ריייף.....rifkaaaa.....

SuzieRS

New member
../images/Emo124.gif ריייף.....rifkaaaa.....

איל פ'וסטאן דה PITAGRA כבר ירד לארכיון. הספאקת ליקרוא עליו ...???

ש ח ר ש

New member
כן סוזי פוסטאן דה פיטאגרה זה מה

שאמא שלי היתה אומרת לי כשהייתי אומרת שאין לי מה ללבוש ביסטדה איל פוסטאן דה פיטאגרה

SuzieRS

New member
כן, גם אהא שלי היתה אומרת לי,אבל

אולי לא השתמשו בביטוי זה אצל ריבקה, כי משום מה קיבלתי רושם שמה שכתבתי לא התקבל בצורה הומוריסטית כמו שחשבתי. לכן הבהרתי אחר-כך . לא היתי רוצה לפגוע באף אחת/ד בגלל דבר שטותי כזה.

רותי ב.

New member
האמת שגם אני בחיים לא שמעתי את

הביטוי הזה, אמה פואדה סר פורקה מה אנגראנדסי אל קיבוץ, אי אייה נו אב'ייה פ'וסטאנס , סולו פאנטאלונס לו מאס דל טיימפו.

rifka1

New member
סוזי עוד ביטוי למדתי

אצלנו בבית לא שמעתי את הביטוי הזה אין פה פגיעה וההתנצלות מתקבלת. אני אברר עם אותם האנשים שספרו לי על הפיטגרה (כמו שכתבתי על כך) אם הם מכירים את הביטוי הזה סוזי שבת שלום וגמר חתימה טובה.

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gifפ'וסטאן דה פיטאגרה

מזכיר לי ימים רחוקים. אי אה מוזוטרוס מוס דיזאן: נו טיינס נאדה דה ב'יסטיר? מטה טה אל פ'וסטאן דה פיטגרה ! אגב פיטאגרה מורכב משתי מילים: פיתה אגרה =פיתה חמוצה וזה בגלל שמשטחים את המשמש (לדר)

SuzieRS

New member
פאשריקה- בעמוד הקודם, שירד כבר

לארכיון, יש שרשור קטן שהתחיל עם הסיפור של סורטרו/פלאטון (שמו החדש) . בכל אופן: פיסטיל = בטורקית פיטגרה= לאדינו/ספרדית PITAGRA = כמו שאסטרלו כתבה, PITA כי זה דחוס ושטוח כמו פיטה , ו-AGRA כי זה חמצמץ לדר= בגרמנית =עור (כך אמרים בעברית ,כנראה בגלל שדומה לעור )

אסטרלו

New member
מה אקודראטש

קואנדו אונה מאדאם סה ב'יסטייה פ'וסטאן קולור דה לה פורטוקל דיזיאן: מירה פ'וסטאן דה פיטאגרה קה סה מטיו אסטה! אי אוטרה קוזה - קואנדו נו סאב'יאמוס קה קולור אסקוז'ר, מי מאדרה סה אניירב'אב'ה אי דיזייה: טומה אל זירזוב'י ! זירזוב'י אס "צבע בלתי מוגדר"

אסטרלו

New member
אי מאס.......

קואנדו ארה מוס צ'יקוס לה פאלאב'רה "טאפון" קולאנייאב'אמוס פור קוזאס נגראס: טאפון דה קולו - סה דיזיה אה אונו קה אס "קוץ בתחת". אונה ב'ס מוס אנב'יטארון אה ב'ר קאזה מואב'ה דה אונה טאנטי. ארה מוס מוי צ'יקוס אי מוס פ'ואימוס קון לאס מאדרס אה ב'יז'יטאר. אנטרימוס אה לה קאמרטה דה אצ'אר אי אנסופיטו דישו אונה דה לאס מוסאפ'יראס: אדיו דיו, מזמו טאפון טנגו ! מוס פישימוס לוס צ'יקוס דה לה ריזה. אייה קיז'ו דיזיר קה טיינה אל מיזמו טאפון דה קאמה, אמה פארה מוזוס סה סינטיו מוי נגרו אי מוס ריאמוס קומו אונה פארייה דה לוקוס. יה פאסארון מאס דה קוארנטה אניוס, אי אנדה מוס אקודראמוס אן קאדה נאדה דל "מזמו טאפון טנגו"

Sarika

New member
אצלנו -תאור של צבע בלתי מוגדר

אמרו:"לה קולור דל פדו דל ריי".....חחחח....

matyos

New member
חג שמח

ממש כף לי ליקרוא את המילים המצחיקות האלה ממש מביתים של ההורים יפה מאוד להיזכר שפה יפה שהיה לכולכם גמר חתימה טובה וצום קל שהתגשמו כול מישאלותיכם

אנדה מוזוטרוס

זורזובי ארה קולור מוגדר, סי נו מסטו אולב'דנדו ארה כתום , פרה אסטר מס סיגורה לה ב'ה דמנדאר א מי ארמנו, אל סאקודרה מאס בואנו דה מי.

למעלה