פינת דיון

../images/Emo124.gifפינת דיון../images/Emo124.gif

בעקבות הדיונים שהשתרשרו לבקשות רייקי ולאור חילוקי הדעות שעלו כאן אני מעלה שאלות לדיון: מהו רייקי עבורכם? האם הרייקי עושה משהו בכלל או משמש להסחה והסתה מבעיות אחרות וכמקום מפלט? האם הרייקי אינו אלא דבר נוסף כגון אומנות ויצירה, עבודה, כושר גופני או כל דבר אחר, שימקד את תשומת הלב וניח למחשבות וההתעסקות האובססיבית בסיבות לכאב וסתם אגדה אורבנית? מה דעתכם על ריבוי האסכולות רייקי? קאוצ'ינג, סייקם, קרונה, גין קאי דו, יהודי ושות.... האם רייקי היא שיטת ריפוי או דרך חיים? אם זה שיטת טיפול, האם אתם יכולים להבטיח הצלחה? אם זה דרך חיים, מה אנחנו עושים עם הידיים על האחרים? האם אנו מנסים 'להחזיר בתשובה' ולשכנע לעבור לדרך חיינו? אם לא, אז מה? מה דעתכם על המושג 'האנרגיה של ______ חזק יותר מ______' שמופיע רבות בשיחות על השיטות השונות? על פי איזה קריטריונים מודדים את 'חוזק' האנרגיה על פני אחרות? האם לדעתכם יש אחריות לקחת כאשר מייעצים לאדם על גבי הפורום? זהו בנתיים

וואו,, הרבה שאלות שאלת ידידי. אנסה להשיב:

רייקי עבורי זו המתנה הנפלאה ביותר שקיבלתי לחיי. בזכות הרייקי קיבלתי אור, אהבה, שימחה ריפוי, אושר, הרמוניה והגשמה עצמית לחיים שלי ועל כך אני מכירה לו תודה גדולה בכל יום. רייקי בשבילי הוא עולם ומלואו. לא מיפלט ולא בריחה. פשוט, דרך להתמודד ולשמור על איזון בחיי, רוגע ושלווה. וכשאנו בדרך קבע רגועים ושלווים ומרגישים מאושרים, כאן מגיע גם הריפוי שלנו. איני יכולה להשוות את הרייקי לשום דבר נוסף. אני חושבת, שהריפוי החזק והעמוק ביותר מתחיל בתוכנו. והרי עם הרייקי אני יכולה לעזור ולרפא קודם כל את עצמי. רייקי בשבילי, וזו גם השקפת חיי שאני מנסה להעביר לכל תלמידיי ומטופליי, זו דרך חיים. זה מתחיל בבוקר, ברגע שאני קמה, ממשיך עם עקרונות הרייקי ולכל אורך היום בכל מה שאני עושה, יש רייקי. גם אם זו חנייה וגם אם זה לשלוח רייקי לדרך שלא יהיו פקקי תנועה, וגם אם לבנות שלי יש מבחנים בצבא ובבית הספר והן מבקשות שאשלח להן רייקי כדי שלא יתרגשו, וממשיך כאשר אני מניחה ידיים בזמן הטיפולים ומעבירה דרכי את האנרגיות המדהימות האלה לאנשים אחרים הזקוקים לעזרה, וכשבסוף היום אני יושבת לנוח, נצמדת אלי כלבתי האהובה ורק מחכה שאניח את ידיי עליה ואעשה גם לה רייקי. אז זו בשבילי זכות ענקית ומתנה לחיים להשתמש באנרגיה המדהימה הזו. דרך הנחת הידיים על אנשים אחרים והטיפול בהם, אני מנסה להעביר להם את הזכות להיפתח לאנרגיות קסומות אלו ולהגיע לתובנות, לרוגע, שלוה, איזון וריפוי בתוכם. עד ש...גם הם יקבלו את הרייקי כדרך חיים. ישנם אנשים שלוקח להם מעט יותר זמן להפוך את הרייקי לדרך חיים ועד אז, הם צריכים את עזרתנו כמטפלים. לעולם איני ממבטיחה הצלחה. אני מנסה. אנרגית הרייקי היא זו שמרפאה ולא אני. אני יכולה להבטיח דבר בעניין הזה. אני לא אלוהים. איני מנסה להחזיר בתשובה אף אחד. בתחילת דרכי ניסיתי, השתדלתי, שיכנעתי...היום אני יודעת שזה לא נכון. מי שרוצה להתחבר לאנרגיה הנפלאה הזו, בבקשה. מי שלא, לא. חבל על האנרגיות שלי בנסיונות סרק לשכנע. אבל, כשאני מרגישה / רואה שמישהו מתעניין בזה, כמובן שאני יכולה לדבר איתו על זה שעות (אם הוא רוצה להקשיב) אך לא בכפייה. אני לא מודדת את הרייקי, למרות שאני עוסקת גם בהילינג. אני חושבת שהיתרון הגדול של דרך הרייקי, היא זו של חיבור לעצמנו ודרך לצמיחה רוחנית. בקשר לאחריות, תלוי במה דברים אמורים. אם זה משהו מיקצועי שאנו מייעצים, אזי זו אחריותנו כמטפלים וכמורים לייעץ נכון. מקווה שעניתי על שאלותיך אוריאל היקר. אור ואהבה יפעת זולר

תודה לך - שאלה....

כתבת: 'לעולם איני ממבטיחה הצלחה. אני מנסה. אנרגית הרייקי היא זו שמרפאה ולא אני.' אז האם את יכולה להבטיח כי אנרגיית הרייקי תרפא את המטופל שיבוא אלייך? אם לא, מדוע?

איני מבטיחה לעולם כי אנרגיית הרייקי תרפא. אני

אומרת שאנרגיית הרייקי היא אנרגייה חכמה, אנרגייה של ריפוי, היודעת מה לעשות כדי לרפא את האדם, וכדי לעורר את כוח הריפוי שנמצא אצל האדם אצלו. אך הרבה תלוי באדם עצמו, המטופל, ככל שיהיה פתוח יותר לרייקי, לדעתי הרייקי יעבוד עליו יותר. ככל שירצה לקבל יותר את האנרגייה ולהבריא ולזרום עם הטיפול ועם התובנות שהוא מקבל מהטיפול, כך זה יכול לעבוד עליו יותר. אור ואהבה ויום מקסים יפעת זולר

נועיק

New member
אתה לא מתכוון ברצינות...

אבל אם בכל זאת, אז הנה התשובות לפי הסדר - 1. אהבה 2. עושה משהו. 3. לא 4. כל המוסיף גורע 5. גם וגם 6. כן ולא 7. נהנים לגעת 8. לא 9. אז ככה 10. שטויות 11. אין 12. כן גם זהו בינתיים בוקר טוב

ממך מצפים ליותר....../images/Emo13.gif

אם דיונים היו מסתכמים בשאלות ארוכות ותשובות של כן ולא, גם וגם ושתויות - לא היינו מגיעים רחוק..... וכן, התכוונתי ברצינות לשאלות שלי כדי להבין יותר את הלך המחשבות של מתרגלי הרייקי בפורום, לשמוע את ההשקפות השונות, להבין את האחרים. לי אומנם יש דעות משלי על כל השאלות הללו אך לא כוונות השואל הוא העיקר אלא השאלות עצמם שאשמח לשמוע את התשובות המגוונות.

נועיק

New member
עכשיו אני נעלבתי

כבר פעם שניה בפורום הזה שאתה מצפה ממני, וציפיות - אתה יודע כמה זה טוב... ועוד מבלונדינית..... שים לב אוריאל - דיון יכול להתנהל גם במילים ספורות לא חייבים לכתוב הרבה כדי להביע דיעה ואם תקרא היטב, תראה שלמרות מיעוט המילים הבעתי את דעתי באופן חד וברור, רציני וללא שטויות כלל, הפותח מקום לדיון משמעותי אם ממש מתחשק לך. לפעמים מילה אחת היא התשובה הנכונה לעולם שלם. יום נפלא לכל באי ותושבי הפורום.

gwizard

New member
תשובותי

טוב, יאללה, נענה. אני מאמין בדת הוויקה ועוסק במאגיה כבר מעל ל-10 שנים. במהלך הזמן הזה גם למדתי וגם לימדתי. איפה שהוא באמצע מצאתי את הרייקי ומאז אני משתמש בו לצורכי ריפוי. מפלט והסחה אין לי צורך בהן כי אני מסוגל להחצין את רצוני בדרכים אחרות ללא רייקי. האמת שהייתי די משועשע כאשר המורה שלי הראתה לי את שיטת בקשת המשאלה עם הרייקי - מאוד בסיסי בעולם הכישוף. עבורי אישית רייקי הינו כלי עזר, אבל לא דרך חיים כי דרך חיים רוחנית כבר יש לי והיא וויקה. אני מניח כי עבור אנשים אחרים רייקי בהחלט יכול להוות דרך חיים רוחנית ומן ייעוד שכזה, אבל כאמור אצלי זה לא כך. הדעה שלי על האסכולות של רייקי השתנתה קצת בזמן האחרון. אחרי המורה השנייה שלי שהיא מסורתית מאוד לא החשבתי רבות את כל המסורות השונות אבל היום אני מבין את הרייקי יותר טוב וחלק מן ההבנה הזו היא שעבור כל אחד הרייקי עובד בצורה שונה וזה בסדר גמור. אפילו הסמלים בין המסטרים שונים, אבל עדיין פועלים בצורה די דומה. למה זה ? כי הסמל מתאים את עצמו לאדם. הרי מה זה סמל בכלל ? זה סך הכל מפתח. אז ניתן לראות בסמלי הרייקי מפתחות ביומטריים אשר מותאמים אישית עבור כל משתמש.
ישנה אמרה אשר אומרת כי ישנם רק 2 דברים בטוחים בחיים: מוות ומיסים. אני די מסכים עם זה ולפי כך אין שום שיטה אשר מבטיחה 100% הצלחה. במיוחד לא רייקי, כי בריפוי זה לא מספיק שהמטפל רוצה בבריאות מטופליו, אלא המטופל עצמו חייב לרצות להבריא. וזה לא תמיד המקרה. לפחות לא ברמה ההכרתית. לי יש סלידה עמוקה מיהדות והדרך בה חלק נרחב ממאמיניה מתנהגים ואני מדבר במיוחד על העניין של החזרה בתשובה. אני לעולם לא אנסה לשכנע אדם להאמין במה שאני מאמין גם כי זה לא מוסרי (הרי סך הכל זה אונס) וגם בגלל שכל אדם זכאי ללכת בדרכו אשר מתאימה לו אישית. כעוסק במאגיה אני מודע מאוד לחוזק ותדר של אנרגיה. בהחלט יש את המדדים הללו והם נקבעים סובייקטיבית ע"י כל אדם. אני יכול לומר בביטחון כי עוצמת האנרגיה של הרייקי בלי הסמלים קטנה משמעותית מול רייקי עם הסמלים. בכמה זה קטן או לפי איזו סקלה אני מתבסס - זה אני לא יכול לומר כי אין שום יחידת חישוב אמפירית לאנרגיה הזו. בנתיים. בגלל שכל העניין סובייקטיבי אני לא חושב שחייבים להיכנס לוויכוחים למי יש גדול יותר כי זה די חסר תועלת וטפשי. לגבי ייעוץ על גבי פורום או כל מדיה אחרת הדעה שלי נחרצת מאוד: כל אדם חייב להיות אחראי למעשיו. גם ייעוץ נחשב בעיני למעשה, גם אם זה מאוד נוח לברבר מאחורי המקלדת כאשר אף אחד לא רואה אותך.

תודה... שאלות.....

'דת הוויקה' - מה זה? אפשר לקבל הסבר? 'לי יש סלידה עמוקה מיהדות' - למה? האם למדת יהדות? 'שיטת בקשת המשאלה עם הרייקי'??????? לא מכיר... אתה יכול לפרט?

gwizard

New member
תשובות...

על וויקה ניתן לקרוא בין היתר גם באתר שלי: www.wicca.co.il אבל בשתי מילים, דת ניאו-פאגאנית הדוגלת באהבה לטבע ולסובב עם טויסט בדמות כישוף. למה סלידה מהיהדות ? האמת היא שאין לי שום בעיה עם יהדות כמערכת אמונות, אבל כן יש לי בעיה גדולה עם היהודים. במיוחד אלו אשר מנסים להחזיר בתשובה, אלו אשר יושבים על התחת ואוכלים עוגות על חשבון המיסים שלי, אלו אשר לא משרתים בצה"ל, אלו אשר עושים המון רעש רק כדי להרוויח משהו נוסף לעצמם. האם אלו הם אנשי הרוח שאמורים ללמוד ולהתפתח רוחנית ? האם אלו הם אשר לפי אמונתם אמורים להביא את המשיח ? אני חושש שהמשיח הזה ראה אותם וברח כל עוד נפשו בו כי הקשר בין רוחניות לבין יהודי חרדי טיפוסי מקרית בהחלט. שיטת המשאלה עם הרייקי - לוקח נייר, כותב עליו בתמצית את רצונך, מקפל בצורה מיוחדת, דוחף מעל את ה-Cho Ku Rei ואת ה-Hon Sha ואז שולח את הכוונה שלך עם הרייקי ליקום.

../images/Emo10.gif עצוב כל כך../images/Emo10.gif

מהו 'יהודי חרדי טיפוסי'? האם הוא עם אף ארוך ומלא כסף המנסה להשתלט על משאבי העולם?.... ...בעצם עזוב..... האנטישמים הגדולים ביותר שידעה האנושות יצאו מקרבנו..... עצוב לי להרגיש את השנאה והסלידה היוצאת מהמקלדת שלך אשר הינם פרי של שטיפת מוח תקשורתית מעוותת. עצוב לי לקרא אדם 'רוחני' מכליל ומשמיץ ציבור שלם בסלידה כל כך גדולה.

gwizard

New member
לא משמיץ

יותר נעלב. אין לי שנאה כלפי החרדים, בדיוק כמו שאין לי אהבה אליהם. מה שכן, אני לא סתם מחזיק בדעה זו בגלל התקשורת, אלא יותר מניסיון אישי והיכרות עם כמה נציגים. זה ברור שאני מכליל ויש אנשים בתוך המגזר אשר באמת מאמינים ומנסים ללכת בדרך היושר, אבל לצערי אני מכיר מעט כאלו. טוב עזוב באמת את הנושא הזה כי הוא יותר מתאים לפורום דתות ולא פורום רייקי.

כן ולא

היי רק היום אשתחרר מכול כעס - הנה אני משתחרר ממנו... לא "דוחפים" שום סמל - כמו שלא "מערבבים" שום שיקוי אלה "רוקחים". הייתי באתר הנחמד שלך ואפילו שמרתי אותו במועדפים... לגביי הסמלים יש לי סיפור: היו היה רב גדול בארץ מקובל על תלמידיו ומקובל (קבלה) איש ספר רופא דגול .... באו עליו אנשים מכול קצות העולם לקבל תרופה לשמוע בעצה לקבל מרקחת לתה צמחים.... יום אחד.. הגיעה אליו בחורה יהודיה כשרה חולה עומדת למות.... בדק והתפלל ולבסוף אמר... יש לך שבוע ימים לחיות אחרי כחודש חזרה עליו הבחורה בריאה ובכושר... שאל אותה הרב: איך מה מי ? ענתה: ההדרוויש !! המוסלמי עזר לי ואני בריאה. ----- הרב לא יכול היה לשון כול הלילה ולבסוף החליט לפגוש את הדרוויש הדגול... איך הצלחתה לרפא את החולה? אם אתה רוצה לדעת איך. עשה כמותי אז אני יוכל לגלות לך : תצום שלושה ימים ולא תדבר יומיים.. פגוש אותי כאן בעוד יומיים. כך נעשה... שוב ניפגשו הרבי והדרוויש... שותקים שניהם הולכים כ4 שעות קשות - התרחצו ביחד במעיין...ונכנסו לחדר גדול.... ומשם לחדר קטן... על הקיר הייתה תמונה שחורה... הדרוויש סימן לרב לחלוץ את נעליו ושנהם היו יחפים... הדרוייש הוריד את התמונה מהקיר.... השם המפורש !!!!! היה חרוט על הקיר בעברית אז דיבר הדרוויש וביקש את בריאותה של הבחורה.. וחזר על השם המפורש שלוש פעמים... הרב שתק.... באומרו לעצמו אני מתפלל כול יום ומברך את כבודו לפחות 4 פעמים ביום... שמו חרוט על לשוני יום יום... אבל הדרוויש נותן כבוד גדול לשם ע"י ההכנות הפיסיות והמנטליות של לפני הבקשה והגייתו.... ----------------- אין לראות בכתוב משום פגיעה ביהודים מוסלמים רבנים ודרווישים----------- זהו משל / סיפור בלבד.... שנכתב מזיכרוני הצנוע..... יכול להיות וורסיות וגירסאות שונות למשל / סיפור........

gwizard

New member
אהבתי, תודה

אגב, "דוחף" זה הסלנג שלי. ברור שלא דוחפים שום דבר, אבל אני אוהב את זה ככה

smile2life

New member
מרים את הכפפה

היי אוריאל תודה על ההרמה להנחתה - מניח שהתהיות שלך עלו, לאחר תגובותיי האחרונות בפורום. הדיון הזה חוזר על עצמו מעת לעת בצורות שונות. שמח אני לחלוק, שוב, עם החברות והחברים היקרים את האני מאמין שלי: לפני מספר שנים טענתי באחת מהודעותיי שמניין זרמי הרייקי הוא כמניין העוסקים. עדיין אני מאמין בכך - כל אחד ואחת מאיתנו נותנים את הערך המוסף האישי שלנו לרייקי.
בשבילי רייקי הוא קודם כל מתווה רצוי לדרך חיים. מתווה שהייתי שמח לו יכולתי להפוך ל-דרך חיים אך לצערי אין הרצוי מתאחד בזמנים אלו עם הרצוי.
השיטה בה אני למדתי היא שיטתו של אוסואי,איני משתמש בסמלים כלשהם אלא נעזר ב-כוונה בטיפול בעצמי, בסביבה ובטיפול ברחוקים ממני.
עם השנים למדתי, שמבחינה טיפולית הרייקי, הרייקי היא שיטה נהדרת - אך ככל שיטה טיפולית אין היא אבסולוטית ויש מקום לשלבה עם שיטות טיפול אחרות. הוליסטיות ופחות הוליסטיות לא מאמין שדווקא רייקי עדיף על כל שיטה אחרת אלא משמש כתוסף הכרחי לחיינו.
לא תמיד ישנה הצלחה בטיפולי הרייקח ולכן אין להבטיח הצלחה מיידית. זהו בינתיים

דרושה הבהרה...

מני יקירי, כתבת "השיטה בה אני למדתי היא שיטתו של אוסואי"... למיטב ידיעתי, כולנו (או לפחות רובנו) למדנו רייקי בשיטת אוסואי, או לפחות כך רשום על התעודה שלנו ... "אוסואי שיקי ריוהו" או "אוסואי רייקי ריוהו"... עוד כתבת "איני משתמש בסמלים כלשהם... " ושוב, למיטב ידיעתי, שיטת אוסואי כוללת שימוש בסמלים... האם תוכל להבהיר?

smile2life

New member
הבהרה אוורירית

איני מתיימר להכיר את אוסואי או פועלו, כמוך אך למיטב הבנתי וממה שאני מכיר מה שאני חושב שאני עושה ובעיקר מאחר ועברתי חניכה - המדובר ברייקי. הכוונה ברייקי המסורתי הייתה לרייקי ה"יותר כבד" ומעמיק = רייקי כדרך חיים אידאלית, אליה עדיין לא הגעתי.

חייב לציין...

שלא הבנתי את התשובה...
מה זה רייקי "יותר כבד"? Heavy Reiki? מה זה "מעמיק"? Deep Reiki? לצערי אני מכיר "רק" רייקי... ולמען האמת... על פי שיטת אוסואי... יש תרגול, יש הטמעה, יש אחריות אישית לגבי ההתקדמות אבל מכאן ועד לעשות את זה "כבד", המרחק רב...

smile2life

New member
רודי יקירי

חשבתי שהבהרתי - אך כנראה איני מסביר עצמי טוב. רייקי מסורתי = רייקי כבד=דרך חיים. כרגע אצלי מדובר במתווה ולאו דווקא בדרך חיים מחייבת.
מקווה שהבהרתי עצמי בפעם זו

אם כך...

יש לי הרושם שאם אתה מאמץ את הרייקי המסורתי/כבד/דרך חיים ואינך משתמש בסמלים כלשהם, את מפספס משהו... אולי בגלל זה אתה עדיין בשלב ה"מתווה"... הייתי רוצה להמשיך לפרט אבל זה לא יהיה ראוי מעל דפי הפורום... ספר לי אם אני יכול להתקשר אליך... (יש לי את המספר).

למעלה