שימו
:

תמיר1991

New member
גלויות יפהפיות!

לפי סיפורייך - ערכן הנוסטלגי כלפייך לא יסולא בפז! תמיר.

ronmerav

New member
מידע נוסף לגבי החותמת

החותמת על גבי הגלויות נקראת חותמת אניות תיור. בתאריך 20.1.53 התחילו להפעיל סניף דואר מיוחד באניות תיירים זרות שפקדו את נמל חיפה. בסניף זה השתמשו בחותמת שראינו. היו קיימות 4 חותמות: הראשונה ללא מספר, השניה עם מס' 2 (ניתן לראות על הגלויות משנת 1960), השלישית עם מס' 3, הרביעית לנמל אשדוד (ללא מספר). סה"כ פקדו את הנמלים 314 אניות בין השנים 1953 - 1985, וקיימת רשימה מלאה של שמות האניות ותאריכי הביקור בקטלוג החותמות של נכטיגל - פיקסלר, חלק ב'. האוסף שראינו הוא מעניין מאוד: האספן כנראה טרח ועלה על האניות, קנה גלויה של אותה אניה והחתים בסניף הדואר הזמני. אם היה מדביק בול של אניה ומחתימו על הצד של הציור, היה לו אוסף משגע של גלויות מירב.

במחשבה נוספת - מאוד מאוד מרגש

המידע שכתבת ממש מתחבר לי כי אבי היה חבר בקואופרטיב הובלת משאות "הנמל החדש" שעסק בעיקר בהובלות מנמל חיפה. עכשיו אני מבינה שאבא עד כדי כך רצה להעניק לאחי ולי, שלמרות שעבד מארבע לפנות בוקר ולא שב הביתה עד 7-8 בערב והוביל מסעות בכל רחבי הארץ, טרח ועלה על האוניות, קנה והחתים את הגלויות והביא לנו. הוא היה מאותן חלוצים ציוניים אמיתיים שבא מרומניה ב-1932 ושחרף השכלתו כמהנדס, עסק בעבודת כפיים קשה כי זה מה שלדבריו "ארץ ישראל זקוקה לו". שולחת מפה נקישה חמה לאבא אדי, שבטח יושב עכשיו על ענן בשמיים, שותה לו בכיף בירה ומשחק/מלמד ברידג'. "היי אבא. אצלנו הכל אחלה."

arye9

New member
וכאן אני נכנס לתמונה

מתלהבונת יקרה האם אוכל להכניס את התמונות של הגלויות לאתר שער לים? תודה אריה

על מה אתה מבסס את המידע?

היי חבר. על מה אתה מבסס את המידע? האם יש לך משהו כתוב על כך? ומדוע אם כך, יש עליהם בולים ישראליים וחותמת של חיפה? תודה תמי

ronmerav

New member
כן, יש לי משהו כתוב:

הגלויות עצמן, שהצגת פה למעלה. הסתכלי על הצד של הבול והחותמת, ושימי לב שאין כיתוב בעברית על הגלויות. דבר שני, כל גלויה עם כיתוב שונה מבחינת שם החברה והמוציא לאור, כך שזו לא סידרה. דבר שלישי, שקשה לראות בתמונות על הצג, שימי לב שיש קשר בין הכיתוב מאחור לבין שם האניה או שם חברת הספנות שמופיע (אם מופיע) בצד של התמונה. מן הצרוף של דבר שני + דבר שלישי נובע, שבכל אניה הם מצטיידים בגלויות המתארות את אותה אניה. מכיוון שהאניות שייכות לחברות שונות ובאות ממדינות שונות, ברור התהליך: אבא שלך עלה על אניה, קנה גלויה של אותה אניה, קנה (או הצטייד מראש) בול ישראלי בערך המתאים, הדביק על הגלויה והחתים אותה בסניף הדואר הזמני שנפתח על האניה. כולם מרוויחים: דואר ישראל מכר בולים, בעלי האניה מכרו גלויות, ואבא שלך יצר אוסף נאה ומעניין. יותר ברור מזה, נראה לי שאי אפשר. רון.

תסתכל בבקשה על הגלויות שלי

היי - היי. תסתכל בבקשה על הגלויות שצירפתי פה בהמשך להודעה זו שלך ואמור לי מה אתה חושב? צאו תמי

nissim60

New member
רון צודק...

הגלויות הודפסו בחו"ל ונמכרו על האניות או בסניף הדואר המיוחד. ישנן גם מעטפות שהודפסו בארץ דוגמת זו של האניה "פאצ"ה".

ronmerav

New member
המעטפות הללו

הן יזמה מסחרית פרטית, כמותן ניתן לראות לרוב, ואפילו בהסכם השלום עם מצריים היו כאלה. שימו לב לשגיאה במעטפה של אינדיפנדס: "תיור אנית" במקום "אנית תיור".

nissim60

New member
אני יודע

זאת כמובן. בעקרון אני לא אוסף אותן אבל אתה יודע, הן מתאספות.

למעלה