שימו
:

nissim60

New member
../images/Emo124.gif שימו ../images/Emo23.gif :

א.נפתחה גלרית "בולים משייטים", רשימה חלקית ביותר של אוסף הספנות שלי. כרגע פריטים העוסקים בתולדות הספנות הישראלית בלבד. בהמשך יועלו פריטים מעניינים מכל העולם. מתי? כשאתגבר על העצלנות! ב. עדיין לא קיבלתי אפילו מסר אחד בנושא מעטפת הסבב. מה, לא מעוניינים?
 

תמיר1991

New member
לא נראה לי שלא מעוניינים, להיפך../images/Emo13.gif

גלעד שלח אלי את מעטפת הסבב, והסבב מסתיים. אז אני בטוח שתיבת המסרים שלך תוצף במסרים, ונתחיל סבב נוסף. והגלריה נהדרת! אוסף מדהים!!! יישר כוח! תמיר.
 

rachelea

New member
מה עושה "שלום" על בול מבהוטן?

מעניין לדעת מדוע בהוטן (שאין לה ים) הנפיקה בול לאוניה "שלום". גם הסבר כי מדובר בחישוב כלכלי, דהיינו: רצון להפיק זהובים בגין הנפקת הבול, אינני "קונה". מדינתנו קטנה ומספר אספני הבולים בה אינו מצדיק הנפקת בול שכזה. ולגבי הגלריה: אני מבינה שזו רק ההתחלה למה שעוד יועלה לגלריה. מחכים לעוד בולים.
 

nissim60

New member
אכן מפליא, אבל...

אנית הפאר הישראלית "שלום", קנתה לה מקום של כבוד בקרב אניות הנוסעים. הבול הזה הוא חלק מסדרה שהנפיקה בהוטן לכבוד אניות מפורסמות וה"שלום" קיבלה את הכבוד המגיע לה.
 

בּני

New member
אפרופו האניה "שלום"

בתמונה עטיפת תקליטון והתקליטון עצמו בשם "שלום על הגלים". אחד השירים נכתב במיוחד לכבוד האניה. כמו השיר "הורה בילו" שנכתב לכבוד האניה ביל"ו. האם לניסים או למשהו אחר מוכר הנוהג? סימו לב שעל התקליטון מופיע סמל של צים.
 

nissim60

New member
../images/Emo124.gif תזכורת../images/Emo26.gif

מעטפת סבב חדשה מעונינת לצאת לדרך, מי שרוצה להצטרף, נא לשלוח מסר.
 

nissim60

New member
ובכן:

"מעטפת הסבב" או במקור "סיבוב הבולבול" היא שיטת החלפת בולים בין חברי הפורום. הרעיון פשוט - אני (או חבר פורום אחר) מכניס למעטפה כמות מסוימת של בולים בכל מיני נושאים לפי תחום איסוף של המשתתפים ושולח אותה לראשון ברשימה, מקבל המעטפה, לוקח את הבולים שהוא חושק בהם ובלי להתקמצן מוסיף לחבילה הרבה בולים לשמחת כל המופיעים ברשימה (יש להשתדל ולהכניס בולים לפי מה שהבא בתור אוסף כך שיגיעו אליו וישמחו את ליבו). לא מכניסים בולים חלודים,קרועים מקומטים ושאר מריעין בישין. בהחלט ניתן לצרף חותמות,מעטפות גלויות ודברי דואר נוספים. כך תעבור המעטפה בין החברים הרשומים בסבב ובתקווה שתלך ותתפח ממשתתף למשתתף ובסוף תגיע חזרה לנקודת המוצא. הבולים שלא ימצא להם דורש יתרמו לחוגי בולאים צעירים. אז קדימה להעביר מסרים. דרך אגב: אספני מחפמ"ים, שטרות וטלכרטים יכולים לעשות סבב דומה.
 

elcool

New member
עשינו...

אני בעצמי אירגנתי את הסבב כאשר האחרון ברשימה היה בחור מוזר מה העונה לשם "האספן". אחרי שסבב המחמ"פים עבר בביטחה 9-10 אנשים נעלמו עקבותיו. כל מי שיודע או מתכתב או מכיר את "האספן" מתבקש להודיע לו שאחנו כבר כמה חודשים מחכים לתובה. שלחתי לו אימיילים, מסרים אישיים וכמה הודעות כעוסות, אבל אין עונה. ובקשר לסבב חדש? אין לי כרגע מה לתרום שלא תרמתי פעם שעברה.
 

תמיר1991

New member
סבב המחמ"פים לא הגיע גם אלי.

"האספן" אמור היה לשלוח לי. מיותר לציין שכנראה שאכלנו אותה....... תמיר.
 

evilihi

New member
רגע לאף אחד אין את הכתובת שלו?

ביקור בית למשל אם יש מישהו שגר/נמצא באזור..
 

lomas

New member
אפרופו האניה "שלום"

ראיתי את המעטפה הזו כשהכנתי את הגלריה. היום שמתי לב שהבולים עם תמונת האניה אינם של הדואר. מישהו יודע למה הוסיפו אותם למעטפה?
 
אני מנחש:

המעטפה היא מעטפה של צים, ולכן אני מנחש שהמכתב נכתב על ידי נוסע, והפתקיות ניתנו והודבקו כפרסום נוסף של צים. מכל מקום, מעטפה נחמדה, חבל שהיא מקומטת.
 

nissim60

New member
אכן מעטפה מעניינת.

וגם אני מנחש שנשלחה ע"י נוסע מהאניה "שלום". ה"בולים" הנוספים הם למעשה תוויות פרסום של "צים".(סינדרלות אמיתיות)
 
ובבקשה לא לטעות בערך:

אלו תוויות פרסום של צים ולא בולים, אבל יש להן ערך לא קטן, והן פריט אספנות של ממש. ניסים למשל, שבונה עכשיו אוסף לתצוגה בנושא הימאות העברית (נכון ניסים?) ישמח מאוד אם יוכל לשים יד על תוויות כאלו, או על מעטפה שנשלחה על ידי נוסע - כמובן שהיא תצטרך להיות במצב יותר טוב מזו.
 
גלויות אוניות תיור ישראלית 1959-61

כשהייתי ילדה ובבית אפסנו "בולים" (ההטעמה במלעיל, על ה-"בו"), אבי קנה 14 גלויות ( 13 צבעוניות, 1 בשחור-לבן) בסדרה של אוניות מרחבי העולם שהוצאו בישראל, נושאות בולים עם חותמת של דואר "חיפה". אין לי כל מידע או פרטים על סדרה זו, רק מה שאני רואה בגלויות. בחלק ניכר מהגלויות, כתוב בחותמת "אוניות תיירות". על כל גלוייה, בצידה האחורי, כתוב באנגלית על איזו אונייה מדובר ובאיזה קו נסעה. אלו הן אוניות מכל מיני ארצות שכנראה היו הכי ידועות ומרשימות בזמנו. יש לי שתי גלויות עם חותמת מ- 1959, ארבע משנת 1960 ושמונה גלויות משנת 1961. כל הגלויות נקיות ובמצב כמו חדש. אבי המתוק, אדי, הלך לעולמו לפני 5 שנים בגיל 84 ואני מאושרת שבין השאר, יש לי את המזכרת היפה הזו ממנו, זכרון לימי טרום מחשב, טלוויזיה, בקושי טרנזיסטור לקצת מוסיקה מ"קול ישראל". ימים בהם ישבנו בכיף אבי, אחי ואני, ליד השולחן בפינת האוכל, מסובבים גלובוס עשוי מפח לראות מאין באו הבולים, ממינים ושמים בחרדת-קודש באלבום, בלווית פתקית הסבר על בול. הגלויות המצולמות פה, הן משנת 1959. בהמשך דוגמואות נוספות מהגלויות. תמי
 
למעלה