שאלה...

bat15

New member
../images/Emo124.gifשאלה...

שלום אנשים. אני חדשה כאן, בפורום הזה... אני לא יודעת אם השאלה שלי מתאימה דווקא לפורום הזה, אבל לא מצאתי פורום שנראה לי יותר מתאים. אז אם השאלה לא מתאימה לכאן, אני אודה לכם אם תגידו לי לאיזה פורום לפנות.
ולעניין עצמו: יש לי יובש כמעט תמידי בשפתיים. לאוו דווקא כאשר מתחלפות העונות או משהו דומה.. אלא תמיד. כאשר אני במצבי לחץ, אני מוצאת מנוס מהלחץ דרך קילוף השפתיים. הקילוף כואב, אבל אני בכל זאת ממשיכה. לאחר מכן יורד לי דם מהשפתיים, והשפתיים נראות חבולות (
). ניסתי כל מיני דברים למרוח על השפתיים שלי, ולא עוזר כלום. כאשר אני מורחת שפתון, לאחר כמה שעות השפתיים נהיות עוד יותר יבשות. גם כאשר אני שמה ואזלין, ישנה את אותה התוצאה. יש פה למישהו אולי רעיון מה אני יכולה לעשות? או אולי איך להמנע מהיובש? אני אודה לכם מאוד!
ב
מקרב
ומה
שלי.

צפנתי

New member
התנהגותך אופיינית להפרעה

פציעה עצמית, עליה אני ממליצה לך לקרוא, יש מאמר טוב על זה בפורום יעוץ פסיכולוגי נדמה לי, לפחות פעם היה. לי הייתה תופעה כזו, שהשפתון גרם לי ל"התמכרות" כלומר אחרי טיפול היה עוד יותר יבש, ואז היגעתי למוצר שעוזר, ולא ממכר, אני לא יודעת האם יש אותו בארץ, ונראה לי שלא, אבל לי זה חשוב, כי אני חודשיים בשנה בשטח, מלא כתמי שמש (המוצר מכיל מסנן 25) והמוצר הזה מאפשר לי להפסיק את השימוש מיד עם חזרתי למשרד, או כמעט מיד...תענוג. מאחלת לך שפתיים בריאות ויפות, בהצלחה ובבריאות, וכל טוב!!

bat15

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo51.gif אבל...

מה ששאלתי יותר מתמקד באיך אני יכולה למנוע את היובש ב
יותר מאשר הפציעה שאני פוצעת את השפתיים שלי... אני גם לא ממוכרת לזה, וגם השפתונים למינהם ששמתי על השפתיים לא גרמו לי להתמכרות. זה לא שאני יושבת 24 שעות ומקלפת את השפתיים שלי. פשוט אני רוצה לדעת איך אני יכולה למנוע יובש.. מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי יובש בשפתיים כמעט תמיד. אם למישהו יש רעיון מה אני יכולה למרוח על השפתיים, אני אודה לו!
תודה מראש...

צפנתי

New member
טוב....

לא התכוונתי שאת מכורה לקילוף, התכוונתי שהעור "מתמכר" לשפתון. הכיצד? שימון אינטנסיבי של העור באיזור מסויים, גורם לעור להפריש פחות שומן משל עצמו, במערכת פידבק (היזון חוזר), ואז כשמפסיקים, העור עוד יותר יבש, זה דומה למצב של קרם לחות על כל הפנים כל יום, ואז, כשיום אחד שוכחים, הפנים מה זה יבשים....זוועה. (מוכר למישהו?) עוד רעיון: משחת השיניים יכולה להיות אשמה חלקית ביובש, היא מכילה חומרי סיבון חזקים מאד. אני מציע מאד להזהר איתה, ולוודא בזמן הציחצוח שהיא לא על השפתיים....אולי את גרה באיזור מאד יבש? כל היום במזגן וכו'? בכל מקרה, אני ממליצה על המוצר הנ"ל מכל הלב.

אדומה2

New member
ניסיון לתשובה

לפני שאני אחשוב על הפרעה ופגיעה עצמית במתכוון, אני אנסה לחשוב על יובש כללי בגוף. האם את שותה מספיק? מאוד יכול להיות שזה תלוי גם באנמיה או נטיה לאנמיה, האם זה משהו שסבלת/סובלת ממנו? אני לא ממש רוצה להיכנס לאבחון כי חסרים הרבה מאוד פרטים וגם כי פורום ומסך המחשב אינם המקום לכך לדעתי. מאחר וציינת כי קילוף השפתיים נעשה בעיקר בזמן לחץ, הייתי רוצה להציע לך לחשוב על דרכים אחרות להתמודד עם לחץ ומתח, למשל- האם את עושה ספורט? אפילו הליכות למשך 30 דקות מינימום? יעל

SideKick

New member
והאם...

יש גם קשר לבעיות נשימה? מאיפה את נושמת בדרך כלל - מהאף או מהפה?

bat15

New member
כן...

אני באמת לא שותה מספיק, היום קלטתי את זה. אני צריכה לשתות יותר, רק שאני לא תמיד מרגישה צורך לשתות. אבל אני אנסה להקפיד על זה מעכשיו.
וכן, פעם סבלתי מאנמיה, אבל זה בגלל שזרם ממני המון דם (ודי למבין...
) אבל השאלה אם ה קשור, כי זה היה שנה שעברה... תודה על העיצה של תחליף אחר להפיג את הלחץ. אני אנסה את זה. נ.ב- איך אני נושמת??? אהממ... ת'אמת? אני לא ממש יודעת. אני חושבת שגם מהפה וגם מהאף... למה?

אדומה2

New member
מה שהיה פעם

משפיע עלינו היום כי על הפעם אנחנו מוסיפים עוד ועוד שכבות מההווה. העבר הוא הבסיס להווה ולעתיד שלנו, ולכן יש לו השפעה לפעמים על הווה באפון כזה או אחר ואצל כל אחד זה משפיע באופן אחר. ייתכן- וזו השערה בלבד- שהגוף איבד דם ולא הצליח לייצר את הכמות שלה הוא זקוק מסיבות שונות- ספיגה, חוסר בחומרי בניין ועוד כהנה וכהנה. המלצה שלי היא לפנות למטפל/ת למען תשאול מקיף, אבחנה וטיפול שיוכלו לעזור לך להרגיש יותר טוב. עד אז- לשתות, גם אם לא מרגישים צורך, הרבה מים מתוקים.
אם תרצי עוד מידע, אשמח לעזור, ואפשר גם דרך מסר. כל טוב, יעל

bat15

New member
אבל...

היובש והקילופים היו לי עוד לפני האנמיה שהייתה לי. אמרתי שמאז שאני זוכרת את עצמי יש לי בעית יובש בשפתיים....
בקשר לשתייה
התחלתי לשתות (מים) ובנתיים זה עוזר... מקווה שימשיך לעזור... תודה רבה לכולכם!

אם אני מבין נכון, היובש גרם לאנמיה,

לא להיפך (יעל אדומה, תקני אותי אם אני טועה!). ואם שתיה עוזרת - יופי!
אבל נראה לי שכדאי לבדוק משהו יותר יסודי, כמו סדרת טיפולים ברפואה סינית, כדי לעזור לגוף לעזור לעצמו. שתיה זה טוב, קצת קשה לי להאמין שיהיה מספיק.

bat15

New member
אז לא הבנת נכון.... ../images/Emo24.gif

היובש לא גרם לאנמיה. אין שום קשר ליובש, ולסיבה שבגללה קבלתי אנמיה. אנמיה קבלתי בעקבות בעיה חמורה במחזור שלי.... אם אתה מבין. יש לך עצה בשבילי מה אני יכולה למרוח על השפתיים?

freearth10

New member
יובש ואנמיה

שלום לך, יובש מתבטא אצלך לא רק על השפתיים. הוא בא לידי ביטוי בכמה וכמה רמות. ולכן נסי לחשוב על המונח הרחב יותר של היובש, למרות שמה שמציק לך כרגע אלה הן דווקא השפתיים. כאשר יש יובש בגוף יש מעט מידי מיים ונוזלים אחרים ולכן משהו בזרימה תקוע ולכן אני כן חושבת שכל הבעיות שהעלית קשורות האחת בשניה: גם המחזור, גם האנמיה וגם היובש ובכלל לא משנה מי קדם למי ומי מציק יותר ממי. אז שתייה זה עוזר, אבל השאלה הגדולה היא מה מייבש אותך כל הזמן ולכן ההפנייה לטיפול הוליסטי, כי היובש הזה לא ייעצר בשפתיים אם לא תנסי למצוא את הסיבה שהביאה אותו. מאיה

blonda3

New member
נדמה לי שגם

בנוסף לחוסר שתיה אולי יש קשר לבעיית סוכר. כדאי שתשאלי רופא או שתבקשי לעשות בדיקות דם לא מזיק אף פעם. לבריאות!

bat15

New member
יכול להיות...

יכול להיות באמת שיש לי בעית סוכר... אם כי אני לא בטוחה. אני חושבת, כי לאמא שלי יש סוכרת. סוכרת זה עניין תורשתי? אגב, לאמא שלי יש את הסוכרת הפחות חמורה... לא סוכרת נעורים. ובקשר לשתיית יתר, אני לא חושבת שאני אגיע לכזה מצב
קודם תני לי להגיע למצב שבו אני שותה מספיק.. אח"כ למצב שבו אני שותה יותר מידי. בכל אופן, תודה לכלוכם על העצות שלכם!!! באמת תודה רבה!

אדומה2

New member
תיאורטית

אני רק רוצה להזכיר לך שאנחנו מדברים תיאורטית, אי אפשר לעשות אבחנה מהימנה ונכונה ומדויקת דרך מסך מחשב וללא אינפורמציה מספקת שהנובעת מתשאול, ומבלי לראות אותך פנים מול פנים. אבל למען הדיון התיאורטי- לפני שיש אנמיה, יכול להיות מצב של נטיה לאנמיה, וגם חשוב לציין שיש את האנמיה לפי הרפואה המערבית, אבל יש אנמיה לפי הרפואה הסינית, וזה לא תמיד חופף. לעתים המטפל בר"ס יכול לאבחן שיש חוסר דם, כאשר אין אנמיה. נלקחים בחשבון, מבחינה סינית, אספקטים אנרגטיים ומזינים בנוסף לאספקטים הפיזים שהם היחידים שנלקחים בחשבון ע"י הראיה המערבית. בכל אופן, אני מקווה שתוכלי למצוא את הדרך הטובה ביותר עבורך לטפל בבעיה שמציקה לך.
ואני מקווה ששתיה תעזור. ומיד אני אזהיר לבל יווצר מצב בו תשתי יותר מדי, כי זה גם לא טוב. בהצלחה מאוד, יעל

אדומה2

New member
אינדיבידואלי

ומשהו שכל אחד צריך לשים לב עם עצמו. בממוצע עבור מירב האנשים, לפי הבנתי, הוא ליטר ליום- פלוס מינוס. כל כמה זמן יוצאת כתבה באחד העיתונים שצריך לשתות יותר, פחות... אז נראה לי נכון להתחיל מליטר (אם זה הבקבוקים של 0.755 ליטר זה גם בסדר), ולעבוד לפי תחושה אישית. זו המלצתי. יעל

../images/Emo51.gif + יש עדיפות לחם? קר?

ומה הסימנים (אם יש) לשתיית-יתר? (החלשה של הכליות/שלפוחית-שתן, אם אני זוכר נכון - אבל איך אדם שלא מכיר יכול לזהות את הסימנים על עצמו?)

basket case

New member
סתם רעיון..

לחבר שלי גם יש יובש בשפתיים, כנראה בגלל בעיות נשימה שיש לו.. אולי את סובלת ממשהו דומה?

למעלה