שאלה

e p s i l o n

New member
../images/Emo124.gif שאלה

אני רוצה לבנות משהו כמו ICQ העברת הודעות פנימיות בזמן אמת. בבקשה על תשלחו אותי לFAQ כי הייתי שם. 1. אך אני יוצר את המידיות של ההודעות ? 2. מה זה XMLHTTP ואיפה אני יכול לקרוא הסבר טוב בעיברית? 3. נכון שזה לא אמור להבנות ב ASP נקי , אולי עוד רעיונות? (למי שמכיר אותי .. התגייסתי.. אני חייל... )

yuval k

New member
הממ...

2. על זה יענו לך ב-130
ראיתי ששאלת גם שם. 1+3. נכון, זו בהחלט לא משימה ל-ASP, כי צריך להיות קשר כל הזמן עם המשתמשים האחרים, ולא קשר קטוע, שסתם גוזל תעבורה. אתה צריך לעבוד עם Sockets (בצורה הישירה או באמצעות TcpClient ו-TcpListener), או עם Remoting. אתה שולח הודעה ישירות למשתמשים אחרים, או לשרת (ששולח למשתמשים אותן). יש פונקציה שדואגת לטפל בקבלת הודעה, והיא מציגה אותה. יש פונ' אחרת שיודעת לשלוח את ההודעות. זה הבסיס-הבסיסי, אם תצטרך עוד הסברים, רק שאל
אגב, תהנה לך בצבא

yuval k

New member
הממ..

עבודה עם ה-MSMQ. כן, אפשר, אבל זה תלוי כבר בקצת יותר מה-Framework. ומן הסתם יש עוד שיטות חוץ מ-MSMQ, Remoting ו-Sockets בצורות השונות.

e p s i l o n

New member
תודה ../images/Emo70.gif שאלה ../images/Emo35.gif

כול מה שאמרת יפה ונכון השאלה באיזה כלים אני צריך לעבוד האם הדוט מתאים ? ובאיזה פלטפורמה להשתמש ASP.NET ? מה? אפשר אולי גם קישור או משהו להסבר קל ? נ.ב. ראיתי פעם שגלעד פרסם את הקוד של תפוזינה האם הקוד ההוא יכול ללמד אותי מה לעשות? תודה חבר'ה

gilad g

New member
המממ

אז ככה - ASP.NET לא מתאים לכך, בדיוק כשם ש-ASP לא מתאים לכך (וכל טכנולוגית צד שרת אחרת). שניהם מבוססים פרוטוקול HTTP, שעובד לפי מודל Response-Request, וזה ממש לא מתאים לתוכנת מסרים מיידים. תצטרך לבנות Windows Application. ישנם שני IDEים שאני יכול להמליץ על עבודה איתם - SharpDevelop, ו-Visual Studio .NET, כמובן
הקוד של תפוזינה אף הוא מבוסס על פרוטוקול HTTP (כי תפוז הוא אתר Web), ולכן הוא לא יעזור לך במקרה הזה

e p s i l o n

New member
SharpDevelop

זה סביבת עבודה שהמלצתם לי ל C SHARP נכון? 2. ICQ הוא מבוסס אינטרנט? אך אני יודע מי מחובר ומה מי מו? אין כאן שרת וצד לקוח? (| לא מבין , לא שואל בקנטרנות.. | )

e p s i l o n

New member
שאלה אחרונה..

מה אני אמור להתקין כדי להתחיל ? אני עובד ב WIN98 יש בעיה? אמור להתקין ת ה SDK 1.1 סבבה. אני אמור להתקין סביבת עבודה - הרגע נתת לינק (יש גם ברשימה של הקישורים) אני אמור גם להתקין את ה דוטנט framework או משהו כזה ? מה זה איפה זה? בבקשה הסבר קטן (אבל מפורט..) מה אני עושה שלב אחרי שלב .. (אם אפשר לינק ליד כול שלב זה יהיה ממש ל FAQ למשתמש הלא יודע כלום..)

gilad g

New member
Windows 98?

אני חושש שזה קצת בעייתי
אני יודע שה-Framework עובד על Windows 98, אבל לגבי ה-SDK - אני לא בטוח. בכל אופן, אני יודע בוודאות שVisual Studio .NET לא עובד על 98... ולגבי sharpdevelop אני לא בטוח. מה שאתה צריך לעשות זה קודם כל להתקין את ה-SDK, מהכתובת הזאת: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=9B3A2CA6-3647-4070-9F41-A333C6B9181D&displaylang=en אחרי שהתקנת - אתה צריך לבחור IDE. Sharpdevelop לא תומך ביצירת פרויקטי ASP.NET, לכן אם אתה רוצה להתעסק עם ASP.NET, יש שתי אופציות חינמיות:
WebMatrix, שלא רץ על 98.
C#Builder שלא רץ על 98. כמו שאתה רואה, קשה למצוא IDE שרץ על Windows 98... אז עצתי לך: שדרג

למעלה