פירגה!!!

../images/Emo207.gif עידכון הארוחה מאתמול.

הכל יצא נפלא! הפשטידה/עוגה של ניקי היתה מצויינת, נטרפה בהנאה (כולם אכלו חוץ מזיו
שטעם ולא אהב, אבל לפחות טעם). הפשטידפיצה, יצאה נהדרת, הבצק פשוט נפלא והרוטב נהדר (מיותר לציין שזיו אפילו לא טעם). סלט- עלי בייי ועבניות שרי ברוב בלסמי (סלט פשוט, הייתי כבר עייפה מכדי להשקיע בסלט). וגולת הכותרת היו המרקים! - מרק גזר וקישואים של ניקי- הפתיע אותי, דווקא בגלל חוסר התחכום, הופתעתי מהטעם העדין והמשובח. טעים ומומלץ. מרק עדשים, תפוא' ושום של פירגה- מרק מעולה, עם טעם כבד של חורף, כמו שאני אוהבת ביום קר, מזכיר את המרקים של סבתא שלי (אלופת הקטניות). מומלץ מאוד. היתה ארוחה קלה וטעימה מאוד. ככה צריך להיות, לא? אז שוב תודה לאלופות הפורום הנהדר הזה

pirge

New member
נפלא,גאיה. אין כמו ארוחה שכולם נהני

נהנים ובעיקר מפרגנים
בבקשה

ניקי ב

New member
איזה יופי שיצא טוב../images/Emo13.gif

עם זיו פשוט להמשיך לנסות, הוא יאכל בסופו של דבר.

pirge

New member
אנישו ../images/Emo140.gif פשטידפיצה

פשטידפיצה מקור: חתני היקר. בצק: קמח תופח קטן (2\1 2 כוסות) 3 גיל או אשל או ביו מעט מלח לערבב עם כף לבצק דבקי מאד. לשמן תבנית ג ד ו ל ה של התנור . לשטח את הבצק בעזרת הכף. מאד דביק. לאפות 10 דקות בתנור שחומם מראש – 170 מעלות. מלית: לטגן בצל קצוץ גס ולהזהיב. להוסיף 4 כפות תירס מקופסה. קופסה טונה קטנה חצי קופסת פטריות חתוכות (קופסה קטנה) צ'ילי לאוהבי החריף.כף קטשופ במקום.... או גם וגם. מלח,פלפל שחור,עשבי תיבול מעט מים. לבחוש דקה ולהוריד מהאש. לקרר. לשטח מעל לבצק החצי אפוי 300 גרם גבינה צהובה מגוררת ומעל לפזר את הרוטב. מעל לרוטב להשאיר מעט גבינה נוספת לפיזור. לאפות בחום 175 מעלות כ-30 דקות נוספות— לחכות בדיוק 10 דקות....להתאהב. תהנו.

אנישו

New member
pirge - תודה רבה!!

אני שומרת את המתכון להכין לשבת ואולי אצליח להפתיע את המשפחה... גם המתכון של התפו"א נראה לי מעולה ואנסה אותו בקרוב.

למעלה