שאלת סקר קטנה...

alonaski

New member
../images/Emo124.gif שאלת סקר קטנה...

אני אמא לילדה אחת ונכנסת עכשיו לחודש תשיעי עם ילדה נוספת... את הקטנה שלי ילדתי בבוקר אחרי שהגעתי לבי"ח עם צירים שהתחילו בחצות בדיוק! רציתי לברר סטטיסטית, מה הסיכוי שלי בלידה הזאת עכשיו, לקבל צירים וללדת בשעה נורמלית באמצע היום ולא בלילה... הבנתי שרוב הלידות מתרגשות ומתרחשות בלילה...
אני רוצה לקוות שהצירים לפחות יגיעו בשעה סבירה של היום (ולא באמצע הלילה) שאפשר יהיה להזעיק מישהו שיבוא לשמור על הקטנה או להעביר אותה לסבתא, לפני שטסים לבי"ח לקבל את האפידוראל המיוחל...
אז כמה מביניכן כאן (שבטח אמהות ליותר מילד/תינוק אחד) הגיעו לבי"ח ללילדה לפני חצות הליל? ככה, בשעה סבירה במשך היום?...

כמו הסיכוי לזכות בלוטו בערך...

זה דבר שממש קשה לצפות. אני הגעתי עם ירידת מים קרוב לחצות וילדתי יממה שלמה אחרי קצת אחרי חצות. בכל מקרה,שתהיה לך לידה קלה ומעצימה,בכל שעה שתהיה.

ממממממ

אני ילדתי את שניהם בבוקר,עוזר לך? מה שלא עוזר זה שאת צירים התחלתי בלילה,ובשני עדיף שלא תדעי...

alonaski

New member
אוסיף ואחדד עוד קצת:

או לחילופין - לכמה מכן הגיעו התראות הצירים בשעות היום (ולא באמצע הלילה או לקראת חצות...) - ככה שהבנתן שצריך להתארגן ללילדה...

4 לידות - רק לילות...

הגדולה - ירידת מים בשתים עשרה וחצי בלילה... הסנדויצ'ית - צירים כל הלילה (עד כדי כך שהפסדתי באותו יום פרק של אלי מקביל
) הזעקתי את בת דודה של הבעל שבאה לישון אצלינו... הבן - נסענו בלילה הקפצנו את האח של הבעל ואשתו... השוודית - הקפצתי חברה בחמש לפנות בוקר (שעה סבירה אבל לא אם היא באה בלילה של אחרי ליל הסדר
)....

אילתית 2

New member
אי אפשר לדעת מראש...

את שניהם ילדתי אומנם בלילה...אבל הגעתי לבי"ח הרבה לפני.. עם הגדולה היתה לי ירידת מים ב6 בבוקר...את כל היום העברתי בבי"ח ילדתי בלילה עם הקטן התחילו צירונים קטנים ולא סדירים דווקא בבוקר...בשעה 16 הלכתי לבי"ח ובלילה ילדתי הכי חשוב שיהיה קל תקין ומהיר

אמאלה ל1

New member
עונה לך מניסיון של 3 לידות..

2 הלידות הראשונות ..3 ימים של "הכנה" עם צירים בבית. ביום הלידה - הראשון נולד ב12:00 בצהריים , השני נולד ב 02:00 בלילה בלידה השלישית - אושפזתי כך שזה לא נחשב, עשו לי זירוז בלילה וילדתי בערב שישי ב18:45.

gallish

New member
הלידה הראשונה דווקא היתה בצהריים

אבל היא לא התחילה באופן טבעי, אז אולי זה לא נחשב
... בלידה השניה הצירים התחילו בסביבות 23:30, הסבתא הוזעקה לבית החולים כשירדו המים, לשם לקחנו איתנו את הקטנה. בביה"ח בעלי שם אותי בקבלה וירד שניה לתת את הקטנה לסבתא, כשחזר, אחרי 5 דקות, כבר היה לו בן קטן

alonaski

New member
או! זו עוד אופציה שקיימת אצלי... אבל די חוששת

ממנה - לקחת את הקטנה איתנו לבי"ח ובמקביל להתקשר לסבא-סבתא שיבואו לבי"ח לאסוף אותה אליהם להמשך שנת הלילה... הקטנה בת 2.3 שנים ולא כ"כ בטוחה שאני רוצה שהיא תחווה איתי את יסורי התופת שלי מהצירים, בדרך לביה"ח באוטו...
מפחדת שזה יכניס אותה לטראומה...
איך היה אצלכם באוטו? ובמחשבה שניה... אם מובטח לי שאלד 5 דקות אחרי שהסבתא תגיע לאסוף אותה מביה"ח... - אז לא איכפת לי מכלום! אני הולכת על זה!
נשמע לי תיכנון לידה מעולה!!!
אחחח... איזה כייף לך! הסתדרת

gallish

New member
אצלנו היא ישנה באוטו...

היא היתה פצפונת - פחות משנה וחודשיים... חוצמיזה שאני סבלתי בשקט
(בעצם לא ממש ממש סבלתי, רק קצת
) אם תרצי, אנחנו גרות באותו ישוב, אני מוכנה שתביאי אותה אליי עד שההורים יגיעו

alonaski

New member
../images/Emo6.gif תודה! ../images/Emo24.gif

האמת, יש כמה אופציות של משפחה בכפר סבא ושתי חברות פה בישוב שאני משריינת לי... נראה מה נעשה כשיגיע רגע האמת! בתעכ'לס נראה לי שהכי קשה עבורי יהיה להיות בנתק ממנה בזמן שאסבול יסורי לידה ואהיה מאושפזת איזה 3 ימים בבי"ח... זה בדיוק יהיה הזמן הראוי להיות איתה ולשאוב ממנה חיזוקים!

liat ziv

New member
אצלנו

התחילו צירים בלילה - אני תיכננתי בבוקר לקחת את ה"גדולה" 2.7 לגן וב 16:00 כבר להוציא אותה כשהיא אחות גדולה לא הלך לי כי החזרו אותי חזרה הביתה ובשעה 17:00 חזרנו לבית היולדות כל המשפחה + דודה שלי שבאה לשמור על הגדולה בחוץ בדרך היו לי כאבים אבל סבלתי בשקט, היא הרגישה ושאלה אם התינוקת עושה לי כואב במהלך הלידה הגדולה היתה בחוץ עם הסבים והדודים שבאו וחיכו עד שנרדמה ואז לקחו אותה לישון (אחרת לא היתה מסכימה - פעם ראשונה בלעדינו). 23:40 היתה אחות גדולה 1:30 בעלי הלך לאסוף אותה אחרי שהתעוררה להם שם ועשתה להם חגיגה - לא בכתה אבל רצתה לשחק

../images/Emo45.gif אצלי ירדו המים ב12:00 בצהריים מה שאומר

שבשתיים היינו בבי"ח והצירים התחילו לכאוב בערך ב-19:00, ב- 20:00 אפידורל וב-2:59 בלילה הוא הגיח לעולם.. לידה ראשונה.. אני לא בטוחה שתקבלי מושג סטטיסטי אז תהיי מוכנה לכל אופציה
בהצלחה!!!!

fame06

New member
אצלי בשתי הלידות- הגעתי בשעות הבוקר לבי"ח

וילדתי בבוקר, למחרת... בלידה הראשונה, הייתי כל הזמן הזה בחדר הלידה. ובלידה השניה, היה עומס וביליתי את רוב הזמן בהמתנה. לחדר הלידה נכנסתי בלילה, בסביבות חצות.

fame06

New member
אה. ובלידה השניה כבר לפנות בוקר בסביבות 2-3

היו לי צירים. אבל, אמרתי שאין איפה לשים את הבן שלנו. אז, חיכיתי לבוקר שנשים אותו בגן. ואמא שלי תאסוף אותו.... בסוף, כמו שאמרתי ילדתי בבוקר למחרת. גם, לא הייתי עדיין כ"כ במצב לידה. והיה עומס לא נורמלי (ספטמבר) בבי"ח. לא היו רופאים, מיילדות, חדרים....

פלגיה

New member
הסטטסטיקה שלי

לידה ראשונה: התחלת צירים ב- 12:00 בלילה, נסיעה לבית חולים ב- 5:00 לפנות בוקר. (לידה ב- 7:00) לידה שניה: התחלת צירים ב- 3:00 לפנות בוקר, נסיעה לבית חולים ב- 4:30 לפנות בוקר (וכמה טוב שיש סבא שלא ישן טוב בלילה וקל להעיר). לידה.... ב- 12:00 בצהרים. (אז למה מיהרנו לעזאזל) לידה שלישית - אחרי 5 ימים של צירים נסיעה לבית חולים ב- 2:00 לפנות בוקר, לידה בשעה 5:00 (אחותי ישנה אצלינו) לידה רביעית - התחלת צירים ב- 18:00 נסיעה לבית חולים ב- 23:30 (כי החלטתי שעדיף להזמין את השכנה עכשיו ולא בעוד שעתיים) לידה ב- 2:30 לפנות בוקר. לידה חמישית - לא הרגשתי תנועות מ- 20:00, החלטתי לנסוע לבית חולים ב- 24:00 כדי לא להטריד אנשים בשעה מאוחרת יותר. לידה למחרת ב- 14:30 לידה שישית: צירים חזקים ב- 4:30 לפנות בוקר. אמבולנס, נסיעה לבד לבית חולים (בן הזוג נשאר עם הילדים), חזרה מבית החולים ב- 11:00, בלילה הבא שוב צירים מ- 4:00, השתדלתי למשוך עד הבוקר, נסיעה לבית חולים ב- 6:30 (השכנה שלחה את הילדים לגן/בי"ס). לידה ב- 9:30. אם יש מסקנה היא שאי אפשר לתזמן לידה בדיוק לשעה המתאימה, ושאנשים שמחים לעזור.

alonaski

New member
אללה יוסטור!!!! ../images/Emo12.gif כ"כ הרבה לידות??!!!

איזה פחד!!!!
את בהחלט מהווה מדגם סטטיסטי מספק בפני עצמו!

למעלה