שאלה חשובה

waizman1

New member
../images/Emo124.gif שאלה חשובה../images/Emo70.gif

שלום לכן בנות יקרות
אני מבקשת את עזרתן של המנוסות והיודעות - האם מישהיא ניתקלה במצב שהיא חברה בקופ"ח אחת והפונדקאית בקופ"ח אחרת
אם כן...איך זה הולך? על חשבון מי כל הבדיקות השיגרתיות? הנושא שלנו בבדיקה אצל הלישכה המישפטית של מכבי...כוון שהפונדקאית שלנו חברה במאוחדת וזה מהווה לנו לא מעט בעיות..... נא תשובתכן בהקדם
תודה רבה

עָנת

New member
תשובה כואבת מניסיון אישי........

הי אילנית בתחילת ההריון רצינו לעבור מעקב ההריון אצל רופא בבת ים(ד"ר נגר) אני חברת מכבי,ויפית כללית. ד"ר נגר מקבל במכבי. לאחר אינספור התייעצויות,בקשות מיוחדות המתארות את מהות התהליך(הריון הוא שלי,היא נושאת אותו בלבד!!!) לא עזר כלום. לבסוף החלטנו לעבור המעקב בתל השומר. יקירתי,אל תצפי שיאשרו לפונדקאית שלך לקבל טיפולים במכבי,בכדי שלא תתאכזבי. מאחלת לך שיהיה מהפך,וישתכנעו לבקשתך. המלצה: תחשבי על אלטרנטיבות אחרות.

milamark1

New member
אני לא בדקתי את זה אישי

אבל שמעתי שאם הרופא מתמחה בפונדקאות, הוא יכול לקבל את הפונדקאית, אפילו שהיא לא שייכת לאותה קופה. ממליצה לבדוק. יש פה משהו בעיתי בחוק של פונדקאות. החוק אומר שכל הטיפולים הם על חשבונם של ההורים (וגם על חשבון של הקופת חולים שלהם במקרה של בדיקות וכל הדומה).

emuna4

New member
מקרה דומה

גם אצלינו הפונדקאית הקודמת היתה במאוחדת ואנחנו חברי קופ"ח מכבי. כל הטיפולים היו עם התחייבויות של מכבי. לצערי לא הגענו לשלב של מעקב הריון כיוון שההריון נפסק בשלב שעדיין טופלנו בבי"ח אבל לפי דברי הרופא שלה אז לא היתה צריכה להיות בעיה בביצוע מעקב אצלו (במסגרת קופ"ח שלה) . הוא כמובן ידע שמדובר בפונדקאות. כשמדובר בדברים שגרתיים אף אחד שם לא ישאל שאלות. בהצלחה.

מנסיון אישי../images/Emo4.gif

כל טיפולי ההפריה הם על חשבון הקופה של ההורים. מכבי נותנת התחייבות לבית החולים. כיום יש בבתי חולים תוכנה חדשה ויש להם בעיה רק בנושא האישפוז של הפונדקאית כי ההתחיבות על שם האם המיועדת. כרגע במכבי אמרו לי שבית החולים יכול "לקפוץ" כי הם משלמים את האישפוז של שתינו ואי אפשר לבקש התיחבות משתי קופות. אני מציעה לך בכלל לעזוב את הנושא כי אם הפונדקאית צריכה בדיקות היא תקבל הפניה מרופא לבצע את הבדיקות אצלה בקופה אלא אם כן אלו ממש בדיקות מיוחדות. בכל נושא הפרית המבחנה בית חולים מטפל וההתחיבות על שמך בלבד ובתיק הרפואי מופיע גם השם שלה. כשהיא תהיה בהריון בעזרת השם היא יכולה ללכת למעקב הריון אצלה בקופה אבל אני משערת שתרצו ללכת למישהו באופן פרטי. בהצלחה חמודה

anat301

New member
אני במיוחד עברתי קופה

מקופ"ח כללית למכבי , מכיוון שקראתי בעבר שאין כמו מכבי בעניין , ועכשיו אחרי שאני קוראת את הדברים אני קצת מתחילה לדאוג... ויצמנים...מקווה מאוד שהבירוקרטיה הזו תסתדר במהרה עם פתרון טוב!!!!! היום קיבלנו עידכון שהתיק שלנו נכנס לועדה לראשונה..שזה בשורות טובות משהו מתחיל להתקדם.

eay

New member
כמה זמן../images/Emo133.gif

חיכיתם מהגשת התיק עד שהוא נכנס לועדה (בפעם הראשונה)?

anat301

New member
כן

אנחנו משהו כמו 3 חודשים וגם הייתה תקופת חגים.. אבל עכשיו אני מקווה שדברים יתחילו לזוז...

waizman1

New member
למי שמעוניין לדעת../images/Emo124.gif

בקשר לשאלה ששאלתי לגביי קופות החוליםםםם..... לאחר בירורים מקיפים מאוד בכל כוון אפשרי , נמצא החוק שאומר כך
עד ההריון...הבדיקות חלות על קופת החולים בה מבוטחת "האם המיועדת"
מההריון ועד הלידה הבדיקות חלות על קופת החולים בה מבוטחת הפונדקאית. האומנם ...למדו זאת על המקרה הספציפי שלי אך לפחות ל"באות" אחריי יהיה נוהל מסודר ותשובות. תודה לכולן על העזרה. ועכשיו..ב ה צ ל ח ה

למעלה