה ואת אחותה בת השנה וחצי. שתיהן מתוקות ומקסימות (הגדולה מאוד דעתנית וחכמה) ולא ממוצבות ע"י אף אחד כ"שרמוטה תורנית". פשוט ככה זה היום.

גם לאחייניות שלי.

ובכ"ז אמא שלהן לא מאפרת אותן "כמו שצריך" לפני שהן יוצאות לאירועים. זאת ערכה למשחק והתנסות והיא מניבה בד"כ צתוצאות שדומות יותר לציור של פיקסו.

תרשמי אותה לירין שחף.

נכון שאת מבינה את ההבדל בין האחיינית שלך, שמשחקת באיפור, לבין ילדה שאמא שלה מאפרת אותה?

למעלה